Je Adobe-account maken of bijwerken

Lees hoe een Adobe-account maakt of het e-mailadres wijzigt dat aan je account is gekoppeld.

Je Adobe-account maken

Je kunt je Adobe-account op twee manieren maken: door je e-mailadres te gebruiken of door je socialmedia-account (Google, Facebook of Apple) te gebruiken.

Een Adobe-account maken met je socialmedia-account

1. Selecteer Een account maken.

Een nieuw Adobe-account maken

2. Selecteer je gewenste socialmedia-account (Apple, Google of Facebook).

Opmerking: Als je socialmedia-account is geregistreerd via een telefoonnummer, wordt je gevraagd een e-mailadres op te geven wanneer je je Adobe-account instelt. Dit e-mailadres wordt vervolgens gekoppeld aan je Adobe-account.

Selecteer Doorgaan met Google, Facebook of Apple

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om je Adobe-account in te stellen.

Een Adobe-account maken met je e-mailadres

1. Selecteer Een account maken.

select-create-an-account

2. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en selecteer daarna Doorgaan.

select-continue

Je ontvangt een e-mail van Adobe met een koppeling om je e-mailadres te verifiëren.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om je Adobe-account in te stellen.

Nadat je je Adobe-account hebt ingesteld, kun je de Adobe Account Access-app proberen. Hiermee kun je je eenvoudig en veilig aanmelden bij je Adobe-account, zonder dat je je wachtwoord hoeft in te voeren.

Het e-mailadres wijzigen dat aan je Adobe-account is gekoppeld

Je kunt het e-mailadres dat aan je Adobe-account is gekoppeld, wijzigen als je een onjuist e-mailadres hebt ingevoerd of als je een nieuw primair e-mailadres wilt gebruiken.

Opmerking: Je kunt het e-mailadres niet wijzigen als je je Adobe-account hebt gemaakt met je socialmedia-account.

1. Selecteer in het gedeelte Accountgegevens en toegang de optie Wijzigen naast Primair e-mailadres.

Klik op 'Wijzigen' naast Primair e-mailadres (Adobe ID)

2. Bevestig het nieuwe primaire e-mailadres in dat je aan je Adobe-account wilt koppelen.

Adobe stuurt je een e-mail om je te informeren over de wijziging. Als je de e-mail niet hebt ontvangen, raadpleeg je Ik heb een verwachte e-mail van Adobe niet ontvangen.

Teamgebruiker? Als je deel uitmaakt van een Adobe-teamaccount (geen individuele Adobe-klant bent), neem je contact op met je Adobe-beheerder om te vragen of deze het primaire e-mailadres van je account wil wijzigen.

Meerdere Adobe-accounts beheren

Zorg dat je altijd hetzelfde Adobe-account (e-mailadres of socialmedia-account) gebruikt wanneer je een nieuw lidmaatschap of een nieuwe service van Adobe aanschaft. Als je denkt dat je meerdere Adobe-accounts hebt, kun je je dubbele accounts verwijderen en slechts één Adobe-account houden.

Als je niet zeker weet welk e-mailadres is gekoppeld aan je lidmaatschap of een gekocht product, meld je je aan bij je account en controleer je je accountgegevens.

Heb je je account gemaakt met een onjuist e-mailadres?

Als je het verkeerde e-mailadres voor je Adobe-account hebt ingevoerd, krijg je mogelijk de foutmelding 'We konden geen account vinden met dat e-mailadres.' wanneer je je probeert aan te melden. Selecteer Je account zoeken in het aanmeldingsscherm en volg je de aanwijzingen.

Je kunt het e-mailadres van je Adobe-account wijzigen. Voer de volgende stappen uit:

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Selecteer het pictogram   op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer het pictogram Account rechtsboven en selecteer vervolgens Adobe-account.

Selecteer het accountpictogram rechtsboven

3. Selecteer Account en beveiliging en selecteer daarna Account.

Selecteer Account in de vervolgkeuzelijst Account en beveiliging

4. Selecteer in het gedeelte Accountgegevens en toegang de optie Wijzigen naast Primair e-mailadres (Adobe ID).

Selecteer Wijzigen om je e-mailadres bij te werken

5. Selecteer Wijzigen om je primaire e-mailadres (Adobe ID) bij te werken.

Primair e-mailadres wijzigen

Als je nog steeds hulp nodig hebt bij het aanmelden, selecteer je het chatpictogram rechtsonder en selecteer je Hulp nodig bij het aanmelden? onderaan.

Je accountgegevens bijwerken:

Lees hoe je je accountgegevens wijzigt, zoals je profielnaam, foto, e-mailadres of mobiele nummer.