2017-versie van Photoshop CC

De 2017-versie van Photoshop CC (november 2016) wordt geleverd met fantastische nieuwe functies voor ontwerpers en digitale fotografen. Lees verder voor een korte kennismaking met deze functies en voor koppelingen naar bronnen die meer informatie bieden.

Ga voor een overzicht van functies die in eerdere versies van Photoshop CC zijn geïntroduceerd, naar Functieoverzicht | Photoshop CC | 2015-versies.

Opmerking:

Als u een upgrade van een oudere versie van Photoshop CC uitvoert, raadpleegt u deze overwegingen en tips.

Direct aan de slag met uw creatieve projecten

Nieuw in deze versie van Photoshop CC

Wanneer u een document in Photoshop maakt, kunt u het lege canvas overslaan en direct aan de slag gaan met een van de talrijke sjablonen uit Adobe Stock. Sjablonen bevatten onder andere middelen en illustraties die u in uw project verder kunt uitwerken. Wanneer u een sjabloon in Photoshop opent, kunt u er op dezelfde manier mee werken als met elk ander Photoshop-document (.psd).

Voor het maken van een document kunt u naast sjablonen ook een van de vele voorinstellingen in Photoshop gebruiken of uw eigen waarden instellen. U kunt ook uw eigen aangepaste voorinstellingen opslaan voor hergebruik.

Zie voor meer informatie Documenten maken.

U kunt kiezen uit verschillende mooie sjablonen

Uitgebreid zoeken

Nieuw in deze versie van Photoshop CC

Photoshop bevat nu een krachtige zoekfunctionaliteit waarmee u in alle gebruikersinterface-elementen, documenten, Help en leerinhoud, inspirerende Stock-middelen en nog veel meer kunt zoeken, allemaal vanuit één gemeenschappelijk dialoogvenster. U kunt meteen na het starten van Photoshop naar items zoeken of zoeken wanneer een of meerdere documenten zijn geopend.

Ga in Photoshop op een van de volgende manieren te werk om te beginnen met zoeken:

• Selecteer Bewerken > Zoeken.
  • Gebruik de sneltoets Cmd/Ctrl+F.
  • Klik op het pictogram Zoeken () helemaal rechts op de optiebalk, links van het pictogram van de werkruimteschakelaar.

Zie voor meer informatie Zoeken in Photoshop.

Tabblad Alles

Tabblad Leren

Tabblad Photoshop

Tabblad Stock

OpenType SVG-lettertypen

Nieuw in deze versie van Photoshop CC

Photoshop ondersteunt OpenType SVG-lettertypen en wordt met het Trajan Color Concept-lettertype en het EmojiOne-lettertype geleverd. OpenType SVG-lettertypen beschikken over meerdere kleuren en verlopen in één glyph.

OpenType SVG-lettertypen: Meerdere kleuren en verlopen

Ga als volgt te werk om OpenType SVG-lettertypen te gebruiken:

1. Maak een laag met alineatekst of punttekst.

2. Stel het lettertype in op een OpenType SVG-lettertype. Deze lettertypen zijn gemarkeerd met in de lettertypelijst.

3. Typ tekst met behulp van het toetsenbord of selecteer specifieke glyphs via het deelvenster Glyphs. U opent het deelvenster Glyphs via Venster > Glyphs.

Emoji-lettertypen zijn een subset van OpenType SVG-lettertypen. Met emoji-lettertypen kunt u verschillende kleurrijke en grafische tekens in uw documenten invoegen, zoals smileys, vlaggen, verkeersborden, dieren, mensen, eten en historische monumenten. Als u kiest voor OpenType SVG emoji-lettertypen, zoals het EmojiOne-lettertype, kunt u bepaalde samengestelde glyphs van een of meer andere glyphs maken. U kunt bijvoorbeeld de nationale vlag van een land maken of de huidskleur van bepaalde standaardglyphs die een persoon met de huidskleur  of  voorstellen, aanpassen. Sommige samengestelde glyphs worden afgebroken tot hun afzonderlijke tekens wanneer u op Backspace drukt.

Glyphs combineren tot vlaggen van landen

Standaardtekens van één persoon combineren met huidskleuren

Zie voor meer informatie Werken met SVG lettertypen.

Werkruimte Selecteren en maskeren

Verbeterd in deze versie van Photoshop CC

Op Selecteren en maskeren zijn de volgende verbeteringen toegepast:

• De Veelhoeklasso is nu beschikbaar in de werkruimte. Deze tool werkt hetzelfde als de overeenkomstige tool in de originele versie van Photoshop.
Veelhoeklasso in de werkruimte Selecteren en maskeren

• Voorvertoningen van hoge kwaliteit en met veel details bij muisknop ingedrukt. Indien nodig kunt u ook kiezen voor voorvertoningen met lage resolutie voor een betere interactiviteit.
  • Diverse verbeteringen van de gebruikerservaring, bedoeld voor nauwere afstemming met de oude, vertrouwde workflow Randen verfijnen.

Zie voor meer informatie Werkruimte Selecteren en maskeren.

Gezicht uitvloeien

Verbeterd in deze versie van Photoshop CC

U kunt nu instellingen voor Gezicht uitvloeien onafhankelijk of symmetrisch op de ogen toepassen.

Klik op het koppelingspictogram () om de instellingen voor het linker- en rechteroog samen te vergrendelen. Met deze optie kunt u symmetrische effecten op de ogen toepassen.

Zie voor meer informatie Gezicht uitvloeien.

Creative Cloud Libraries

Verbeterd in deze versie van Photoshop CC

Verbeteringen in het deelvenster Eigenschappen

Verbeterd in deze versie van Photoshop CC

• Het deelvenster Eigenschappen maakt nu deel uit van de werkruimte Essentiële middelen.
  • Er worden nu extra eigenschappen weergegeven in het deelvenster Eigenschappen voor tekstlagen. U kunt rechtstreeks vanuit het deelvenster Eigenschappen bepaalde tekstinstellingen bewerken.
  • Het deelvenster Eigenschappen toont nu de documenteigenschappen als er geen lagen of andere elementen zijn geselecteerd.
  • Het deelvenster Eigenschappen toont nu de eigenschappen van bitmap- en pixellagen.

Camera Raw | Nieuwe functies

Verbeterd in deze versie van Photoshop CC

Camera Raw Nieuwe functies

Ga voor een overzicht van de nieuwste functies in Camera Raw naar Adobe Camera Raw | Overzicht van nieuwe functies.

Werken met Adobe Experience Design CC (Preview)

Nieuw in deze versie van Photoshop CC

U kunt uw Photoshop CC-middelen rechtstreeks overzetten naar Adobe Experience Design CC (Preview), de nieuwe allesomvattende tool voor het maken van prototypen en ontwerpen van gebruikerservaringen voor websites en mobiele apps.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik met de rechtermuisknop op een laag in Photoshop en selecteer SVG kopiëren in het contextmenu. Plak het SVG-middel in uw Adobe XD-document.
  • Sleep een SVG-middel van het canvas in Photoshop naar Adobe XD

Bepaalde ontwerpelementen worden mogelijk niet ondersteund als u een laag naar Adobe XD kopieert.

Ga voor meer informatie naar Help bij Adobe Experience Design CC (Preview).

Andere verbeteringen

• Lettertype afstemmen is verbeterd zodat er meer resultaten van lokaal geïnstalleerde lettertypen worden weergegeven
  • U kunt nu gewoon buiten een tekstvak klikken om tekst uit te voeren.
  • Mogelijkheid om PSD-bestanden in uw map voor Creative Cloud-bestanden rechtstreeks te openen vanuit het startscherm
  • De functie voor aantal lagen geeft nu nauwkeuriger de inhoud van lagen en groepen in het document weer.
  • Met het verbeterde selectiekader kunnen nu ook alleen elementen in het actieve tekengebied worden geselecteerd
  • Voorkeursinstelling voor het selecteren van een markeringskleur in de gebruikersinterface: Blauw of Grijs. Selecteer Voorkeuren > Interface en kies onder Vormgeving een Markeringskleur.
  • Minimumdrempelwaarde voor Straal in de gebruikersinterface wordt in deze versie niet geforceerd wanneer Slimme straal is geselecteerd
  • Oppervlak vervagen werkt nu tot 10x sneller voor 16-bits afbeeldingen
  • Verbeterd contrast tussen de drie lichtste kleurthema's in Voorkeuren > Interface.
  • Nieuw selectievakje Voorvertoning in het dialoogvenster Uitvloeien
  • Mogelijkheid toegevoegd om widgets in Gezicht uitvloeien te verbergen
  • Op computers met grafische processors van AMD en Mac OS X 10.11 of een latere versie kunt u het Apple Metal-framework voor grafische versnelling gebruiken in combinatie met het filter Olieverf. Zie voor meer informatie Het filter Olieverf gebruiken.
  • GPano-metagegevens blijven nu behouden tijdens het exporteren via Exporteren als.

Wat is er gewijzigd

• Ontwerpruimte (Preview) is niet meer beschikbaar in deze versie van Photoshop.
  • In eerdere versies van Photoshop was Cmd/Ctrl+F de sneltoets voor het opnieuw toepassen van het laatst gebruikte filter. Vanaf deze versie kunt u met deze sneltoets de Photoshop-zoekfunctionaliteit activeren. Waar nodig kunt u Bewerken > Sneltoetsen gebruiken om sneltoetsen te wijzigen.
  • Het besturingssysteem Mac OS X 10.9 (Mavericks) wordt niet meer ondersteund in deze versie van Photoshop CC.
  • Automatisch selecteren is nu de standaardinstelling voor de tool Verplaatsen voor lagen. U kunt in eerdere versies van Photoshop terugdraaien naar de standaardinstelling: deselecteer Automatisch selecteren in de optiebalk en kies Groep in het pop-upmenu.
  • Laagstijlen kunnen niet meer worden toegepast op tekengebieden. Als tijdelijke oplossing kunt u de inhoud van het tekengebied in een laaggroep voegen en vervolgens de laagstijl daarop toepassen.

Door klanten gemelde problemen die zijn opgelost