Tutvuge Eelistuste dialoogiaknas saadaolevate valikutega ja avastage, milliseid toiminguid saate selle menüü abil teha.
Sellel lehel:
Käivitage After Effectsis Eelistuste dialoog
Dialoogiakna Eelistused avamiseks minge:
- Windows: Edit > Preferences > [kategooria nimi]
- macOS: After Effects > Seaded > [kategooria nimi]
Kasutage järgmisi kiirklahve, et avada menüü Eelistused > Üldine:
- Windows: Ctrl + Alt + ; (semikoolon)
- macOS: Command + Option + ; (semikoolon)
Taasta eelistuste vaikesätted
Eelistuste vaikesätete taastamiseks vajutage ja hoidke rakenduse käivitumise ajal all järgmisi klahve.
- Windows: Ctrl + Alt + Shift
- macOS: Command + Option + Shift
Taasta kiirklahvide vaikesätted
Kiirklahvide vaikesätete taastamiseks vajutage ja hoidke järgmisi klahve all, klõpsates dialoogiboksis nuppu OK.
- Windows: Alt + klõps
- macOS: Option + klõps
Lähtesta taustaeelistused
Taustaeelistuste lähtestamiseks tehke järgmist:
macOS
Avage oma töölaud ja valige menüüribal GO.
Valige rippmenüüst Go to Folder ja sisestage järgmine tee:
/Users/[user_name]/Library/Preferences/Adobe/After Effects/[version]
Nimetage kaust After Effects ümber nimega OldAfterEffects.
Windows
Avage tee C:\Users\”username”\AppData\Roaming\Adobe või sisestage käsu Run (Windows + R) dialoogiboksis %appdata%.
Avage kaust nimega Adobe.
Valige kaustas kaust After Effects ja nimetage see ümber nimeks OldAfterEffects või avage tee C:\Users\”username”\Documents\Adobe ja nimetage kaust After Effects ümber nimeks OldAfterEffects.
Eelistused, sh kiirklahvid ja tööruumid, salvestatakse failidena järgmistes asukohtades:
- Windows: \Users\[kasutajanimi]\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\[versioon]
- macOS: /Users/[kasutajanimi]/Library/Preferences/Adobe/After Effects/[versioon]
After Effectsis eelistuste kuvamiseks minge:
- Windows: Edit > Preferences > Startup & Repair ja valige nupp Reveal Preferences in Explorer
- macOS: After Effects > Settings > Startup & Repair ja valige nupp Reveal Preferences in Finder
- Soovitatav on selles kataloogis olevaid faile käsitsi mitte muuta ja kasutada eelistuste muutmiseks hoopis dialoogiboksi Preferences.
- Kaust Library on macOS X-is vaikimisi peidetud. Vaadake, kuidas pääseda ligi macOS-i kasutaja teegi kausta sisule.
Paneel Startup & Repair haldab rakenduse käivitumiskäitumist ja tõrkeotsingu tööriistu.
Käivitamise valikud
- Enable Home Screen: Kuvab tervitusekraani After Effectsi käivitamisel. See on automaatselt lubatud ja seda ei saa rakenduse prooviversioonide puhul keelata.
- Show System Compatibility Issues: Näitab hoiatusi riistvara ja tarkvara ühilduvuse kohta kui süsteemi ühilduvusaruanne After Effectsi käivitamise ajal, sealhulgas tuvastatud probleeme ja soovitatud lahendusi.
Parandamise valikud
- Start in Safe Mode: Taaskäivitab After Effectsi ajutiselt kolmandate osapoolte pluginate ja laienduste keelamisega tõrkeotsingu jaoks. Kui After Effectsi turvarežiimis taaskäivitamine lahendab probleemi, näitab see, et teie praegused eelistused on rikutud ja neid tuleb lähtestada või asendada, või on installitud plugin ebastabiilne.
- Empty All Caches: Puhastab ketta vahemälu, meedia vahemälu ja andmebaasi vahemälu. Kõigi vahemällude tühjendamine võib vabastada täiendavat salvestusruumi ja lahendada teatud käivitamisprobleeme.
Eelistuste haldamine
- Reveal Preferences in Finder: Avab kausta, mis sisaldab After Effects eelistuste faile käsitsi varundamiseks või kontrollimiseks.
Eelistuste failide redigeerimine võib põhjustada krahhe või muud ootamatut käitumist.
- Reset All Preferences To Defaults: Lähtestab kõik eelistused, tööruumid ja silumise andmebaasi tehase vaikeseadetele. Nõuab rakenduse taaskäivitamist.
After Effectsi tuleb muudatuste jõustumiseks taaskäivitada ja see lähtestab ka teie tööruumid.
- Migreerige eelmise versiooni eelistused: Taastab eelmise After Effectsi versiooni eelistused.Teil palutakse migreerida sätted eelmisest versioonist, kui After Effects leiab eelmise versiooni eelistuste kausta ja praeguse versiooni eelistuste kausta ei ole.See juhtub siis, kui käivitate After Effects esimest korda ja kui kustutate terve eelistuste kausta.
Vearaport
- Vearaport: Avab vearaporteerimise liidese probleemide edastamiseks Adobe'le.
Projekt paneeli suvandid haldavad vaikimisi projekti sätteid ja juhivad automaatse salvestamise käitumist.
Projekti suvandid
- Säilita praegune tööala projektide avamisel: Takistab projektidel muuta teie praegust tööala paigutust avamisel ja tagab, et After Effects säilitab teie tööala isegi siis, kui projekt salvestati erineva paigutusega.
- Dynamic Link koos After Effectsiga kasutab kõrgeima numbriga projektifaili nime: Võimaldab Dynamic Linkil töötada projektidega erinevatest After Effects versioonidest.
Uus projekt
Saate luua malli oma eelistatud projekti sätetega, nagu värvihaldus ja kaustade struktuur, ning kasutada seda alusena iga uue loodava projekti jaoks.
- Uus projekt laeb malli: Kasutab määratud projektifaili mallina kõigi uute projektide jaoks.Kui see on lubatud ja malliprojekt on valitud, võimaldab käsk Uus projekt teil avada malli põhjal projekti.Malliprojekt võib olla After Effects malliprojekti fail (.aet), After Effects projektifail (.aep) või After Effects XML-projektifail (.aepx).
- Vali projektimall: Valige, millist projektifaili (.aep, .aepx või .aet) kasutada uue projekti mallina.
Monokihtide kaust
- Uue projekti monokihtide kaust: Määrab vaikimisi kausta nime, kuhu uued monokihid organiseeritakse.Praeguse projekti monokihtide kausta nimi on näidatud viitena.
Kasutage Automaatne salvestamine sektsiooni suvandeid, et automaatselt salvestada oma projekti koopia töötamise ajal.Saate määrata sageduse, kui sageli After Effects teie tööd salvestab, samuti projekti koopiate arvu.
- Salvesta iga: Määrab ajavahemiku (minutites), pärast mida projekt automaatselt salvestatakse.
- Salvesta renderdamise järjekorra käivitamisel: Salvestab projektid automaatselt, kui renderdamise järjekorra üksused lisatakse või muudetakse.
- Küsi automaatselt salvestatud projekti taastamist, kui After Effects sulgub ootamatult- (Hetkel beetas): Avab järgmisel käivitamisel pärast krahhi kõige hiljutisema automaatse salvestuse, ilma et faili peaks käsitsi leidma.
- Maksimaalsed projektiversioonid: Alles hoitavate automaatsalvestuse versioonide maksimaalne arv. Vanemad versioonid kustutatakse automaatselt. Näiteks kui sisestate 5, salvestab After Effects igast avatud projektist viis versiooni.
Automaatsalvestuse asukoht
- Projekti kõrval: loob projekti kataloogi kausta ja salvestab automaatsalvestuse failid algse projektifaili kõrvale.
- Kohandatud asukoht: salvestab automaatsalvestuse failid määratud asukohta.
Paneeli Kompositsioon valikud juhivad kompositsiooni loomise vaikeväärtusi ja kihtide käitumist.
Kompositsiooni valikud
- Keskenda ankrupunkt uutes kujundikihtides: keskendab ankrupunkti kujundikihtide loomisel automaatselt.
- Loo kihid kompositsiooni algusajal: uued kihid algavad kompositsiooni alguse asemel praeguse ajaindikaatori asukohast.
- Loo poolitatud kihid algse kihi kohale: Kihtide poolitamisel kuvatakse uus kiht ülalpool (ajateljel hiljem), mitte allpool.
- Kasuta vaikimisi lineaarset ruumilist interpolatsiooni: rakendab vaikimisi võtmekaadrite lineaarset ruumilist interpolatsiooni, mitte Bezier’d.
- Eralda asukoha atribuudi mõõtmed vaikimisi: jagab atribuudi Asukoht automaatselt eraldi atribuutideks X, Y ja Z.
- Pliiatsitööriista kiirklahv lülitab Pen- ja Mask Feather-tööriistade vahel: piirab kiirklahvi G nii, et see lülitab ainult tööriistade Pen ja Mask Feather vahel, mitte kõigi pliiatsiga seotud tööriistade vahel.
- Säilita maskide redigeerimisel konstantne tipupunktide ja sulestuspunktide arv: säilitab maski ühtlase struktuuri animeerimisel funktsiooniga Smart Mask Interpolation.
- Kuva eelkompide sees olevate kihtide piirderaamid: kuvab ahendatud eelkompositsioonide komponentide ja märgipõhiste 3D-tekstikihtide piirderaami sõrestikud.
- Lülitid mõjutavad pesastatud kompositsioone: kvaliteedi-, efektide-, kaadrihajutamise- ja liikumishägustuse lülitid mõjutavad pesastatud kompositsioone rekursiivselt.
- Sünkrooni kõigi seotud üksuste aeg: liigutab ühes vaaturis ajaindikaatorit, et värskendada seda kõigis seotud vaaturites.
- Kasuta süsteemi kiirklahve: lubab macOS-i süsteemi kiirklahvid (Command+H peitmiseks, Command+M minimeerimiseks) After Effects kiirklahvide asemel.Teise kiirklahvikomplekti kasutamiseks kasutage klahvi Control. Saadaval ainult macOS-i seadmetes.
Kihtide avamine topeltklõpsuga
- Filmimaterjali kiht avab: valige, kas topeltklõps avab paneeli Kiht või lähtematerjali.
- Kompositsioonikihil avab: valige, kas topeltklõps avab paneeli Kiht või pesastatud kompositsiooni.
- Ava kihtide paneel, kui topeltklõpsad värvi, rotopintsel ja servade täpsustamise tööriistaga: Vali, kas eelkompositsiooni kihi topeltklõpsamine aktiivse värvi tööriista, rotopintsel või servade täpsustamise tööriistaga avab kihi kiht paneelil.
Sünteetilised kihid
- Kompositsiooni pikkus: Sünteetilised kihid, nagu värvilised tahkised, tekst ja kujundid, kasutavad kogu kompositsiooni kestust.
- Kasuta kohandatud kestust: Sünteetilised kihid kasutavad määratud kestust (kaadrites või ajas).
Eelvaadete paneeli valikud juhivad reaalajas eelvaate käitumist ja jõudluse optimeerimist.
Adaptiivne eraldusvõime
- Adaptiivse eraldusvõime prioriteet: Juhib, kuidas After Effects tasakaalustab eraldusvõimet ja kvaliteeti interaktiivsete uuenduste eelvaadete ajal (lohistamisel, kerimisel jne.). Kasuta liugurit minimaalse eraldusvõime kohandamiseks. Madalamad väärtused võimaldavad agressiivsemat allaproovimist.
- 3D renderja vähendab: Vali interaktiivsete eelvaadete ajal 3D renderja jaoks kahe järgmise valiku vahel:
- Eraldusvõime ja kvaliteet: Vähendab nii eraldusvõimet kui ka 3D renderduse kvaliteeti.
- Ainult renderduse kvaliteet: Säilitab eraldusvõime, vähendab ainult 3D renderduse kvaliteeti.
Vaataja kvaliteet
- Suumi kvaliteet: Määratleb, kuidas After Effects haldab suumikäitumist kompositsiooni paneelis.
- Kiirem: Eelistab kiirust täpsusele.
- Täpsem, välja arvatud vahemällu salvestatud eelvaade: After Effects püüab säilitada suuremat täpsust suumimisel, välja arvatud juhul, kui vaatate vahemällu salvestatud eelvaadet (RAM-eelvaade).
- Täpsem: Eelistab alati täpsust.
- Värvihalduse kvaliteet:
- Kiirem: Kasutab lihtsustatud värviarvutusi parema jõudluse saavutamiseks interaktsiooni ajal.
- Täpsem, välja arvatud vahemällu salvestatud eelvaade: Tasakaalustab kiirust ja täpsust. Vahemällu salvestatud kaadrid võivad kasutada taasesituse ajal lihtsustatud värviteisendusi, kuid staatilised kaadrid on täpsed.
- Täpsem: Rakendab täielikke värvihalduse arvutusi täpse värviesituse jaoks
Kompositsiooni lülitid
- Luba automaatselt kaadrite hajutamine ja liikumishägustamise renderdamine: Selle funktsiooni lubamisel rakendatakse liikumishägustamine või kaadrite hajutamine kihile automaatselt ka kompositsiooni eelvaate renderdamisel.
Heli
- Vaigista heli, kui eelvaade ei ole reaalajas: Valige, kas heli esitatakse eelvaadete ajal, kui kaadrisagedus on aeglasem kui reaalajas. Kui kaadrisagedus on aeglasem kui reaalajas, takerdub heli sünkrooni säilitamiseks.Selle funktsiooni lubamine takistab heli takerdumist, vaigistades heli, kui eelvaate kaadrisagedus langeb alla reaalaja.
Puhverda kaadrid jõudeolekus
- Jõudeolek enne puhverdamise algust: Määrake aeg sekundites, mille võrra After Effects ootab enne taustapuhverdamise alustamist.
- Puhverda kaadrid: Täpsustage, milliseid kaadreid taustal puhverdada:
- Praegusest ajast: Kaadrid hakkavad vahemällu salvestuma CTI positsiooni algusest.
- Praeguse aja ümber: Kaadrid hakkavad puhverduma CTI ümber (üks kaader enne ja üks kaader pärast).
- Vahemiku algusest: Kaadrid hakkavad puhverduma määratud puhvervahemiku algusest.
- Puhvervahemik: Määrake puhverdatavate kaadrite vahemik:
- Töövahemik: After Effects puhverdab kõik kaadrid töövahemiku sees.
- Töövahemik laiendatud praeguse ajaga: Puhverdab kaadrid alates CTI asukohast kuni töövahemiku lõpuni.
- Kogu kestus: Puhverdab kaadrid kogu kompositsiiooni kestuses.
Suurendus
- Tüüp: Kohandage suurenduse tüübi, käitumise ja puuteplaadi kerimise seadeid.
- Pärand – Traditsiooniline suurendus fikseeritud astmetega, mis pakub eelmääratud suurenduse tasemetel fikseeritud astmelist suurendust (nt 33%, 50%, 100% ja 200%).
- Sile - Kaasaegne suurendus pidevalt mastaabitavaga, lubab pidevat suurendamist ja vähendamist igasse vajalikku tasemesse.
- Käitumine: Määrake suurendus kursori praeguse positsiooni alusel või määrake see alati paneeli keskmesse suurendama.
- Keskne: Suurendab ja vähendab paneeli keskme ümber, olenemata sellest, kus kursor asub.
- Järgi kursorit: Suurendab ja vähendab kursori praeguse positsiooni ümber, hoides kursori all oleva ala fookuses.
- Puuteplaadi kerimine: Määrake puuteplaadi kerimine kas suurendamiseks või panoraamimiseks, lubades kahe sõrmega lohistamisel vaaturit liigutada, sarnaselt Käsi tööriistale.Saadaval, kui Tüüp on seatud väärtusele Sile.
- Suurendab: Kerimisratas suurendab või vähendab.
- Panoraamib: Kerimisratas panoraamib vaaturit.
Paneeli Välimus suvandid kontrollivad After Effects'i liidese visuaalset välimust.
Välimuse suvandid
- Tee punkti ja käepideme suurus: Määrake Bezieri suunapidemete ja tippude suurus maskide ja kujundite, liikumistee suunapidemete ja muude sarnaste juhtelementide jaoks.
- Riistvara kiirendus kompositsiooni, kihi ja materjalipaneelides: Kasutage GPU kiirendust kiiremaks kuvamiseks.
- Kasuta süsteemi värvivalijat: Kasutage operatsioonisüsteemi loomulikku värvivalijat Adobe kohandatud värvivalija asemel.
- Kuva renderdamise edenemist infopaneelil: Kuvage renderdamise edenemist paneelil Info.
- Keela pisipildid projektipaneelil: Lõpetage pisipiltide renderdamine, et parandada suure projekti jõudlust.
- Kuva nii ajakood kui kaadrid ajaskaala paneelil: Kuvage ajakuvades nii ajakood kui ka kaadrinumbrid.
- Kuva tööriistanäpunäited: Luba After Effectsil kuvada kasulikke tööriistanäpunäiteid, kui libistada hiirega kasutajaliidese elementide kohal.
- Kuva juhendmärke: Luba märguanded, kui valite kasutajaliidese teatud osi – After Effects soovitab uusi funktsioone, tutvustab muudetud funktsionaalsust ja pakub näpunäiteid töövoo parandamiseks.
- Lähtesta juhendmärgid: Lähtestab nähtud juhendmärkide loendi, kuvades neid uuesti.
Teema
- Värviteema: Määra After Effects'i rakenduse teema värv, mis mõjutab tausta, teksti, ikoonide ja standardsete juhtelementide värvi. Valida saab kolme teema vahel, millest kõik edendavad loetavust ja juurdepääsetavust, kasutades teksti ja tausta elementide jaoks suure kontrastsusega värvikombinatsioonide.
- Kõige tumedam: Värviteema kasutab peamiselt kõige tumedamat tooni kontrastsete teksti ja ikooni värvidega.
- Tume: Värviteema kasutab peamiselt tumehalli tooni kontrastsete teksti ja ikooni värvidega.
- Hele: Värviteema kasutab peamiselt kõige heledamat halli tooni kontrastsete teksti ja ikoonivärvidega.
- Kõige tumedam: Värviteema kasutab peamiselt kõige tumedamat tooni kontrastsete teksti ja ikooni värvidega.
- Juurdepääsetav värvikontrast: Lubage see funktsioon, et aktiveerida teemade madala kontrastsusega variatsioon, mis vähendab elementide (nt nupud, ikoonid, menüüd ja tekst) kontrastsust, muutes need nähtavamaks ja juurdepääsetavamaks.
Värvid
- Kasuta sildi värvi kihi pidemete ja teede jaoks: Rakenda kihi sildi värve maskiteede ja bezier pidemete jaoks.
- Kasuta sildi värvi seotud sakkide jaoks: Rakenda üksuse sildi värve vaataja sakkidele.
- Vaheta maski värve (kasutab sildi värve): Määra automaatselt iga uue maski jaoks erinevad värvid.
- Kasuta kontrastset värvi maskitee jaoks: Kasuta suure kontrastsusega värve maskiteede jaoks kompositsiooni tausta vastu.
- Kasuta astmikke: Võimalda kasutajaliideses astmik varjutajaid elegantse välimuse jaoks.
Liikumistee
- Liikumisteed pole: Peida liikumisteedel võtmekadrid.
- Kõik võtmekadrid: Kuva kõik võtmekadrid liikumisteedel.
- Mitte rohkem kui: Kuva määratud arv võtmekaadreid enne ja pärast praegust aega.
- Kuva võtmekaadreid kestuse jaoks: Kuva võtmekaadreid määratud ajakestuse jooksul enne ja pärast praegust aega.
Paneel Ruudustikud ja juhikud kontrollib ruudustike, juhikute ja ohutusvahemike välimust.See funktsioon nendes eelistustes võimaldab teil seadistada ruudustiku sätteid elementide täpseks joondamiseks ja paigutamiseks kompositsioonis.
Ruudustik
- Ruudustiku värv: Kasutage värvivalijat või pipetti, et valida ruudustiku joonte värv.
- Ruudustiku stiil: Valige, kas soovite ruudustiku kuvamiseks jooni, katkendjooni või punktiiriga jooni.
- Ruudustiku joon iga: Määrake ruudustiku joonte vahed pikslites.
- Alamjaotused: Määratlege alamjaotuste arv iga ruudustiku joone vahel.
Proportsionaalne ruudustik
Proportsionaalne ruudustik võimaldab teil joondada ja paigutada kompositsioonielemente suurema täpsusega. Teie määratud horisontaalsed ja vertikaalsed väärtused määravad ruudustiku jaotuste arvu, mis omakorda mõjutab ruudustiku joonte vahet ja paigutust.
- Horisontaalne: Määrake intervallid, millega horisontaalsed ruudustiku jooned ilmuvad, mis aitab teil joondada elemente kompositsioonilaiuse suunas.
- Vertikaalne: Määrake vertikaalsete ruudustiku joonte intervallid, mis aitab teil paigutada elemente kompositsioonikõrguse suunas.
Guides
Funktsioon Guides võimaldab teil luua mittetrükitavaid jooni, mis aitavad joondada ja paigutada kompositsioonielelemente. See võimaldab täpset elementide joondamist kompositsioonides, võimaldades teil neid kiiresti paigutada ja kohandada ilma pideva mõõtmise ja ümberjoondamiseta.
- Värv: Kasutage värvivalijat või pipeti tööriista juhikute värvi valimiseks.
- Stiil: Valige, kas juhikud kuvatakse joontena või kriipsjoontena.
Turvamarginaalid
Jaotise Turvamarginaalid suvandid aitavad tagada, et teie sisu on korralikult paigutatud koostise nähtavasse alasse ja kuvatakse erinevatel ekraanidel õigesti.
- Toimingu turvaala: Määrake marginaal, mis näitab, kus olulised toimingud või elemendid peaksid jääma nähtavaks erinevatel ekraanidel ja formaatides.
- Pealkirja turvaala: Määrake marginaal, mis näitab ala, kuhu tuleks paigutada oluline tekst ja graafika, et kärpimisel ära ei lõigata.
- Keskjoondatud toimingu turvaala: Määrake turvaala, mis näitab kaadri osa, mis on tõenäoliselt nähtav erinevate kuvasuhete korral, eriti kui sisu kuvatakse erinevatel ekraanidel.
- Keskjoondatud pealkirja turvaala: Määrake turvaala, mis näitab ala, kuhu tuleks paigutada oluline tekst ja graafika, et tagada nende nähtavus erinevate kuvasuhete ja formaatide korral.
A. Keskjoondatud pealkirja turvaala B. Keskjoondatud toimingu turvaala C. Pealkirja turvaala D. Toimingu turvaala
|
Ekraanid |
Toimingu turvamarginaali % |
Pealkirja turvamarginaali % |
|---|---|---|
|
HD/kaasaegsed ekraanid |
Kaadri sisend toimingu turvaala jaoks protsentides (vaikimisi 10%). |
Kaadri sisend pealkirja turvaala jaoks protsentides (vaikimisi 20%). |
|
SD/4:3 ekraanid |
Toimingu turvaala protsent 4:3 kuvasuhtega (vaikimisi 32,5%). |
Pealkirja turvaala protsent 4:3 kuvasuhtega (vaikimisi 40%). |
Läbipaistvuse seaded
Koostise elementide taga oleva läbipaistvuse ruudustiku suuruse ja värvide kohandamine võib parandada nähtavust, pakkudes paremat kontrasti erinevate elementide vastu.See muudab läbipaistvad alad ülejäänud kujundusest hõlpsamini eristatavaks. Lisaks võib ruudustiku värvide kohandamine vastavalt teie eelistustele või projekti nõuetele muuta teie tööruumi mugavamaks ja tõhusamaks.
- Ruudustiku suurus: Määrake ruudustiku suurus ja üksikute läbipaistvusruudustiku ruutude mõõtmed.
- Ruudustiku värvid: Määrake läbipaistvusruudustiku malemustris kasutatavad värvid. Vaikimisi kasutab After Effects helehalli ja valge mustrit, kuid saate neid värve oma vajaduste järgi kohandada.
- Värv 1: Esimene maleruudustiku värv (kui valitud on Kohandatud).
- Värv 2: Teine maleruudustiku värv (kui valitud on Kohandatud).
Lisateavet leiate teemast ohutusalad, ruudustikud, juhikud ja joonlauad.
Saate kasutada silte (värvilised kastid veerus Label) paneelidel Project ja Timeline, et korrastada ja hallata kompositsioone, videomaterjali üksusi, kihte ja võtmekaadreid.Vaikimisi näitavad eri sildivärvid eri tüüpi videomaterjali üksusi, kuid saate määrata sildivärvid tähistama ükskõik milliseid kategooriaid.
Kui määrate kategooriatele sildivärve, saate kasutada ka sildi värvimenüü Värvinäidised, et kiiresti tuvastada värv, mille soovite määrata oma projektiüksustele, võtmekaadritele, kihtidele või kompositsioonimarkeri siltidele.
- Sildi vaikeväärtused: Määrab uutele üksustele sildid automaatselt tüübi alusel:
- Kompositsioon: Uute kompositsioonide vaikesilt.
- Video: Imporditud videofailide vaikesilt.
- Heli: Imporditud helifailide vaikesilt.
- Staatiline pilt: Imporditud piltide vaikesilt.
- Kaust: Uute kaustade vaikesilt paneelil Project.
- Ühtlane värv: Uute ühtlase värviga kihtide vaikesilt.
- Kaamera: Uute kaamerakihtide vaikesilt.
- Valgus: Uute valguskihtide vaikesilt.
- Korrektuur: Uute korrektuurikihtide vaikesilt.
- Nullobjekt: Uute nullobjektide vaikesilt.
- Kujund: Uute kujundikihtide vaikesilt.
- Tekst: Uute tekstikihtide vaikesilt.
- 3D mudelid: Uute 3D kihtide vaikesilt.
- Muu 3D: Muude 3D-ga seotud kihtide vaikesilt.
- Sildivärvid: Kõigi 16 saadaval oleva sildi jaoks:
- Sildi nimi: Sisestage sildi kohandatud nimi, mis kuvatakse menüüdes ja kogu kasutajaliideses.
- Sildi värv: Vali sildi jaoks kohandatud värv.
Nimetage sildirühmad ümber, et aidata teil kihte ja materjaliüksusi korraldada ja kategoriseerida.Siltide nimede nägemiseks veerus Silt laiendage veerg vaikelaiusest suuremaks.
- Ühe kihi sildi värvi muutmiseks valige silt paneelil Timeline ja valige uus värv.
- Kõigi sama sildivärviga kihtide valimiseks valige selle sildivärviga kiht ja valige Edit > Label > Select Label Group.
- Kõigi selle sildivärviga kihtide sildi värvi muutmiseks valige üks sildirühma kuuluvatest kihtidest, seejärel valige Edit > Label > Select Label Group.Järgmisena valige Edit > Label > [värvi nimi].
- Sildivärvide vaikeseoste muutmiseks alliktüüpidega valige Edit > Preferences > Labels (Windows) või After Effects > Settings > Labels (macOS).
- Kihi sildivärvi kasutamise keelamiseks kihi käepidemete ja liikumisteede jaoks valige Edit > Preferences > Appearance (Windows) või After Effects > Settings > Appearance (macOS) ja tühistage valik Use Label Colors For Layer Handles And Paths.
- Kihi, materjaliüksuse või kompositsiooni sildivärvide kasutamise keelamiseks vastavate paneelide vahekaartidel valige Edit > Preferences > Appearance (Windows) või After Effects > Settings > Appearance (macOS) ja tühistage valik Use Label Colors For Related Tabs.
- Võtmekaadri värvide määramiseks või muutmiseks valige võtmekaader, seejärel minge Edit > Label > Valige värvid loendist.Teise võimalusena klõpsake paneelil Timeline võtmekaadril paremklõpsuga ja valige Label > Valige värvid loendist.
- Sama sildirühmaga võtmekaadrite valimiseks valige võtmekaader > Edit > Select Keyframe Label Group või klõpsake paneelil Timeline võtmekaadril paremklõpsuga > Select Keyframe Label Group.
Paneel Type juhib tüpograafia ja fondiga seotud eelistusi.
Fondi menüü
Selle jaotise abil saate määrata eelistused fondisuuruse või After Effectsis kuvatavate hiljutiste fontide arvu jaoks.
- Eelvaate suurus: Kohandage fondi eelvaate suurust paneeli Character fondimenüüs.
- Kuvatavate hiljutiste fontide arv: Muutke menüü ülaosas kuvatavate hiljutiste fontide arvu.
Fontide lahendamise dialoog
- Ära hoiata mind puuduvate fontide kohta projektide avamisel: Keela puuduvate fontidega projektide avamisel puuduvate fontide hoiatuse dialoog.
Paneel Import kontrollib, kuidas filmimaterjalid ja varad After Effects'i imporditakse.
Impordi vaikeväärtused
- Indeterminate Media NTSC: Valige Indeterminate Media NTSC jaoks kas drop frame või non drop frame ajakood, mis kehtib impordi puhul, näiteks staatiliste piltide jadade puhul, milles ajakoodi väärtused puuduvad või on teadmata.
- Kasuta Dropframe: See eeldab, et NTSC filmimaterjalid kasutavad drop frame ajakoodi.
- Kasuta Non-Dropframe: See eeldab, et NTSC filmimaterjalid kasutavad non drop frame ajakoodi.
- Interpreteeri märgistamata alfa kui: Määra juhtnupud, kuidas After Effects peaks käsitlema imporditud filmimaterjalide, mis sisaldavad alfalikahti, kuid millel pole metaandmeid, mis identififeeriksid, millist tüüpi alfat need kasutavad.
- Küsi kasutajalt: After Effects küsib teilt iga kord, kui impordite märgistamata alfakanaliga filmimaterjali, et saaksite valida, kuidas seda tõlgendada.
- Arva ära: After Effects üritab automaatselt kindlaks teha, kas alfa on sirge või eelkorrutatud.Kui see pole kindel, küsib see teilt või teeb parima oletuse.
- Ignoreeri alfat: After Effects ignoreerib alfakanalit ja käsitleb filmimaterjali täielikult läbipaistmatuna (läbipaistvuseta).
- Sirge (Unmatted): Käsitleb alfat sirgena ja läbipaistvust rakendatakse ainult alfakanalile.
- Eelkorrutatud (Matted mustaga): Käsitleb alfat musta taustaga eelkorrutatuna.
- Eelkorrutaud (Matted valgega): Käsitleb alfat valge taustaga eelkorrutatud.
- Impordi mitu elementi järgmisena: Määrab, mida After Effects loob, kui lohistate mitu faili kompositsiooni.
- Filmimaterjal: Loo filmimaterjalikiht.
- Kompositsioon: Loo kompositsioon filmimaterjalidest.
- Kompositsioon – säilita kihtide suurused: Loo kompositsioon, säilitades kihtide mõõtmed.
Filmimaterjalide interpreteerimine asendamisel: Täpsusta projekti filmimaterjalide asendamisel:
- Lähtesta: Lähtesta kõik interpreteerimise seaded uue filmimaterjali vaikeväärtustele.
- Pidage meeles: Säilitage kaadrisagedus, alfa interpretatsioon ja muud sätted asendatud materjalist.
Piltmaterjal
- Kasuta kompositsiooni pikkust: Laienda pilte (JPEG, PNG, TIFF, PSD jne) et need vastaksid kompositsiooni täispikkusele.
- Kasuta kohandatud kestust: Määra staatilistele piltidele fikseeritud, kasutaja määratud kestus (kaadrites või ajas).
Järjestusmaterjal
- Kaadrit sekundis: Kaadrisagedus, mida rakendatakse imporditud pildi järjestustele.
- Teata puuduvatest kaadritest: Hoiatab teid, kui pildi järjestustes on lünki või puuduvaid faile.
- Kontrolli eraldi faile: Kontrollib iga faili järjestuses.See võib olla aeglasem, kuid põhjalikum valideerimine.
Videomaterjal
- Luba riistvarakiirendusega dekodeerimine: Kasutab GPU kiirendust kiirema H.264 video dekodeerimise jaoks (kui riistvara seda toetab).
Automaatne materjali taaslaadimine
Muutunud materjal laaditakse automaatselt uuesti, kui lülitute tagasi teisest rakendusest. Vaikimisi laaditakse automaatselt uuesti kõik materjalid, välja arvatud pildijärjestus.Seda käitumist saate muuta, kasutades ripploendit Auto Reload.
- Kõik materjali tüübid: Sisaldab ka pildijärjestuse materjali.
- Mittejärjestuslik materjal: Sisaldab muud materjali peale pildijärjestuse.
- Väljas: Lülita välja materjali automaatne taaslaadimine.
Paneel Eksport kontrollib renderdamise järjekorda ja ekspordi käitumist.
Ekspordi vaikesätted
- Kasuta vaikimisi faili nime ja kausta: Genereeri automaatselt mõistlikud väljundfailide nimed kompositsiooni nimede põhjal.
- Eelvaade väljundit renderdamise järjekorra väljundi ajal: Näita kompositsiooni väljundit vaaturis eksportimise ajal (Mercury Transmit'i kaudu).
- Esita heli, kui renderdamine lõpeb: Esita heliline märguanne, kui renderdamine lõpeb.
- Lubage ProResi riistvaraga kiirendatud kodeerimine, kui see on saadaval: Kasutage GPU kiirendust ProResi eksportimiseks (kui riistvara seda toetab). Nõuab rakenduse taaskäivitamist muutmisel.
Segmendi väljund
- Segmenteeri järjestused alates: Looge automaatselt uued kaustad pildijärjestuste renderdamisel, mis ületavad määratud failide arvu.Määrake maksimaalne failide arv kausta kohta, mille järel After Effects loob uue alamkausta.
- Segmenteerige ainult video sisaldavaid filmifaile: Jagage suured ainult videot sisaldavad filmifailid automaatselt väiksemateks segmentideks. Määrake maksimaalne failisuurus (MB) iga filmi segmendi kohta.
Renderdamise teavitused
- Luba teavitused automaatselt, kui lisate kompositsiooni Render Queue'sse: Konfigureeri renderdamise teavitused automaatselt renderdamise kestuse ja Creative Cloudi teavituste sätete põhjal. Kui see on lubatud, saadab After Effects teavitusi Creative Cloudi töölaua- ja mobiilirakendustesse, kui lisate kompositsiooni Render Queue.
Audio paneel kontrollib heli riistvara konfiguratsiooni ja taasesituse sätteid.
Heli riistvara
- Seadme klass: Valige heliliidese tüüp või draiver, mida After Effects peaks kasutama:
- Sisseehitatud heli
- Kolmandate osapoolte heliliidesed
- ASIO ajurid (Windows)
- Core Audio seadmed (macOS)
- Vaikimisi sisend: Sisendseade heli salvestamiseks.
- Vaikimisi väljund: Väljundseade heli taasesituseks.
- I/O puhvri suurus: Kohandage heli puhvri suurust, et saavutada tasakaal latentsuse ja stabiilsuse vahel. Valige madalaim väärtus, mis väldib heli katkestusi. Optimaalne säte sõltub teie süsteemi kiirusest, seega võib olla vajalik mõningane katsetamine.
- Diskreetimissagedus: Valige heli diskreetimissagedus (44,1 kHz, 48 kHz, 96 kHz jne) heli riistvara jaoks.Vaadake läbi mõned levinud määrad erinevate väljundkandjate jaoks Adobe Audition spikris.
Väljundkanali vastendamine
Vastenda After Effects'i stereoväljalask konkreetsetele riistvarakanalitele:
- Vasak kanal: Määra riistvara väljundkanal vasaku heli jaoks.
- Parem kanal: Määra riistvara väljundkanal parema heli jaoks.
Ekspordi
- Helibloki kestus: Heli renderdatakse samuti segmentides, mille pikkuse määrab Helibloki kestuse väärtus.Määra esitamise ja renderdamise ajal töödeldavate heliosade pikkus.Väiksemad väärtused parandavad reageerimiskiirust, kuid vähendavad tõhusust, suuremad väärtused suurendavad tõhusust, kuid vähendavad reageerimiskiirust.
Ketta paneel haldab kettavahemälu, meediavahemälu ja andmebaasi sätteid.
Kettavahemälu
- Luba kettavahemälu: Kettavahemälu on vaikimisi lubatud. Saate kettavahemälu lubada või keelata ning valida oma vahemälu sisaldava kausta. Kui see on lubatud, võimaldab see After Effects'il vahemällu salvestada renderdatud kaadreid kettale kiiremaks esitamiseks.
- Maksimaalne kettavahemälu suurus: Määra maksimaalne kettavahemälu jaoks eraldatud ruum.
- Vali kaust: Vali, kuhu kettavahemälu failid salvestatakse.
- Tühjenda kettavahemälu: Kustuta käsitsi kõik kettavahemälu failid.
- Luba eelvaade kettavahemälust: Võimalda RAM-i eelvaadete esitamist otse kettavahemälust, kui RAM on täis.
- Luba tihendatud kaadrid (kaotuseta): Kasuta kaotuseta tihendust kettavahemälu suuruse vähendamiseks. Lubage see, et eelvaadelda oma ajajoonel pikemaid segmente, kasutades märkimisväärselt vähem kettaruumi, ilma visuaalset kvaliteeti kahjustamata.
Kooskõlastatud meediavahemälu
Valige kaustad või muutke meediavahemälu andmebaasi või meediavahemälu asukoht.
- Andmebaas: Vali, kuhu After Effects salvestab kooskõlastatud meedia indekskirjed, võimaldades After Effects'il kiiresti leida ja hallata vahemällu salvestatud heli- ja videoandmeid.
- Vahemälu: Vali, kuhu imporditud meediavahemälu failid salvestatakse (kasutavad Adobe Media Encoder ja Premiere Pro).
- Puhasta andmebaas ja vahemälu: Eemaldage vahemälust kohandatud ja indekseeritud meediumifailid ning kustutage nende vastavad kirjed andmebaasist. See protsess mõjutab ainult faile, mis on seotud kaadritega, mille algsed lähtefailid pole enam saadaval.
XMP metaandmed
- Kirjuta impordil XMP ID-d failidesse: Kirjutab importitud failidesse XMP ID ja põimib imporditud kaadrite metaandmetesse ainulaadseid identifikaatoreid. See parandab meediumivahemälu failide ja eelvaadete jagamist ja taaskasutamist.
- Loo kihimärgised kaadrite XMP metaandmetest: Kui loote kihi kaadriüksusest, mis sisaldab XMP metaandmeid, teisendab After Effects selle metaandmed automaatselt kihimärgisteks.
Eelistuste paneel Mälu ja protsessor kontrollib mälujaotust ja mitmekaadrilt renderdamist. Selle paneeli valikud võimaldavad määrata mälueelistused ning määratleda, kuidas After Effects eraldab ja kasutab mälu ja protsessoreid.
Mälu
- Teistele rakendustele reserveeritud operatiivmälu: Suurendage või vähendage väärtust, et määrata, kui palju saadaolevat operatiivmälu võib After Effects kasutada ja kui palju rakenduste jaoks, mida käitate taustal.
- Saadaolev operatiivmälu: Näitab, kui palju operatiivmälu on saadaval After Effectsi ja teiste Creative Cloud rakenduste jaoks.
- Kuva mälukasutuse üksikasjad: Käivita dialoogiboks Mälu üksikasjad, mis kuvab üksikasjalikku teavet mälu jaotuse kohta.
- GPU teave: Ava dialoog, mis näitab GPU võimekust, draiveri versiooni ja toetatud OpenGL funktsioone.
CPU
- Luba mitmekaadrilt renderdamine: Mitmekaadrilt renderdamine võimaldab After Effectsil renderdada eelvaate ja renderdamisjärjekorra ekspordi ajal mitu kaadrit korraga.See säte kehtib ka siis, kui After Effects kompositsioone renderdatakse Media Encoderis ja Premiere'is.
- % protsessori reserveeritud teistele rakendustele: Valige, et piirata, kui palju protsessorijõudu reserveerida, et teisi rakendusi peale After Effectsi saaks siiski kasutada.
Paneel Video kontrollib Mercury Transmit (video väljund välistele monitoritele) sätteid.
Video valikud
- Luba laiendatud kuvavahemik / kõrge dünaamilise vahemiku eelvaade (kui saadaval): Võimalda HDR sisu vaatamist ühilduvatel kuvaritel.
Mercury Transmit
Kohandage konfiguratsiooni video saatmiseks välistele kuvaritele, ringhäälingmonitoritele või salvestusseadmetele.
- Luba Mercury Transmit: Aktiveerib video väljundi välistele seadmetele ja saate video eelvaadet Mercury Transmitiga sisse-välja lülitada. Selle valiku sisse-välja lülitamiseks kasutage numbriklahvistiku klahvi /.macOS-is ilma numbriklaviatuurita kasutage põhiklaviatuuril Control + Shift + /.
- Keela video väljund taustal töötamisel: Valige see valik, et takistada videokaadreid saatmast välismonitorile, kui After Effects ei ole esiplaani rakendus.
3D paneel juhib 3D kaamera tööriista käitumist ja 3D mudeli vahemälu.
Kaamera navigeerimine
Valikud jaotises Kaamera navigeerimine võimaldavad teil määrata eelistusi klaviatuuri ja hiire kasutamiseks lihtsa navigeerimise jaoks 3D elementidega töötamisel.
- 1,2,3 ja 4,5,6 klahvide käitumine:
- Kaamera navigeerimine ja moondamise manipulaatorid: Kasutage numbriklahve 1-6 kaameravaadete vahel lülitamiseks ja 3D ruumis navigeerimiseks manipulaatoreid kasutades.
- Mine markeritele: Kasutage numbriklahve 1-9 kihi markerite loomiseks või nende vahel navigeerimiseks.
Kui tühistamine on esmane, liigutatakse markeri funktsioon klahvidele Shift+number.
- Option-lohistamise käitumine 3D kompositsioonides:
- Aktiveeri kaamera navigeerimine: Määrake Alt/Option + lohistamine 3D kaamera navigeerimiseks.
- Dubleeri kihte: Määrake Alt/Option + lohistamine kihtide dubleerimiseks nagu tavaliselt.
Kui tühistamine on esmane, tuleb alternatiivsele käitumisele ligi pääseda teisiti.
- Kaamera manipuleerimise punkt: Valige vahel Puudub, Indikaator ja Suunaline indikaator.
Kaamera navigeerimine - Dolly
- Hiire kerimisratta käitumine: Valige vahel Suurenda kompositsiooni, Dolly kaamera ja Pööratud dolly kaamera.
- Lohistamissuund:
- Tavaline: Lohistamine liigutab kaamerat.
- Pööratud: Lohistamine liigutab stseeni ja kaamera liigub vastupidises suunas.
3D vahemälu
Tühjenda 3D vahemälu: Kustutage ja tühjendage imporditud 3D mudelite (OBJ, C4D jne) vahemälus olevad andmed kettaruumi vabastamiseks.
Skriptimine ja avaldised paneel juhib avaldisredaktori välimust ja skriptimise turvalisust.
Rakenduse skriptimine
- Luba skriptidel faile kirjutada ja võrku kasutada: Võimaldab skriptidel teostada failioperatsioone ja võrguühendusi.Keelake turvalisuse tagamiseks ebausaldusväärses keskkonnas.
- Luba JavaScript Debugger: Võimaldab ExtendScript (.jsx) Skriptide silumist.
- Hoiata kasutajat failide käivitamisel: Lubage After Effectsil teid hoiatada, kui kasutate menüüs Fail olevat valikut Käivita skriptifail skriptifaili käivitamiseks.
- Näita Skriptimise edenemisdialoogi: Luba modaalne edenemisdialoog, mis kuvab edenemisriba praeguse kulunud ajaga alates skripti käivitamise algusest.
Avaldised
- Avaldise valimispits kirjutab kompaktset inglise keelt: Lubamisel määrab valimispitsiga loodud avaldiste vormingu.
- Näita hoiatusbannerit, kui projekt sisaldab avaldiste vigu: Avaldise hindamise nurjumisel kuvatakse avaldiste vead hoiatusbanneri kujul paneelide Kompositsioon ja Kiht allosas. Selle valiku keelamisel jääb hoiatusbanner peidetud isegi uute avaldiste vigade tekkimisel.
Avaldiste redaktor
- Fondi suurus: Määrake avaldiste redaktoris teksti suurus 8-24 punkti vahel.
- Süntaksi esiletõstmine: Luba värviline kodeerimine süntaksi alusel (võtmesõnad, stringid jne).
- Näita reanumbreid: Kuvab reanumbrid vasakus veeris.
- Näita taande juhtjooni: Näitab püstjooni, mis tähistavad taande tasemeid.
- Tõsta esile sobivad sulud: Tõstab esile sobiva sulu/kandilise sulu/ümarsulu, kui kursor on ühe kõrval.
- Sisesta sulud automaatselt: Lisab automaatselt sulgevad sulud, kandilised sulud ja ümarsulud.
- Taanda sulud automaatselt: Taandab koodi automaatselt pärast avavate sulgude lisamist.
- Kokkuvoldamine: Kontrollige, kas skripti koodiplokke saab redaktoris hõlpsamaks navigeerimiseks kokku voltida või laiendada.
- Sõnamurdmine: Keelake sõnamurdmine, murdke read sõnapiiridel või murdke read mis tahes märgipiiril.
- Kasuta tabeldusmärke: Kasuta taande jaoks tabeldusmärke tühikute asemel.
- Tabelduse laius: Määrake tühikute arv tabelduse või taande taseme kohta vahemikus 2 kuni 8 tühikut.
- Tagasilüke taandab: Määrake, kas tühja real klahvi Backspace vajutamisel eemaldatakse üks taande tase.
- Reasisesed vead: Kuvab veanäidikuid otse avaldiste redaktoris.
- Automaatne täiendamine: Näitab soovitusi atribuutide nimede ja meetodite tippimisel.
Teema
- Teema: Valige avaldiseredaktori jaoks eelmääratud värviteemade hulgast.
- Värvide kohandamine: Kohandatud teema kasutamisel määrake värvid järgmiste jaoks:
- Vaikimisi tekst
- Taust
- Reanumbrid
- Märksõnad (if, for, while jne)
- Identifikaatorid (muutujate nimed)
- Kommentaarid
- Numbrid
- Stringid
- Operaatorid
- Taande juhikud
- Hea sulg
- Halb sulg
- Valik
Seotud ressursid
Võtke meiega ühendust
Kui teil on küsimusi After Effects kohta, võtke meiega ühendust meie After Effects kogukonna kaudu. Meil oleks hea meel aidata.
Looge After Effectsis hämmastavaid 3D-animatsioone
Animeerige tegelasi ja illustratsioone, lisage tekstile liikumist ja palju muud.