Voorvertoning voor verloren afbeeldingen uitpakken

Soms geven verloren of verwijderde foto's in Adobe Photoshop Lightroom Classic nog een voorvertoning weer. Met behulp van het volgende script kunt u deze voorvertoningen extraheren en opslaan.

Het script extraheert voorvertoningen voor alle afbeeldingen die zijn geselecteerd wanneer u het script uitvoert. Bovendien worden posterframes geëxtraheerd voor videofragmenten die zijn geselecteerd wanneer u het script uitvoert. U kunt een locatie voor deze bestanden kiezen. De voorvertoningen hebben de JPEG-indeling, en de naam bevat de grootte van de afbeelding (bijvoorbeeld _MG_0233-360x240.jpg).

Opmerking:
  • De geëxtraheerde voorvertoningen bevatten geen metagegevens van de oorspronkelijke afbeelding.
  • De geëxtraheerde voorvertoningen hebben geen ICC-profiel. Als u de geëxtraheerde voorvertoningen dus weer in Lightroom importeert, worden de afbeeldingen geïmporteerd met het sRGB-profiel.

Installeer het script als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Ctrl-klik (Mac OS) op de link naar het onderstaande script, en sla het script op naar uw bureaublad. Dubbelklik op het bestand om het te uit te pakken. Hiermee wordt het bestand ExtractPreviews.lua gemaakt. Als u dit bestand niet kunt vinden, kunt u het op uw harde schijf zoeken.

Downloaden

2. In Lightroom Classic kiest u Lightroom > Voorkeuren (Mac OS) of Bewerken > Voorkeuren (Windows).

3. Selecteer op het tabblad Voorinstellingen Alle andere Lightroom-voorinstellingen tonen.

Alle andere Lightroom-voorinstellingen tonen
    Alle andere Lightroom-voorinstellingen dan Ontwikkelingsvoorinstellingen tonen

4. Maak een map in de Lightroom-map met de naam Scripts.

5. Kopieer het script ExtractPreviews.lua (van stap 1) naar de map Scripts.

6. Sluit Lightroom Classic en start het opnieuw op.

7. In Lightroom Classic kiest u Scripts > ExtractPreviews.

Opmerking:

In Windows is het scriptmenu het laatste menu aan de rechterkant.In Mac OS staat het scriptmenu rechts naast het menu Help.

Kies ExtractPreviews in het menu Scripts
    [Windows] Kies ExtractPreviews in het menu Scripts

Kies ExtractPreviews
    [Mac OS] Kies ExtractPreviews in het menu Scripts

8. Kies een locatie voor uw uitgepakte voorvertoningen.