SVG-failide importimine

Viimati uuendatud 29. sept 2026

Õppige importima SVG-faile kui natiivseid, redigeeritavaid kujundikihte, mis on animeerimiseks valmis ilma teisendamist vajamata.

Topeltklõpsake paneelil Projekt või kasutage Fail > Import > Fail, et sirvida ja importida SVG-fail.

Märkus

After Effects'i uusim versioon võimaldab teil importida faili kaadrina või kompositsioonina.

Lohistage imporditud SVG-fail paneelile Ajajoon.

Valige kiht ja kasutage jaotist Kihi sisu paneelis Atribuudid SVG struktuuri vaatamiseks.

Paneel Atribuudid on avatud ja jaotises Kihi sisu on loetletud SVG sisu.
Kasutage paneeli Atribuudid SVG-faili sisu vaatamiseks ja nende atribuutide kohandamiseks.

Võite ka valida kihi kõrval oleva noole, et see lahti keerata, seejärel laiendada jaotist Sisu.Näete kõiki üksikuid elemente ja nende atribuute, nagu Tee, Täitevärv ja Teisendus.

SVG-failiga kiht on valitud ja jaotis Sisu on laiendatud, et kuvada selle atribuute, sealhulgas Tee, Täitmine ja Moonda.
Laiendage SVG-kihi jaotist Sisu, et pääseda juurde selle atribuutidele ja neid redigeerida, sealhulgas Tee, Täitmine ja Moonda.

Võite neid atribuute kasutada animeerimiseks nii nagu iga teise kujundikirga puhul.Näiteks:

  • Animeerige Teed morfenemisefektide loomiseks
  • Muutke täitevärvi aja jooksul dünaamiliste üleminekute jaoks
  • Kasutage Moonda atribuute elementide sõltumatuks skaleerimiseks, pööramiseks või liigutamiseks

Kui kihtidel on astmiktäited ja jooned, võite kasutada atribuute Skaleering ja Pööramine astmiku animeerimiseks.

Üks astmikuelemendiga kihtidest on valitud ja Astmiktäide 1 on esile tõstetud.
Kasutage astmiktäite atribuute astmiku kohandamiseks või animeerimiseks.

SVG-faili importimine kaadrina või kompositsioonina

SVG-de import After Effectsis pakub paindlikkust ja paremat kontrolli selle üle, kuidas SVG-failid teie projekti imporditakse.Uusima versiooniga saate SVG-faili importimisel valida, kas tuua see sisse kaadrina või kompositsioonina.

Impordi kaadrina

Impordi kompositsioonina

Impordib SVG ühe pidevalt rasterdatava vektorikihina.

Impordib SVG kompositsioonina, mis koosneb redigeeritavatest kujundikihtidest.

Säilitab ühenduse välise SVG-failiga.

Iga element teisendatakse oma redigeeritavaks kujundiks.

Hea ühe kihi vektorgraafika jaoks, kui te ei vaja pildi osadeks jagamist.

Hea teekondade, kujundite ja kihi taseme detailide redigeerimiseks, kui peate animeerima üksikuid elemente.

Saate kontrollida, millist impordimeetodit kasutatakse vaikimisi SVG-failide importimisel, määrates Lohista mitu failiobjekti kui valiku Impordi eelistuste all.

  • macOS: After Effects > Seadistused > Impordi > Lohista mitu faili objekte kui
  • Windows: Redigeeri > Eelistused > Impordi > Lohista mitu faili objekte kui
Eelistuste dialoogiboks on avatud. Vahekaardil Impordi on rippmenüü Lohista mitu faili objekte kui avatud, pakkudes impordimeetodi valimise võimalusi.
Määrake SVG-faili importimise vaikesäte, valides, kas see imporditakse materjali või kompositsioonina.

Topeltklõpsake Projekt paneeli sees või kasutage Fail > Impordi > Fail, et sirvida ja importida SVG-faili.

Kasutage Impordi kui rippmenüüd Impordi fail dialoogiboksis, et valida üks järgmistest:

  • Materjal
  • Kompositsioon - Säilita kihi suurused

Materjal valimine impordib faili ühe lapikustatud kihina ilma juurdepääsuta üksikutele elementidele, muutes selle sobivaks staatiliseks kasutamiseks või kui animatsiooni pole vaja. Kompositsioon – Säilita kihi suurused valimine loob uue kompositsiooni, kus iga lähtekiht imporditakse eraldi, suurusega vastavalt tegelikule sisule, muutes ankrupunktid puhtamaks ja transformatsioonid animatsiooni jaoks lihtsamaks.

macOS

Impordi fail dialoogiboks on avatud ja seal on võimalused faili importimiseks materjali või kompositsioonina.

Windows

Impordi fail dialoogiboks on avatud ja seal on võimalused faili importimiseks materjali või kompositsioonina.

Valige järgmised suvandid, kui rakendub:

  • Loo kompositsioon: Loob uue kompositsiooni vaikeseadistustega ja paigutab imporditud SVG automaatselt, kas materjali või kujundikihtidega kompositsioonina, ajajoonele, säästes teid kompositsiooni käsitsi loomisest ja SVG-faili sinna lohistamisest.
  • Skaleeritav vektorgraafika jada: Impordib mitu nummerdatud SVG-faili ja käsitleb neid kaadrihaaval vektorkujutise jadana.

Kasutage Kihi sisu jaotist paneelil Omadused või kihi Sisu jaotist ajajoonel, et vaadata ja töötada üksikute elementide ning nende omadustega, kui olete SVG-faili importinud kompositsioonina. Kui imporditud materjalina, käitub see nagu tavaline kiht ja seda saab kohandada standardsete Moonda omaduste abil.

Nagu Illustrator failide puhul, kui vektorfail on imporditud materjalina, saate valida kihi ajajoonel, seejärel paremklõpsata ja valida Loo > Loo kujundid ja tekst vektorikihist, et teisendada see redigeeritavateks kihtideks, võimaldades animeerida üksikuid teid, jooni ja täidiseid. Uusimas After Effects beta versioonis teisendub lähtefaili tekst redigeeritavateks tekstikihtideks, mis säilitavad fondi, suuruse, täidise, positsiooni, stiilid, jooned ja muutuva fondi seaded. 

Kui impordite SVG materjali, säilitab After Effects aktiivse lingi algse failiga, nii et kõik muudatused, mida teete sellele SVG-le väljaspool rakendust, värskenduvad automaatselt teie projektis.

Teisenda Illustrator tekst redigeeritavateks tekstikihtideks

Kasuta uusi beta funktsioone

Redigeeritav tekst Illustrator failidest on nüüd saadaval testimiseks ja tagasiside andmiseks. Proovi seda kohe After Effects (beta) versioonis.

Uusimas After Effects beta versioonis, kui Illustrator kiht on imporditud materjalina, teisendub kõik lähtefaili tekst oma redigeeritavaks tekstikihiks, mitte ei lapenda kujundikontuurdeks. See tähendab, et font, suurus, täidis, positsioon, stiilid (nagu paks ja kaldkiri), jooned ja muutuva fondi seaded kantakse üle, nii et saate jätkata teksti redigeerimist otse After Effects rakenduses, selle asemel et seda nullist luua või Illustratorisse tagasi minna muudatuste tegemiseks.

Valige Fail > Import > Fail ja seejärel Illustrator fail, mida soovite importida.

Dialoogiboksis Impordi fail veenduge, et Impordi kui oleks seatud Materjal, kui valite importimiseks faili.

Importimise dialoogiboksis kinnitage, et Importimise liik oleks seatud Materjal ja valige Kihi valikud selle põhjal, mida soovite Illustratori failist importida.

Lohistage imporditud fail paneelile Ajajoon.

Paremklõpsake Illustrator kihil ja valige Loo > Loo kujundid ja tekst vektorikihist või kasutage Kiht > Loo > Loo kujundid ja tekst vektorikihist.

Kiht > Loo alammenüü koos esile tõstetud valikuga Loo kujundid ja tekst vektorikihist, teisendades vektorteksti redigeeritavateks tekstikihtideks.
Valige Loo kujundid ja tekst vektorikihist, et teisendada Illustratori tekst redigeeritavateks After Effects tekstikihtideks kujundite asemel.

Tekst teisendub redigeeritavaks tekstikihiks, mis vastab täpselt algse faili fondile, suurusele, täidisele ja positsioonile. Seejärel saate teksti otse After Effects rakenduses redigeerida ja kohandada.

Heleduse tekstikiht leegi graafiku kohal, kus märgipaanelis on nähtav Adobe Clean Italic font, suurus 74px ja täidis on lubatud.
Pärast teisendamist jääb tekst täielikult redigeeritavaks – fonti, stiili, suurust ja täidist saab endiselt muuta märgipaanelis.

Märkus

Ainult joonega tekst teisendub endiselt teedeks, mitte redigeeritavaks tekstikihiks. 

Tekstiväline vektorsisu teisendub endiselt kujundikihtideks nagu varem ning kui Illustratori fail sisaldab mõlemat, saate kombinatsiooni teksti- ja kujundikihtidest.

Liituge After Effects (Beta) kogukonnas aruteluga Illustrator-failide redigeeritava teksti toe kohta.

Kopeerige ja kleepige Illustrator ja SVG sisu

Lõikelaual olev SVG sisu saab nüüd After Effectsisse kleepida, kasutades Edit > Paste. Sisu imporditakse kohalike, redigeeritavate kujundikihtidena, mis on animeerimiseks valmis, ilma vaheetapi importimiseta.

Kopeerige sisu Illustratorist

Avage oma kujundus Adobe Illustratoris.

Veenduge, et Include SVG Code eelistus on valitud.

  • macOS: Valige Illustrator > Settings > Clipboard Handling ja valige Include SVG Code.
  • Windows: Valige Edit > Preferences > Clipboard Handling ja valige Include SVG Code.
Illustratori eelistuste dialoogikast on avatud ja Include SVG Code valik on valitud.
Lubage Include SVG Code, et hoida oma kujundus teistes Adobe rakendustes redigeeritav ja kvaliteetne.

Valige kujundus, mida soovite kopeerida.

Nõuanne

Enne kopeerimist teisendage kõik SVG tekst kõverateks, kuna SVG tekst ei ole kleepimisel toetatud.

Valige Edit > Copy.

Lülituge After Effectsisse ja tehke projekti olekust sõltuvalt järgmist:

  • Kui projekt ei ole avatud, valige Edit > Paste, et luua uus projekt koos kompositsiooniga, mis sisaldab SVG sisu kujundikihina.
  • Kui projekt on avatud, kuid ühtegi kompositsiooni ei ole valitud, valige Edit > Paste, et luua praeguses projektis uus kompositsioon, mis sisaldab kleebitud sisu.
Edit > Paste valik on valitud ja sisu imporditakse natiivsete, redigeeritavate kujundikihtidena, mis on animeerimiseks valmis.
Edit > Paste toob sisu redigeeritavate kujundikihtidena, mis on animeerimiseks valmis.

Kui After Effectsis on kompositsioon valitud, valige Edit > Paste, et lisada SVG sisu selles kompositsioonis uue kujundikihina.

Kleepige teistest rakendustest SVG

Mis tahes rakendusest kopeeritud SVG sisu, mis kirjutab SVG süsteemi lõikelauale, saab kleepida sama Edit > Paste töövoo abil. Tugi sõltub sellest, kas lähterakendus asetab lõikelauale kehtivad SVG-andmed.