Wanneer u het hulpmiddel Account Administration gebruikt om een toepassingsrol voor een Enterprise-account te configureren, kunt u “Enable Secure Content” (Beveiligde inhoud inschakelen) selecteren. Als u deze optie inschakelt en handelsversies van folio's van versie 30 of hoger publiceert waarin de coderingsoptie “Encrypt Folio” is geselecteerd, wordt de inhoud in de folio's als volgt beveiligd op iOS-apparaten:

• Folio's in een beveiligd account zijn niet beschikbaar via de Folio Producer-service (acrobat.com). Folio's zijn alleen beschikbaar bij publicatie naar Adobe Distribution Service.
  • Handelsversies van folio's die worden gepubliceerd naar Adobe Distribution Service, zijn gecodeerd.
  • Folio's die worden afgeleverd aan een app, zijn gecodeerd.
  • Wanneer het apparaat wordt vergrendeld of uitgeschakeld, blijven de beveiligde folio's gecodeerd. De folio's zijn beschikbaar nadat het apparaat met een wachtwoord wordt ontgrendeld. Hiervoor wordt een standaardfunctie van het iOS-besturingssysteem gebruikt. Raadpleeg het document van Apple over iOS-beveiliging (PDF) voor meer informatie.

Opmerking:

Gebruik deze optie alleen als uw app vertrouwelijke of gevoelige informatie bevat. Delen via sociale media, de webviewer en achtergronddownloads zijn niet beschikbaar in een beveiligd account. Gebruik deze optie alleen voor een app met directe machtiging en handelsversies van folio's die worden gepubliceerd als v30 of hoger.

Inhoudsbronnen beveiligen

Bekijk de video over beveiligde inhoud van Colin Fleming.

Lees het artikel Considerations for using Secure Content with DPS van James Lockman.

Lees het artikel Inhoud op een iOS-apparaat beveiligen met DPS (Engelstalig) van James Lockman.

Beperkingen van beveiligde inhoud

• De app moet directe machtiging bevatten.
  • Alleen handelsversies van folio's kunnen worden gecodeerd.
  • Delen via sociale media is niet beschikbaar via de webviewer.
  • Draadloze voorvertoning van beveiligde folio's via Folio Producer is opzettelijk uitgeschakeld. Gebruik Voorvertoning op apparaat of een ontwikkel-app om beveiligde folio's voor te vertonen.
  • Downloaden in de achtergrond en progressief downloaden worden niet ondersteund. Op een apparaat moet het volledige folio worden gedownload voordat het kan worden gedecodeerd.
  • Momenteel worden folio's alleen beveiligd in viewers voor iOS en niet voor Android of Windows Store.

Beveiligde inhoud inschakelen

Ga als volgt te werk om beveiligde inhoud voor een toepassingsaccount in te schakelen:

1. Gebruik Account Administration om een toepassingsaccount te configureren (alleen Enterprise) en kies Enable Secure Content.

Beveiligde inhoud
  2. Maak folio's met een viewer van versie 30 of hoger.

Folio's die zijn gemaakt met eerdere viewerversies, kunnen niet worden gecodeerd.

U kunt geen folio's coderen die al zijn gepubliceerd. In dat geval moet u de publicatie van het folio ongedaan maken, een nieuw v30-folio maken en het nieuwe folio publiceren met de optie Encrypt Folio ingeschakeld.

3. Wanneer u Folio Producer gebruikt om het folio te publiceren, selecteert u Encrypt Folio en publiceert u het folio als Public en Retail. (Gratis folio's kunnen niet worden gecodeerd.)

Folio publiceren
  4. Maak of configureer uw app-id op de Apple iOS-site voor ontwikkelaars om Gegevensbeveiliging in te schakelen. Maak nieuwe mobileprovision-bestanden en gebruik vervolgens DPS App Builder om de app te ontwikkelen.

Uw app-id configureren om Gegevensbescherming in te schakelen
  5. Als u uw app indient bij Apple, moet u tijdens de procedure voor indienen bij iTunes Connect aangeven dat uw app codering bevat. Raadpleeg de Apple-richtlijnen.

Inhoudsverzending via iTunes

Nadat u bent aangemeld bij Adobe Content Viewer, worden beveiligde folio's niet in uw bibliotheek weergegeven als beschikbare downloads omdat de folio's niet beschikbaar zijn via de Folio Producer-service. Als u folio's in een beveiligd wilt voorvertonen, kunt u de menu-instelling Voorvertoning op het apparaat of Voorvertoning op computer in het deelvenster Overlay Creator en het deelvenster Folio Builder Panel in InDesign gebruiken. U kunt ook een aangepaste app maken om folio's weer te geven die zijn gepubliceerd als Public en Retail.

Het niveau van de beveiligingspatch bijwerken

Adobe kan, indien nodig, beveiligingspatches publiceren om ervoor te zorgen dat de inhoud veilig is. Als er een beveiligingslek plaatsvindt, stelt Adobe een nieuwe beveiligingspatch beschikbaar. Uitgevers kunnen de nieuwste beveiligingspatch vervolgens specificeren en de oudere versie van de app afschaffen, zodat gebruikers geen misbruik van het beveiligingslek meer kunnen maken.

Voor het herstellen van een beveiligingslek moet Adobe mogelijk zowel de serveronderdelen als de appclient wijzigen. Als er een nieuwe appclient nodig is vanwege het beveiligingslek, moeten uitgevers aan de hand van deze stappen een nieuwe appversie ontwikkelen waarin de nieuwste patch is opgenomen. Gebruikers moeten de nieuwe appversie installeren om de beveiligingspatches op te halen. In dit geval detecteert de app met de nieuwe beveiligingspatch dat er een upgrade nodig is en kunnen gebruikers geen extra beveiligingsfolio's downloaden.

Gebruik zo nodig het hulpmiddel Account Administration om de nieuwste beveiligingspatch op te geven.

1. Gebruik Account Administration om het toepassingsaccount te configureren waarin beveiligde inhoud is ingeschakeld.

2. Geef bij “Security patch level” de gewenste beveiligingspatch voor iOS op te geven.

Beveiligde inhoud is nog niet ingeschakeld voor Android- en Windows-apps.

3. Klik op Submit onder aan het venster nadat u het patchniveau hebt opgegeven.

Het kan wel 15 minuten duren voordat de update voor de beveiligingspatch van kracht wordt.

4. Gebruik DPS App Builder om de app opnieuw te ontwikkelen. Dien vervolgens de app opnieuw in bij de App Store of plaats de app opnieuw als de app een interne bedrijfs-app is.

5. Werk de gepubliceerde folio's bij in Folio Producer Organizer. Laat de optie “Update content” geselecteerd.