Kendte problemer i Photoshop

Vælg den Photoshop-app, som du gerne vil undersøge for kendte problemer, eller rul ned for at finde et bestemt problem.

macOS-kompatibilitet

Apple Silicon

Problem

Løsning

Kendte problemer med M1

Photoshop laver skygger i baggrunden

Problem

Løsning

Photoshop laver skygger i billedbaggrunden.

Det kan løses ved at gøre følgende:

1. Gå til Præferencer > Technology Previews, og aktivér Deaktiver oprindeligt lærred.
  2. Genstart Photoshop.

Kan ikke skalere brugerdefinerede figurer proportionalt

Problem

Løsning

Når du bruger Eksporter som, skaleres brugerdefinerede figurer ikke proportionalt i Photoshop

Som en løsning kan du blot konvertere formlaget/lagene til Smart Objects. Det giver dig mulighed for at redigere figuren i fremtiden, men vil også låse figuren, når du går til eksportindstillingen.

Langsom start af Photoshop

Problem

Løsning

(Kun Win) Du kan opleve forsinkelse ved opstart af Photoshop på din Windows-maskine.

Det kan løses ved at gøre følgende:

1. Genstart Windows Image Acquisition-egenskaberne (WIA)
  2. Åbn WIA-egenskaber, og skift Starttype fra "Automatisk" til "Automatisk (forsinket start)"

Kan ikke åbne mere end 5 filer ad gangen

Problem

Løsning

(Kun Win) Når du forsøger at åbne mere end 5 filer ad gangen, støder du på et spindehjul, der ikke forsvinder, og filerne åbnes ikke.

Det kan løses ved at gøre følgende:

1. Gå til Præferencer > Technology Previews, og aktivér Deaktiver oprindeligt lærred.
  2. Genstart Photoshop.

Photoshop lukker ned ved start eller vilkårligt under brug

Problem

Løsning

Photoshop på macOS 10.15.7 lukker ned ved start eller vilkårligt under brug.

Opgrader macOS til version 11.3.
Hvis du ikke kan opdatere macOS-versionen til 11.3, skal du følge den løsning, der er beskrevet i Photoshop og Catalina.

Programfejl ved åbning eller lagring af filer

Problem

Løsning

Når du åbner, opretter eller gemmer filer i Photoshop 2021 (v22.x), får du vist følgende fejlmeddelelse: "Handlingen kunne ikke gennemføres på grund af en programfejl"

Installer Photoshop 22.1.1 eller nyere.

Se Programfejl, når du gemmer filer

Programfejl ved udfyldning, der afhænger af indholdet

Problem

Løsning

Der opstod en programfejl i Photoshop (20.0 og derover) ved flytning af det valgte indhold og derefter ved indholdsafhængig udfyldning.

Brug arbejdsrummet Indholdsafhængig udfyldning.

Få mere at vide i Fjern objekter fra dine billeder med indholdsafhængig udfyldning.

Fejl: Arbejdsdisk er fuld

Problem

Løsning

Hvis du støder på en "Arbejdsdisk fuld"-fejl, betyder det ofte, at din harddisk (eller drev), der bruges som arbejdsdisk, er ved at løbe tør for den lagerplads, der kræves for at udføre en opgave.

Kan ikke bruge Gennemse i Bridge fra Photoshop

Problem

Løsning

Bridge åbner ikke, når du klikker på indstillingen Filer > Gennemse i Bridge i Photoshop.

Det kan løses ved at gøre følgende:

1. Afinstaller Bridge og Photoshop fra din maskine.
  2. Omdøb følgende DB-mapper:
    1. C:\Programmer (x86)\Fælles filer\Adobe\Adobe PCD
    2. C:\Programmer (x86)\Fælles fler\Adobe\caps
  3. Installer både Bridge og Photoshop igen, som du afinstallerede i trin 1.

Du kan også prøve at skifte til Bridge fra Photoshop ved hjælp af tasterne Alt+Tab. Dette understøttes dog ikke på Mac ARM.

Kan ikke importere .sky-filer

Problem

Løsning

(Kun Win) når Erstatning af himmel er åben, udløses importen ikke ved at trække en .sky-fil til et tomt sted i fanemargenen. Importen fungerer på macOS, men ikke på Windows.

Som en løsning kan du gøre et af følgende for at importere en .sky-pakke til et Windows-system:

• Hvis du slipper .sky-filen i det tomme vindue i Photoshop, bør det udløse importen af sky-forudindstillinger fra filen.
  • Hvis der er åbne dokumenter, bør det udløse importen, hvis du slipper .sky-filen på et tomt sted i fanemargenen.
  • Hvis der er åbne dokumenter, bør det udløse importen, hvis du slipper .sky-filen i et åbent dokument.
  • Hvis Photoshop er lukket, skal du slippe .sky-filen på Photoshop-ikonet, hvilket bør starte appen og derefter udløse importen.

Fejl i visning på grøn skærm

Problem

Løsning

Du kan støde på fejlen Grøn skærm, når Photoshop kører, og du skifter skærmopløsninger (forbind eller fjern den anden skærm med en anden opløsning).

Find en løsning ved at gøre et af følgende:

• Klik på den grønne prik i dokument- eller programvinduet for at tilpasse vinduets størrelse, så det passer til det aktuelle skærmbillede.
  • Afslut/genstart Photoshop
  • Gå til Indstillinger > Technology Previews, og aktivér Deaktiver oprindeligt lærred. Genstart Photoshop.

Photoshop fryser ved start (macOS)

Problem

Løsning

Photoshop fryser ved opstart i macOS Big Sur, og splash-skærmen viser "Loading Halide Bottlenecks..."

Camera Raw-fejl ved åbning af filer

Problem

Løsning

Du får vist en af følgende fejl, når du åbner billeder med Camera Raw 13.x:

• "Filen blev ikke fundet"
  • "Der er ingen api-ms-win-core-synch-ansi-|1-1-0.dll på din computer"

Dette skyldes OS-inkompatibilitet med ACR 13.0.

Kontroller Camera Raw-systemkravene, og installer en tidligere version af Camera Raw, der er kompatibel med dit operativsystem.

Fejl ved indlæsning af ippCV-biblioteket

Problem

Løsning

En af følgende fejl opstår, når du starter Photoshop 2021 (v22.x):

• Fejl ved indlæsning af ippCV-biblioteket.
  • fejl: (-215:Påstand mislykkedes)

Photoshop 2021 (v22.x) kræver en CPU, der understøtter SSE 4.2 eller nyere.

Du kan tjekke, om din CPU opfylder dette krav til SSE-versionen, ved at åbne menuen Hjælp > Systeminfo i Photoshop og kontrollere oplysningerne omkring fjerde linje.

1. Der kan f.eks. stå Adobe Photoshop Version: 22.0.0 20200921.m.1053 2020/09/21: 0fb66349f4  x64
  2. Antal start: 6
  3. Operativsystem: Mac OS 10.15.5
  4. Systemarkitektur: Intel CPU Family:6, Model:14, Stepping:3 med MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, HyperThreading

Fra og med Photoshop 22.1.1 kan du ikke længere installere Photoshop på computere, der ikke understøtter SSE v4.2 eller nyere.

Installer og brug Photoshop 2020 (v21.x) på computere med ældre CPU'er, der ikke understøtter SSE v4.2 eller nyere.

Se Installation af tidligere versioner af Creative Cloud-programmer

Neural Filters

Maling

En række problemer med tegning og tablets er blevet løst i de seneste programopdateringer. Den fulde oversigt findes i Løste problemer i Photoshop. Opdater softwaren til den nyeste version for at få disse programrettelser.

Problem

Løsning

I Photoshop 21.1.1 og nyere mistes pennetrykket, når du vender tilbage til et Photoshop-dokument fra et panel med CEP-udvidelser.

(Windows 10 med Windows Ink aktiveret)

Klik på dokumentet eller på værktøjslinjen.

Læs om anbefalede indstillinger ved brug af Wacom-tegneplader i forbindelse med Photoshop i Understøttelse af tegneplader i Photoshop.

Værktøjer

Problem

Løsning

Værktøjet til hurtig markering er ikke synligt på værktøjslinjen.

Det nye objektmarkeringsværktøj er standardværktøjet i den samme værktøjsplads som værktøjet til hurtig markering og tryllestavsværktøjet.

Klik på objektmarkeringsværktøjet, og hold det nede for at se de andre værktøjer, der deles om pladsen.

Når du har opdateret til en ny version af Photoshop, viser værktøjslinjen ikke de nye værktøjer, f.eks. rammeværktøjet eller objektmarkeringsværktøjet.

Gendan værktøjslinjen til standardtilstanden, eller tilpas værktøjslinjen, og tilføj de manglende værktøjer manuelt. Se Der mangler værktøjer på værktøjslinjen.

KBSC (introduceret i Photoshop 20.0) til sletning, mens penselværktøjet bruges, fungerer ikke med et tysk tastatur, da der ikke er en tilde-tast under Esc-tasten på et tysk tastatur.

Hvis du vil bruge denne KBSC, skal du skifte systemsprog til engelsk, skifte Photoshop-sprog til engelsk og bruge et engelsk standardtastatur.

Typelag (tekst)

Problem

Løsning

Det er ikke muligt at vælge numre i højre-til-venstre-tilstand, når editoren er indstillet til internationalt layout med funktioner for Mellemøsten aktiveret.

Skift tekstretningen til venstre-til-højre under Afsnit , rediger tallene, og skift derefter tekstretningen tilbage til højre-til-vestre.

3D

Problem

Løsning

Photoshop kan gå ned efter lukning af et 3D-dokument uden at gemme.

Gendan Photoshops indstillinger til standard, og prøv igen.

I Photoshop 22.4 (maj 2021) kan brug af 3D-funktioner (filtre til tekstrudering, lyseffekter, normalt kort og ujævnhedskort) muligvis ikke opdatere skærmen korrekt eller gengive de korrekte resultater.

Vi anbefaler, at du bruger indstillingen Tech Preview til at tilsidesætte Photoshops oprindelige lærredstilstand for at fortsætte med at bruge 3D-funktionerne.

Gå til Præferencer > Technology Previews, og markér elementet Deaktiver oprindeligt lærred, og genstart derefter Photoshop.

I Photoshop 22.4 (maj 2021) vil du muligvis bemærke uregelmæssige farvefejl i dit 3D-dokument.

Dette kan ske, hvis du opretter eller redigerer et dokument, mens du bruger tilsidesættelsen Deaktiver oprindeligt lærred, og derefter skifter tilbage til normal tilstand for at få vist filen. Farveartefaktet gemmes ikke i filen og er kun en visningsafvigelse.

Slå synlighed af det pågældende lag til/fra for at nulstille det.

I Photoshop 21.1 gengives 3D-skygger kun delvist.

1. Vælg maskegruppen.
  2. Klik på Nulstil alle i panelet Egenskaber.
  3. Vælg et 3D-kameraværktøjet, og flyt kameraet.
  4. Kør rendering af 3D-modellen igen.

I Photoshop 20.x og nyere:

• OpenGL på lærred > Model kan se anderledes ud.
  • Materialemodel > Model kan gengives anderledes.

3D-materialemodellen i Photoshop er ændret, så den skifter til den 3D-materialemodel, der bruges af Substance og Dimension

• OpenGL på lærred > Model kan se anderledes ud.
  • Materialemodel > Model kan gengives anderledes.

Stråleaftegneren er ikke ændret, men materialets model er ændret, og Photoshop forsøger at matche tidligere versioner så tæt som muligt. Der vil dog være filer, der ikke længere ser ens ud, fordi Photoshop håndterer visse materialer forskelligt.

For eksempel > Photoshop gik fra Specular-Glossiness til Metal-Roughness

Photoshop skifter til fysisk baseret gengivelse (PBR) > dette er en metode til at tilføje skygge og gengivelse, der giver en mere nøjagtig repræsentation af, hvordan lys interagerer med overflader.

For at lave en refleksion i tidligere versioner skulle du bare flytte skydeknappen til 100 %.

For den nuværende Photoshop i 2019 og nyere skal du flytte Metallic-skydeknappen til 100 % og flytte skydeknappen Grovhed til 0 % for fuld 100 % refleksivitet.

Belysning er væk, men Glow er nu inkluderet.

Disse visuelle ændringer forventes med ændringerne i materialemodellen.

Funktionen 3D-volumen producerer forkerte resultater for tekstlag.

Problemet er midlertidigt og er relateret til GPU-ressourcer. Prøv at genstarte din computer.

Andre kendte problemer

Problem

Løsning

Når du starter Photoshop, fryser programmet enten ved skærmbilledet "Indlæser Halide Bottlenecks ... " eller fryser/går ned under opstart.

Der vises ingen pensler i pensel- og viskelæderværktøjet

Problem

Løsning

Der vises en meddelelse om, at pensler ikke er tilgængelige, og de muligvis er ved at blive synkroniseret, når du bruger et pensel- eller viskelæderværktøj i Photoshop 2.0.1 til iPad

Du kan gendanne standardpenslerne ved at fjerne Photoshop fra din iPad og installere den igen.

1. Luk dokumentet i Photoshop på din iPad for at synkronisere eventuelle ændringer.
  2. Afinstaller Photoshop på din iPad
    Se Sådan sletter du apps på iPhone, iPad og iPod touch.
  3. Geninstaller Photoshop på din iPad via App Store.