Lees hoe je duizenden lettertypen kunt toevoegen met de Creative Cloud desktop-app, zodat je ze kunt gebruiken in je desktop-apps en op websites.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Je Creative Cloud-lidmaatschap omvat Adobe Fonts, dat duizenden lettertypen van honderden lettertypeleveranciers biedt. Je kunt de gewenste lettertypen activeren en gebruiken in je desktop-applicaties en op websites. Actieve lettertypen kunnen worden gebruikt in alle Creative Cloud-apps, zoals Photoshop of InDesign.

Raadpleeg de pagina Lidmaatschappen en producten voor meer informatie over je lidmaatschap en het recht op lettertypen.

Aan de slag

Blader door lettertypen met de Creative Cloud desktop-app en activeer ze, zodat de geactiveerde lettertypen beschikbaar zijn in je desktop-applicaties. Als de Creative Cloud desktop-app nog niet is geïnstalleerd, download en installeer je deze. Zorg ervoor dat Adobe Fonts is ingeschakeld in de voorkeuren (Voorkeuren > Creative Cloud > Fonts).

Lettertypen zoeken en activeren

1. Ga in de Creative Cloud desktop-app naar Fonts en klik op Lettertypen zoeken. Er wordt een browservenster geopend en je wordt aangemeld bij fonts.adobe.com.

2. Zoek het gewenste lettertype in de verzameling lettertypen. Je kunt de zoekopdracht verfijnen door te filteren op classificatie, eigenschappen of taal.

3. Zodra je het gewenste lettertype hebt gevonden, klik je op Lettertypen activeren om de hele lettertypefamilie te activeren. Je kunt ook klikken op de lettertypenaam en individuele lettertypediktes of -stijlen activeren via de pagina met de lettertypefamilie. De geactiveerde lettertypen worden weergegeven op het tabblad Fonts in de Creative Cloud desktop-app.

Actieve lettertypen gebruiken

Als je de lettertypen die je hebt geactiveerd wilt gebruiken, open je eenvoudig de lijst met lettertypen in je desktop-applicatie. Sommige desktop-applicaties, zoals Microsoft Word, moeten mogelijk opnieuw worden gestart nadat een nieuw lettertype is geactiveerd.

Lettertypen activeren in InDesign
Lijst met lettertypen in InDesign met geactiveerde lettertypen

Lettertypen deactiveren

Je kunt actieve lettertypen als volgt deactiveren vanaf je computer:

1. Klik in het deelvenster Fonts van de Adobe Creative Cloud desktop-app op Lettertypen beheren. De pagina Mijn Adobe-lettertypen wordt in een browservenster geopend. Je kunt je ook aanmelden bij fonts.adobe.com en rechtstreeks naar de pagina Mijn Adobe-lettertypen gaan.
  2. Klik op , rechts van het lettertype dat je niet meer wilt gebruiken.

Adobe Fonts gebruiken terwijl je offline bent

Als je offline gaat terwijl de Creative Cloud desktop-app wordt uitgevoerd en je bent aangemeld, zijn alle geactiveerde lettertypen nog steeds beschikbaar voor gebruik. Wijzigingen die je aanbrengt in je lettertypen op fonts.adobe.com, worden pas van kracht nadat je de verbinding hebt hersteld.

Als je de Creative Cloud desktop-app start terwijl je offline bent, zijn de lettertypen niet beschikbaar en worden ze ook niet in de lijsten met lettertypen weergegeven.

Adobe Fonts uitschakelen

Je kunt de service Adobe Fonts in- of uitschakelen via de Creative Cloud desktop-app. Als je Adobe Fonts uitschakelt, kun je geen lettertypen meer activeren en worden geactiveerde lettertypen op je computer gedeactiveerd.

1. Klik in de Creative Cloud desktop-app op het pictogram met de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek en kies Voorkeuren.

2. Klik op Creative Cloud en klik vervolgens op Fonts.

3. Schakel de optie Adobe Fonts inschakelen uit.

Adobe Fonts inschakelen