Kendte problemer i Photoshop

Annullering af 3D-funktioner i Photoshop

Photoshops 3D-funktioner vil blive fjernet i fremtidige opdateringer. Brugere, der arbejder med 3D, opfordres til at udforske Adobes nye Substance 3D-samling, som repræsenterer den næste generation af 3D-værktøjer fra Adobe. Yderligere oplysninger om annulleringen af Photoshops 3D-funktioner findes her: Photoshop 3D | Almindelige spørgsmål om udgåede 3D-funktioner.

Find løsninger på kendte problemer og begrænsninger i de nyeste versioner af Photoshop.

macOS-kompatibilitet

Apple Silicon

Problem

Løsning

Kendte problemer med M1

Photoshop 23.4 kan forårsage filbeskadigelse

Problem

Løsning

Der er blevet opdaget et kritisk problem med Photoshop 23.4 (juni 2022-udgivelsen), som kan forårsage filbeskadigelse.

Installer Photoshop 23.4.1 til Photoshop-versionen med problemet rettet.

Du kan også rulle tilbage til Photoshop-version 23.3.2, hvis du ikke kan se opdateringerne i Creative Cloud desktop-appen. Se Installation af tidligere versioner af Creative Cloud-apps

Photoshop går ned ved start

Problem

Løsning

[Win] Photoshop 23.4 og 23.4.1 bryder ned ved opstart eller ved nedlukning eller efter at have brugt Camera Raw-filteret.

Opdater Camera Raw-versionen til 14.4.1, som er tilgængelig via Creative Cloud-computerappen. Du kan finde hjælp i Installationsprogram til Camera Raw-ekstramodul.

[macOS] Photoshop 23.2 går ned ved start eller under åbning af en video på grund af tilstedeværelsen af eksterne ekstramoduler som Adobe Design to Print.

Se denne community-tråd.

Installer Photoshop 23.3 eller nyere.

Ved tidligere versioner skal du følge trinnene i Fejlfinding ved nedbrud eller frysning i Photoshop.

Knappen Gem er deaktiveret/svarer ikke i dialogboksen Gem som

Problem

Løsning

Efter macOS 12.3-opdateringen er knappen Gem deaktiveret eller svarer ikke i dialogboksen Gem som i Photoshop.

Se denne community-tråd.

Tilpas størrelsen på Gem-vinduet en smule, og knappen Gem aktiveres igen.

Tekstændringer opdateres ikke

Problem

Løsning

I Photoshop 23.0 opdateres tekstændringer ikke.

Se denne community-tråd.

Det kan løses ved at gøre følgende:

• Afslut Photoshop.
  • Installer den vedhæftede fil (PSUserConfig.txt) i mappen Photoshop-indstillinger:
    • Windows[Installation Drive]:\Brugere\[Brugernavn]\AppData\Roaming\Adobe\[Photoshop_version]\[Photoshop_version]Settings\
    • macOS//Brugere/[Brugernavn]/Library/Preferences/[Photoshop_version]Settings/

Langsom start af Photoshop

Problem

Løsning

(Kun Win) Du kan opleve forsinkelse ved opstart af Photoshop på din Windows-maskine.

Det kan løses ved at gøre følgende:

1. Genstart Windows Image Acquisition-egenskaberne (WIA)
  2. Åbn WIA-egenskaber, og skift Starttype fra "Automatisk" til "Automatisk (forsinket start)"

Programfejl ved åbning eller lagring af filer

Problem

Løsning

Når du åbner, opretter eller gemmer filer i Photoshop 2021 (v22.x), får du vist følgende fejlmeddelelse: "Handlingen kunne ikke gennemføres på grund af en programfejl"

Installer Photoshop 23.0 eller nyere.

Se Programfejl, når du gemmer filer

Fejl: Arbejdsdisk er fuld

Problem

Løsning

Hvis du støder på en "Arbejdsdisk fuld"-fejl, betyder det ofte, at din harddisk (eller drev), der bruges som arbejdsdisk, er ved at løbe tør for den lagerplads, der kræves for at udføre en opgave.

(macOS) Mønstereksempel virker ikke

Problem

Løsning

Mønstereksempel virker ikke, når Deaktiver oprindeligt lærred er aktiveret i Photoshop.

Se denne community-tråd.

Som en løsning skal du gå til Præferencer > Technology Previews og deaktivere Deaktiver oprindeligt lærred. Genstart Photoshop.

Mus eller markør hakker

Problem

Løsning

Hvis du er en Nvidia G-SYNC-bruger, kan du opleve, at musen hakker i Photoshop.

Se denne community-tråd.

Find en løsning ved at gøre et af følgende:

• Deaktiver G-SYNC for Photoshop, specifikt ved at gå til Nvidia Kontrolpanel > 3D-indstillinger > Administrer 3D-indstillinger. Klik på fanen Programindstillinger, vælg Photoshop i rullemenuen, rul ned til Skærmteknologi, indstil den til Fast opdatering, og klik på Anvend. Du kan få mere at vide i Nvidia G-SYNC.
  • Gå til Indstillinger > Technology Previews, og aktivér Deaktiver oprindeligt lærred. Genstart Photoshop.

Kan ikke bruge Gennemse i Bridge fra Photoshop

Problem

Løsning

Bridge åbner ikke, når du klikker på indstillingen Filer > Gennemse i Bridge i Photoshop.

Det kan løses ved at gøre følgende:

1. Afinstaller Bridge og Photoshop fra din maskine.
  2. Omdøb følgende DB-mapper:
    1. C:\Programmer (x86)\Fælles filer\Adobe\Adobe PCD
    2. C:\Programmer (x86)\Fælles fler\Adobe\caps
  3. Installer både Bridge og Photoshop igen, som du afinstallerede i trin 1.

Du kan også prøve at skifte til Bridge fra Photoshop ved hjælp af tasterne Alt+Tab. Dette understøttes dog ikke på Mac ARM.

Kan ikke importere .sky-filer

Problem

Løsning

(Kun Win) når Erstatning af himmel er åben, udløses importen ikke ved at trække en .sky-fil til et tomt sted i fanemargenen. Importen fungerer på macOS, men ikke på Windows.

Som en løsning kan du gøre et af følgende for at importere en .sky-pakke til et Windows-system:

• Hvis du slipper .sky-filen i det tomme vindue i Photoshop, bør det udløse importen af sky-forudindstillinger fra filen.
  • Hvis der er åbne dokumenter, bør det udløse importen, hvis du slipper .sky-filen på et tomt sted i fanemargenen.
  • Hvis der er åbne dokumenter, bør det udløse importen, hvis du slipper .sky-filen i et åbent dokument.
  • Hvis Photoshop er lukket, skal du slippe .sky-filen på Photoshop-ikonet, hvilket bør starte appen og derefter udløse importen.

Photoshop fryser ved start (macOS)

Problem

Løsning

Photoshop fryser ved opstart i macOS Big Sur, og splash-skærmen viser "Loading Halide Bottlenecks..."

Fejl ved indlæsning af ippCV-biblioteket

Problem

Løsning

En af følgende fejl opstår, når du starter Photoshop 2021 (v22.x):

• Fejl ved indlæsning af ippCV-biblioteket.
  • fejl: (-215:Påstand mislykkedes)

Photoshop 2021 (v22.x) kræver en CPU, der understøtter SSE 4.2 eller nyere.

Du kan tjekke, om din CPU opfylder dette krav til SSE-versionen, ved at åbne menuen Hjælp > Systeminfo i Photoshop og kontrollere oplysningerne omkring fjerde linje.

1. Der kan f.eks. stå Adobe Photoshop Version: 22.0.0 20200921.m.1053 2020/09/21: 0fb66349f4  x64
  2. Antal start: 6
  3. Operativsystem: Mac OS 10.15.5
  4. Systemarkitektur: Intel CPU Family:6, Model:14, Stepping:3 med MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, HyperThreading

Fra og med Photoshop 22.1.1 kan du ikke længere installere Photoshop på computere, der ikke understøtter SSE v4.2 eller nyere.

Installer og brug Photoshop 2020 (v21.x) på computere med ældre CPU'er, der ikke understøtter SSE v4.2 eller nyere.

Se Installation af tidligere versioner af Creative Cloud-programmer

Typelag (tekst)

Problem

Løsning

Det er ikke muligt at vælge numre i højre-til-venstre-tilstand, når editoren er indstillet til internationalt layout med funktioner for Mellemøsten aktiveret.

Skift tekstretningen til venstre-til-højre under Afsnit , rediger tallene, og skift derefter tekstretningen tilbage til højre-til-vestre.

Neural Filters

3D

Andre kendte problemer

Problem

Løsning

Når du starter Photoshop, fryser programmet enten ved skærmbilledet "Indlæser Halide Bottlenecks ... " eller fryser/går ned under opstart.

KBSC (introduceret i Photoshop 20.0) til sletning, mens penselværktøjet bruges, fungerer ikke med et tysk tastatur, da der ikke er en tilde-tast under Esc-tasten på et tysk tastatur.

Hvis du vil bruge denne KBSC, skal du skifte systemsprog til engelsk, skifte Photoshop-sprog til engelsk og bruge et engelsk standardtastatur.