Lees hoe je koppelingen naar je Creative Cloud-bestanden, -mappen en -bibliotheken deelt. Iedereen met de koppeling kan de middelen in een browser bekijken, zelfs als ze geen Creative Cloud-lidmaatschap hebben. Deelnemers kunnen opmerkingen plaatsen of kopieën downloaden.

Koppelingen naar een bestand of map delen

Je kunt een koppeling maken en delen voor elke gewenste map, behalve gedeelde privémappen waarvoor je alleen-lezen machtigingen hebt. Als de eigenaar later besluit de map privé te maken, werkt de koppeling die je eerder hebt gedeeld niet meer.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website.

2. Navigeer naar het juiste tabblad en selecteer de map die of het bestand dat je wilt delen. (Plaats hiervoor de muis op het bestand of de map en schakel het vakje in dat verschijnt.)

Een bestand of map selecteren
  3. Klik op Koppeling ophalen of Delen > Koppeling ophalen.

Een koppeling naar een bestand ophalen
    Een koppeling naar een map ophalen

De koppeling wordt weergegeven in het dialoogvenster Koppeling delen.

4. Selecteer de gewenste koppelingsinstellingen voor het bestand:

• Opmerkingen toestaan Ontvangers van de koppeling mogen opmerkingen aan het bestand toevoegen.
    • Opslaan op Creative Cloud toestaan Ontvangers van de koppeling mogen het bestand opslaan in hun Creative Cloud-account.
    Koppelingsinstellingen wijzigen

Opmerking:

Vanaf 30 januari 2020 bieden alle openbare koppelingen de mogelijkheid het gekoppelde bestand te downloaden. Als je vóór 30 januari 2020 een koppeling hebt gemaakt waarbij Downloaden toestaan is uitgeschakeld, wordt de downloadknop niet weergegeven voor die bestanden.

5. Klik op Koppeling kopiëren en deel de gekopieerde koppeling met de gewenste ontvangers.

Ontvangers van de koppeling kunnen je middelen niet uploaden, wijzigen of verwijderen. Je kunt de toegang op elk moment intrekken.

Koppelingen naar bibliotheken en bibliotheekmiddelen delen

Deelnemers kunnen gedeelde bibliotheken en bibliotheekmiddelen volgen. Wanneer je ze bijwerkt, ontvangen volgers automatisch een update via alle ondersteunde Creative Cloud-apps.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website.

2. Klik op het optiemenu () voor de bibliotheek of het bibliotheekmiddel dat je wilt delen en klik op Delen. Selecteer vervolgens Koppeling ophalen.

Een bibliotheek delen
  3. Selecteer de gewenste koppelingsinstellingen voor de inhoud of middelen in de bibliotheek:

• Volgen toestaan Ontvangers van de koppeling kunnen meldingen ontvangen wanneer de gedeelde bibliotheek wordt gewijzigd.
    • Opslaan op Creative Cloud toestaan Ontvangers van de koppeling mogen het bestand opslaan in hun Creative Cloud-account.
  4. Klik op Koppeling kopiëren en deel de koppeling met de gewenste ontvangers. Iedereen met de koppeling kan de inhoud van de bibliotheek of het bibliotheekmiddel weergeven.

Een koppeling naar een bibliotheek delen

Creative Cloud-middelen delen op Slack

Je kunt je Creative Cloud-bestanden, -mappen, -bibliotheken en -middelen delen op Slack. Zie Adobe Creative Cloud-middelen delen op Slack voor meer informatie.

Koppelingen naar InDesign-documenten ter beoordeling delen

Je kunt je InDesign-documenten ter beoordeling delen met belanghebbenden waarbij je de toegang tot de gedeelde documenten beheert. Zie InDesign-documenten ter beoordeling delen voor meer informatie.

XD- en Dimension-bestanden delen

Prototypen en ontwerpspecificaties die je maakt en deelt met Adobe XD, worden weergegeven onder Gepubliceerd bij je middelen. 3D-scènes die je maakt met Adobe Dimension, worden weergegeven onder Gepubliceerd.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website.

2. Navigeer naar het tabblad Gepubliceerd.

Ga naar het tabblad Gepubliceerd
  3. Selecteer het XD- of Dimension-bestand dat je wilt delen.

4. Klik op het optiemenu () voor het bestand.

5. Selecteer Koppeling kopiëren en verzend de koppeling naar de ontvangers.

Prototypen en specificaties

Zie Prototypen en ontwerpspecificaties delen met Adobe XD voor meer informatie over het delen van XD-koppelingen.