Gebruik Adobe Document Cloud om grote bestanden online op te slaan en te delen. Upload bestanden snel en eenvoudig naar Document Cloud en beheer ze vanaf uw computer of mobiel apparaat.

Aanmelden bij Adobe Document Cloud

Ga naar het startscherm van Document Cloud en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

Klik in de zijbalk op Bestanden. Al uw bestanden en mappen worden weergegeven.

Uw bestanden worden opgeslagen in Adobe Document Cloud
Lijst van uw bestanden die zijn opgeslagen in Adobe Document Cloud

Wanneer u een bestand selecteert, worden de opdrachten weergegeven die op basis van het bestandstype beschikbaar zijn voor het bestand. Als u bijvoorbeeld een PDF-bestand selecteert, ziet u alle opdrachten behalve PDF maken. Op dezelfde manier geldt dat als u een map selecteert, alleen de mapspecifieke opdrachten worden weergegeven, zoals Naam wijzigen, Verplaatsen, Downloaden en Verwijderen.

Bestanden uploaden

Met Adobe Document Cloud kunt u bestanden op verschillende manieren uploaden naar de cloud. Ga op een van de volgende manieren te werk om bestanden toe te voegen:

• Klik in de sectie Aan de slag in het startscherm van Document Cloud op Bestand uploaden. Selecteer het bestand dat of de bestanden die u wilt uploaden in het dialoogvenster Bestand uploaden en klik op Openen.

• Als u bestanden uploadt naar een nieuwe of lege map, opent u de map en klikt u op het pictogram Bestand uploaden  rechtsboven in het toepassingsvenster. Sleep de bestanden van uw computer naar het toepassingsvenster.

Er wordt een voortgangsbalk weergegeven terwijl Document Cloud uw bestanden uploadt en controleert op virussen.

Bestanden uploaden naar een map

Bestanden beheren

Een bestandsnaam wijzigen

1. Selecteer het bestand en klik op Naam wijzigen in het rechterdeelvenster.
  2. Wijzig de naam en klik op Opslaan.

Een bestand downloaden

• Selecteer het bestand en klik op Downloaden in het rechterdeelvenster.
Een bestand downloaden

Een of meer bestanden naar een andere map verplaatsen

1. Selecteer de bestanden en klik op Verplaatsen in het rechterdeelvenster.
  2. Selecteer een geschikte map en klik op de knop Verplaatsen.

Als u een map wilt maken, klikt u op het pictogram Nieuwe map rechtsboven op de pagina. Geef een naam voor de map op en klik op de knop Maken.

Een of meerdere bestanden delen

1. Selecteer de bestanden en klik op Delen in het rechterdeelvenster.
  2. In het deelvenster Delen kunt u personen uitnodigen om het bestand te bekijken of te reviseren.

Zie PDF's online delen en bijhouden voor meer informatie.

Een of meerdere bestanden verwijderen

1. Selecteer de bestanden en klik op Verwijderen in het rechterdeelvenster.
  2. Klik op de knop Doorgaan.

U kunt een map ook selecteren om deze te verplaatsen, te verwijderen of de naam ervan te wijzigen.

Bestanden sorteren, filteren en zoeken

U kunt bestanden sorteren op naam, wijzigingsdatum, openingsdatum, toevoegingsdatum of grootte.

Als u de bestanden wilt doorzoeken die u naar Document Cloud hebt geüpload, typt u een trefwoord in het vak Zoeken boven aan het toepassingsvenster en drukt u op Enter. U ziet een lijst met alle opgeslagen documenten die overeenkomen met uw zoekcriteria.

1. Klik op Naam in de koptekst.

2. Kies een filter in het pop-upmenu Sorteren op.

Bestanden sorteren

Een voorbeeld weergeven van bestanden

1. Selecteer een bestand als u een voorvertoning wilt weergeven. Er wordt een kleine voorvertoning weergegeven in het rechtervenster. U kunt ook informatie over het bestand weergeven, zoals het bestandstype, de wijzigingsdatum en de grootte.
    In de voorvertoningsmodus kunt u met de gereedschappen in het rechterdeelvenster bewerkingen uitvoeren, zoals downloaden, verwijderen of de bestandsnaam wijzigen.
  2. Om een grotere voorvertoning van het bestand te zien, klikt u op het bestand zelf om het te openen in de volledige voorvertoningsmodus.
    In de volledige voorvertoningsmodus kunt u een PDF-bestand exporteren of maken, een PDF-formulier invullen en ondertekenen, de pagina's in een PDF indelen en een document ter ondertekening verzenden. De beschikbare opties variëren al naar gelang het geselecteerde documenttype.
  3. U kunt het document bovendien delen vanuit de volledige voorvertoningsmodus door te klikken op het pictogram Bestand delen () in de bovenste werkbalk.
  4. De HUD (Heads Up Display) wordt altijd weergegeven, tenzij u hebt gekozen om deze los te koppelen .
  5. Als u de HUD opnieuw wilt vastkoppelen, beweegt u de muis over het onderste gedeelte van de voorvertoning. Wanneer de HUD wordt weergegeven, klikt u op het pictogram Onderaan vastzetten .

Als u een volledige voorvertoning wilt sluiten en de bestandsweergave wilt herstellen, klikt u op de pijl Vorige linksboven in het toepassingsvenster.