Adobe Document Cloudiin on saatavana verkkopohjainen asennusohjelma ja siihen liittyviä työkaluja Office 365:n Adobe PDF -tiedostonkäsittelijän käyttöönottoa varten.

Tuetut selaimet

Adobe Document Cloudin PDF-tiedostonkäsittelijää tuetaan kaikissa nykyaikaisissa selaimissa, kuten Internet Explorer 11:ssä, Microsoft Edgessä, Chromessa, Firefoxissa ja Safarissa.

Internet Explorerin ja Microsoft Edgen selainkokoonpano

Internet Explorerin ja Edge-selaimen rajoituksena on suojausvyöhykkeen suojatun tilan ongelma, jossa kahdelle palvelimelle on määritetty erilaiset suojausvyöhykkeen ja suojatun tilan asetukset.

Ongelma: Internet Explorerin suojausvyöhykkeen suojatun tilan ongelma.

Suojausvyöhykkeen ongelma ilmenee, jos Microsoft Office 365 -palvelin ja Document Cloud -palvelin ovat Internet Explorerin kahdella eri suojausvyöhykkeellä ja yhdellä vyöhykkeellä on käytössä suojattu tila, kun taas toisella vyöhykkeellä ei. Tässä kokoonpanossa Microsoft-palvelin ei pysty kommunikoimaan Adobe-palvelimen kanssa, ja istunnon eväste ei pysty vahvistamaan istuntoasi.

Ratkaisu

Voit korjata ongelman varmistamalla, että noudatat alla olevan ratkaisun 1 tai ratkaisun 2 ohjeita:

Huomautus:

Järjestelmänvalvojan on otettava tämä kokoonpano kaikilla käyttäjillä käyttöön, muussa tapauksessa käyttäjien on määritettävä selaimen asetukset manuaalisesti.

Ratkaisu 1: yhtäkään palvelimen URL-osoitetta ei ole luotetun vyöhykkeen luettelossa.

Varmista, että yhtäkään palvelimen URL-osoitetta ei ole luotetun vyöhykkeen luettelossa. Jos jokin niistä on mainittu, poista se luotettujen vyöhykkeiden luettelosta.

Ratkaisu 2: määritä selaimesi lisäämällä palvelimen kaikki URL-osoitetiedot luotettujen sivustojen vyöhykkeeseen.

Voit lisätä sivuston Internetin luotettujen sivustojen vyöhykkeelle seuraavasti:

1. Valitse Työkalut-valikosta Internet-asetukset. Internet Explorerin versioissa 9 ja 10 pääset tähän valikkoon valitsemalla hakupalkin alla olevan hammasrattaan kuvakkeen.
  2. Napsauta Internet-asetukset-valintaikkunan Suojaus-välilehteä.
  3. Valitse Luotetut sivustot > Sivustot.
  4. Lisää *.microsoftonline.com luotetulle vyöhykkeelle, jos et ole vielä tehnyt niin.
  5. Lisää alla oleva Adobe-palvelimen osoite luotetulle vyöhykkeelle, jos sitä ei ole vielä lisätty.
    *.adobe.com
    *.acrobat.com
    *.adobe.io
    *.adobelogin.com

6.  Sulje Luotetut sivustot -valintaikkuna. Valitse OK.

Käyttöönottotyökalun käyttäminen

Voit ottaa PDF-tiedostonkäsittelijän käyttöön siirtymällä seuraavaan URL-osoitteeseen: https://documentcloud.adobe.com/o365pdf/main.html.

Valitse Olen järjestelmänvalvoja.

admin_login

Käyttöönottotyökalun kotisivu tulee näkyviin.

Käyttöönottotyökalun kotisivu

Adobe PDF -tiedostonkäsittelijän käyttöönotto

Ota Adobe PDF -tiedostonkäsittelijä toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Asenna tiedostonkäsittelijä

1. Valitse Ota käyttöön suostumuksella.

Ota käyttöön suostumuksella
  2. Microsoft Online -kirjautumisnäyttö tulee näkyviin. Kirjaudu tunnistetiedoillasi sisään.

Microsoft Online -kirjautuminen
  3. Sovelluksen käyttöoikeusikkuna tulee näkyviin. Valitse Hyväksy.

Huomautus: PDF-lisäosa ei muuta mitään käyttöoikeuksia. Lisäosa edellyttää suostumustasi seuraaviin tarkoituksiin:

• käyttäjäprofiilin käyttöön
    • tiedostonkäsittelytoimintojen suorittamiseen tarvittavaa käyttöoikeustietuetta varten.
    PDF-tiedostonkäsittelijän käyttöönottolupa

Tiedostonkäsittelijän käyttöönotto on valmis.

Tiedostonkäsittelijän käyttöönotto onnistui.

Välimuistin käytön vuoksi kestää yleensä jopa 24 tuntia, ennen kuin muut käyttäjät näkevät Adobe PDF -tiedostonkäsittelijän. Jos haluat vahvistaa asennuksen tyhjentämällä välimuistin, siirry seuraavaan vaiheeseen.

2. Vahvista asennus (valinnainen)

Voit vahvistaa asennuksen valitsemalla Tarkista ja tyhjennä välimuisti.

Vahvista asennus ja tyhjennä välimuisti

Pyyntö käsitellään, ja sen suorittamisen jälkeen vihreään palkkiin ilmestyy vahvistusviesti.

Välimuistin tyhjennys onnistui

Asennuksen hallinta

Azure Active Directory -järjestelmänvalvojat voivat hallita Adobe PDF -tiedostonkäsittelijän käyttöönottoa valtuutettujen käyttäjien osalta. Toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan voit lisätä uusia käyttäjiä ja varmistaa, että Adobe PDF -tiedostonkäsittelijä on otettu työryhmälläsi käyttöön oikein.

3. Hallitse käyttäjiä (valinnainen)

Voit määrittää Adobe PDF -tiedostonkäsittelijän näkymään vuokraajakäyttäjäryhmän osalle.

1. Valitse Microsoft-konsoli.

Hallitse käyttäjiä
  2. Azure Active Directory -hallintakeskus tulee näkyviin.

Azure Active Directory
  3. Valitse vasemmasta ruudusta Yrityssovellukset > Kaikki sovellukset. Käyttöön otettujen sovellusten luettelo tulee näkyviin.
    Valitse Adobe PDF for Office 365.

Huomautus: Jos haluat hakea tiettyä käyttöön otettua sovellusta, käytä näytön yläosassa olevaa hakuruutua.

Azure Active Directory -hallintakeskus
  4. Valitse vasemmasta ruudusta Käyttäjät ja ryhmät. Jos haluat lisätä uuden käyttäjän, valitse Lisää käyttäjä > Käyttäjät.

Lisää käyttäjä
  5. Valitse käyttäjä luettelosta, napsauta Valitse ja napsauta sitten Määritä.

Valitse käyttäjät

4. Lisävahvistus (valinnainen)

Voit antaa yksittäisille käyttäjille mahdollisuuden tyhjentää välimuisti ja tarkistaa, onko heidän tilinsä valmisteltu Adobe PDF -tiedostonkäsittelijällä, lähettämällä heille seuraavan linkin: https://adobe.com/go/o365pdf_install_check_fi.

Lisävahvistus

Näkyviin tulee seuraava sivu, kun käyttäjät napsauttavat linkkiä.

addl_verification2

Käyttäjät voivat vahvistaa asennuksen valitsemalla Tarkista ja tyhjennä välimuisti. He voivat käynnistää tiedostonkäsittelijän valitsemalla Oma Office 365.

Huomautus: Käyttäjien on kirjauduttava tililtään ulos ja sitten uudelleen sisään, ennen kuin he näkevät PDF-tiedostonkäsittelijän.

Adobe PDF -tiedostonkäsittelijän asennuksen poistaminen

1. Kirjaudu Microsoftin järjestelmänvalvojatilin tunnistetiedoilla osoitteeseen https://portal.azure.com.

2. Valitse vasemmasta ruudusta Azure Active Directory > Yrityssovellukset.

3. Valitse Kaikki sovellukset. Valitse käyttöön otettujen sovellusten luettelosta Adobe PDF for Office 365.

Azure Active Directory -hallintakeskus
  4. Valitse Poista.