Ofte stillede spørgsmål om ophør af Adobe Shockwave

Fra og med den 9. april 2019 ophører Adobe Shockwave, og Shockwave Player til Windows vil ikke længere kunne downloades.

Virksomheder med eksisterende Enterprise-licenser til Adobe Shockwave vil fortsat kunne få support, indtil deres nuværende kontrakter udløber.

Adobe Shockwave er en browserbaseret multimedieplatform til interaktive programmer og videospil. Ophør af Shockwave Player til Windows er sidste trin i en mangeårig proces: Adobe Director, et redigeringsværktøj til Shockwave-indhold udgik 1. februar 2017, og Shockwave Player til macOS ophørte 1. marts 2017.

Adobe tilbyder fortsat en lang række værktøjer til oprettelse af indhold via Creative Cloud, herunder Adobe Animate til oprettelse af interaktivt indhold til flere platforme, f.eks. HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR og mange flere.

Du finder flere oplysninger i nedenstående ofte stillede spørgsmål.

Hvorfor udfaser Shockwave Player?

Teknologier udvikler sig, og brugen af mobilenheder er vokset, hvilket betyder at interaktivt indhold er flyttet til platforme som HTML5 Canvas og Web GL, og brugen af Shockwave er dermed faldet.

Hvornår udfases den endeligt?

Fra og med den 9. april 2019 vil Shockwave Player til Windows vil ikke længere kunne downloades. Fra og med den 9. april 2019 anerkender Adobe ikke længere ETLA- og EULA-aftaler for Shockwave.

Kan jeg stadig få teknisk support til Shockwave?

Support til individuelle kunder stopper den 9. april 2019. Kunder med en EULA-distributionslicens vil stadig kunne få support indtil slutningen af deres 1-årige kontrakt. Virksomhedskunder vil fortsat kunne få support indtil deres kontrakter udløber i 2022.

Hvorfor giver Adobe besked i god tid i forvejen?

Adobe giver besked i god tid i forvejen, så vores kunder har tid til at forberede sig på ændringen. Ophør af Shockwave Player til Windows er sidste trin i en mangeårig proces: Adobe Director, et redigeringsværktøj til Shockwave-indhold udgik 1. februar 2017, og Shockwave Player til macOS ophørte 1. marts 2017.

Er der andre Adobe-produkter, som kan erstatte denne funktionalitet?

Tidligere var Adobe Director og Shockwave en avanceret løsning til oprettelse og afspilning af webbaserede animationer og spil. Via Creative Cloud tilbyder Adobe en lang række værktøjer til moderne webindhold, prototyper og design, herunder:

• Adobe Animate – til oprettelse af multimedieindhold til HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR og andre webbaserede platforme
  • Adobe XD – til oprettelse af design og prototyper af mobil- og webbaserede brugeroplevelser
  • Adobe Dreamweaver – til at designe, kode og udgive interaktive websteder til browsere og mobilenheder

Andre Creative Cloud-programmer, som ofte bruges til animation og design, omfatter Adobe Photoshop og Adobe Illustrator