Find kendte problemer og begrænsninger i den nyeste version af Photoshop.

Transformer

Problem Løsning
Når du bruger fordrejningstransformation (Rediger > Transformation > Fordrejning) i klassisk kontroltilstand, er de markerede forankringspunkter ikke synlige.   Brug en nyere kontrolfarve i stedet for den klassiske kontrolfarve.  Vælg Rediger (Windows) / Photoshop (Mac) > Indstillinger > Hjælpelinjer, gitter og størrelser > Kontrolfunktioner. Vælg en anden kontrolfarve.
Mens du omdanner et lag med valgmuligheden Bevar størrelsesforhold slået fra i bjælken til værktøjsindstilling, vil transformeringen ske proportionelt, hvis du trækker i et af hjørnehåndtagene.
Hvis du vil transformere ikke-proportionalt, skal du holde Shift-tasten nede, mens du trækker i hjørnehåndtagene.
(Kun Mac) Hvis du skifter til en anden app under fri transformationstilstand og kommer tilbage til Photoshop ved at klikke på en del af lærredet, afsluttes transformationstilstanden. De fleste af menupunkterne er dæmpede. Redigering af dokumentet er ikke muligt. Klik på en anden app igen, og skift tilbage til Photoshop.

Regnefejl i redigeringsfelter i operativsystemer i persisk sprogversion

Problem Midlertidige løsninger
Divisionstegnet kan ikke anvendes i tekstfelter med tal i Photoshop i en persisk version af operativsystemet – f.eks. dialogboksen for angivelse af lærredsstørrelse eller angivelse af størrelsen af transformeringsfunktionen – fordi tegnet "/" bruges som decimaltegn på persisk.

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen kendt løsning på problemet. Vi opdaterer artiklen, så snart der findes en løsning på problemet.

Brug af en Microsoft Surface Pen eller en Wacom pen tablet

Problem Midlertidige løsninger
Når du arbejder i Photoshop med en Microsoft Surface Pen eller en Wacom-enhed med pen/skærmpen, kan følgende problemer opstå:
  • Arbejdsområdet Vælg og maskér fryser, hvis der foretages en markering eller maling på et billede, mens der er zoomet ind.
  • Arbejdsområdet Indholdsafhængig udfyldning fryser, når et pennestrøg slippes.

Løsning: Dette problem er blevet rettet i marts 2019-versionen af Photoshop (version 20.0.4).

Midlertidig løsning: I nogle tilfælde kan disse problemer løses ved at skifte til en mus.

Redigering af billeder åbnet fra Lightroom Classic

Problem Midlertidige løsninger
Når du åbner et billede fra Lightroom Classic til redigering i Photoshop (Rediger i > Adobe Photoshop CC 2019), er der følgende problemer:
  • Menuerne og kommandoerne i Photoshop er deaktiveret.
  • Tastaturgenvejene fungerer ikke.

Løsning: Dette problem er blevet rettet i januar 2019-versionen af Photoshop (version 20.0.2).

Midlertidig løsning: Du kan løse problemet ved at udføre en af følgende handlinger:

• Afslut Photoshop og Lightroom Classic. Start først Photoshop, og start derefter Lightroom Classic og åbn så billedet til redigering i Photoshop.
  • Deaktiver startskærmen i Photoshop. Vælg Rediger > Indstillinger > Generelt (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Generelt (macOS).  Vælg Deaktiver startskærmen.

Værktøjer og indstillinger på lærredet

Problem Løsning
  • Tekstværktøj fremhævning/markering, pixelvalg kanter og transformer kanter er ikke synlige.
  • Lærredsindstillinger for værktøjer vises ikke på lærredet ved ikke-RGB-dokumenter.
Åbn et RGB-dokument i Photoshop. Værktøjerne vil nu virke korrekt på alle dokumenter i resten af sessionen. Gentag denne midlertidige løsning, når du starter Photoshop igen.

Maling eller kloning (macOS)

Problem Løsning
Forsinket eller optaget markør ved maling eller kloning på macOS 10.14 Mojave.

Følg instruktionerne her: Pennetryk fungerer ikke, og der vises timeglas, når der tegnes

Eller, skjul linealer ved maling eller kloning. For at vise eller skjule linealerne vælg Vis > Linealer.

For en liste over kendte kompatibilitetsproblemer i forbindelse med brug af Photoshop på macOS 10.14 (Mojave) se Photoshop og Mojave | macOS 10.14.

Farveblandingstilstande

Problem Løsning
Når der bruges blandingstilstande i lag, vises der artefakter eller forkert farve.

Løsning: Installer opdateringen Photoshop CC 2019 v20.0.1.

Midlertidig løsning: Hvis det ikke løser problemet, skal du aktivere indstillingen Ældre komposition under Ydeevne-indstillinger.

Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS). Vælg Ældre komposition. Afslut og genstart Photoshop.

Indholdsafhængig udfyldning

Problem Løsning
I panelet Skærmversion i arbejdsområdet Indholdsafhængig udfyldning prøveudtagningsområdet ikke fuldt optegnet for nogle billeder.

Løsning: Dette problem er blevet rettet i november 2018-versionen af Photoshop (version 20.0.1).

Midlertidig løsning: Aktivér Ældre komposition under Ydeevne-indstillinger. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows®) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS). Vælg Ældre komposition. Afslut og genstart Photoshop.

Prøveudtagningsområdet er forkert, når prøvepenselværktøjet anvendes i Tilføj-tilstand til at tilføje til området for prøveudtagning, og når lassoværktøjet anvendes i tilstanden Føj til valgt område for at tilføje til det valgte (udfyldningsområde).

Løsning: Dette problem er blevet rettet i januar 2019-versionen af Photoshop (version 20.0.2).

Midlertidig løsning: Brug prøveudtagnings-penselværktøjet til manuelt at ændre prøveudtagningsområdet til de ønskede områder.

Eksport

Problem Løsning
Når du eksporterer (Fil > Eksporter > Eksporter som) i SVG-format, vises baggrundslaget ikke i output-billedet. Lås op eller dupliker baggrundslaget, og eksporter derefter som SVG.

Blødgør

Problem Løsning
(macOS 10.14 Mojave) Når du bruger filteret Blødgør på et billede på visse typer af Mac-hardware/grafikkort, kan der forekomme uventede sorte pixels på billedet.

Du kan læse om, hvordan du løser dette problem, i Sorte artefakter på billedet efter brug af filteret Blødgør.

For en liste over kendte kompatibilitetsproblemer i forbindelse med brug af Photoshop på macOS 10.14 (Mojave) se Photoshop og Mojave | macOS 10.14.

Type

Problem Løsning
Når du anvender tekstværktøjet, er I-bjælkemarkøren og tekstudvalget ikke synlige, når du skriver i CMYK-, Lab- eller gråtonedokumenter.

Du kan løse problemet ved at udføre en af følgende handlinger:

• Sluk for GPU'en: Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows®) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS). Fravælg Brug grafikprocessor. Afslut og genstart Photoshop.
  • Åbn et RGB-billede i Photoshop. I-bjælkemarkøren vises nu i ikke-RGB-dokumenter.

Justeringer

Problem Løsning
Efter justering af et billede fra panelet Justeringer, vises den forrige tilstand ikke, når du klikker på ikonet Vis foregående tilstand nederst på panelet eller ved at trykke på tasten \.

Løsning: Dette problem er blevet rettet i november 2018-versionen af Photoshop CC (version 20.0.1).

Midlertidig løsning: Aktivér Ældre komposition under Ydeevne-indstillinger. Vælg Rediger > Indstillinger > Ydeevne (Windows®) eller Photoshop > Indstillinger > Ydeevne (macOS). Vælg Ældre komposition. Afslut og genstart Photoshop.

3D

Problem Løsning
Efter opgradering fra en tidligere version til Photoshop CC 2019 (version 20.0), går programmet ned, når du åbner en fil fra skærmen Hjem og vælger Filter > Gengivelse > Lighting FX.

Løsning: Dette problem er blevet rettet i november 2018-versionen af Photoshop CC (version 20.0.1).

Midlertidig løsning: Slet præferencefilen Adobe Photoshop CC 2019 Prefs.psp på placeringen:

(Windows) \Brugere\[brugernavn]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Adobe Photoshop CC 2019 Settings

(Mac) Brugere/[brugernavn]/Bibliotek/Indstillinger/Adobe Photoshop CC 2019 Settings

Tastaturgenveje

Problem Løsning

Efter opgradering fra en tidligere version til Photoshop CC 2019 (version 20.0) og nyere, duplikerer migrationen af tastaturgenveje tildelingen af opgaver for F1 samt Cmd+Z.

Dette problem opstår, hvis du tidligere har ændret standardopgaven for F1 eller Cmd+Z. Tasten udfører en af ​​handlingerne afhængigt af applikationskontekst.

Slet den ekstra opgave ved hjælp af editoren Tastaturgenveje. Se Slet et sæt genveje.

Andre kendte problemer

Problem Løsning
(Kun Windows) Når du kører Photoshop på Microsoft Surface Book med NVIDIA GPU aktiveret, vises sorte felter omkring flydende brugergrænsefladeelementer i Photoshop, herunder dialogboksen Søg, styremærker og History Brush. Se Sorte felter vises omkring brugergrænsefladeelementer | Microsoft Surface Book.
Når du starter Photoshop, fryser programmet enten ved skærmbilledet " Indlæser Halide Bottlenecks ... " eller fryser/går ned under opstart. Se Photoshop fryser fast ved start.

Når du åbner Fil> Filinfo for bestemte filer i Photoshop, oplever du et eller flere af følgende problemsymptomer:

• Dialogboksen Filinfo åbner langsomt eller fryser.
  • Photoshop viser en advarsel " Kan ikke vise rå metadata, indhold for stort ".
  • Rå data har for højt antal poster af " photoshop: DocumentAncestors ".

Løsning: Dette problem er blevet rettet i januar 2019-versionen af Photoshop (version 20.0.2).

Du kan læse mere i Dialogboksen Filinfo åbner langsomt, fryser eller kan ikke vise rå metadata.