Bent u het juiste artikel aan het lezen?

Dit artikel verwijst naar Digital Publishing Suite. Zie Account Administration voor het artikel voor AEM Mobile.

Voor het deelvenster Folio Builder, het dashboard van Digital Publishing Suite en DPS App Builder hebt u een geverifieerde Adobe ID nodig om u aan te melden.

Aanmelden in het deelvenster Folio Builder is optioneel. Als u zich niet aanmeldt, kunt u lokale folio's maken en voorvertonen met Desktop Viewer of Adobe Content Viewer op een mobiel apparaat. Als u zich aanmeldt in het deelvenster Folio Builder, kunt u folio's uploaden naar de server acrobat.com. U kunt deze folio's downloaden naar uw mobiele apparaat of deze delen met andere gebruikers.

Een Adobe ID maken en verifiëren (niet-DPS-abonnees)

Als u een exemplaar van InDesign CS6 of hoger hebt, kunt u DPS-gereedschappen gebruiken om folio's te maken en te delen. Als u persoonlijke Adobe ID's wilt maken, gaat u naar https://digitalpublishing.acrobat.com/ en klikt u op Create Account. Meld u aan voor een account met een geldig e-mailadres. Er wordt vervolgens een verificatiebericht naar u verzonden. Open dat bericht en controleer het. Gebruik uw Adobe ID om u aan te melden bij het deelvenster Folio Builder of het dashboard.

Adobe ID gekoppeld aan toepassing (Professional- en Enterprise-abonnees)

U kunt een Adobe ID voor een individu gebruiken (zoals 'johansmit@gmail.com') om u aan te melden bij het deelvenster Folio Builder en folio's te maken. Als u echter een viewer-app met meerdere folio's publiceert, zoals een maandelijks tijdschrift, raden we u aan een Adobe ID te gebruiken die specifiek voor die toepassing is, zoals 'dps.publicatie@uitgever.com'. Gebruik het gereedschap Account Administration om de toepassingsrol aan een e-mailaccount toe te wijzen.

Adobe ID voor toepassing
Adobe ID voor toepassing

A. Deelvenster Folio Builder B. DPS App Builder C. Een aangepaste viewer-app die is gemaakt met de DPS App Builder toont folio's die zijn gemaakt met het deelvenster Folio Builder.

De Adobe ID die u gebruikt om u aan te melden bij het deelvenster Folio Builder, is gekoppeld aan de Adobe ID (''Title ID'' genoemd) die u opgeeft bij het maken van de viewer-app in de DPS App Builder. Aan deze Adobe ID moet een toepassingsrol worden toegewezen met het hulpmiddel Account Administration.

Stel dat u voor een bedrijf werkt dat Sportief heet en dat u tijdschriften over kajakken en wielrennen publiceert. Voor optimale resultaten maakt u twee Adobe ID's: de ene wordt dan 'dps.kajakken@sportief.com' en de andere 'dps.wielrennen@sportief.com'.

Wanneer u folio's over kajakken maakt en publiceert, gebruikt u de Adobe ID voor kajakken om u aan te melden bij het deelvenster Folio Builder en Folio Producer. Wanneer u de aangepaste viewer-app voor kajakken maakt, geeft u de Adobe ID voor kajakken op in het veld Title ID in de DPS App Builder. (De Adobe ID die u gebruikt om u aan te melden bij de DPS App Builder kan een andere Adobe ID zijn, afhankelijk van de instellingen in het hulpmiddel Account Administration.)

Voor de app over wielrennen doet u hetzelfde: u gebruikt de Adobe ID voor wielrennen om folio's te maken en te publiceren en u geeft de Adobe ID voor wielrennen op bij Title ID in de DPS App Builder.

Folio's die u publiceert met de Adobe ID voor kajakken, worden in de app voor kajakken weergegeven. Folio's die u publiceert met de Adobe ID voor fietsen, worden in de app voor fietsen weergegeven.

Adobe ID's voor gemachtigden maken (abonnees)

Een Adobe ID voor gemachtigden is gekoppeld aan een specifiek publicatieaccount en kan alleen worden gebruikt voor dat account. Als u een e-mailadres als Adobe ID voor gemachtigden wilt gebruiken, gebruikt u het hulpmiddel Account Administration om de Adobe ID te maken. Als u een andere methode gebruikt om een e-mailadres als Adobe ID te gebruiken, kan dat e-mailadres geen Adobe ID voor gemachtigden te worden.

Als u een abonnement hebt op Professional of Enterprise, gebruikt u het hulpmiddel Account Administration om een andere rol toe te wijzen aan de Adobe ID, zodat u deze kunt gebruiken om een toepassing te maken of u aan te melden bij de DPS App Builder. Zie Account Administration.