Wat verandert er?

De script-gegenereerde gebruikersinterface in Photoshop is nu gebaseerd op Mondo in plaats van Flex. Het Mondo-framework voor de gebruikersinterface is in verschillende versies van Photoshop gebruikt om een gebruikersinterface te genereren voor tal van interne plug-ins zoals Opslaan voor web, Photoshop Filtergalerie, enz. Met deze functie kan de script-gebaseerde gebruikersinterface het Mondo-framework gebruiken om de gebruikersinterface te genereren.

Wat is de reden van deze verandering?

Hierdoor kan de via scripts gegenereerde gebruikersinterface HiDPI/Retina-schermen ondersteunen. Ook komt deze interface overeen met de algemene toepassingsinterface.

Lijst met betrokken dialoogvensters

Hieronder de lijst met dialoogvensters in de toepassing waarop deze wijziging effect heeft:

DialoogvensterMenu
Contactblad IIBestand > Automatisch > Contactblad II
Voorwaardelijke moduswijzigingBestand > Automatisch > Voorwaardelijke moduswijziging
Afbeelding passendBestand > Automatisch > Afbeelding passend
LenscorrectieBestand > Automatisch > Lenscorrectie
Samenvoegen tot HDR ProBestand > Automatisch > Samenvoegen tot HDR Pro
PhotomergeBestand > Automatisch > Photomerge
Kleur-opzoektabellen exporteren Bestand > Exporteren > Kleur-opzoektabellen
Laagsamenstellingen naar bestandenBestand > Exporteren > Laagsamenstellingen naar bestanden
Laagsamenstellingen naar PDFBestand > Exporteren > Laagsamenstellingen naar PDF
Tekengebieden naar PDFBestand > Exporteren > Tekengebieden naar PDF
Lagen naar bestanden exporteren
Bestand > Exporteren > Lagen naar bestanden
AfbeeldingsprocessorBestand > Scripts > Afbeeldingsprocessor
Scripts Event ManagerBestand > Scripts > Scripts Event Manager
Lagen ladenBestand > Scripts > Bestanden laden naar stapel
AfbeeldingsstatistiekenBestand > Scripts > Statistieken
MetingsschaalmarkeringAfbeelding > Analyse > Schaalmarkering plaatsen
VlamFilter > Rendering > Vlam
FotolijstFilter > Rendering > Fotolijst
StructuurFilter > Rendering > Structuur
Uploaden naar Sketchfab3D > 3D-laag delen op Sketchfab
Voorinstellingen exporteren/importerenBewerken > Voorinstellingen > Voorinstellingen exporteren/importeren
Vulling van steen

Bewerken > Vullen

Selecteer "Patroon" in de vervolgkeuzelijst met inhoud

Selecteer "Script"

Selecteer de optie in de vervolgkeuzelijst Scripts

Kruisweefsel
Langs pad plaatsen
Willekeurige vulling
Symmetrievulling

Lay-out gebruikersinterface: Mondo vs Flex

Er zijn geen wijzigingen in de scripting-API's voor het maken van gebruikersinterfaces. Er is echter wel een verschil in de wijze waarop de groepwidget in Mondo werkt.

In Flex werkte de groepwidget veelal als een lay-outmechanisme om widgets te groeperen en was zelf volledig onzichtbaar. In Mondo is ''groep'' zelf een widget met zijn eigen achtergrond die andere widgets niet kan overlappen.

Als we bijvoorbeeld twee groepen met widgets in elke groep zo over elkaar leggen dat de widgets van de ene groep de widgets in de andere groep niet overlappen, dan zijn alle widgets in Flex zichtbaar.

Groepwidget - Flex

In dezelfde situatie zal echter in Mondo de groep die boven ligt de onderliggende groep blokkeren.

Groepwidget - Mondo

Opmerking:

Sommige gebruikers kunnen tot de ontdekking komen dat hun bestaande scripts om deze reden een onjuiste gebruikersinterface in Mondo hebben. Deze scripts moeten allemaal worden aangepast door de overlap van de groepwidgets te verwijderen. De scripts die als nieuwe scripts in Mondo zijn gemaakt of veranderd zijn om ze op Mondo te kunnen gebruiken, werken ook goed in Flex.

HiDPI-ondersteuning

Met deze verandering ondersteunt de script-gebaseerde gebruikersinterface nu ook HiDPI-schermen. De scripts hoeven echter niet te worden aangepast om ze op HiDPI-schermen te laten werken. U hoeft alleen maar de 2x afbeeldingselementen naast het 1x afbeeldingselement te plaatsen met dezelfde bestandsnaam als het 1x afbeeldingselement, gevolgd door het achtervoegsel ''@2X''.

Als bijvoorbeeld de bestandsnaam voor het 1x afbeeldingselement imageFile.png is, dan moet het 2x afbeeldingselement de naam imageFile@2X.png hebben en zich op dezelfde locatie bevinden.

Opmerking:

Als het 2x afbeeldingselement niet wordt gevonden, zal het 1x afbeeldingselement worden gebruikt.

Bekende problemen

• De Flash Player widget wordt niet meer ondersteund. SWF-, Flash- en Flex-bestanden kunnen niet meer via de script-gebaseerde gebruikersinterface worden afgespeeld.
  • Treeview widget wordt niet ondersteund.
  • Het tekenen van illustraties wordt niet ondersteund op widgets voor selectievakjes en keuzerondjes.
  • De achtergrondkleur van knoppen kan niet worden gewijzigd.
  • De vormen van getekende illustraties zijn niet vloeiend.