Inhoud tussen profielen verplaatsen

In dit artikel wordt beschreven hoe je inhoud verplaatst tussen Adobe-profielen wanneer je meerdere zakelijke of persoonlijke Adobe-lidmaatschappen hebt die zijn gekoppeld aan hetzelfde e-mailadres.

Hoe kan ik inhoud verplaatsen tussen profielen?

Als je je inhoud tussen Adobe-profielen wilt verplaatsen, moet je eerst de inhoud uit het oorspronkelijke profiel exporteren, waarna je deze kunt importeren in het andere profiel.

1. Meld je aan bij je Adobe-account.
    Als er meerdere profielen aan dit Adobe-account zijn gekoppeld, wordt je gevraagd een profiel te kiezen.

Een profiel selecteren

2. Kies het profiel met de inhoud die je wilt verplaatsen vanuit je team- of bedrijfsaccount.

3. Verplaats de inhoud aan de hand van de onderstaande instructies. (Instructies hangen af van het type opslaglocatie.)

4. Meld je af en meld je daarna weer aan bij het andere profiel waarnaar je de inhoud wilt verplaatsen.

Je inhoud verplaatsen

Adobe Creative Cloud Files

Verplaats de bestanden van de map Creative Cloud Files op je computer naar een andere locatie. Ga daarna naar assets.adobe.com, meld je aan met je andere profiel en upload de assets naar het gedeelte Gesynchroniseerde bestanden. Zie Je bestanden synchroniseren met cloudopslag voor meer informatie.

JOUW BESTANDEN

Download je bestanden van Creative Cloud. Je kunt dit doen via Bestanden in de Creative Cloud desktop-app of via assets.adobe.com. Volg daarna deze stappen om de documenten over te zetten naar het gewenste profiel:

1. Meld je af bij het profiel waarvan je de documenten hebt gedownload.

2. Meld je aan bij het profiel waarnaar je de documenten wilt uploaden.

3. Upload de gedownloade bestanden (die zijn geconverteerd naar een lokale bestandsindeling zoals .psd, .ai of .xd) via Bestanden in de Creative Cloud desktop-app.

Wanneer de bestanden worden geüpload, worden ze weer geconverteerd naar hun respectieve clouddocumentindeling (zoals .psdc, .aic of .xdc).

Opmerking: Je kunt van profiel wisselen door je af te melden en weer aan te melden. Wanneer je je opnieuw aanmeldt, moet je het juiste profiel kiezen.

Creative Cloud Libraries

Als je een persoonlijk Creative Cloud-account hebt (zoals een Creative Cloud-lidmaatschap voor individuen), kun je bibliotheken delen met dit account en een kopie maken. Lees hoe je bibliotheken deelt.

Je kunt ook Creative Cloud-bibliotheken exporteren en ze vervolgens opnieuw importeren in het gewenste profiel.

Adobe Photoshop Lightroom-foto's

Download je foto's van Lightroom en sla ze op in het gewenste andere profiel. Nadat je een back-up hebt gemaakt, verwijder je ze uit Lightroom.

Gebruik de app Lightroom Downloader.

Maak een back-up van de Lightroom Classic-catalogus.

Adobe Document Cloud

Download je documenten (uit het originele profiel) en sla ze op in het gewenste andere profiel.

Beheer bestanden in Document Cloud.

Download ondertekende documenten van Adobe Sign.

Adobe Stock

Download Adobe Stock-assets waarvoor je een licentie hebt gekocht via de functie Licentiegeschiedenis in stock.adobe.com. Raadpleeg dit artikel voor instructies. Vervolgens kun je je documenten opnieuw importeren met behulp van deze instructies.

Adobe Spark

Adobe Spark is alleen online beschikbaar wanneer je verbinding hebt met internet, dus is er geen manier om bronbestanden offline te bewaren. Je kunt echter uitvoerbestanden van Spark Post en Spark Video downloaden.

Je kunt jezelf ook uitnodigen als deelnemer (je moet dan een ander persoonlijk e-mailadres gebruiken) en het project dupliceren voordat je het uit je officiële account verwijdert. Je moet de creaties opnieuw publiceren en nieuwe koppelingen genereren. Lees hoe je samenwerkt.

Adobe Portfolio

Je kunt Adobe Portfolio-inhoud niet tussen profielen exporteren of importeren. Als je dat wilt doen, moet je je persoonlijke e-mailadres wijzigen. Zie Je Adobe ID wijzigen of bijwerken.

Behance

Je kunt Adobe Portfolio-inhoud niet tussen profielen exporteren of importeren. Als je dat wilt doen, moet je je persoonlijke e-mailadres wijzigen. Zie Je Adobe ID wijzigen of bijwerken.

Mobiele creaties

Volg deze stappen als je je mobiele creaties wilt delen met een ander profiel:

1. Meld je aan bij Creative Cloud met het profiel dat de mobiele creatie bevat die je wilt kopiëren.

2. Navigeer naar het tabblad Mobiele creaties en selecteer het project dat je wilt delen.

Je selecteert het project door de muis erop te plaatsen en het vakje in te schakelen dat verschijnt.

Je kunt projecten uit Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Photoshop Mix, Photoshop Fix en Adobe Comp delen.

3. Klik op Koppeling ophalen of Delen en klik daarna op Koppeling ophalen.

4. Klik op Koppeling kopiëren en deel de gekopieerde koppeling met het andere profiel.

Wat te doen als je bestanden ontbreken in je Creative Cloud-account

Als een of meer van je bestanden ontbreken in Creative Cloud, zoek je de ontbrekende bestanden zoals wordt beschreven in dit artikel: Waar kan ik mijn ontbrekende Creative Cloud-bestanden vinden?

Als je ze hebt gevonden, kun je ze gemakkelijk terugzetten.

Verwante informatie