Voit nopeasti jakaa PDF-dokumentin linkin muiden kanssa tarkistusta tai kommentointia varten. Linkkinä jaettu dokumentti avautuu millä tahansa selaimella ja millä tahansa laitteella. Dokumentti tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin. Vastaanottajat saavat linkin sisältävän sähköpostiviestin ja voivat linkkiä napsauttamalla katsoa dokumentin tai kommentoida sitä selaimella ilman sisäänkirjautumista.

Kerää kaikkien kommentit automaattisesti yhteen PDF-tiedostoon. Seuraa edistymistä ja kokoa kommentit yhteen.

PDF-tiedoston jakaminen tarkistusta varten

Yksilöllisten tarkistuskutsujen lähettäminen

1. Kirjaudu Adobe ID:lläsi ja salasanallasi tai yhteisöpalvelutilisi (Facebookin tai Googlen) tunnistetiedoilla Adobe Document Cloudiin osoitteessa https://documentcloud.adobe.com.

2. Napsauta Document Cloudin aloitusnäytön sivupalkissa Tiedostot. Kaikki Document Cloud -tilillesi tallennetut tiedostot tulevat näkyviin.

3. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa tarkistusta varten, ja napsauta oikeassa ruudussa Jaa. Jakovaihtoehdot tulevat näkyviin.

Jaa PDF-tiedostoja tarkistusta varten
  4. Kirjoita tai valitse Kutsu ihmisiä -osassa sen henkilön sähköpostiosoite, jonka haluat tarkistavan tiedoston.

Valitse Tarkista tiedosto -vaihtoehto.

5. Nimi- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin sähköpostiviestiä lähetettäessä ja ne näkyvät vastaanottajille samalla tavalla. Anna haluamasi tiedot.

6. Jos haluat asettaa tarkistukselle määräajan, valitse Aseta määräaika. Määritä aika, valitse päivämäärä kalenterista ja kaksoisnapsauta sitä. Aseta muistutus kutsutuille ja valitse Aseta muistutus. Määritä aika, valitse päivämäärä kalenterista ja kaksoisnapsauta sitä.

Aseta tarkistuksen määräaika ja muistutus
  7. Valitse Lähetä.

Tarkistusta varten lähetetystä PDF-tiedostosta tallennetaan kopio Adobe Document Cloud -verkkotilillesi. Sivun alaosassa olevassa Äskeiset-osassa on lueteltu kaikki tiedostot, jotka olet hiljattain jakanut tarkistusta varten. Voit katsoa kaikkien tarkistusta varten lähetettyjen tiedostojen luettelon myös valitsemalla ikkunan sivupalkissa Tarkistettavaksi.

Anonyymin tai julkisen linkin lähettäminen sähköpostiviestissä

Anonyymiä tai julkista linkkiä käytettäessä tiedoston voivat katsoa kaikki, jotka napsauttavat linkkiä. Luo tarkistuksen linkki toimimalla alla olevien ohjeiden mukaan ja jaa linkki sähköpostiohjelmastasi.

1. Kirjaudu Adobe ID:lläsi ja salasanallasi tai yhteisöpalvelutilisi (Facebookin tai Googlen) tunnistetiedoilla Adobe Document Cloudiin osoitteessa https://documentcloud.adobe.com.

2. Napsauta Document Cloudin aloitusnäytön sivupalkissa Tiedostot.

3. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa tarkistusta varten, ja napsauta oikeassa ruudussa Jaa. Jakovaihtoehdot tulevat näkyviin.

Jaa PDF-tiedostoja tarkistusta varten
  4. Valitse Hae linkki -osassa Tarkista tiedosto ja sitten Luo linkki. Valittu tiedosto lähetetään Document Cloudiin, ja luodaan julkinen linkki.

Huomautus:

Määräaikaa tai muistutusta ei voi asettaa, kun luot julkisen linkin ja jaat tiedoston tarkistusta varten.

Luo tarkistettavan tiedoston linkki
  5. Voit kopioida tarkistuksen linkin valitsemalla Kopioi linkki. Jaa tarkistuksen linkki tarkistajien kanssa sähköpostiviestissä.

Tarkistajien käyttökokemus

Tarkistajat saavat sähköpostikutsun, joka sisältää tarkistettavan PDF-tiedoston linkin. Kun he napsauttavat linkkiä, PDF-tiedosto avautuu verkkoselaimessa. He voivat lisätä kommentteja PDF-tiedostoon kommentointityökaluilla. He voivat käyttää kommenttien lisäämiseen myös Acrobat Reader DC- tai Acrobat DC -tietokonesovellusta.

Lisätietoja on artikkelissa Osallistuminen PDF-tiedoston tarkistukseen.

Jaettujen tiedostojen seuranta

Kun vastaanottaja katsoo PDF-tiedoston, saat ilmoituksen Document Cloudissa ja sähköpostiviestinä. Jos haluat näyttää kaikki tarkistusta varten jaetut PDF-tiedostot ja seurata niitä, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Document Cloudin aloitusnäytön sivupalkissa Tarkistettavaksi. Kaikki tarkistusta varten jaetut PDF-tiedostot tulevat näkyviin yhdessä seuraavien tietojen kanssa:

• Nimi: tarkistusta varten jaetun PDF-tiedoston nimi
    • Edellinen toiminta: tarkistusta varten lähetetyn tai vastaanotetun PDF-tiedoston aikaleima
    • Omistaja: PDF-tiedoston lähettäneen henkilön nimi
    • Tila: näyttää, kuinka monta ihmistä on katsonut tiedoston
  2. Jos haluat tarkastella PDF-tiedoston tietoja, valitse PDF-tiedosto. Oikeassa ruudussa voit suorittaa seuraavat toiminnot:

• Lisää viesti tai tiedostoa koskeva lyhyt ohje.
    • Aseta määräaika tarkistusta varten. Valitse Aseta määräaika, määritä päivämäärä ja aika ja valitse Tallenna.
    • Jaa tiedosto muiden vastaanottajien kanssa. Laajenna vastaanottajien luettelo. Valitse Lisää vastaanottajat, anna sen vastaanottajan nimi, jonka kanssa haluat jakaa tiedoston, ja valitse Lähetä kutsu.
    • Näytä jaettua tiedostoa koskeva Toiminta ja aikaleima. Laajenna Toiminta-kohta, niin voit tarkastella esimerkiksi vastaanottajia ja vastaanottajien mukaan sitä, kuka on katsonut tiedoston.
    • Poista tiedoston jako, jos haluat estää muita katsomasta tiedostoa.
    • Poista PDF-tiedosto lopullisesti Document Cloudista.
    Tarkista tiedoston tiedot