After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksen esikatseluista

Miten sommitelmien, tasojen ja kuvamateriaalin esikatselu on muuttunut ratkaisevasti After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa. Esikatseluja on nyt helpompi käynnistää, käyttää vuorovaikutteisesti ja konfiguroida.

Huomautus:

Lue tämä artikkeli edellisten versioiden säilyttämisestä, ennen kuin asennat After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksen. Lue tämä artikkeli uusista ja muuttuneista yksityiskohdista. Ota After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksen tunnetut ongelmat huomioon.

Tämä artikkeli sisältää tietoja mikä esikatseluissa on muuttunut, mukaan lukien:

RAM-esikatselua ei enää käytetä esikatseluun:

After Effects tallentaa yhä ruutuja työmuistiin reaaliaikaista toistamista varten. Sellaisen esikatselun aloittaminen ei ole enää kuitenkaan After Effectsin ainutlaatuinen komento, joten termiä ”RAM-esikatselua” ei enää käytetä. Sitä kutsutaan nyt ”Esikatseluksi”.

Välilyöntinäppäin esikatselun käynnistämiseen

Esikatselu, joka optimoi ruutujen tallentamisen reaaliaikaista toistoa varten äänitoistolla voidaan nyt käynnistää välilyöntinäppäimellä. (Molemmat olivat ennen ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita kutsuttiin ”RAM-esikatseluksi”.)

Mukautettava esikatselu

Voit konfiguroida esikatselu-toimintoja jokaista esikatselun pikanäppäintä kohti: välilyöntinäppäin, numeronäppäimistön 0, ja vaihtonäppäin + numeronäppäimistön 0. Jos haluat välilyontinäppäimen käynnistävän esikatselun äänellä, joka myös näyttää aktiivisten tasojen komennot, voit tehdä sen nyt.

Keskeyttämättömät esikatselut

After Effectsin aiemmissa versioissa voitiin toisto pysäyttää näpäyttämällä mitä tahansa kohtaa esikatselun aikana. After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa voit sommitella tai työskennellä projektisi parissa samanaikaisesti, kun esikatselet sommitelmaa, tasoa tai kuvamateriaalia. Keskeyttämätön esikatselu muuttaa tarvittaessa esikatselu-toimintoja ja pysäyttämistä. Lue tästä artikkelista lisää parantuneesta vuorovaikutteisesta suorituskyvystä, joka mahdollisti keskeyttämättömät esikatselut.

Esikatselut ovat muuttuneet paljon, seuraavassa piirteet, jotka eivät ole muuttunueet After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa:

• Reaaliaikainen toistaminen vaatii yhä, että toistetut ruudut tallennetaan työmuistiin. Yksinkertaiset koosteet pystytään näyttämään ja tallentamaan nopeammin kuin tosiaikaisesti, esikatselu tallentaa ruudut aina työmuistiin ennen toistoa sommitelman sisällöstä riippumatta.

• GPU:lla ei ole uutta käyttöä esikatselun aikana. Kaikki muutokset After Effects CC 2015 (13.5) -sovellouksessa ovat yhteydessä CPU-resurssien optimoimiseen.

Muuta projekteja ja sommitteluja esikatselujen aikana (keskeyttämättömät esikatselut)

Voit nyt muuttaa avoimen projektin tehosteita, kun esikatselua soitetaan Jälkitehosteissa.

Jälkitehosteiden aikaisemmissa versioissa esikatselun käynnistämisen jälkeen sommitelman, tason tai kuvamateriaalin katseluohjelmassa napsautus mihin tahansa kohtaan käyttöliittymässä pysäytti esikatselun toistamisen. After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa esikatselua toistetaan niin kauan, kunnes lopetat sen selkeällä toimella, esim. pikanäppäimellä kuten välilyöntinäppäimellä. Luku “Esikatselun pysäyttäminen” alla erityistoiminnoista esikatselun pysäyttämiseksi.

Voit muokata esikatselemasi sommitelman tasoja aikajanassa, tasoissa tai tehosteiden hallintapaneeleissa (Effect Controls). Jälkitehosteet aloittavat välittömästi päivitettyjen ruutujen tallentamisen työmuistiin, minkä vuoksi esikatselun kuvataajuus hidastuu kunnes uudet ruudut on tallennettu. Et kuitenkaan voi tehdä muutoksia sommittelupaneelin esikatselun sisällä, koska paneeliin napsauttaminen pysäyttää esikatselun.

Huomautus:

Avaa samalle sommitelmalle toinen katseluohjelmapaneeli ja suorita muutokset siinä, jos haluat esimerkiksi muokata maskin polkua, jotta voit muokata koostetta klikkaamalla koostamispaneeliin esikatselun aikana. Muutokset ei esikatselu -katseluohjelmassa heijastuvat sommittelupaneelissa, jossa esikatselua toistetaan.

Voit tehdä muutoksia esikatselun aikana missä tahansa ei esikatselun sommittelu-, taso- tai kuvamateriaalipaneelissa. Lisäesimerkkejä siitä, mitä voit tehdä:

• Luo uusia tasoja, joihin sisältyy alasommitelmia ja muokkaa niitä.
  • Lisää tai poista tehosteita ja avainruutuja, ja muuta minkä tahansa ominaisuuden tai avainruudun arvoja.
  • Tuo kuvamateriaalia ja muuta minkä tahansa kuvamateriaalin kuvamateriaalitulkitsemisasetuksia.
  • Lisää sommitelmia toistojen jonoon ja muokkaa asetuksia tai tallenna kohdetilaukset. Toistojen jonojen käynnistäminen pysäyttää esikatselun.
  • Järjestä työtila uudestaan, mukaan lukien uuden sommittelu-, taso- ja kuvamateriaalipaneelin avaaminen.
  • Muuta sommitelu-, taso- tai kuvamateriaalipaneelien asetusten näyttöä. Näytä esimerkiksi alfakanava, suurenna ja pienennä, vaihda yhdestä nelinäkymään tai muuta 3D-näkymää.

Aina kun teet muutoksen, joka vaikuttaa esikatseltuihin ruutuihin, esikatselun kuvataajuus hidastuu, kun uusia ruutuja toistetaan ja tallennetaan työmuistiin, kuten edellä on kerrottu.

Tämänhetkinen aika vastaan esikatseluaika

Tämänhetkisen ajan ja esikatselun ajan välillä on selvä ero, koska sommitelmaa voidaan muokata esikatselun aikana.

Jälkitehosteissa sommitelman tämänhetkinen aika on ruutu, johon monet toiminnot on tallennettu, kuten mihin avainruutuja on lisätty. Tämänhetkisen ajan indikaattori (CTI) ja tämänhetkisen ajan näyttö aikajanapaneelin ylävasemmassa kulmassa ilmoittaa tämänhetkisen ajan.

Esikatselussa CTI liikkuu nyt pystysuorana sinisenä viivana aikajanapaneelin aikagrafiikassa. Viiva auttaa tunnistamaan mitkä avainruudut tai muut kohteet ovat tämänhetkisessä ajassa.

Sommitelman esikatseluaika eroaa tämänhetkisestä ajasta. Esikatseluaika vastaa ruutua, jota näytetään koostepaneelissa esikatselun aikana. Esikatseluaika ilmoitetaan esikatseluajan ilmaisimella (PTI). PTI on pystysuora punainen viiva aikajanapaneelin aikagrafiikassa, joka liikkuu vasemmalta oikealle esikatselun aikana. Ajan näyttö sommittelupaneelin alareunassa näyttää myös esikatseluajan. (Jälkitehosteiden aikeisemmissa versioissa, esikatseluajalla tai esikatseluajan indikaattorilla ei ollut omaa nimeä.)

Kun esikatselu on pysäytetty, tämänhetkinen aika ja esikatseluaika ovat sama ruutu.

Tämänhetkisen ajan muuttaminen esikatselun aikana

Kuten jälkitehosteiden aikaisemmissa versioissa, CTI ei liiku esikatselun aikana aikajanapaneelissa. Jos vedät CTI:tä esikatselun aikana, toisto lopettaa ruudun näyttämisen uudessa tämänhetkisessä ajassa.

Pidä Optio (Mac OS -käyttöjärjestelmä) - tai Alt (Windows) -näppäintä painettuna, kun joko vedät CTI:n tai napsautat aikajanaan CTI:n siirtämiseksi ilman esikatselun pysäyttämistä. Jos pidät vetämisen yhteydessä myös Shift -näppäintä painettuna niin CTI katkeaa avainkehyksiin ja muihin kohteisiin, aivan kuten jos esikatselua ei toistettaisi.

Muut menetelmät tämänhetkisen ajan muuttamiseksi eivät pysäytä esikatselua.

Yksinkertaistetut ja konfiguroitavissa olevat esikatselu-toiminnnot

After Effects CC 2015 (13.5) -sovellus tuo muutoksia miten voit käynnistää ja pysäyttää esikatselun sommitelman muokkaamisen lisäksi esikatselun aikana. Esikatselun pikanäppäinten esikatselu-toimintoja voidaan suunnitella asiakaskohtaisesti uusilla esikatselu-paneelin säätimillä. Välilyöntinäppäin käynnistää nyt oletuksena esikatselun, joka on tallennettu työmuistiin reaaliaikaista äänitoistoa varten.

Koska nämä muutokset ovat poistaneet erot vanhojen RAM-esikatselujen ja perusesikatselujen (välilyöntinäppäin) toimintojen välillä, ei näitä termejä enää käytetä Jälkitehosteissa. Esikatselu on yhtenäistetty käyttäjäkohtaisilla toimintokonfiguroinneilla.

Esikatselu-toimintojen suurimpien muutosten yhteenveto:

• Termiä ”RAM-esikatselu” ei enää käytetä kuvaamaan erillistä esikatselutilaa. RAM-esikatselu -näppäin on poistettu esikatselu-paneelista.
  • Esikatselu äänentoistolla ja optimointi ruutujen tallentamista reaaliaikaista toistoa varten voidaan nyt käynnistää välilyöntinäppäimellä.
  • Välilyöntinäppäimen pikanäppäimen esikatselu-toimintoja voidaan nyt konfiguroida.
  • Esikatselu-paneelin uudet ohjaimet sallivat esikatselu-toimintojen pikanäppäinten konfiguroimisen: ääni-, toisto-, välimuistitallennus-, vaihtelu- ja tasojen säädöt.
  • Uusi vaihteluvaihtoehto: Työtilan laajentaminen tämänhetkisellä ajalla.
  • Jälkitehosteet aloittavat toiston välittömästi, kun esikatselu tallennetaan välimuistiin. Ääni kuuluu, jos käytössä. Kun ruudut voidaan tallentaa välimuistiin nopeammin kuin reaaliaikaisesti, toiston nopeus on rajallinen tosiaikaiseen kuvataajuuteen verrattuna.
  • Ääntä voi nyt toistaa kaikilla esikatseluilla, riippumatta miten esikatselu käynnistettiin.
  • Kun esikatselun kuvataajuus on hitaampi kuin tosiaikainen (esim. työmuistiin tallennuksen aikana), ääni vaimennetaan oletuksena. Uudella asetuksella voidaan valita vaimennetaanko vai toistetaanko ääni. Ääni takkuilee synkronoinnin varmistamiseksi, jos esikatselun kuvataajuus on hitaampi kuin todellinen aika.
  • On ryhdyttävä selkeisiin toimiin esikatselun pysäyttämiseksi, koska esikatseluja ei keskeytetä, kun muokkaat projektia tai sommitelmaa.

Huomautus:

Yhdistetyissä esikatselu-toiminnoissa ei voi kuunnella vain ääntä. Painamalla numeronäppäimistön pistettä (.) tai Optio + numeronäppäimistön pistettä (.) (Mac OS -käyttöjärjestelmä) tai Alt - numeronäppäimistön piste (.) (Windows -käyttöjärjestelmä) käyttää edelleen esikatselua vain äänentoistolla. Näitä pikanäppäimiä ei voi konfiguroida eivätkä uudet esikatselun paneelisäädöt vaikuta niihin.

RAM-esikatselun terminologian ja näppäimen poistaminen

Termiä ”RAM-esikatselu” ei enää käytetä Jälkitehosteissa, ja välimuistin esikatselunäppäin on poistettu esikatselupaneelista. Uudet esikatselu-toiminnot ovat poistaneet erot vanhojen RAM-esikatselujen ja perusesikatselujen (välilyöntinäppäin) toimintojen välillä. Termiä ”esikatselu” käytetään nyt kuvaamaan sommitelman, tason tai kuvamateriaalin katseluohjelmaa Jälkitehosteissa, toiminnosta huolimatta.

Vaikka termi ”RAM-esikatselu” on poistettu, ruudut kuitenkin tallennetaan työmuistiin kunnes se on täynnä, vaikka perustana oleva koodi on kirjoitettu uudelleen. Ruutujen tallentaminen kunnes työmuisti on täynnä, on nyt käytössä asettamalla Esikatselusuosikkien ohjain Kuvataajuuteen. Tämä ja muut toiminnot, jotka liitetään RAM-esikatseluun ja perusesikatseluun, kuten josko tasojen säätimet näytetään esikatselun aikana ovat nyt käyttäjien konfiguroitavissa.

Oletustoiminnot, kun esikatselu aloitetaan välilyöntinäppäimellä ja numeronäppäimistön 0:lla.

Välilyöntinäppäimen painaminen käynnistää nyt esikatselun äänentoistolla ja tallentaa ruudut kunnes käytettävissä oleva työmuisti on täynnä, jotta voidaan toistaa reaaliaikaisesti. Tämä auttaa sekä Jälkitehosteiden uusia että kokeneita käyttäjiä käyttämään välilyöntinäppäintä esikatselujen käynnistämiseksi.

Jälkitehosteiden aikaisemmissa versioissa olisi käytetty välilyöntinäppäintä, ennen kuin uudet käyttäjät tiesivät RAM-esikatselusta. Tästä johtuen esikatselu ei luultavasti ollut todellisessa ajassa eikä koskaan äänentoistolla, mikä aiheutti sekaannusta ja sai monia esittämään tukikyselyitä.

Kokenneet Jälkitehosteiden käyttäjät, jotka työskentelevät kannettavalla tietokoneella tai muulla näppäimistöllä, jossa ei ole erillistä numeronäppäimäimistöä arvostavat ominaisuutta käynnistää tallennettu esikatselu välilyöntinäppäimellä.

Esikatselu käynnistyy painamalla numeronäppäimistön 0:aa, joka on merkittävästi identtinen aikaisempien Jälkitehosteversioiden RAM-esikatseluun.

Molempien pikanäppäinten esikatselu-asetukset voidaan konfiguroida päivitetyssä esikatselu-paneelissa, sisältäen palauttavan välilyöntinäppäimen, joka toimii samankaltaisesti kuin jälkitehosteiden aikaisemmissa versioissa.

Uuden esikatselu-paneelin ohjaimet

Esikatselu-paneeli on päivitetty, jotta voit konfiguroida minkä tahansa pikanäppäimen toimintoja, jotka aloittavat esikatselun, mukaan lukien välilyöntinäppäin. Valitse ensin pikavalikosta pikanäppäin, jonka toimintoja haluat muuttaa, ja vaihda sitten halutut asetukset.

Tässä kaikkien esikatselu-paneelin ohjaimien kuvaus:

Paneelin kohdistuskohdat korkeudelle:

Kun muutat esikatselu-paneelin korkeutta, kohdistuu se kolmeen eri kohtaan:

• Transport -ohjaimet
  • Transport -ohjaimet ja pikavalikko
  • Kaikki ohjaimet

Ensimmäinen, edellinen, seuraava ja viimeinen ruutu:

Näiden näppäimien toiminnot eivät ole muuttuneet.

Suorita/pysäytä -painike:

Esikatselu käynnistyy painamalla Suorita -painiketta, asetukset näkyvät esikatselu-paneelissa.

Tämä tarkoittaa, että Suorita -painikkeen toiminto muuttuu, kun valitset erilaisen pikanäppäimen. Jos esimerkiksi pikanäppäin on asetettu välilyöntinäppäimeen ja Suorita mistä on asetettu tämänhetkiseen aikaan, käynnistyy esikatselu tämänhetkisestä ajasta painamalla Suorita -painiketta. Jos muutat numeronäppäimistön 0:n pikanäppäintä ja se aiheuttaa Suorita mistä muuttumisen Alueen käynnistämiseen, käynnistyy esikatselu alueen alusta painamalla Suorita -painiketta.

Kun käynnistät esikatselun, joka on asetettu kuvataajuuteen, Suorita-näppäin muuttuu ”tallenna ja soita” -symboliksi, kunnes ruutuja toistetaan ja tallennetaan työmuistiin. Painamalla Suorita -näppäintä nyt keskeytät toiston ja tallentamisen työmuistiin sekä työmuistiin tallennettujen ruutujen toistamisen, ja Suorita -näppäin muuttuu Pysäytä -symboliksi.

Napsauta Pysäytä -symbolia esikatselun pysäyttämiseksi.

Sommittelu > Esikatselu > Toista tämänhetkinen esikatseluvalikko -komento on yhdistetty Suorita/pysäytä -painikkeeseen. Valitsemalla tämän valikkokomennon saat saman tuloksen kuin painamalla Suorita/pysäytä -painiketta.

Silmukka:

Säätö on nyt muistissa jokaista pikanäppäintä kohti. Ping-pong-silmukkamoodi ei ole enää käytettävissä.

Vaimenna ääni:

Vaimennettu äänitoiston ohjain muistetaan nyt jokaista pikanäppäintä kohti. Äänentoiston voi vaimentaa tai vaimennuksen voi poistaa napsauttamalla tätä näppäintä; kun teet näin vaimennetun äänentoiston tilaa käytetään pikanäppäimeen, jota käytettiin esikatselun käynnistämiseen, ja se vaikuttaa seuraavaan esikatselun, jonka käynnistät tuolla pikanäppäimellä.

Pikanäppäin:

Valitse kolmen eri pikanäppäimen välillä, jotka voivat käynnistää esikatselun toimintojensa konfiguroimiseksi: välilyöntinäppäin, numeronäppäimistön 0 ja Shift + numeronäppäimistön 0. Suorita/pysäytä -painike käyttää parhaillaan näkyvien pikanäppäinten toimintoja. Ks. kolmen pikanäppäimen oletuskonfiguroinnit tästä artikkelista

Palautus: Napsauta palautus -painiketta kaikkien pikanäppäinten esikatselun oletusasetusten palauttamiseksi. Pidä Mac OS -käyttöjärjestelmässä Optio -näppäintä tai Windowsissa Alt -näppäintä painettuna ja napsauta Palauta -painiketta pikanäppäinten asetusten muuttamiseksi vastaamaan Jälkitehosteiden aikaisempien versioiden toimintoja.

Esikatselusuosikit:

Valitse työmuistiin tallennus - ja toisto -toiminnon optimointi kuvataajuuden suorituskyvyn parantamiseksi tai jotta esikatselun pituus on rajoittamaton. Tämä säädin on samankaltainen, kuin valinta RAM-esikatselun ja perusesikatselujen välillä aikaisemmissa Jälkitehosteiden versioissa. After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa on kuitenkin olemassa useita eroja.

Kun esikatselusuosikit on asetettu kuvataajuuteen, jälkitehosteet toistavat ja tallentavat ruutuja työmuistiin kunnes käytössä oleva työmuisti on täynnä toistaen työmuisttin tallennetut ruudut todellisessa ajassa. Ruutuja toistetaan ja tallennetaan työmuistiin toisto- ja työnmuistiin tallennusvaiheen aikana mahdollisimman nopeasti. Työmuistiin tallennettujen ruutujen toisto alkaa välittömästi, mutta ei nopeammin kuin reaaliaikainen kuvataajuus on. Jos tallennus täyttää käytettävissä olevan työmuistin ennen kuin kaikki ruudut on toistettu, ainoastaan työmuistiin tallennetut ruudut voidaan esikatsella. Kun tallennusvaihe työmuistiin on valmis, alkaa reaaliaikaisen ajan toisto Suorita mistä säätimen määrittämästä ajasta, tai jatkuu yksinkertaisesti jos toisto oli nopeampi kuin todellisessa ajassa.

Kuvataajuus on oletusasetus kaikille pikanäppäimille ja sitä suositellaan yleiskäyttöön.

Jos esikatselusuosikit on asetettu pituuteen, Jälkitehosteet aloittavat toiston tallentamalla ruutuja työmuistiin vain pienellä edistyneellä puskurilla, joka ei ole nopeampi kuin reaaliaikainen kuvataajuus. Koko alue voidaan esikatsella; jos työmuistiin tallennus täyttää käytettävissä olevan työmuistin ennen kuin kaikki ruudut on toistettu, vanhoja työmuistiin tallennetuja ruutuja ei esikatsella. Reaaliajassa toistetaan ainoastaan, jos ruudut toistetaan nopeammin kuin todellisessa ajassa, tai ensimmäisen silmukan jälkeen, jos koko alue voidaan tallentaa työmuistiin.

Pituutta käytetään parhaiten ruutujen esikatselun yhteydessä, jolloin niitä toistetaan nopeammin kuin tämänhetkisessä ajassa mikä koskee usein kuvamateriaalipaneelia tai jos esikatsellaan toistoa, joka on liian pitkä, jotta kaikki ruudut mahtuisivat tallennettavaksi työmuistiin.

Sekä kuvataajuudelle että pituudelle:

• Toisto alkaa välittömästi samanaikaisesti ruutujen toiston ja työmuistiin tallentamisen yhteydessä.
  • Ääni kuuluu, jos käytössä. Ks. myös alla ”äänen vaimentaminen, kun esikatselu on hitaampi kuin tämänhetkinen aika”.

Alue:

Määrittelee ruutujen alueen, jota esikatsellaan:

• Työskentelyalue: vain ruudut työskentelyalueen sisällä.
  • Työskentelyalue tämänhetkisen ajan laajentamana: tämä alue laajentaa dynaamisesti työskentelyaluetta tämänhetkisen ajan indikaattorin (CTI) asennolla.
    • Jos CTI on sijoitettu ennen työskentelyaluetta, alueen pituus on tämänhetkisestä ajasta työskentelyalueen loppupisteeseen.
    • Jos CTI on asetettu työskentelyalueen jälkeen, alueen pituus on työskentelyalueen alkupisteestä tämänhetkiseen aikaan mikäli ”Ajankohtaisesta ajasta alkaen” ei ole käytössä, jolloin ruudun pituus on työalueesta aloituspisteeseen viimeisestä sommitelman, toiston tai kuvamateriaalin ruudusta.
    • Jos CTI on sijoitettu työskentelyalueen sisäpuolelle, alueena on työskentelyalue ilman tunnistetta.
  • Koko kesto: kaikki sommitelman, tason tai kuvamateriaalin ruudut.

Suorita mistä:

Valitse haluatko käynnistää toiston alueen alusta vaiko tämänhetkisestä ajasta.

Tasojen säätimet:

Valitse haluatko näyttää valittujen tasojen ja muiden katseluohjelmien paneelien kerrostumien säätimet esikatselun aikana. Kun esikatselu pysäytetään palaavat tasojen säätimet ja kerrostumat takaisin näkyviin.

Katseluohjelman paneelin kerrostumat sisältävät oppaita, turvalliset rajat, ruudukot ja 3D-referenssiakselit.

• Off ei näytä tasojen säätimiä eikä kerrostumia esikatselun aikana.
  • Käytä nykyisiä asetuksia ei näytä katseluohjelman tasojen säätimiä ja kerrostumia esikatselun aikana.

Avaa Näkymän asetusten dialogi (Näkymän valikko > Näkymän asetukset), jotta voit valita tason säädöt tämänhetkisen katseluohjelman näyttämiseen. Avaa Valitse ruudukko ja Asetusvalikon oppaasta katseluohjelman alalaidasta valitaksesi mitkä kerrostumat näytetään nykyisessä katseluohjelmassa.

Kun esikatselu toistetaan, voit dynaamisesti näyttää tai piilottaa tasojen säätimet tai kerrostumat valitsemalla katseluohjelman paneelin alakulmassa sopivan vaihtoehdon Katselu -valikosta tai Valitse ruudukosta ja Asetusvalikon oppaasta. Tasojen säätimet voidaan myös näyttää ja piilottaa esikatselun aikana painamalla pikanäppäimiä: Command + Shift + H (Mac OS-käyttöjärjestelmä) tai Control + Shift + H (Windows).

Tasojen säätöjen näyttäminen tai piilottaminen esikatselun välillä ei vaikuta tasojen säädinten vaihtoehtojen tilaan esikatselu-paneelissa.

Kuvataajuus, hyppy, resoluutio, koko näyttö:

Näiden säädinten toiminnot eivät ole muuttuneet:

Esikatselun pysäyttäminen

Jälkitehosteiden aikaisemmissa versioissa mikä tahansa toiminta esikatselun aikana pysäytti esikatselun.

After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa on vähemmän toimintoja, jotka pysäyttävät esikatselun, koska nyt sinulla on mahdollisuus muuttaa avointa projektia esikatselun aikana. Erilaiset esikatseluasetukset ja esikatselun pysäyttämistapa vaikuttavat yhä miten CTI asettuu pysäyttämisen jälkeen ja jatkaako ruutujen toistamisen ja työmuistiin tallentamisen keskeyttäminen työmuistiin tallennettujen ruutujen toistoa, kuten Jälkitehosteiden akaisemmissa versioissakin.

Seuraavat toiminnot pysäyttävät esikatselun:

• Paina mitä tahansa esikatselun pikanäppäintä: välilyöntinäppäin, numeronäppäimistön 0 tai Shift + numeronäppäimistön 0.
  • Napsauta Käynnistä/pysäytä -painiketta Esikatselu-paneelissa.
  • Valitse Sommitelma > Esikatselu > Suorita tämänhetkinen esikatselu.
  • Paina joko äänentoiston esikatselun pikanäppäimiä: numeronäppäimistön pistettä (.) tai Optio/Alt + numeronäppäimistön pistettä (.)
  • Paina ESC-näppäintä.

Jotkin muut toiminnot voivat myös aiheuttaa sen. että Jälkitehosteet pysäyttävät esikatselun. Vaikka luettelo ei ole täydellinen, ovat tässä yleisimmät toimet:

• Napsauta esikatselun katseluohjelman paneeliin. Katseluohjelman paneelin sarkaimen napsauttaminen ei pysäytä esikatselua.
  • Säädä ajan ominaisuuksia, kuten työskentelualueen palkkia tai ajan navigaattorin palkkia.
  • Vedä tämänhetkisen ajan indikaattoria (CTI) tai napsauta aika-asteikkoon, pitämättä Optio (Mac OS -käyttöjärjestelmä) - tai Alt (Windows) - näppäintä painettuna. Tämä toiminto muuttaa myös tämänhetkistä aikaa.
  • Muuta esikatselukoosteen sommitteluasetuksia.
  • Piilota työskentelytilassa esikatselun katseluohjelman paneeli toisen paneelin taakse. Napsauta esimerkiksi samassa ryhmässä eri paneelia tai avaa uusi katseluohjelman paneeli.
  • Aloita toistojen jono.

Kun esikatselu pysähtyy, voidaan kaksi erilaista toimintoa ajatella:

• Jos keskeytät esikatselun ennen kuin alueen kaikki ruudut on toistettu, työmuistiin tallennettujen ruutujen toiston käynnistämistä varten ennen kuin kaikki alueen ruudut on toistettu. Tämä katsotaan vain, kun esikatselu käynnistettiin kuvataajuuteen asetetuilla esikatselusuosikeilla.
  • CTI pysyy joko tämänhetkisessä ajassa tai liikkuu toiston aikaan (aika, jona pysäytit esikatselun).

Useimmat yllä mainituista toimista pysäyttävät esikatselun välittömästi eivätkä aloita työmuistiin tallennettujen ruutujen toistoa, ja CTI pysyy tämänhetkissessä ajassa.

Esikatselun pikanäppäimiä (välilyöntinäppäin, numeronäppäimistön 0 tai Shift + nermonäppäimistön 0) painamalla näkyy erilaisia pysäytystoimintoja, sen mukaan mitä pikanäppäintä on painettu:

• Välilyöntinäppäin: CTI siirtyy toistoaikaan. Jos ruudun toisto keskeytetään, alkaa työmuistiin tallennettujen ruutujen toisto.
  • Numeronäppäimistön 0: CTI pysyy tämänhetkisessä ajassa. Jos ruudun toisto keskeytetään, alkaa työmuistiin tallennettujen ruutujen toisto.
  • Shift + numeronäppäimistön 0: CTI pysyy tämänhetkisessä ajassa. Jos ruudun toisto keskeytetään, alkaa työmuistiin tallennettujen ruutujen toisto.

Tärkeää: Esikastelun pikanäppäinten Pysäytys-toiminto on seuraus pikanäppäimen painamisesta esikatselun pysäyttämiseksi, se ei ole pikanäppäin, jota käytit esikatselun aloittamiseksi.

Muista myös, että esikatselupaneelissa ja Sommitelmat > Esikatselu > Suorita nykyinen esikatselu -kohdassa Käynnistä/pysäytä -näppäin on linkitetty pikanäppäimeen, jota näytetään parhaillaan Esikatselu-paneelissa. Näiden toimintojen käyttämisellä esikatselun pysäyttämiseksi on samanlaiset tulokset kuin parhaillaan näkyvän pikanäppäimen painamisella.

Vaimenna äänentoisto, kun esikatselu on hitaampi kuin todelllinen aika

Jos esikatselun kuvataajuus on hitaampi kuin todellinen aika, uusi asetus sallii sinun valita haluatko vaimentaa äänen tai et.

Jälkitehosteiden aikaisemmissa versioissa esikatselun kehystaajuuden ollessa hitaampi kuin todellinen aika, ääni soi edelleen todellisessa ajassa eikä siten ollut enää synkronoitu. After Effects CC 2015 (13.5) -sovelluksessa audiosynkronointi pidetään yllä tärisyttämällä äänentoistoa.

Oletusäänentoistoa ei toisteta esikatseluissa, jotka ovat hitaampia kuin reaaliaikaiset. Avaa Oletusarvot > Esikatselut ja poista Vaimenna äänentoisto, kun esikatselu ei ole todellisessa ajassa äänentoiston käyttämiseen esikatselujen aikana, jotka ovat hitaampia kuin todellinen aika. Jos tämä vaihtoehto ei ole käytössä, ääni takkuilee, kun esikatselun kuvataajuus on hitaampi kuin todellinen aika, niin että ääni on synkronoitu videoon.

Ensisijainen katseluohjelmisto äänentoistoon tai ulkoisen videon esikatseluun

Voit nyt valita avoimen katseluohjelman paneelin tai näytön (esimerkiksi, 3D -näyttö) paneelissa, käytettäväksi aina äänentoistoon ja ulkoisen videon esikatseluun. Tämä ensisijainen näyttö on riippumaton katseluohjelmasta tai näytöstä, jota juuri esikatselet ja se on erillinen katseluohjelmasta tai näytöstä, jossa Esikatsele aina tämä näyttö on käytössä. Tämä on hyödyllistä, kun haluat tietyn kohteen näkyvän aina ulkoisella videonäytölläsi työskennellessäsi muiden sommitelmien parissa.

Ensisijaisen katseluohjelman painike on Esikatsele aina tämä näyttö -painikkeen vieressä sommitelman, tason ja kuvamateriaalin katseluohjelman paneelin vasemmassa alakulmassa. Ensisijainen katseluohjelma toimii samankaltaisesti kuin Esikatsele aina tämä näyttö, paitsi että Ensisijainen katseluohjelma määrittää vain mitä katseluohjelmaa tai näyttöä käytetään äänentoistossa ja ulkoisen videon esikatselussa.

Vain yksi näyttö voidaan asettaa Ensisijaiseksi katseluohjelmaksi; sen käyttäminen katseluohjelmana tai näyttönä poistaa sen käytön missä tahansa muussa katseluohjelmassa tai näytössä, jossa sitä aikaisemmin on käytetty.

Kun Ensisijainen katseluohjelma on poistettu käytöstä, viimeisintä aktiivisinta katseluohjelmaa tai näyttöä käytetään äänentoistoon ja ulkoisen videon esikatseluun. Kun vaihdat toiseen katseluohjelmaan tai näyttöön, hallitsee tämä katseluohjelma tai näyttö äänentoiston ja ulkoisen videon esikatselun.