Proefversies van Adobe-software zijn slechts beperkte tijd geldig, maar bieden dezelfde functieset als de gelicentieerde versie. Bepaalde scenario's kunnen ertoe leiden dat een proefversie voortijdig verloopt:

• Het wijzigen van de systeemklok
  • Het wijzigen van het uitvoerbare bestand
  • Het bijvoegen van een debugger
  • Geautomatiseerde virusscans

Proefperiodes kunnen niet worden verlengd. Nadat een proefversie is verlopen, hebt u een serienummer nodig om de software als gelicentieerde versie te installeren.

Wanneer begint de proefperiode?

De proefperiode begint wanneer de app voor het eerst wordt geïnstalleerd. Voor Creative Cloud-apps is de proefperiode zeven dagen.

Opmerking:

Wanneer u een app op proef downloadt, wordt de app geïnstalleerd en automatisch opgestart. De proefperiode gaat op hetzelfde moment in.

Als u een Creative Cloud-app bijvoorbeeld op de eerste dag van de maand downloadt en installeert, maar de app pas op dag vier in gebruik neemt, loopt de proefversie nog steeds zeven dagen na de eerste dag af.

Proefperiode voor Adobe Creative Cloud-apps

Ik heb een betaald abonnement maar krijg een bericht over een proefversie

Als u een betaald abonnement hebt maar toch nog een bericht over een proefversie krijgt, zie Waarom vraagt Creative Cloud me om de proefversie te starten of nu te kopen, terwijl ik al een betaald abonnement heb?

Het bericht kan een van de volgende zijn:

• Nu kopen
  • Proefversie verlopen
  • Proefversie starten
  • Geen abonnement gevonden
  • <nn> dagen resterend