PDF-bestanden in Safari | Acrobat 8 | Mac OS X

Systeemvereisten

Als uw systeem niet aan de volgende vereisten voldoet, werkt Adobe PDFViewer for Mac OS X niet goed:

• Safari-browser
  • Mac OS X v10.4.3 en later

Acrobat/Reader 8 ondersteunt de weergave van PDF-bestanden in Safari-vensters op Mac OS X, en werkt alleen op Mac OS X 10.4.3 en later. Andere browsers, zoals Firefox en Opera, worden niet ondersteund.

Opmerking: Als u Acrobat of Adobe Reader niet hebt, en u gebruikt Safari op 10.3.9 of later, worden PDF-bestanden in het venster weergegeven met behulp van Mac OS X-eigen PDF-ondersteuning. Deze set-up biedt geen ondersteuning voor veel Adobe PDF-workflows (zoals de functie Samenwerking of veel Formulier- en Beveiligingsfuncties).

Acrobat configureren om PDF-bestanden weer te geven in Safari

Sleep de Acrobat-toepassingsmap van de cd (of schijfkopie) naar de toepassingsmap om Acrobat te installeren. Wanneer u Acrobat voor het eerst start, wordt u gevraagd om de EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) te accepteren en Acrobat te registreren. Nadat u de EULA hebt geaccepteerd, voert Acrobat een zelfreparerende procedure uit waarbij op Acrobat-onderdelen wordt gecontroleerd die in andere toepassingen moeten worden geïnstalleerd. Het zelfreparerende proces installeert het Adobe PDFViewer-invoegtoepassingsbestand, dat door Acrobat wordt gebruikt om PDF-bestanden in de Safari-browser op Mac OS X weer te geven. Dit bestand wordt geïnstalleerd in de map Library/Internet Plug-Ins.

Als u uw exemplaar van Safari hebt bijgewerkt of opnieuw hebt geïnstalleerd om PDF-bestanden weer te geven, gaat u als volgt te werk:

1. Verwijder de oude versie van Safari volledig.
  2. Installeer de nieuwste versie van Safari.
  3. Verwijder de Adobe PDFViewer.plugin uit de map Library/Internet Plug-Ins.
  4. Kies Help > Detecteren en herstellen in Acrobat en selecteer Adobe PDFViewer.

Wanneer u Acrobat of Adobe Reader 8 de eerste keer op Mac OS X start, wordt de toepassing automatisch als standaard PDF-viewer voor Safari geïnstalleerd. Als u deze instelling wilt uitschakelen, start u Acrobat of Adobe Reader en gaat u naar Voorkeuren > Internet. Hef selectie van PDF in een browser weergeven op, waardoor het PDF-bestand in het Safari-venster met behulp van de eigen PDF-viewer wordt weergegeven.

Bekende problemen

Hieronder vindt u enkele bekende problemen in Acrobat 8:

• Wanneer u een upgrade uitvoert van Adobe Reader of Acrobat van 7 naar 8 op een Mactel-computer, worden PDF-bestanden niet langer weergegeven in het Safari-venster. In plaats daarvan wordt een groot Acrobat- of Adobe Reader-pictogram in het midden van het Safari-venster weergegeven. Dit probleem wordt veroorzaakt door Safari onder Rosetta te gebruiken. Acrobat en Adobe Reader 8 geven PDF-bestanden niet weer in Safari dat onder Rosetta wordt gebruikt, terwijl Acrobat en Adobe Reader 7 PDF-bestanden alleen in Safari onder Rosetta weergeven. U lost dit probleem op door Rosetta uit te schakelen voor Safari, of Acrobat of Adobe Reader te starten en naar Voorkeuren > Internet te gaan en PDF in een browser weergeven uit te schakelen (PDF-bestanden worden dan in Safari weergegeven via de Mac OS X-eigen PDF-weergave-engine).

• Wanneer u een upgrade uitvoert voor Adobe Reader of Acrobat van 7 naar 8, worden PDF-bestanden niet langer weergegeven in andere niet-Safari-browservensters. In plaats daarvan wordt een groot Acrobat- of Reader-pictogram in het midden van het browservenster weergegeven. PDF-weergave wordt niet ondersteund voor WebKit-toepassingen, behalve Safari. U lost dit probleem op door Acrobat of Adobe Reader te starten, Voorkeuren > Internet te kiezen en PDF in een browser weergeven uit te schakelen.

Zelfrepareren

Als u de AdobePDFViewer-bestanden verwijdert, repareren ze zichzelf wanneer u Acrobat opnieuw start. U kunt Safari ook handmatig starten door Help > Acrobat-installatie repareren te kiezen.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online