Migreer de inhoud van je Adobe ID-account naar je nieuwe ondernemingsaccount.

Inleiding

Opslagruimte vormt een kerncomponent van de cloudaanbieding die ervoor zorgt dat je altijd toegang hebt tot je inhoud en verwante services. Het biedt je de mogelijkheid je Creative Cloud-middelen en Document Cloud-middelen te beheren. Als je Creative Cloud-middelen gebruikt, kun je zelfs samenwerken met andere gebruikers en middelen delen. Creative Cloud helpt je ook je inhoud te synchroniseren met je desktop. Alle inhoud die door jou is gemaakt of geüpload, is gekoppeld aan je account.

Je kunt inhoud migreren om een van de volgende redenen:

• Je schakelt over van een Adobe ID-account naar een Enterprise ID- of Federated ID-account. Zie Identiteitstypen beheren voor meer informatie.
  • Het teamalidmaatschap van je organisatie wordt gewijzigd in een lidmaatschap voor ondernemingen. Je applicaties worden vervolgens gekoppeld aan je nieuwe ondernemingsaccount.

Adobe biedt een geautomatiseerd migratieproces waarmee je je inhoud kunt overzetten van je oude Adobe ID-account naar je nieuwe Enterprise/Federated ID-account, zodat je kunt blijven werken met je inhoud.

Wanneer je IT-beheerder je Enterprise ID- of Federated ID-account maakt, ontvang je een e-mail. In deze e-mail staat dat je je inhoud kunt migreren naar je nieuwe Enterprise/Federated ID-account. Voordat je je inhoud migreert, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-applicatie hebt en alle taken voorafgaand aan de migratie hebt voltooid.

Taken voorafgaand aan de migratie

De migratie van middelen is een geautomatiseerd proces. Wanneer je dit proces start, wordt alle ondersteunde inhoud die momenteel is opgeslagen in je Adobe ID-account, overgezet naar je Enterprise/Federated ID-account.

Voordat je de migratie van middelen start, moet je je aanmelden bij je Adobe ID-account om de volgende taken voorafgaand aan de migratie te voltooien.

Niet-opgeslagen inhoud beheren

Sla je werk op en synchroniseer je inhoud met de cloud om er zeker van te zijn dat je geen werk kwijt raakt. Meld je vervolgens af bij je Adobe ID-account vanaf het apparaat waarop je de migratie van middelen wilt starten. Tijdens het migratieproces word je zo nodig automatisch afgemeld bij al je andere apparaten.

Persoonlijke inhoud beheren

In dit proces wordt alle ondersteunde inhoud van je Adobe ID-account gemigreerd. Als je account persoonlijke inhoud bevat, moet je die inhoud daarom uit je huidige Adobe ID-account verwijderen voordat je het migratieproces start.

Opmerking:

Raadpleeg de veelgestelde vragen voor een lijst met ondersteunde inhoud.

Inhoud migreren

Nadat je de vereiste taken voorafgaand aan de migratie hebt voltooid, volg je de onderstaande stappen om de inhoud van je huidige Adobe ID-account te migreren naar je Enterprise/Federated ID-account.

1. Klik op Aanmelden bij je account in de e-mail om te starten.

Aanmelden bij je account
  2. Kies het accounttype Enterprise ID.

Accounttype kiezen

Opmerking:

Je kunt het migratieproces ook starten via de Creative Cloud desktop-applicatie, Creative Cloud Files, Document Cloud Files of elke andere Adobe desktop-applicatie. Je start het proces door je af te melden bij je Adobe ID-account en vervolgens weer aan te melden bij je nieuwe Enterprise/Federated ID-account.

3. Je wordt gevaagd je aan te melden met de gegevens van je Enterprise ID of Federated ID.

Als je je voor het eerst aanmeldt bij je ondernemingsaccount, moet je het wachtwoord voor je nieuwe account instellen.

Je account voltooien

Opmerking:

Voor een Federated ID-account moet je je aanmelden met je gegevens voor eenmalige aanmelding.

4. Nadat je je voor het eerst hebt aangemeld bij het nieuwe Enterprise/Federated ID-account, verschijnt er een pagina waar je toestemming voor de migratie van middelen moet geven voordat je toegang hebt tot je account.

Als je de stappen voorafgaand aan de migratie nog niet hebt voltooid, klik je op Terug naar aanmelden. Meld je vervolgens aan met je Adobe ID en voltooi de stappen voorafgaand aan de migratie. De volgende keer dat je je aanmeldt bij je Enterprise/Federated ID-account, krijg je opnieuw de toestemmingspagina voor de migratie te zien.

Toestemmingspagina voor migratie van middelen

Geef Adobe toestemming om je inhoud te migreren. Raadpleeg de veelgestelde vragen voor informatie over waarom Adobe jouw toestemming nodig heeft om je inhoud te migreren.

Selecteer Ja, ik wil dat Adobe mijn inhoud overzet en klik op Doorgaan om de migratie te starten.

Als je jouw inhoud nog niet wilt migreren, kies je Nee, ik wil mijn inhoud later handmatig verplaatsen en klik je op Doorgaan. Zie Middelen migreren als je je inhoud later handmatig wilt verplaatsen.

Let op:

Als je doorgaat zonder je inhoud over te zetten, krijg je deze optie niet meer te zien. Raadpleeg de veelgestelde vragen voor meer informatie.

5. Nadat je toestemming hebt gegeven, start de migratie van middelen.

Let op:

Breng geen wijzigingen in de inhoud aan terwijl de middelen worden overgezet.

6. Nadat de migratie is gelukt, krijg je een melding hierover en word je aangemeld bij je nieuwe Enterprise/Federated ID-account.

De gemigreerde inhoud is nu beschikbaar in je nieuwe Enterprise/Federated ID-account.

7. Als er tijdens het migratieproces een fout optreedt, wordt het onderstaande bericht weergegeven. Raadpleeg de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Onderbroken
  8. Klik op Annuleren en terug naar aanmelden om terug te keren naar het aanmeldingsscherm.

Wanneer je je opnieuw aanmeldt:

• Als de onderbreking optrad voordat de migratie werd gestart, wordt de pagina weergegeven waar je toestemming moet geven voor de migratie.
    • Als de onderbreking optrad nadat de migratie is voltooid, word je direct aangemeld bij je nieuwe Enterprise/Federated ID-account.
    • Als zich nog steeds fouten voordoen, neem je voor ondersteuning contact op met de IT-beheerder van je organisatie.
  9. Nadat de migratie van middelen is voltooid, kun je als volgt weer de controle over je persoonlijke Adobe ID-account overnemen:

1. Meld je aan bij je Adobe ID-account.
    2. Wijzig je Adobe ID met je persoonlijke e-mailadres.
    3. Wijzig je huidige wachtwoord.