Hvad er den bedste måde at bruge en tegneplade på i Photoshop i Windows 8 eller nyere?

I Windows 8 eller nyere vil Photoshop CC 2014 eller nyere bruge Windows Ink – en Windows systemstylus-API – til at styre interaktionen mellem Photoshop og en stylusenhed. Med Windows Ink får du bedre strøgresultater, og du kan bruge din tablet-pc eller konvertible enhed uden at installere en driver.

For Wacom-tegneplader:

Aktivér Windows Ink i Wacom-kontrolpanelet. Du kan ændre tryk og hold-funktionaliteten ved at bruge kontrolpanelet for pen og berøring.

Se Wacoms supportwebsted for at få flere oplysninger.

For andre tablet-pc'er og tegneplader:

Hvis tegnepladen bruger en WinTab-driver, der ikke kan bruge Windows Ink, eller hvis du støder på andre problemer (se mulige problemer nedenfor), kan du tvinge Photoshop til at bruge WinTab ved at følge nedenstående anvisninger.

1. Opret en tekstfil i et tekstredigeringsprogram som f.eks. Notesblok.

2. Skriv følgende linjer:

UseSystemStylus 0

3. Gem filen som en almindelig tekstfil med navnet PSUserConfig.txt i mappen med Photoshop-indstillinger: [Installationsdrev]:\Users\[Brugernavn]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015\Adobe Photoshop CC 2015 Settings\

Du kan slå tilbagestilling til WinTab fra i Photoshop ved at gøre et af følgende:

• Slet filen PSUSerConfig.txt.
  • Rediger linjerne, så der står:

UseSystemStylus 1

Video: Tilpas Wacom-pen og trykindstillinger i Photoshop-selvstudium

Video: Tilpas Wacom-pen og trykindstillinger i Photoshop-selvstudium
Læs om tilpasning af din Wacom-pen samt de forskellige trykindstillinger i Photoshop.
Photoshop Cafe

Oversigt over mulige problemer

Problemer på Wacom-tegneplader, der kan betyde, at du er nødt til at følge ovenstående anvisninger for at bruge WinTab-implementeringen, omfatter:

• Hvis du vil vise genvejsmenuer, men ikke vil flytte stylus-pennen, mens du trykker på højreklik-kontakten.
  • Hvis du har brug for understøttelse af stylus-hjul, når du bruger Airbrush-styluspennen.