Veelgestelde vragen over de mobiele app van Acrobat Reader

De mobiele app van Acrobat Reader biedt optimale mogelijkheden voor het weergeven, bewerken en delen van PDF's. Met de geavanceerde Liquid Mode van Acrobat kunt u inhoud automatisch aan uw scherm aanpassen, zodat deze gemakkelijker kan worden gelezen. Met de gratis app kunt u PDF's invullen, ondertekenen, delen en opmerkingen plaatsen. Ook kunt u een abonnement nemen om de Premium-functies te gebruiken, zoals PDF bewerken, PDF exporteren, Bestanden combineren en Pagina's indelen.

Als u de nieuwste versie van de app wilt downloaden, gaat u naar de Google Play Store of de iTunes App Store.

Raadpleeg de Help-functie van Acrobat Reader voor Android en Acrobat Reader voor iOS voor meer informatie over het gebruik van de app.  De online Help-functie is beschikbaar in 19 talen. U kunt de Help-functie vanuit elke browser openen via uw mobiele apparaat of desktopcomputer.

Nee. Acrobat Reader is een gratis, standalone app met aanvullende Premium-functies die beschikbaar zijn wanneer u een abonnement koopt. Beschikbare abonnementen zijn Adobe Acrobat Reader Premium (in-app-aankoop), Adobe Acrobat Export PDF, Adobe Acrobat PDF Pack, Adobe Acrobat Standard, Adobe Acrobat Pro of Adobe Acrobat voor ondernemingen.

Om toegang te krijgen tot de Premium-functies van de app, moet u een abonnement nemen op een van de volgende producten: Adobe Acrobat Reader Premium (in-app-aankoop), Acrobat Export PDF, Acrobat PDF Pack, Acrobat Standard, Acrobat Pro of Acrobat voor ondernemingen. Een abonnement aanschaffen:

1. Tik op > Abonnementen.
  2. Tik op Nu abonneren om het Acrobat Reader Mobile Premium-lidmaatschap toe te voegen.
  3. Tik in het scherm dat verschijnt op Proefversie starten en abonneren.
    Als u niet bent aangemeld of geen account hebt, wordt u gevraagd om u in te schrijven of u aan te melden voorafgaand aan de aankoop. De workflow voor abonnementen kan verschillen op Samsung-apparaten.
Opmerking:

De gratis proefversie en automatische verlenging van abonnementen zijn niet beschikbaar in India vanwege een elektronisch mandaat. Gebruikers in het Indiase subcontinent kunnen de Premium-appfuncties gebruiken via een maandelijks of jaarlijks lidmaatschap voor eenmalige toegang. Tik op > Abonnementen > Nu kopen en volg de instructies om het Acrobat Reader Mobile Premium-abonnement toe te voegen.

Het Premium-abonnement voor mobiele apparaten wordt in rekening gebracht op het moment van aankoop, tenzij u zich aanmeldt voor een gratis proefversie. Als u zich registreert voor een gratis proefversie, worden kosten pas na het einde van de gratis proefversie in rekening gebracht. U kunt uw abonnement op elk moment annuleren voordat uw gratis proefversie wordt beëindigd.

Als u bijvoorbeeld een gratis proefversie vanuit een app koopt met een proefperiode van zeven dagen, worden op de achtste dag kosten in rekening gebracht, op het moment dat de gratis proefversie afloopt. Kosten worden periodiek elke maand of elk jaar in rekening gebracht, afhankelijk van het type abonnement dat u aanschaft.

U kunt op elk moment upgraden van een gratis naar een betaald abonnement met een in-app-aankoop van Adobe Acrobat Reader Premium. Als u een bestaand abonnement hebt op Acrobat PDF Pack, Acrobat Standard, Acrobat Pro of Acrobat voor ondernemingen, hebt u ook toegang tot de Premium-functies voor mobiele apparaten. Met een abonnement op Acrobat Export PDF hebt u op mobiele apparaten alleen toegang tot de tool PDF exporteren.

U moet mogelijk uw abonnement herstellen. Tik hiervoor op > Abonnementen of Abonnementen beheren. Tik vervolgens op Aankopen herstellen.

Annuleer een abonnement vanuit de Store waar u deze hebt aangeschaft.

• Vanuit de App Store op iPad of iPhone

Apple beheert het Premium-abonnement voor Acrobat Reader dat is aangeschaft bij de Apple Play Store. Raadpleeg de Apple-supportpagina voor meer informatie over het weergeven, wijzigen of annuleren van uw abonnementen.

• Vanuit de Google Play Store op Android-apparaten

Google beheert het Premium-abonnement voor Acrobat Reader dat is aangeschaft bij de Google Play Store. Als u uw abonnement wilt annuleren via de Google Play Store, raadpleegt u Een abonnement via Google Play annuleren, onderbreken of wijzigen.

Voor factureringsproblemen of een terugbetaling leest u Een terugbetaling aanvragen op Google Play.

• Vanuit de Galaxy Store

Voorafgaand aan de automatische opzegging kiest u Mijn pagina > Ontvangstbewijzen > tabblad Items > [naam van uw abonnement] > Uitschrijven.

Voor factureringsproblemen of een terugbetaling bekijkt u Betalingen en aankopen in de Galaxy Store.

Zodra u een abonnement annuleert, ontvangt u een e-mailbericht ter bevestiging. Zie Adobe-proefversie of abonnement annuleren voor meer informatie over hoe u een abonnement annuleert.

Voor meer ondersteuning bij terugbetalingen neemt u contact op via de chatbot Contact opnemen onderaan deze pagina.

Ja, u kunt Acrobat Reader gebruiken om toegang te krijgen tot PDF's die als Gmail-bijlage zijn verzonden. Voor het gebruik en de overdracht van informatie die wordt ontvangen van Google API's zijn Acrobat Reader for iOS en Acrobat Reader for Android echter onderhevig aan het Google API Services User Data Policy-beleid, met inbegrip van de beperkte gebruiksvereisten.

Ja. U kunt gemakkelijk een licentie aanvragen voor grootschalige distributie van de app. Zie voor meer informatie over de implementatie de Acrobat Reader Enterprise-handleiding voor mobiele apparaten.