Typekit hedder nu Adobe Fonts og er inkluderet med Creative Cloud og andre abonnementer. Få mere at vide.

Det grundlæggende

Hvad er skabeloner til levende billeder (.mogrt-filer)?

Skabeloner til levende billeder er filer af typen (.mogrt), som oprettes i After Effects eller Premiere Pro.

Med skabeloner til levende billeder kan en designer, der arbejder i After Effects, indkapsle et komplekst After Effects-projekt (.aep) i en enkelt fil, der kan åbnes og tilpasses i Premiere Pro.

Man kan også bruge Premiere Pro til at oprette tekstskilte og grafik og eksportere dem som en skabelon til levende billeder (.mogrt), så de kan bruges i andre projekter eller deles med andre brugere.

Hvad er forskellen på skabeloner til levende billeder (.mogrt) og After Effects-projekter (.aep)?

Filformatet .mogrt gør det muligt for skabere af levende billeder at bruge After Effects til at anvende stilistiske effekter i deres kompositioner, samtidig med, at redaktøren bagefter kan bruge Premiere Pro til at tilpasse videoklippet til det projekt, det skal bruges i.

Forfatteren af skabelonen kan bruge After Effects til at tilføje en hel række funktioner til skabelonen, f.eks. muligheden for at lave dynamiske ændringer af tekst, farve og layout.

Når den skabelon, der blev oprettet i After Effects, åbnes i Premiere Pro, vises de tilføjede funktioner i panelet med grundlæggende grafikfunktioner. Redaktøren kan så justere indholdet i direkte i Premiere Pro uden at skulle bruge tid på at skifte mellem programmerne.

Hvordan indlæser jeg en skabelon til levende billeder i et Premiere Pro-projekt?

1. For at indlæse en skabelon til levende billeder fra panelet med grundlæggende grafikfunktioner skal du åbne panelet med grundlæggende grafikfunktioner og klikke på fanen Gennemse.

2. Vælg den skabelon til levende billeder, som du vil bruge, og træk den over på videosporet i projektet.

3. Skabelonen opretter automatisk et element på videosporet i klippet.

• Premiere Pro viser muligvis mediet som værende offline, indtil indlæsningen af skabelonen er fuldført.
    • Hvis den skabelonen, du tilføjede, bruger skrifttyper, som ikke er installeret på computeren, kan du erstatte de manglende skrifttyper med nogen, du har installeret.
  4. Vælg symbolet på tidslinjen for at redigere skabelonen. Du kan tilpasse og justere parametrene for skabelonen til levende billeder i panelet med grundlæggende grafikfunktioner på fanen Rediger.

Bemærk:

Nogle skabeloner til levende billeder (.mogrt-filer) kræver, at After Effects er installeret på computeren.

Du kan få flere oplysninger om brug af skabeloner til levende billeder i Premiere Pro i Brug af skabeloner til levende billeder i Premiere Pro.

Hvor finder jeg skabeloner til levende billeder?

Du kan skaffe skabeloner til levende billeder på følgende måder:
  • Du kan købe eller hente gratis versioner af skabeloner til levende billeder i Adobe Stock. Du kan søge efter skabeloner til levende billeder fra Adobe Stock i Premiere Pro på følgende måder:
    • Vælg Adobe Stock, og indtast dit søgeord, på fanen Gennemse i panelet med grundlæggende grafikfunktioner.
    • Åbn bibliotekspanelet. Angiv dine søgeord, og filtrér efter skabeloner til levende billeder ved at markere afkrydsningsfeltet ud for Skabeloner.
  • Besøg www.stock.adobe.com, søg efter skabeloner, og filtrér efter Premiere Pro ved at bruge indstillingerne under søgefeltet, så du begrænser søgningen til skabeloner til levende billeder.
  • Der medfølger også en række eksempelskabeloner med Premiere Pro, som er oprettet i After Effects og Premiere Pro.

Hvorfor skal jeg installere en skabelon til levende billeder?

Skabeloner til levende billeder (.mogrt) kan bruges i alle åbne projekter. Det fungerer efter samme princip som skrifttyper, der kan bruges i alle projekter, når de først er installeret på computeren.

Skabeloner til levende billeder, der er gemt i dine Creative Cloud-biblioteker, skal ikke installeres, før du kan bruge dem.

Hvordan installerer jeg en skabelon til levende billeder i Premiere Pro?

1. Klik på knappen Installer skabelon til levende billeder nederst på fanen Gennemse i panelet med grundlæggende grafikfunktioner, eller vælg Installer skabelon til levende billeder via menuen Grafik

Installation af en skabelon til levende billeder fra panelet med grundlæggende grafikfunktioner
    Installation af en skabelon til levende billeder fra panelet med grundlæggende grafikfunktioner
  2. Herefter bliver skabelonen til levende billeder føjet til den lokale mappe Skabeloner, så du kan bruge den i alle Premiere Pro-projekter.

Du kan få flere oplysninger om installation og brug af skabeloner til levende billeder i Premiere Pro-projekter i Brug af skabeloner til levende billeder i Premiere Pro.

Hvordan opretter jeg en skabelon til levende billeder?

Skabeloner til levende billeder kan oprettes i After Effects eller Premiere Pro. Du kan læse mere om oprettelse af skabeloner til levende billeder på følgende sider:

Kan jeg oprette skabeloner til levende billeder i Premiere Pro uden at installere After Effects?

Ja, du kan oprette grafik i Premiere Pro ved at bruge panelet med grundlæggende grafikfunktioner og derefter eksportere grafikken som skabeloner til levende billeder (.mogrt-filer) og enten dele dem eller fortsætte med at bruge dem uden at installere After Effects.

Du kan få flere oplysninger under Panelet med grundlæggende grafikfunktioner.

Hvordan deler jeg skabeloner til levende billeder?

Når du eksporterer en skabelon til levende billeder, kan du vælge at gemme den i dine Creative Cloud-biblioteker, hvor den nemt kan deles med andre, eller i den lokale mappe Skabeloner eller et andet anden sted på harddisken.

Fejlfinding

Fejl ved import af skabeloner til levende billeder

Hvis Premiere Pro er installeret, er det så også nødvendigt at installere After Effects for at bruge en skabelon til levende billeder, der er oprettet i After Effects?

Nogle skabeloner til levende billeder kræver, at After Effects er installeret på computeren, for at de kan bruges i Premiere Pro.  Du skal installere en prøveversion eller en licenseret version af After Effects på din computer. Du behøver ikke at købe After Effects for at kunne bruge skabeloner til levende billeder i Premiere Pro.

De skabeloner til levende billeder, som kræver installation af Adobe After Effects eller en opgraderet version af After Effects, vises med dette ikon i panelet med grundlæggende grafikfunktioner i Premiere Pro:

Hvis den skabelon til levende billeder, som du indlæser i dit videoprojekt, kræver installation af After Effects, eller hvis du har en version af After Effects, der ikke er kompatibel, får du vist følgende fejlmeddelelse:

Denne skabelon til levende billeder er oprettet i After Effects. Du skal installere After Effects (prøveversion eller med licens) for at kunne bruge denne skabelon og prøve igen. Du kan finde flere oplysninger på adobe.com/go/mgt_dk.

Hvis denne meddelelse vises, skal du installere en kompatibel version af After Effects, før du kan bruge skabelonen til levende billeder.

• Hvis du abonnerer på Creative Cloud, er abonnementet på After Effects allerede inkluderet. Download det via din Creative Cloud-program.
  • Hvis du kun har licens til Premiere Pro, kan du installere en prøveversion af After Effects. Så længe After Effects er installeret, kan du fortsætte med at bruge skabeloner til bevægelsesgrafik i Premiere Pro, også når prøveperioden er udløbet.
Der vises en fejlmeddelelse, når du forsøger at bruge skabeloner til levende billeder
Der vises en fejlmeddelelse, når du forsøger at bruge skabeloner til levende billeder

Skabelon til levende billeder viser som offlinemedie

Hvad gør jeg, hvis jeg har modtaget et Premiere Pro-projekt fra en redaktør, der indeholder en skabelon til levende billeder, der er oprettet i After Effects?

Hvis du kun har Premiere Pro installeret på computeren men har ikke After Effects, vises der en meddelelse om, at mediefilen er "offline", når du prøver at åbne Premiere Pro-projektet, der indeholder en skabelon til levende billeder, som er oprettet i After Effects. Du skal installere en After Effects-licens (prøveversion eller licenseret version), for at kunne arbejde med dette projekt. Læs mere i vejledningen ovenfor.

Kan jeg bruge skabeloner til levende billeder, hvis jeg har den nyeste version af Premiere Pro (2018) installeret på computeren, men bruger en ældre version af After Effects?

Det kommer an på flere faktorer. Mange skabeloner til levende billeder kræver ikke, at After Effects er installeret på computeren, for at de kan bruges i Premiere Pro. Men i nogle skabeloner til levende billeder anvendes der effekter, der som udgangspunkt ikke understøttes i Premiere Pro. Derfor kan de kun gengives, hvis After Effects er installeret.

Hvis du bruger den nyeste version af Premiere Pro, men har en ældre version af After Effects installeret på computeren, vises mediefilen som "offline" i videosekvensen, og skabeloner til levende billeder i mappen med grafik vises muligvis med et advarselsikon for at indikere, at After Effects skal installeres eller opgraderes. Du skal følge vejledningen nedenfor og installere den nyeste version af After Effects (prøveversion eller købeversion) for at kunne bruge disse skabeloner.

Installation af prøveversion og licenseret version af After Effects

Hvordan installerer jeg After Effects?

Gå ind på http://www.adobe.com/dk/products/aftereffects.html for at installere After Effects.

Hvis klientprogrammet til Creative Cloud (CC) er installeret, kan du installere After Effects direkte fra klientprogrammet. Hvis klientprogrammet Creative Cloud (CC) ikke er installeret, installeres først Creative Cloud-installationsprogrammet på computeren, og derefter kan du bruge det til at installere After Effects.

Premiere Pro er installeret på min computer, men jeg kan ikke se Creative Cloud-klientprogrammet. Hvor kan jeg installere After Effects?

Selvom Premiere Pro er installeret, kan du muligvis have slettet Creative Cloud-klientprogrammet. Hvis du installerer Creative Cloud-klientprogrammet, kan du bruge det til at installere After Effects.

Min prøveversion af After Effects er udløbet. Vil mine skabeloner til levende billeder fortsat fungere?

Ja, skabeloner til levende billeder, som kræver installation af After Effects, vil fortsat fungere i Premiere Pro, så længe du ikke fjerner den udløbne prøveversion af After Effects.