Hae Photoshop CC:n vanhojen versioiden tekniset tiedot.

Uusien versioiden järjestelmävaatimukset

Photoshop CC 19.x:n järjestelmävaatimukset

Windows

• Intel® Core 2- tai AMD Athlon® 64 -suoritin (vähintään 2 GHz)
  • Microsoft Windows 7 ja Service Pack 1, Windows 8.1 tai Windows 10 (vähintään versio 1607)
    • Photoshop CC:n julkaisuversiot 19.0 ja 19.0.1 tukevat Windows 10:n versiota 1511 ja sitä uudempia versioita mutta eivät versiota 1507 ja sitä vanhempia versioita.
    • Photoshop CC:n julkaisuversio 19.1 tukee Windows 10:n versiota 1607 ja sitä uudempia versioita mutta eivät versiota 1511 ja sitä vanhempia versioita (sama koskee Photoshop CC:n uudempia julkaisuversioita).
  • Vähintään 2 Gt RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • Vähintään 2,6 Gt vapaata kiintolevytilaa 32-bittistä asennusta varten, vähintään 3,1 Gt vapaata kiintolevytilaa 64-bittistä asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja vähintään 512 Mt VRAM-muistia, suositus 2 Gt*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä
  • Ohjelmiston aktivointi, tilausten vahvistaminen ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.**

Huomautus:

Photoshop CC:n lokakuun 2017 julkaisuversiossa esitelty pikajakotoiminto edellyttää, että tietokoneessa on Windows 10 Spring Creators edition -versio 1703 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä.

macOS

• Moniytiminen Intel-suoritin jossa 64-bittisyyden tuki
  • macOS-versio 10.13 (High Sierra), macOS-versio 10.12 (Sierra) tai Mac OS X ‑versio 10.11 (El Capitan)
  • Vähintään 2 Gt RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • Vähintään 4 Gt vapaata kiintolevytilaa asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja vähintään 512 Mt VRAM-muistia, suositus 2 Gt*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä
  • Ohjelmiston aktivointi, jäsenyyden vahvistaminen ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.**

* 3D-ominaisuudet eivät ole käytettävissä 32-bittisissä ympäristöissä ja tietokoneissa, joissa on alle 512 Mt VRAM-muistia. Öljymaalaussuodinta ja videotoimintoja ei tueta 32-bittisissä Windows-järjestelmissä.

**ILMOITUS KÄYTTÄJILLE: Tuotteen aktivointi ja käyttö edellyttävät internet-yhteyttä, Adobe ID:tä ja käyttöoikeussopimuksen hyväksymistä. Tämä tuote saattaa olla integroitu tiettyihin Adoben tai muiden osapuolten ylläpitämiin verkkopalveluihin tai se saattaa sallia niiden käytön. Adobe-palveluiden käyttö edellyttää, että käyttäjä on vähintään 13-vuotias ja hyväksyy lisäkäyttöehdot sekä Adoben online-tietosuojatiedot (http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Sovellukset ja palvelut eivät ehkä ole saatavana kaikissa maissa tai kaikilla kielillä, ja niitä saatetaan muuttaa tai ne saatetaan lopettaa ilman ilmoitusta. Lisämaksut tai jäsenmaksut ovat mahdollisia.

Kieliversiot

Photoshop CC 19.x on saatavilla seuraavilla kielillä:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiaa ja hepreaa tuetaan Lähi-idän versioissa, joissa on täydellinen oikealta vasemmalle luettavan tekstin tuki, arabian/heprean toiminnot ja englanninkielinen käyttöliittymä. Myös Pohjois-Afrikan ranskankielisessä (Français*) versiossa on täydellinen oikealta vasemmalle luettavan tekstin tuki, arabian/heprean toiminnot ja ranskankielinen käyttöliittymä.

Photoshop CC 18.x:n järjestelmävaatimukset

Windows

• Intel® Core 2- tai AMD Athlon® 64 -suoritin (vähintään 2 GHz)
  • Microsoft Windows 7 ja Service Pack 1, Windows 8.1 tai Windows 10
  • Vähintään 2 Gt RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • Vähintään 2,6 Gt vapaata kiintolevytilaa 32-bittistä asennusta varten, vähintään 3,1 Gt vapaata kiintolevytilaa 64-bittistä asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja vähintään 512 Mt VRAM-muistia, suositus 2 Gt*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä
  • Ohjelmiston aktivointi, tilausten vahvistaminen ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.**

macOS

• Moniytiminen Intel-suoritin jossa 64-bittisyyden tuki
  • macOS-versio 10.13 (High Sierra), 10.12 (Sierra), Mac OS X -versio 10.11 (El Capitan) tai Mac OS X -versio 10.10 (Yosemite)
  • Vähintään 2 Gt RAM-muistia (suositus 8 Gt)
  • Vähintään 4 Gt vapaata kiintolevytilaa asennusta varten, asennuksen aikana tarvitaan enemmän vapaata tilaa (ei voi asentaa levylle, joka käyttää kirjainkoon huomioon ottavaa tiedostojärjestelmää)
  • 1 024 × 768 pikselin näyttö (suosituksena 1 280 × 800), 16-bittiset värit ja vähintään 512 Mt VRAM-muistia, suositus 2 Gt*
  • OpenGL 2.0 -yhteensopiva järjestelmä
  • Ohjelmiston aktivointi, jäsenyyden vahvistaminen ja verkkopalvelujen käyttö edellyttävät internet-yhteyttä ja rekisteröintiä.**

* 3D-ominaisuudet eivät ole käytettävissä 32-bittisissä ympäristöissä ja tietokoneissa, joissa on alle 512 Mt VRAM-muistia. Videotoimintoja ei tueta 32-bittisissä Windows-järjestelmissä.

**ILMOITUS KÄYTTÄJILLE: Tuotteen aktivointi ja käyttö edellyttävät internet-yhteyttä, Adobe ID:tä ja käyttöoikeussopimuksen hyväksymistä. Tämä tuote saattaa olla integroitu tiettyihin Adoben tai muiden osapuolten ylläpitämiin verkkopalveluihin tai se saattaa sallia niiden käytön. Adobe-palveluiden käyttö edellyttää, että käyttäjä on vähintään 13-vuotias ja hyväksyy lisäkäyttöehdot sekä Adoben online-tietosuojatiedot (http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Sovellukset ja palvelut eivät ehkä ole saatavana kaikissa maissa tai kaikilla kielillä, ja niitä saatetaan muuttaa tai ne saatetaan lopettaa ilman ilmoitusta. Lisämaksut tai jäsenmaksut ovat mahdollisia.

Kieliversiot

Photoshop CC 18.x on saatavilla seuraavilla kielillä:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabiaa ja hepreaa tuetaan Lähi-idän versioissa, joissa on täydellinen oikealta vasemmalle luettavan tekstin tuki, arabian/heprean toiminnot ja englanninkielinen käyttöliittymä. Myös Pohjois-Afrikan ranskankielisessä (Français*) versiossa on täydellinen oikealta vasemmalle luettavan tekstin tuki, arabian/heprean toiminnot ja ranskankielinen käyttöliittymä.

Grafiikkasuorittimen vaatimukset

Grafiikkasuoritinta edellyttävät ominaisuudet

Yhteensopiva grafiikkasuoritin (tunnetaan myös nimillä grafiikkakortti, videokortti, näytönohjain ja GPU) parantaa Photoshopin suorituskykyä ja mahdollista sen useampien toimintojen käytön. Tämän lisäksi voi ilmetä näyttöongelmia, suorituskykyongelmia, virheitä tai kaatumisia, jos tietokoneen grafiikkasuoritin tai sen ajuri ei ole yhteensopiva Photoshopin kanssa.

Ominaisuudet, jotka eivät toimi ilman grafiikkasuoritinta

Jos grafiikkasuorittimesi ei ole yhteensopiva tai sen ohjain on viallinen, seuraavat Photoshopin ominaisuudet eivät toimi:

• 3D
  • Öljymaalaus
  • Muodosta: Liekki, Kuvakehys ja Puu
  • Skaalaava zoomaus
  • Lintuperspektiivi
  • Vieritys pyyhkäisemällä
  • Tasainen siveltimen koon muuttaminen

Ominaisuudet, joiden nopeuttamiseen tarvitaan grafiikkasuoritinta

• Piirtoalustat
  • Camera Raw (lisätietoja)
  • Kuvakoko – Säilytä yksityiskohdat
  • Valitse tarkennus
  • Sumennusgalleria: Sumennuskenttä, Iiriksen sumennus, Tilt-Shift-sumennus, Reitin sumennus, Pyörityksen sumennus (OpenCL-kiihdytys)
  • Älykäs terävöinti (Kohinan vähennys – OpenCL-kiihdytys)
  • Perspektiivin käyristäminen.
  • Valinta ja maski (OpenCL-kiihdytys)

Testattu näytönohjain

Adobe on testannut seuraavien näyttökorttisarjojen kannettaviin ja pöytäkoneisiin tarkoitetut versiot:

• nVidia GeForce: 400-, 500-, 600- ja 700-sarjat
  • nVidia GeForce GTX 965M ja 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® ja Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® ja Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: 5000-, 6000-, 7000-, R7- ja R9-sarjat, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • AMD RX 480
  • nVidia GeForce 1080 GTX
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580

Varoitus:

Testatut GPU-kortit eivät ehkä täytä vähimmäisvaatimuksia käytettäväksi kaikkien ominaisuuksien kanssa. Perustoimintojen lisäksi jotkin Photoshop-ominaisuudet, erityisesti APIa käyttävät, kuten OpenCL, vaativat suurempaa kaistanleveyttä, muistia tai laskentaan tarvittavia resursseja, kuin muut Photoshop-ominaisuudet. Nämä vaatimukset voivat aiheuttaa merkittäviä haasteita, kun kortit sijoitetaan vanhoihin koneisiin, kuten pienitehoisiin emolevyihin tai koneisiin, jotka käyttävät yhtä DIMM-muistimoduulia järjestelmämuistinaan puolittaen tehokkaasti kaistanleveyden järjestelmämuistin ja GPU-muistin välillä.

Lisäksi suoritetaan asiaankuuluvat testit, kun Photoshop käynnistyy. Tietokoneissa, jotka tuskin täyttävät vaatimukset, muut käynnissä olevat ohjelmistot saattavat viedä tasapainon kortilta, jonka toiminta on jo vaikeutumassa. Ajoittain tehtävät käyttöjärjestelmän päivitykset, korjaustiedostot ja ajuripäivitykset voivat aiheuttaa ongelmia korteilla, jotka ovat aiemmin toimineet hyvin.

Suosittelemme, että käytät viimeisintä järjestelmää ja GPU-laitteistoa hyödyntääksesi parhaiten Photoshopin GPU-ominaisuuksia.

Huomautus:

Varmista, että asennettuna on käyttämäsi grafiikkasuorittimen uusin ohjain. Grafiikkasuorittimien kannettaviin tietokoneisiin ja pöytätietokoneisiin tarkoitettujen versioiden nimet ovat hieman erilaiset.

Eikö käyttämäsi näytönohjain ole luettelossa?

Edellä lueteltujen näyttökorttien luetteloa päivitetään sitä mukaa, kun testaamme uusia kortteja. Adobe ei kuitenkaan kykene testaamaan kaikkia kortteja ihanteellisen aikataulun mukaan. Jos korttisi ei ole luettelossa, mutta se täyttää seuraavat vaatimukset, se oletettavasti toimii uusimman Photoshop CC -version kanssa:

• Kortti on julkaistu vuonna 2014 tai sen jälkeen.
  • Siinä on vähintään Photoshopin edellyttämä määrä VRAM-muistia (512 Mt). VRAM-muistin suositusmäärä on 2 Gt tai enemmän.

Näytönohjainsarjaa ei tueta

Seuraavia korttisarjoja ei enää testata, eikä Photoshop tue niitä virallisesti:

• AMD/ATI 100-, 200-, 3000- ja 4000-sarjat
  • nVidia GeForce 7000-, 8000-, 9000-, 100-, 200- ja 300-sarjat
  • Vanhemmat Intel® HD Graphics -kortit (esimerkiksi 2000-, 3000- ja 4000-sarjat)

Jotkin GL-toiminnot voivat toimia näillä korteilla, mutta uudemmat ominaisuudet eivät toimi.

Järjestelmävaatimukset | Adobe Camera Raw

Adobe Camera Raw -plug-inillä voit tuoda ja käsitellä Camera Raw -tiedostoja Photoshopissa. Voit käsitellä Camera Raw’lla myös JPEG- ja TIFF-tiedostoja.

Tietokoneen tarvitsee ehkä täyttää lisäjärjestelmävaatimuksia, jotta Adobe Camera Raw toimii tehokkaasti.
Lisätietoja on artikkelissa Adobe Camera Raw | Järjestelmävaatimukset.

Näyttösovittimet, joita ei tueta macOS-käyttöjärjestelmässä:

Järjestelmävaatimukset | Vanhemmat Photoshop-versiot