Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden, installeren, bijwerken

Hoe kan ik Reader downloaden en installeren?

U kunt Reader downloaden vanaf adobe.com. Ontvang stapsgewijze instructies over de installatie van Reader op Windows of Mac OS.

Waarom wordt Reader niet geïnstalleerd?

De installatie van Reader bestaat uit twee stappen. Problemen met downloaden, installatie en updates oplossen voor Reader.

Kan ik een eerdere versie van Reader downloaden?

Ja. U kunt eerdere versies van Reader downloaden vanaf adobe.com. Maar als u de nieuwste beveiligingsupdates wilt benutten, kunt u beter de nieuwste versie installeren.

Waarom word ik steeds gevraagd om Reader bij te werken?

Adobe werkt Reader bij om uw systeem te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen door middel van PDF-bestanden. Als u meerdere updateberichten ontvangt, zorg er dan voor dat de nieuwste update volledig wordt geïnstalleerd. Dubbelklik op het Installatieprogramma voor Reader dat u hebt gedownload om de installatie te voltooien. Voor informatie over het inschakelen van automatische updates leest u Automatische updates | Acrobat, Reader.

Ik heb een updatefout ontvangen. Wat moet ik doen?

Het verwijderen en opnieuw installeren van Reader is vaak genoeg om updatefouten te verhelpen. Voor hulp raadpleegt u één van deze artikelen over het oplossen van problemen voor Windows of Mac OS.

Veelvoorkomende problemen

Waarom wordt mijn PDF-bestand niet afgedrukt?

Volg de stappen in dit artikel voor het oplossen van afdrukproblemen bij PDF-bestanden.

Waarom kan ik mijn PDF-bestand niet openen?

Er zijn veel factoren waardoor een PDF-bestand in Reader niet wordt geopend. Om de hoofdoorzaak van dit probleem op te sporen, leest u het artikel Kan PDF-bestand niet openen.

Waarom wordt een PDF-bestand op het web niet geopend of wordt deze onjuist weergegeven?

Veel webbrowsers, zoals Chrome, Firefox en Safari, maken nu gebruik van hun eigen PDF-viewer in plaats van de Adobe PDF-invoegtoepassing. Voor de beste resultaten configureert u uw browser voor gebruik van de Adobe PDF-invoegtoepassing om PDF-bestanden online te openen. Voor het oplossen van de meest voorkomende weergaveproblemen met PDF-bestanden volgt u de stappen in Problemen met het weergeven van PDF-bestanden op het web oplossen.

Waarom worden PDF-bestanden niet geopend in Reader in Windows 10?

Windows 10 gebruikt Microsoft Edge voor het openen van PDF-bestanden. Leer in plaats daarvan meer over Acrobat of Reader de standaardeigenaar van PDF-bestanden maken.

Kan ik een PDF-bestand bewerken?

Als u PDF-bestanden wilt bewerken, moet upgraden uitvoeren naar Acrobat DC. Zie voor meer informatie PDF-bestanden bewerken.