Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik InDesign downloaden en installeren?

U kunt InDesign uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord om de download te voltooien. Zie voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updatesCreative Cloud-toepassingen downloaden en installeren.

Waarom wordt InDesign niet geïnstalleerd?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Kan ik een proefkopie van InDesign downloaden?

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik InDesign op een andere computer installeren?

U kunt in InDesign en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord.Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Leer hoe u andere soorten Creative Cloud-abonnementen annuleert en de begrippen van het Adobe-abonnement te begrijpen.

Algemene taken

Kan ik een bestand opslaan zodat het compatibel is met eerdere versies?

Ja. Als u de bestanden in INX of de IDML-indeling opslaat, kunnen personen die oudere versies van InDesign gebruiken uw bestanden nog openen.

Hoe kan ik paginanummers toevoegen?

Een paginanummermarkering toevoegen aan een stramienpagina. Zie Nummering basispagina toevoegen voor stapsgewijze instructies, samen met een video en een visuele galerie met voorbeelden van paginanummering.

Kan ik pagina's van verschillende formaten aan mijn document toevoegen?

Ja. Het is gemakkelijk om andere formaten voor andere pagina's te definiëren binnen een enkel document. Om snel het formaat te wijzigen, kiest u de pagina in het paneel Pagina's en vervolgens kiest u een formaat met de knop Paginagrootte bewerken.

Hoe kan ik afbeeldingen toevoegen aan mijn Indesign-document?

Gebruik de opdracht Plaatsen als u afbeeldingen in een Indesign-document wilt invoegen. Leer hoe u de opdracht Plaatsen en andere methoden kunt gebruiken om afbeeldingen toe te voegen.

Wat is een stramienpagina?

Een stramienpagina is te vergelijken met een achtergrond die u eenvoudig op meerdere pagina's kunt toepassen. Alle wijzigingen die u in het stramien aanbrengt, verschijnen op alle pagina's waarop dat stramien is toegepast.

Exporteren & afdrukken

Waarom kan ik mijn document niet afdrukken of exporteren?

Enkele problemen op document- of systeemniveau kunnen het afdrukken of exporteren van een document als PDF verhinderen. Doorloop de taken in deze gids voor het oplossen van problemen met afdrukken en exporteren om het probleem op te lossen.

Waarom zijn er op mijn PDF witte of een zwarte lijnen zichtbaar?

Deze lijnen worden veroorzaakt door problemen met exporteren, zoals proces- en steunkleuren die tijdens het afvlakken op elkaar inwerken. Zie dit artikel voor het oplossen van problemen met exporteren naar PDF voor oplossingen.

Waarom krijg ik een bericht “PDF Exporteren Mislukt”?

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door grote afbeeldingen te plaatsen en ze vervolgens aanzienlijk naar beneden te schalen. Probeer de afbeeldingen voor of na het exporteren te downsamplen.

Waarom blijft InDesign hangen als ik probeer te exporteren naar PDF?

Volg de oplossingen in dit artikel voor het oplossen van problemen als InDesign hangt wanneer u probeert te exporteren en u een bericht krijgt dat aangeeft dat één of meerdere achtergrondtaken worden uitgevoerd wanneer u probeert InDesign af te sluiten.

Crashen

Waarom loopt InDesign vast wanneer de toepassing wordt gestart of het hulpmiddel Tekstgereedschap gebruik?

Wanneer uw document lettertypen met speciale tekens in de lettertypenaam gebruikt, kan InDesign vastlopen bij het starten van het programma of wanneer u het hulpmiddel Tekstgereedschap gebruikt. Doorloop de oplossingen in InDesign crasht tijdens start om het probleem op te lossen.

Waarom gedraagt InDesign zich onverwacht (loopt vast, is langzaam)?

Als uw InDesign voorkeuren beschadigd raken, kunt u wat vreemd gedrag zien. Gelukkig is het gemakkelijk om uw InDesign voorkeuren te vervangen. Houd Ctrl + Alt + Shift (Windows) of Cmd + Ctrl + Opt + Shift (Mac OS) ingedrukt tijdens het opstarten van InDesign.

Ik denk dat mijn document beschadigd is-wat kan ik doen?

Deze gids voor het oplossen van problemen kan u helpen schade aan documenten en problemen op systeemniveau op te lossen die een beschadigd document lijken te zijn.

InDesign is net vastgelopen. Is er een manier om mijn werk te herstellen?

Ja. Gelukkig kunt u met InDesign automatisch documentherstel vaak het grootste deel van uw werk herstellen - zelfs als u het document niet onlangs hebt opgeslagen.

Community

Meedoen aan de conversatie.

Populaire InDesign subforums