Handboek Annuleren

Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Lees hoe je duizenden lettertypen kunt toevoegen met de Creative Cloud desktop-app, zodat je ze kunt gebruiken in jouw apps en op websites.

Adobe Fonts-lettertypen activeren of deactiveren

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram   op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het lettertypepictogram  rechtsboven. Selecteer daarna Bladeren in lettertypen.

Lettertypen zoeken

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

Er wordt een browservenster geopend en je wordt aangemeld bij fonts.adobe.com.

3. Blader of zoek naar lettertypen. Gebruik de filters in de linkerzijbalk om de resultaten te verfijnen.

4. Wanneer je een lettertype vindt dat je bevalt, selecteer je View Family (Familie weergeven) om de familiepagina te bekijken.

Klik op Familie weergeven

5. Open het menu Activate Fonts (Lettertypen activeren). Selecteer vervolgens de schakelknop om een lettertypefamilie, afzonderlijke letterdiktes of stijlen te activeren (of te deactiveren).

Lettertypefamilies activeren

Je vindt de geactiveerde lettertypen in het deelvenster Actieve lettertypen in de Creative Cloud desktop-app en in de lettertypelijst in je desktop-apps. Sommige desktop-applicaties, zoals Microsoft Word, moeten mogelijk opnieuw worden gestart nadat een nieuw lettertype is geactiveerd.

Alle Adobe Fonts-lettertypen deactiveren

Houd de lijst met actieve lettertypen kort, zodat deze sneller werkt. Lettertypen die je deactiveert, zijn beschikbaar op het tabblad Eerder actief in de Creative Cloud desktop-app, zodat je ze op elk moment gemakkelijk opnieuw kunt activeren.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram   op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het menu Meer opties rechtsboven en kies daarna een van de opties voor deactivering.

Ongebruikte lettertypen deactiveren

Adobe Fonts gebruiken terwijl je offline bent

Als je de Creative Cloud desktop-app start terwijl je offline bent, worden de lettertypen niet weergegeven in de lettertypelijsten van je apps. Als je echter offline gaat terwijl de Creative Cloud desktop-app wordt uitgevoerd, worden geactiveerde lettertypen nog steeds weergegeven en zijn ze beschikbaar voor gebruik.

Lettertypen gebruiken in oudere versies van Creative Cloud-apps en apps van derden

Adobe-lettertypen die meer dan 60 dagen niet zijn gebruikt, moeten opnieuw worden geïnstalleerd voor gebruik in oudere Creative Cloud-apps en apps van derden. Creative Cloud zorgt dat apps soepel blijven werken door deze lettertypen regelmatig op te schonen.

Je kunt lettertypen snel opnieuw installeren op de website van Adobe Fonts door het cloudpictogram naast de lettertypenaam in de lijst Actieve lettertypen te selecteren. Zodra de lettertypen opnieuw zijn geïnstalleerd, worden ze op de normale manier weergegeven in al je lettertypemenu's.

Voor een optimaal gebruik van lettertypen raden we aan om Creative Cloud-software up-to-date te houden. Lees meer over het opnieuw installeren van lettertypen die niet meer in gebruik zijn.

Je lettertypen opnieuw installeren

De Adobe Fonts-service uitschakelen

Als je Adobe Fonts uitschakelt, worden alle geactiveerde lettertypen gedeactiveerd en kun je geen andere lettertypen van de service activeren.

1. Ga naar het pictogram Account rechtsboven en selecteer Voorkeuren.

Ga naar het pictogram Account rechtsboven en selecteer Voorkeuren

Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.

2. Selecteer Services in de zijbalk. Schakel vervolgens de optie Adobe Fonts uit.

Adobe Fonts uitschakelen
    Adobe Fonts uitschakelen

3. Selecteer Klaar om de wijzigingen toe te passen.