Tietoja makroista

Makro on joukko yhdelle tiedostolle tai usean tiedoston muodostamalle ryhmälle suoritettavia tehtäviä, esimerkiksi komentoja, paneelin vaihtoehtoja ja työkalun toimintoja. Voit esimerkiksi luoda makron, joka muuttaa kuvan kokoa, tuottaa siihen tietynlaisen tehosteen ja tallentaa sitten tiedoston halutussa muodossa.

Makrot voivat sisältää vaiheita, jotka mahdollistavat sellaisten tehtävien suorittamisen, joita ei voi nauhoittaa (esimerkiksi maalaustyökalun käyttämisen). Makrot voivat sisältää myös modaalisia säätimiä, joilla kirjoitetaan arvoja valintaikkunoihin makron suorittamisen aikana.

Photoshopissa makrot muodostavat droplet-ohjelmien perustan. Nämä ovat pieniä sovelluksia, jotka käsittelevät automaattisesti tiedostot, jotka vedetään niiden kuvakkeen päälle.

Photoshopiin ja Illustratoriin on asennettu valmiiksi makroja tavanomaisten tehtävien suorittamista varten. Voit käyttää näitä makroja sellaisinaan, muokata niitä omia tarpeitasi vastaaviksi tai luoda uusia makroja. Makrot tallennetaan joukoiksi, jotta ne on helpompi pitää järjestyksessä.

Voit nauhoittaa, muokata, mukauttaa ja eräkäsitellä makroja sekä järjestää niitä ryhmiksi makrojoukkojen avulla.

Makrot-paneelin yleiskuvaus

Makrot-paneelin (Ikkuna > Makrot) avulla voit nauhoittaa, toistaa, muokata ja poistaa yksittäisiä makroja. Tässä paneelissa voit tallentaa ja ladata makrotiedostoja.

Photoshopin Makrot-paneeli
Photoshopin Makrot-paneeli

A. Makrojoukko B. Makro C. Nauhoitettuja komentoja D. Sisällytetty komento E. Modaalinen säädin (valitsee, onko säädin käytössä vai ei)

Ryhmien, makrojen ja komentojen laajentaminen ja supistaminen

1. Napsauta Makrot-paneelissa ryhmän, makron tai komennon vieressä vasemmalla näkyvää kolmiota. Voit laajentaa tai supistaa joukon kaikki makrot tai makron kaikki komennot Alt-napsauttamalla (Windows) tai optio-osoittamalla (Mac OS) kolmiota.

Vain makrojen nimien näyttäminen

1. Valitse Makrot-paneelin valikosta Painiketila. Voit palauttaa paletin luettelotilaan valitsemalla uudelleen Painiketila-komennon.

Huomautus:

Painiketilassa ei voi katsella yksittäisiä komentoja tai joukkoja.

Makrojen valitseminen Makrot-paneelista

1. Napsauta makron nimeä. Voit valita useita peräkkäisiä makroja vaihto-napsauttamalla niiden nimiä tai useita, muita kuin peräkkäisiä makroja Ctrl-napsauttamalla (Windows) tai komento-osoittamalla (Mac OS) niiden nimiä.