Bent u het juiste artikel aan het lezen?

Dit artikel verwijst naar Digital Publishing Suite. Raadpleeg Analytics voor het artikel voor AEM Mobile.

Op de pagina Analytics van het DPS-dashboard kunt u de gebruikersgegevens van uw aangepaste viewer-app bijhouden. Wanneer u zich abonneert op Adobe Digital Publishing Suite met een Professional- of Enterprise-account, krijgt u toegang tot analysemogelijkheden op basisniveau voor al uw apps. Tot deze gegevens behoren het aantal gedownloade en gekochte publicaties, de meest bekeken inhoud en advertenties, en het aantal installaties van de app. De functie voor basisanalysegegevens biedt een aantal verschillende rapporten, onder andere voor apparaten en besturingssystemen.

Als u een Adobe Analytics-account hebt (eerder “Omniture SiteCatalyst®” genoemd), kunt u toegang krijgen tot meer gedetailleerde gebruikersgegevens.

Alle Professional- en Enterprise-apps verzamelen anonieme gebruiksgegevens voor alle app-typen, waaronder apps met één folio en met meerdere folio's. Deze gegevens worden verzameld, ongeacht of gebruikers online of offline zijn. Als u uw gebruikers de mogelijkheid moet geven zich af te melden voor het verzamelen van analysegegevens, kunt u een aanmeldingsoptie toevoegen wanneer u uw app maakt in DPS App Builder. Er worden geen analysegegevens verzameld voor apps die zijn gemaakt met een Single Edition-licentie.

Opmerking:

Om te voorkomen dat analysegegevens '::unspecified:' weergeven, geeft u alle artikelen een titel in Eigenschappen van artikel. Geef uw overlays indien mogelijk echte namen om het gemakkelijker te maken om analysegegevens te interpreteren. Gebruik bijvoorbeeld 'Twitter-koppeling' in plaats van 'Knop 4'.

Videozelfstudie voor Analytics

Videozelfstudie voor Analytics
<a href="http://tv.adobe.com/watch/learn-digital-publishing-suite-professional-edition/dps-analytics-an-introduction/">DPS Analytics: een introductie</a>
Colin Fleming

Bronnen voor Analytics

Artikelen

Zie Digital Publishing Suite-analyse voor basisinformatie over analysemogelijkheden.

Zie DPS Baseline Analytics voor een artikel over basislijnanalyse.

Zie Adobe® Digital Publishing Suite, Analytics Service (PDF) voor meer informatie over het gebruik van analysemogelijkheden.

Zie Adobe® SiteCatalyst Digital Publishing Report Guide voor meer informatie over het gebruik van Adobe Analytics (SiteCatalyst).

Zie Methodology used by Digital Publishing Suite to calculate and present the Standard Audience Metrics voor een artikel over de methodologie die wordt gebruikt door DPS.

Zie Door DPS ondersteunde analysegebeurtenissen voor een lijst met ondersteunde analysegebeurtenissen per platform.

Video's over Adobe Analytics

DPS-analyse: een introductie

DPS Analytics: SiteCatalyst Basics

DPS-analyse: SiteCatalyst-rapporten en -dashboards

Adobe Analytics instellen

Wanneer u zich aanmeldt voor een abonnement op de Digital Publishing Suite (Professional of Enterprise), krijgt u een hoofdaccount-id toegewezen die u in staat stelt gebruik te maken van het hulpmiddel Account Administration. Gebruik dit hulpmiddel om de rol Toepassing toe te wijzen aan een Adobe ID. Als onderdeel van dit proces moet u de benodigde informatie opgeven om Adobe Analytics (eerder “Omniture SiteCatalyst” genoemd) te kunnen gebruiken. Zorg dat u de bedrijfsnaam opgeeft die u gebruikt voor aanmelding bij Adobe Analytics. Als u deze informatie eenmaal hebt verstrekt, kan het nog vijf dagen duren voordat de analysemogelijkheden zijn ingeschakeld. Zie Account Administration.

Als u denkt dat uw account niet correct is ingesteld, neemt u contact op met een vertegenwoordiger van Adobe. Contactgegevens voor Gold-ondersteuning worden op het DPS Dashboard weergegeven.

Als u een Adobe Analytics-account hebt, kunt u toegang krijgen tot de volledige verzameling functies op my.omniture.com.

Gegevens basisanalyse weergeven

1. Meld u aan bij het dashboard voor Adobe Digital Publishing Suite.

Alleen een Adobe ID-account met een toepassingsrol geeft toegang tot de pagina Analytics. Als u de analysegegevens wilt weergeven, gebruikt u dezelfde Adobe ID die u in het deelvenster Folio Builder hebt gebruikt om inhoud te uploaden voor uw aangepaste viewer-app.

2. Klik op Analytics om de gegevens van de basislijnanalyse weer te geven.

De rapporten voor uw aangepaste viewer-app worden nu geladen.

3. Voer een van de volgende handelingen uit om analysegegevens weer te geven:

Verschillende rapporten weergeven

Selecteer een categorie aan de linkerkant van de pagina Analytics en klik op een ander rapporttype, zoals Folios > Total Time Spent.

Het datumbereik wijzigen

Gebruik de From- en To-kalenderpictogrammen om een datumbereik op te geven. Klik daarna op Update.

Het folio opgeven

Voor bepaalde rapporten kunt u een ander folio selecteren om te analyseren.

Rapport bijwerken

Klik op deze optie om de gegevens te vernieuwen.

Gegevens exporteren

Klik op Export Data om een bestand voor het huidige rapport te exporteren. U kunt dit gegevensbestand vervolgens openen in een spreadsheet.

Accumulation Settings

Klik onder Standard Audience op Accumulation Settings. Klik op het moersleutelpictogram naast een folio en geef de startdatum en publicatiefrequentie op voor een folio. Als u een folio bijvoorbeeld publiceert op de 15e van elke maand, kunt u de startdatum voor het eerste folio instellen en vervolgens Monthly kiezen voor elk folio.

U kunt vervolgens op een rapport, zoals Accumulated Sessions of Accumulated Time Spent Per Reader, klikken om de gegevens te analyseren.

Analysegegevens voor een aangepaste viewer-app
    Analysegegevens voor een aangepaste viewer-app

4. Als u een .csv-bestand wilt downloaden dat informatie bevat over factureerbare downloads die in een spreadsheettoepassing kunnen worden weergegeven, klikt u op Fulfillment Report.

Dit .csv-bestand bevat het aantal downloads van de Adobe Distribution Service dat op uw downloadtelling in rekening wordt gebracht.