Systeemvereisten

Als uw systeem niet aan de volgende vereisten voldoet, werkt Adobe PDFViewer for Mac OS X niet goed:

• Safari-browser
  • Mac OS X v10.4.3 en later

Acrobat/Reader 8 ondersteunt de weergave van PDF-bestanden in Safari-vensters op Mac OS X, en werkt alleen op Mac OS X 10.4.3 en later. Andere browsers, zoals Firefox en Opera, worden niet ondersteund.

Opmerking: Als u Acrobat of Adobe Reader niet hebt, en u gebruikt Safari op 10.3.9 of later, worden PDF-bestanden in het venster weergegeven met behulp van Mac OS X-eigen PDF-ondersteuning. Deze set-up biedt geen ondersteuning voor veel Adobe PDF-workflows (zoals de functie Samenwerking of veel Formulier- en Beveiligingsfuncties).

Acrobat configureren om PDF-bestanden weer te geven in Safari

Sleep de Acrobat-toepassingsmap van de cd (of schijfkopie) naar de toepassingsmap om Acrobat te installeren. Wanneer u Acrobat voor het eerst start, wordt u gevraagd om de EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) te accepteren en Acrobat te registreren. Nadat u de EULA hebt geaccepteerd, voert Acrobat een zelfreparerende procedure uit waarbij op Acrobat-onderdelen wordt gecontroleerd die in andere toepassingen moeten worden geïnstalleerd. Het zelfreparerende proces installeert het Adobe PDFViewer-invoegtoepassingsbestand, dat door Acrobat wordt gebruikt om PDF-bestanden in de Safari-browser op Mac OS X weer te geven. Dit bestand wordt geïnstalleerd in de map Library/Internet Plug-Ins.

Als u uw exemplaar van Safari hebt bijgewerkt of opnieuw hebt geïnstalleerd om PDF-bestanden weer te geven, gaat u als volgt te werk:

1. Verwijder de oude versie van Safari volledig.
  2. Installeer de nieuwste versie van Safari.
  3. Verwijder de Adobe PDFViewer.plugin uit de map Library/Internet Plug-Ins.
  4. Kies Help > Detecteren en herstellen in Acrobat en selecteer Adobe PDFViewer.

Wanneer u Acrobat of Adobe Reader 8 de eerste keer op Mac OS X start, wordt de toepassing automatisch als standaard PDF-viewer voor Safari geïnstalleerd. Als u deze instelling wilt uitschakelen, start u Acrobat of Adobe Reader en gaat u naar Voorkeuren > Internet. Hef selectie van PDF in een browser weergeven op, waardoor het PDF-bestand in het Safari-venster met behulp van de eigen PDF-viewer wordt weergegeven.

Bekende problemen

Hieronder vindt u enkele bekende problemen in Acrobat 8:

• Wanneer u een upgrade uitvoert van Adobe Reader of Acrobat van 7 naar 8 op een Mactel-computer, worden PDF-bestanden niet langer weergegeven in het Safari-venster. In plaats daarvan wordt een groot Acrobat- of Adobe Reader-pictogram in het midden van het Safari-venster weergegeven. Dit probleem wordt veroorzaakt door Safari onder Rosetta te gebruiken. Acrobat en Adobe Reader 8 geven PDF-bestanden niet weer in Safari dat onder Rosetta wordt gebruikt, terwijl Acrobat en Adobe Reader 7 PDF-bestanden alleen in Safari onder Rosetta weergeven. U lost dit probleem op door Rosetta uit te schakelen voor Safari, of Acrobat of Adobe Reader te starten en naar Voorkeuren > Internet te gaan en PDF in een browser weergeven uit te schakelen (PDF-bestanden worden dan in Safari weergegeven via de Mac OS X-eigen PDF-weergave-engine).

• Wanneer u een upgrade uitvoert voor Adobe Reader of Acrobat van 7 naar 8, worden PDF-bestanden niet langer weergegeven in andere niet-Safari-browservensters. In plaats daarvan wordt een groot Acrobat- of Reader-pictogram in het midden van het browservenster weergegeven. PDF-weergave wordt niet ondersteund voor WebKit-toepassingen, behalve Safari. U lost dit probleem op door Acrobat of Adobe Reader te starten, Voorkeuren > Internet te kiezen en PDF in een browser weergeven uit te schakelen.

Zelfrepareren

Als u de AdobePDFViewer-bestanden verwijdert, repareren ze zichzelf wanneer u Acrobat opnieuw start. U kunt Safari ook handmatig starten door Help > Acrobat-installatie repareren te kiezen.