Adobe Acrobat for Microsoft Teams

Microsoft Teamsin Adobe Acrobat -integraation avulla voit

• tarkastella PDF-tiedostoja verkossa Adoben laadukkaalla, verkkopohjaisella PDF-katseluohjelmalla.
  • Voit käyttää Microsoft Teamsissa Acrobatin työkaluja, kuten Vie PDF-tiedostoja, Järjestä sivut, Yhdistä tiedostot, Pakkaa PDF-tiedostoja tai Suojaa PDF-tiedostoja.
  • Tee tehokkaasti yhteistyötä reaaliajassa PDF-dokumenttien parissa työryhmän muiden jäsenten kanssa.
  • Lisää PDF-tiedostoihin kommentteja muistilapuilla, korostuksilla ja vapaamuotoisella piirtotyökalulla, jolla voit kirjoittaa itsellesi muistiinpanoja katsellessasi PDF-tiedostoja.

Tuetut selaimet

Adobe Acrobat for Microsoft Teamsiä tukevat kaikki nykyaikaiset selaimet, kuten Chrome, Firefox, Safari ja Microsoft Edge.

Internet Explorer 11 tai vanhemmat versiot eivät ole tuettuja. 1. lokakuuta 2021 alkaen Acrobat-työkalut eivät enää tue Microsoft Edge Legacy -selainta. Voit käyttää Microsoft Teamsin tietokonesovellusta tai avata Microsoft Teamsin tuetuissa verkkoselaimissa.

1. Kirjaudu Microsoft Teams -verkkotiliisi osoitteessa https://teams.microsoft.com/ tai lataa Microsoft Teams -tietokonesovellus ja käytä sitä.

2. Valitse sivupalkista Sovellukset.

Valitse sivupalkista Sovellukset

3. Hae Adobe Acrobat Sovellukset-kohdasta ja napsauta sovellusta.

4. Valitse Lisää.

Huomautus:
    • Jos haluat asentaa Adobe Acrobat -sovelluksen työryhmään, valitse avattavasta luettelosta Lisää työryhmään.
    • Jos haluat asentaa Adobe Acrobat -sovelluksen keskusteluun, valitse avattavasta luettelosta Lisää keskusteluun.
    Valitse Lisää

5. Jos haluat asentaa Adobe Acrobatin välilehdeksi tai botiksi, valitse Lisää työryhmään, kirjoita työryhmäsi tai kanavasi nimi ja tee sitten jokin seuraavista:

• Jos haluat määrittää Adobe Acrobatin välilehdeksi, valitse Määritä > Määritä välilehti.
    • Jos haluat määrittää Adobe Acrobatin botiksi, valitse Määritä > Määritä botti.
    Määritä Acrobat välilehdeksi tai botiksi

Kun olet asentanut Adobe Acrobatin, voit käyttää sitä Microsoft Teamsissa bottina, välilehtenä, viestitoimintona tai viestilaajennuksena. Voit tehdä yhteistyötä PDF-tiedostojen parissa käyttämällä Adobe Acrobatia Microsoft Teamsissa seuraavilla tavoilla:

• Jaa PDF-tiedosto välilehtenä työryhmän kanavalla, niin muut voivat tarkastella ja kommentoida sitä reaaliajassa.
  • Käytä asetukset (...) -valikkoa PDF-tiedoston avaamiseen Acrobatin katseluohjelman avulla Teamsin keskusteluissa ja kanavissa.
  • Jaa PDF-tiedosto Adobe Acrobatin viestilaajennuksella mukautuvana korttina reaaliaikaista yhteistyötä varten.
  • Käytä Adobe Acrobatia vasemmassa palkissa käyttääksesi Etusivu, Asiakirjat ja Kaikki työkalut -välilehtiä.
Tee yhteistyötä PDF-tiedoston parissa

A. Jaa PDF-tiedosto välilehtenä B. Käytä Adobe Acrobatia asetukset-valikosta C. Käytä Adobe Acrobatin viestilaajennusta D. Käytä Adobe Acrobatia vasemmassa palkissa käyttääksesi henkilökohtaisia välilehtiä ja käyttääksesi chatbottia, hallitaksesi ilmoituksia ja antaaksesi palautetta

Jakaminen, esikatseleminen ja yhteistyön tekeminen PDF-dokumenttien parissa

Voit jakaa PDF-tiedostoja työryhmäsi kanavalla tai keskustelussa ja tehdä reaaliaikaista yhteistyötä integroitujen Adobe Document Cloud -palveluiden avulla seuraavilla tavoilla:

1. Napsauta Microsoft Teamsin keskusteluruudun alla olevaa Adobe Acrobatin viestilaajennusta.

Napsauta viestilaajennuksia

2. Jos et ole valtuuttanut sovellusta, sinua voidaan pyytää valtuuttamaan sovellus ja hyväksymään pyydetyt käyttöoikeudet seuraavassa valintaikkunassa.

Valtuuta sovellus

Hyväksy käyttöoikeudet

3. Adobe Acrobat -sovellus näyttää valintaikkunan, jossa sinua pyydetään valitsemaan PDF-tiedosto. PDF-tiedoston valintaa varten valitaan oletusarvoisesti työryhmät ja kanavat. Jos haluat valita PDF-tiedoston, jota ei ole työryhmissäsi ja kanavillasi, napsauta pudotusvalikkoa ja valitse PDF-tiedosto OneDrive-tililtäsi tai lähetä PDF-tiedosto tietokoneeltasi ja valitse Jaa. Kun jaat PDF-tiedoston, alkuperäinen dokumentti jaetaan vastaanottajille.

Jaa PDF

Valitse PDF-tiedosto

Jos haluat jakaa PDF-tiedostosta kopion, joka ei ole työryhmissäsi ja kanavillasi, napsauta pudotusvalikkoa ja valitse PDF-tiedosto OneDrive-tililtäsi tai lähetä PDF-tiedosto tietokoneeltasi ja valitse sitten Jaa kopio. Jaetusta tiedostosta luodaan kopio, joka tallennetaan Teamsiin.

Jaa kopio OneDrivesta tuodusta PDF-tiedostostasi

Jaa kopio Document Cloudista tuodusta PDF-tiedostostasi

4. PDF-tiedosto lisätään mukautuvana korttina keskusteluruutuun. Voit lisätä viestin tai @mainita muita käyttäjiä ja napsauttaa lähetyskuvaketta.

Jaa mukautuvana korttina

5. Jos valitset Avaa, PDF-tiedosto avataan Microsoft Teamsin Adobe Acrobat -katseluohjelmassa. Kirjaudu Adobe-tiliisi, jotta voit käyttää merkintätyökaluja, kuten Lisää muistilappu, Korosta teksti tai Piirrä merkintöjä PDF-tiedostoon, ja tehdä yhteistyötä työryhmäsi jäsenten kanssa reaaliajassa.

Kahden käyttäjän välinen yhteistyö
    Kahden käyttäjän välinen yhteistyö

Yksittäisen käyttäjä kommentointi
    Yksittäisen käyttäjä kommentointi

Huomautus:

Voit käyttää Muokkaa-painiketta ja Acrobatin verkkotyökaluja, kuten Vie PDF-tiedostoja, Järjestä sivut, Yhdistä tiedostot, Pakkaa PDF-tiedostoja tai Suojaa PDF-tiedostoja.

Jaa ja esikatsele PDF-tiedosto välilehtenä työryhmäsi kanssa ja tee reaaliaikaista yhteistyötä Adobe Acrobat -sovelluksella.

1. Napsauta Microsoft Teamsissa Lisää välilehti (+) -kuvaketta.

Lisää välilehti

2. Valitse sovellusten luettelosta Adobe Acrobat tai kirjoita hakupalkkiin Adobe Acrobat ja napsauta sitten sovellusta.

3. Jos et ole valtuuttanut sovellusta, sinua voidaan pyytää valtuuttamaan sovellus ja hyväksymään pyydetyt käyttöoikeudet seuraavassa valintaikkunassa.

Valtuuta sovellus

Hyväksy käyttöoikeudet

4. Adobe Acrobat -sovellus näyttää valintaikkunan, jossa sinua pyydetään valitsemaan PDF-tiedosto. PDF-tiedoston valintaa varten valitaan oletusarvoisesti työryhmät ja kanavat. Valitse PDF-tiedosto ja sitten Tallenna

Jos haluat valita PDF-tiedoston, joka ei ole työryhmissäsi ja kanavillasi, napsauta avattavaa valikkoa ja valitse PDF-tiedosto OneDrive-tililtäsi tai lähetä PDF-tiedosto tietokoneeltasi.

Jaa PDF-tiedosto välilehtenä

Lähetä PDF-tiedosto OneDrivesta tai tietokoneelta ja jaa se välilehtenä

PDF-tiedosto avataan välilehtenä Microsoft Teamsin Adobe Acrobat -katseluohjelmassa.

PDF-tiedosto jaettu välilehtenä

Huomautus:

Voit käyttää Muokkaa-painiketta ja Acrobatin verkkotyökaluja, kuten Vie PDF-tiedostoja, Järjestä sivut, Yhdistä tiedostot, Pakkaa PDF-tiedostoja tai Suojaa PDF-tiedostoja.

5. Kirjaudu Adobe-tiliisi, jotta voit käyttää merkintätyökaluja, kuten Lisää muistilappu, Korosta teksti tai Piirrä merkintöjä PDF-tiedostoon, ja tehdä yhteistyötä työryhmäsi jäsenten kanssa reaaliajassa.

Kahden käyttäjän välinen yhteistyö
    Kahden käyttäjän välinen yhteistyö

Yksittäisen käyttäjä kommentointi
    Yksittäisen käyttäjä kommentointi

Jos olet saanut työryhmäkanavallesi viestin, jonka liitteenä on PDF-tiedosto, voit avata PDF-tiedoston Adobe Acrobat -sovelluksen Acrobat-katseluohjelmassa ja lisätä kommentteja.

1. Valitse viesti ja sitten asetusvalikosta (...) Lisää toimintoja > Tee yhteistyötä PDF-tiedoston parissa.

Käytä Adobe Acrobat -sovellusta asetusvalikosta

2. PDF-tiedosto avataan Microsoft Teamsin Adobe Acrobat -katseluohjelmassa. Kun käytät merkintätyökaluja, kuten Lisää muistilappu, Korosta teksti tai Piirrä merkintöjä PDF-tiedostoon, pääset tekemän yhteistyötä työryhmäsi jäsenten kanssa reaaliajassa. Voit myös käyttää Muokkaa-painiketta ja Acrobat-verkkotyökaluja, kuten Vie PDF-tiedostoja, Järjestä sivut, Yhdistä tiedostot, Pakkaa PDF-tiedostoja tai Suojaa PDF-tiedostoja.

Kahden käyttäjän välinen yhteistyö
    Kahden käyttäjän välinen yhteistyö

Yksittäisen käyttäjä kommentointi
    Yksittäisen käyttäjä kommentointi

PDF-tiedoston kommentointi

Adobe Acrobat -sovelluksen kommentointitoiminnoilla voit kirjoittaa itsellesi muistiinpanoja, kun tarkastelet tai luet dokumentteja. Kirjaudu Adobe-tiliisi, jotta voit käyttää merkintätyökaluja, kuten Lisää muistilappu, Korosta teksti tai Piirrä merkintöjä PDF-tiedostoon.

1. Avaa PDF-tiedosto Adobe Acrobat -katseluohjelmassa ja kirjaudu sisään Adobe ID:lläsi ja salasanallasi.

2. Valitse työkalupalkista haluamasi merkintätyökalu napsauttamalla ja napsauta kohtaa, johon haluat lisätä muistiinpanon. Voit käyttää seuraavia kommentointitapoja:

• Muistilappu: Valitse muistiinpanon lisäyskohta napsauttamalla.
    • Korosta teksti: Valitse korostettava teksti PDF-tiedostosta.
    • Piirtotyökalu: Valitse piirtotyökalu ja tee merkinnät PDF-tiedostoon.
    Lisää kommentteja PDF-tiedostoon

A. Kumoa ja tee uudelleen -työkalu B. Merkintätyökalut – muistilappu, tekstin korostus, piirtotyökalu C. Poista piirros D. Etsi dokumentista E. Asetukset-valikko PDF-tiedostojen tulostamiseen, PDF-tiedostojen lataamiseen tai tililtäsi uloskirjautumiseen F. Muokkaa-valikko verkkotyökalujen käyttöön, kuten Vie PDF-tiedostoja, Järjestä sivut, Yhdistä tiedostot, Pakkaa PDF-tiedostoja ja Suojaa PDF-tiedostoja

Kun valitset PDF-tiedostosta tekstiä, käytettävissä ovat vielä seuraavat kommentointityökalut:

• Yliviivaa teksti: Valitse tämä, jos haluat yliviivata tekstiä.
    • Alleviivaa teksti: Valitse tämä, jos haluat alleviivata valitun tekstin.
    Muut työkalut, kun valitset tekstiä PDF-tiedostosta

A. Korosta teksti B. Yliviivaa teksti C. Alleviivaa teksti D. Kopioi teksti

Lisätyt kommenttisi tallennetaan automaattisesti PDF-tiedostoon.

Kommenttien ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa kommenttien väriä seuraavasti:

1. Valitse kommentti. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna.

Muuta kommentin väriä

Huomautus:

Vastaavasti voit valita Piirtotyökalu-merkinnän viivan paksuuden ja muuttaa sitä.

2. Avaa väripaneeli napsauttamalla väriä ja valitse haluamasi väri.

Kumoa tai tee muutokset uudelleen

Kumoa ja tee uudelleen -työkalu

• Jos haluat kumota muutokset, napsauta työkalurivin Kumoa-kuvaketta.
  • Jos haluat tehdä muutokset uudelleen, napsauta työkalurivin Tee uudelleen -kuvaketta.

Kommenttien muokkaaminen, kommenttien poistaminen tai piirroksen poistaminen

Voit muokata kommenttia seuraavasti:

• Valitse kommentti. Kommenttiruutu ilmestyy oikealle. Valitse asetusvalikosta (...) Muokkaa.

Jos haluat poistaa kommentteja, valitse kommentti ja jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Kommenttiruutu ilmestyy oikealle. Valitse asetusvalikosta (...) Poista.
  • Napsauta ponnahdusikkunassa poistokuvaketta .
Huomautus:

Vain sinä voit poistaa kommenttisi, muut työryhmän jäsenet eivät voi tehdä tätä.

Poista kommentti

Voit poistaa piirroksen kommentit seuraavasti:

• Valitse Poista piirros -työkalu työkaluriviltä ja vedä piirroksen poistettavien osien päältä.
Poista piirros

Ilmoitukset

Kun jaettuun PDF-tiedostoon lisätään kommentteja, saat niistä ilmoituksen Adobe Acrobatin keskustelubotissa.

Huomautus:
  • Jaetun PDF-tiedoston omistaja saa ilmoituksen kaikista kommenteista, vastauksista, kommenttien poistoista ja kommenttien muokkauksista.
  • Muut jaetun PDF-tiedoston käyttäjät tai muut kuin sen omistajat saavat ilmoituksia vain siitä keskustelusta, johon he ovat osallistuneet.

Käytä Adobe Acrobat -sovellusta tiedostojen muuntamiseen verkkotyökalujen avulla

Adobe Acrobat -sovelluksen avulla voit käyttää verkkotyökaluja, luoda, yhdistää, järjestää, allekirjoittaa sekä lähettää PDF-tiedostoja helposti Microsoft Teamsista. Voit myös muuntaa PDF-tiedostoja muokattaviksi Word- tai Excel-tiedostoiksi. Adobe Acrobatin Aloitus-välilehti on oletusarvoisesti valittu, ja se tarjoaa perehdytyskierroksen, helpon navigoinnin, yhden sijainnin kaikille asiakirjoillesi sekä työkaluja, jotka on ryhmitelty saman kaltaisten ja niihin liittyvien työnkulkujen mukaan.

Adobe Acrobatin Aloitus-sivu

A. Etusivu B. Näytä kaikki dokumentit C. Acrobat-työkalut D. Chat-botti E. Tietoja Acrobat-sovelluksesta F. Oma profiili G. Omat tilaustiedot H. Perehdytysesittely I. Muunnostyökalut J. Muokkaustyökalut K. Suojaa PDF L. Esiteltävät työkalut M. Katsele sopimuksiasi N. Näytä viimeisimmät tiedostot O. Lähetä tiedosto

Adobe Acrobat -sovelluksen Viimeisimmät-osiossa näytetään kaikki viimeisimmät asiakirjasi. Voit tarkastella kaikkia dokumenttejasi napsauttamalla Dokumentit-välilehteä.

Näytä kaikki dokumentit

Napsauta vasemmassa ruudussa, jos haluat katsella tiedostoja, jotka on tallennettu OneDriveesi, tiimeihin ja kanaviin tai katsella sopimuksia.

Napsauta Adobe Acrobat -sovelluksessa Kaikki työkalut -välilehteä. Sivulla luetellaan kaikki sovellukset ja työkalut. Työkalut on ryhmitelty työnkulkujen mukaan – muunna, muokkaa ja suojaa.

Acrobat-työkalut

Muunnostyökalut

Kaikki seuraaviin tehtäviin liittyvät työkalut ovat Muunna työkalut -osiossa:

• Muunna Microsoft Office -dokumentti (Word, Excel tai PowerPoint) PDF-muotoon
  • Muunna PDF-tiedosto Microsoft Office -muotoon tai johonkin muuhun muotoon
  • Pakkaa PDF-tiedosto

Suojaus

• Voit lisätä salasanan PDF-tiedostoihisi käyttämällä Suojaa PDF -työkalua.

Muokkaustyökalut

Kaikki seuraaviin toimintoihin liittyvät työkalut löytyvät Muokkaa työkaluja -osiosta:

• Siirrä, poista, lisää tai kierrä PDF-tiedoston sivuja
  • Yhdistä useita tiedostoja yhdeksi PDF-tiedostoksi
  • Lisää kommentteja PDF-tiedostoon
  • Muunna skannattu PDF-tiedosto muokattavaan muotoon
Huomautus:

Kun olet käyttänyt Acrobat-verkkotyökaluja, tuloksena syntyvä PDF-tiedosto avautuu Adobe Acrobatissa napsauttamalla. Jos tuloksena oleva tiedosto on muu kuin PDF-tiedosto, se avautuu Microsoftin natiivissa tiedostonkäsittelijässä.

Jos haluat muuntaa PDF-tiedoston Word-tiedostoksi, toimi näin:

1. Napsauta Kaikki työkalut -sivulla Vie PDF.

Vie PDF

2. Valitse Vie PDF -ikkunassa jokin seuraavista toimista valitaksesi vietävän PDF-tiedoston ja napsauta sitten Jatka:

• Valitse tiedostot Viimeisimmät-, OneDrive- tai Tiimit ja kanavat -vaihtoehdoista.
    • Voit lisätä tiedostoja tietokoneesta tai vetää ja pudottaa ne korostetulle alueelle.
    • Voit myös vetää ja pudottaa tiedostoja Kaikki työkalut -sivun Vie PDF -työkaluun.
    Valitse tiedosto

3. Toimi seuraavalla tavalla Vie PDF -ponnahdusikkunassa ja valitse sitten Vie kohteeseen.

1. Valitse haluttu tiedostomuoto avattavasta Vie kohteeseen -luettelosta.
    2. Valitse vietävän dokumentin kieli Dokumentin kieli -luettelosta.
    Napsauta Vie kohteeseen

Valittu PDF-tiedosto lähetetään palvelimelle ja sisältö viedään halutussa tiedostomuodossa. Kun toiminto on valmis, näkyviin tulee valintamerkki, ja tiedosto tallennetaan automaattisesti samaan paikkaan kuin alkuperäinen PDF-tiedosto. Jos haluat tallentaa tiedoston tietokoneellesi, napsauta valintamerkkipainiketta ja sitten latauskuvaketta.

Tiedoston lataaminen

Napsauta kotisivulla Lähetä tiedosto. Valitse tiedosto Document Cloud -tililtä tai vedä ja pudota tiedosto Explorer-ikkunaan ja napsauta Jatka. Valittu tiedosto ladataan OneDrive-tilillesi.

Lähetä tiedosto

Voit ladata tiedoston tiimeissä ja kanavissa napsauttamalla Dokumentit-välilehteä. Valitse vasemmasta ruudusta Tiimit ja kanavat ja valitse sitten Lähetä tiedosto.

Tiedoston lähettäminen tiimeihin ja kanaviin

Voit myös ladata tiedoston OneDrive-tilillesi napsauttamalla Dokumentit-välilehteä. Valitse vasemmasta ruudusta OneDrive ja valitse sitten Lähetä tiedosto.

Tiedoston lähettäminen OneDriveen

Napsauta Acrobat-sovelluksessa Chat-välilehteä tehdäksesi chatbotin avulla seuraavasti:

• Kirjoita Ilmoitukset poistettu käytöstä, jos et halua saada Adobe Acrobatin ilmoituksia.
  • Kirjoita Ilmoitukset käytössä, jos haluat saada Adobe Acrobatin ilmoituksia.
  • Kirjoita Kirjaudu sisään, jos haluat kirjautua sisään Adobe-tiliisi.
  • Kirjoita Kirjaudu ulos, jos haluat kirjautua ulos Adobe-tilistäsi.
  • Kirjoita Palaute ja sen jälkeen viestisi, jos haluat antaa meille palautetta.

Usein kysytyt kysymykset

Kun yrität kiinnittää suuren tiedoston välilehdeksi, saatat kohdata virheen ”Välilehden asetusten tallentaminen epäonnistui. Yritä uudelleen.”

Ei voi jakaa välilehtenä -virhe

Ratkaisu

Virhe ilmenee, kun Acrobat odottaa tiedoston lähetyksen päättymistä niin, että se on kiinnitetty välilehtenä. Napsauta Tallenna-painiketta, jos se on käytössä, ja odota, kunnes tiedosto on lähetetty kanavalle.

• Tiedostoa Jaa kopio -painiketta napsauttamalla jaettaessa ilmeni virhe.
Virhe tiedostoa nykyisellä kanavalla valittaessa

• Resurssienhallinnan eri kansioihin siirryttäessä tapahtui virhe.
Tiedostojen tai kansioiden välillä liikuttaessa tapahtui virhe.

• Kanavatiedostoja haettaessa tapahtui virhe.
Kanavatiedostoja noudettaessa tapahtui virhe.

Ratkaisu

Edellä mainitut virheet ilmenevät, jos Microsoft Graph API on rikki. Korjaa ongelma päivittämällä sivu tai sulkemalla valintaikkuna ja yrittämällä toimenpidettä uudelleen.

Ratkaisu

Sinun on poistettava selaimen ponnahdusikkunoiden esto käytöstä, jotta näet IMS:n kirjautumisnäytön.

Tarvitaan järjestelmänvalvojan hyväksyntä -virhe

Ratkaisu

Ota yhteyttä organisaation järjestelmänvalvojaan tai vuokralaisen järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä myöntämään sinulle asianmukaiset käyttöoikeudet.

Tiedoston on oltava kooltaan alle 50 Mt, jotta jaettu kommentointi on mahdollista. Jos tiedoston koko ylittää 50 Mt, lisättyjä kommentteja ei tallenneta dokumenttiin, eivätkä kommentit näy ladatussa tiedostossa.