Virhe ”Generatorissa ilmeni ongelma” ilmenee Photoshopin käynnistyksen yhteydessä

Generator on JavaScript-pohjainen laajennustekniikka. Se on Node.js-sovellus, joka käsittelee Photoshopin ja Generator-laajennusten välistä tiedonsiirtoa. Photoshop sisältää Generator-laajennuksen, jonka nimi on Image Assets. Lisäksi Generator tuottaa Vie muodossa -työkalun resurssinluontilogiikan.

Ongelma

Virhe ”Generatorissa ilmeni ongelma. Sulje Photoshop ja yritä uudelleen. Jos ongelma esiintyy edelleen, poista kaikki muiden valmistajien liitännäiset tai yritä asentaa Photoshop uudelleen." voi ilmetä Photoshopin käynnistyksen tai Generatoriin liittyvien toimintojen käytön yhteydessä.

Ratkaisut

Kokeile jotakin seuraavista ratkaisutavoista.

Tietoturva- tai virustentorjuntaohjelmiston määrittäminen

Generator käyttää paikallisverkkoyhteyttä Vie muodossa -toiminnon tietoliikenteessä. Varmista, että portti 8010 on auki, jotta Generator ja Vie muodossa toimivat.

Varmista lisäksi, että Photoshop on sallittu tietoturva- tai virustentorjuntaohjelmiston asetuksissa.

Tee tämä myöntämällä Photoshopille tietokoneen valvottujen kansioiden käyttöoikeus.

Erityisesti Noden salliminen voi korjata virheen. Node löytyy seuraavista sijainneista:

• Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2022\node.exe
  • MacOS: /Applications/Adobe Photoshop 2022/Adobe Photoshop 2022.app/Contents/MacOS/node

Muiden kuin oletuslaajennusten poistaminen

Generatorissa ilmenevät virheet saattavat johtua kolmansien osapuolten laajennuksista, jotka olet aiemmin asentanut esimerkiksi seuraavaan sijaintiin:

• Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2022\Plug-ins\Generator
  • MacOS: /Applications/Adobe Photoshop 2022/ 2020/Plug-ins/Generator/

Voit testata asian poistamalla tilapäisesti yksittäiset laajennuskansiot ja käynnistämällä Photoshop uudelleen. Tarkista, onko ongelma poistunut.

Generatorin poistaminen käytöstä

Poista Generator käytöstä seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Oletusasetukset > Laajennukset.
  2. Poista valinta kohdasta Ota luontitoiminto käyttöön.
Huomautus:

Jos käytät toimintoa Tiedosto > Vie muodossa, Generator otetaan uudelleen käyttöön.

Virheiden tarkistaminen lokeista

Photoshop tallentaa Generator-toiminnot lokikansioon ”Adobe Photoshop [versio]” – eli ”Adobe Photoshop 2022” – seuraavaan sijaintiin:

• Windows: C:\Käyttäjät\käyttäjänimi\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop 2022\Logs\Generator
  • macOS: /Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Kirjasto/Logs/Adobe/Adobe\ Photoshop\ 2022/Generator/

Lokeissa saattaa olla hyödyllistä tietoa siitä, mitä laajennuksia ladataan ja mitkä laajennukset aiheuttavat virheen.

Jos tarvitset lisää ohjeita, käytä Log Collector Tool -työkalua lokien keräämiseen.

Huomautus:

Windowsin AppData- ja Macin Kirjasto-kansiot ovat oletusarvoisesti piilotettuja. Katso seuraavasta artikkelista ohjeita kansioiden löytämiseen:

Kansiota, johon tämä loki tallennetaan, ei ehkä ole vielä luotu, ja käyttöoikeudet tai muut tekijät saattavat estää sen luomisen.