capture_app_RGB_128px

Med Adobe Capture kan du lage produksjonsklare elementer av fargetemaer, mønstre, vektorbaserte former, 3D-materialer, skrifter og tilpassede pensler – ut fra ett enkelt bilde. Enten du er på farten eller sitter ved arbeidspulten, kan du samle inspirasjon fra verden rundt deg og lagre som ressurser i Libraries for å dele og bruke dem i skrivebordsapplikasjoner og mobilapper fra Adobe.

Om Adobe Capture

Hvor får jeg tak i Adobe Capture?

Adobe Capture for iOS- og Android-telefoner kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Adobe Capture er tilgjengelig på engelsk, norsk, tsjekkisk, dansk, nederlandsk, finsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tradisjonell kinesisk og tyrkisk.

Du finner de aktuelle systemkravene på Adobe Capture-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Må jeg ha en Creative Cloud-konto for å kunne bruke Adobe Capture?

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap.

Hvilke enheter fungerer med Adobe Capture?

iPhone, iPad, iPad Pro, Android-telefoner, Android-nettbrett og Chromebooks.

Hvor finner jeg mer informasjon om Adobe Capture?

Du kan finne ut mer om Capture på disse websidene:

Hvor finner jeg hjelp og kundestøtte for Adobe Capture?

Bruke Adobe Capture

Hva er ressurser?

Ressurser er byggesteinene til de kreative prosjektene dine i Creative Cloud. Med Capture kan du opprette seks forskjellige typer ressurser: farger, mønstre, former, materialer, skrifter og pensler.

Ressurser er tilgjengelige i Biblioteker-panelet i kompatible skrivebords- og mobilapplikasjoner fra Adobe, avhengig av ressurstype. Du finner en liste over Adobe-applikasjoner som støtter Capture-ressurser, under Støtte for Capture-ressurser i andre Adobe-applikasjoner.

Hvordan bruker jeg Common Camera?

Alt du trenger for å kunne opprette ressurser, er en støttet enhet og et bilde.

1. Åpne Adobe Capture-appen.
  2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde med kameraet.
  3. Bruk modul-glidebryteren nederst på skjermen for å velge ressurstypen.
  4. Bruk to fingre for å zoome og panorere, eller trykk på skjermen hvis du vil fryse bildet.
  5. Trykk på ikonene øverst på skjermen for å angi alternativer, bruke effekter eller gjøre bildejusteringer.
  6. Trykk på X-ikonet nederst til venstre på skjermen for å tilbakestille alle kameraalternativer. Dobbelttrykk på X-ikonet for å gå ut av kameraet.
  7. Trykk på de andre ikonene nederst på skjermen for å slå på lommelykten, snu kameraet eller velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.
  8. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

Hvordan slår jeg av den kamerasentriske opplevelsen?

1.   Start Adobe Capture-appen.
  2.   Trykk på brukerprofil-ikonet øverst til venstre på Galleri-skjermen og velg Innstillinger fra menyen.
  3.   Slå av innstillingen for Start kameramodus.

Hvordan bruker jeg justeringer og effekter?

Capture inneholder to sett med filtre for å utvikle ressursene dine.

Fotojusteringer som for eksempel kontrast, metning og eksponering gjør at du kan avbilde ressursen mer nøyaktig, slik du ser den.

Effekter som for eksempel pikselering, tegneserie og posterisering gir et unikt utseende til ressursene du lager.

I kameraet trykker du på filterikonet øverst til høyre på telefonen, eller nederst til høyre på nettbrettet. Justeringer finner du i den første filmstripesamlingen, og effekter finner du i den andre. Velg alternativet du ønsker å benytte, og bruk glidebryteren for å finjustere. Flere filtre kan brukes på samme bilde.

Hva er mønstre?

Del opp verdenen din som et prisme gjennom kameraet for å skape unike mønstre. Capture kan generere en rekke kaleidoskopiske effekter fra bildene dine. Gjør kantene uskarpe for å lage repeterende fliser. Lagre mønstre som rastergrafikk eller generer justerbare vektorer fra bildet ditt. Send deretter mønstrene dine til Photoshop eller Illustrator for å finjustere dem eller bruke dem som fyll, teksturer eller annet.

Hvordan lager jeg et mønster?

Alt du trenger for å fange inn og lage mønstre er en iPhone, en iPad eller en Android-telefon og et bilde.

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Mønstre.

4. Trykk på ikonene øverst på skjermen for å velge mønstertype, raster eller vektor. Bruk effekter og bildejusteringer ved å velge ett eller flere av alternativene.

5. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

6. Bruk alternativet for beskjæring i Rediger-panelet for å finpusse mønsteret du har fanget.

7. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

Hvordan bruker jeg mønstre?

Mønstre kan brukes i Adobe Illustrator og Adobe Photoshop. Du finner mønstrene dine i "Biblioteker"-panelet under biblioteket som du lagret til i Capture.

Hva er farger?

Bruk universet som palett. Rett linsen mot livet rundt deg og la Captures fargeharmoniseringsmotor finne kompatible paletter i omgivelsene dine. Lagre fargekartene dine for umiddelbar bruk i nesten alle applikasjoner. Tilpass og del palettene dine videre på Adobe Color.

Hvordan oppretter jeg et fargetema?

Alt du trenger er en iPhone, en iPad eller en Android-telefon og et bilde for å fange inn og lage fargetemaer.

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Farger.

4. Appen finner og viser automatisk fem harmoniserende farger fra motivet.

5. Trykk på filterikonet øverst på bildet for å gjøre bildejusteringer slik at du oppnår en mer nøyaktig gjengivelse.

6. Trykk på skjermen for å fryse bildet, og dra pekerne for å velge nye farger.

7. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

8. Velg fargemodus nederst i høyre hjørne. Bruk Rediger for å redigere fargetemaer ved å bruke glidebrytere og fargehjul, eller rediger direkte på kildebildet.

9. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

Hvordan bruker jeg farger?

Farger kan brukes i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Dreamweaver, Adobe Muse, Adobe Animate, Adobe Illustrator Draw, Adobe Photoshop Sketch og Adobe Comp.

Hvis du vil bruke farger i et skrivebordsprogram, finner du fargetemaet ditt i "Biblioteker"-panelet under biblioteket der du lagret temaet i Capture.

Hvis du vil bruke farger i en mobilapplikasjon, velger du Bibliotek-fanen i fargevelgeren og navigerer deretter til biblioteket der du lagret fargen i Capture.

Merk:

Temaer publisert på Adobe Color blir ikke slettet når et fargetema blir slettet i Capture. Slett disse temaene manuelt via kontoen din på color.adobe.com/

Hva er former?

Du kan gjøre ethvert bilde om til en ren vektorform, fra håndtegnede former til fotografier med høy kontrast. Bruk finjusteringsverktøyene for å fjerne støy, rydde opp i bakgrunner eller glatte ut linjer. Send former direkte til Photoshop og Illustrator, eller finn dem i Biblioteker-panelet i alle støttede applikasjoner.

Hvordan lager jeg en form?

Alt du trenger er en iPhone, en iPad eller en Android-telefon og et eksisterende bilde for å fange inn og lage former.

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Former.

4. Appen viser de dominerende skisselinjene. Bruk glidebryteren til å justere formen for å oppnå optimale resultater.

5. Trykk på ikonene øverst på skjermen for å invertere, bruke automatisk opprydding, bruke effekter og/eller fotojusteringer ved å velge ett eller flere av alternativene.

6. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

7. Rediger formen ved å bruke Rediger-alternativer som beskjær, finjuster eller jevn ut.

8. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

9. Klikk på navnet og lagre formen i et bibliotek.

Hvordan bruker jeg former?

Former kan brukes i Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw og Comp.

Hvis du vil bruke former i et skrivebordsprogram, åpner du "Biblioteker"-panelet og ser etter formen i biblioteket der du lagret det i Capture.

Hvis du vil bruke former i en mobilapplikasjon, velger du "Bibliotek"-fanen i formvelgeren og navigerer deretter til biblioteket der du lagret formen i Capture.

Hvis du vil vite mer om former, kan du se denne veiledningen.

Hva er pensler?

Verden er din pensel, bokstavelig talt. Opprett egendefinerte pensler i høy kvalitet direkte fra bilder. Velg penselstil, retning, flyt og atferd. Lag tekstureringspensler direkte fra teksturer, og skap båndpensler med jevn effekt. Bruk dem til å male i Animate, Illustrator, Photoshop og Photoshop Sketch.

Hvordan oppretter jeg en tilpasset pensel?

Alt du trenger for å fange inn og lage pensler, er en iPhone, en iPad eller en Android-telefon og et eksisterende bilde.

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Pensler.

4. Trykk på ikonene øverst på skjermen for å fjerne en bestemt farge fra utvalget, gjøre bildejusteringer og/eller bruke effekter.

5. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

6. Rediger penselen ved å bruke Rediger-alternativer som beskjær, stiler, forhåndsinnstillinger eller finjuster.

7. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

8. Gi penselen et navn og lagre den i et bibliotek.

Hvordan bruker jeg pensler?

Pensler kan brukes i Photoshop, Illustrator, Animate og Photoshop Sketch.

Hvis du vil bruke pensler i et skrivebordsprogram, åpner du "Biblioteker"-panelet og ser etter penselen din i biblioteket der du lagret den i Capture.  Illustrator og Animate kan bare bruke Illustrator-pensler. Photoshop kan bare bruke Photoshop-pensler.

Hvis du vil bruke pensler i Photoshop Sketch, trykker du lenge på børsten du vil bytte ut, navigerer deretter tilbake til penselsamlingene og velger biblioteket som du lagret til i Capture. Photoshop Sketch kan bruke alle penselstiler.

Hvis du vil vite mer om pensler, kan du se denne veiledningen.

Hva er en skrift?

Ta et bilde av en skrift som inspirerer deg. Capture bruker Adobe Sensei til å analysere formen på teksten din for å foreslå lignende skrifttyper som kan lagres som tegnstiler. Når du lagrer en skrift i Capture, aktiveres den automatisk i Adobe Fonts. Skrifter blir tilgjengelig umiddelbart via typeverktøyene i Photoshop, InDesign, Illustrator eller XD.

Hvordan lager jeg en skrift?

Alt du trenger for å registrere og lage skrifter, er en iPhone, en iPad eller en Android-telefon og et eksisterende bilde.

Lag tegnstiler fra tekstbilder med bare et par klikk.

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Skrift.

4. Juster teksten i markeringsrammen.

5. Trykk på lukkeren for å fryse bildet, og trykk for å velge et skriftvalg. Trykk på lukkeren igjen for å gå til neste trinn.

6. Velg ett av resultatene som vises, og rediger stilalternativene i Rediger om ønskelig.

7. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

8. Gi skriften et navn og lagre den i et bibliotek.

Hvordan bruker jeg skrifter?

Skrifter kan brukes i InDesign, Illustrator, Photoshop, Comp og Adobe XD.

Hvis du vil bruke skrifter i et skrivebordsprogram, åpner du "Biblioteker"-panelet og ser etter skriften din i biblioteket der du lagret den i Capture. Klikk på nettskyikonet for å aktivere skriften i den aktuelle applikasjonen. Velg teksten du ønsker å endre i designet ditt. Klikk på skriften i Bibliotek-panelet for å bruke skrifttypen.

Hvis du vil bruke skrift i mobilapper, velger du skriftmenyen og navigerer til biblioteket som du lagret til i Capture. Trykk på nettskyikonet for å synkronisere skriften med den gjeldende applikasjonen, og trykk deretter på skrifttypen du vil bruke. En ny tekstboks som du kan legge til teksten i vises.

Merk:

Skrifter aktivert på Adobe Fonts deaktiveres ikke når en skrift slettes i Capture. Deaktiver disse skriftene manuelt via kontoen din på fonts.adobe.com.

Hva er materialer?

Teksturer omgir deg, og Capture lar deg velge det beste å jobbe med. Bruk telefonen som en teksturgenerator for å lage PBR-materiale i høy kvalitet med noen få klikk. Forhåndsvis resultatene dine umiddelbart ved å kartlegge materialer direkte på en rekke gjengitte former. 3D-materialer fra Capture kan brukes direkte i Adobe Dimension, eller eksporteres i MDL-filformat for andre bruksområder.

Hvordan lager jeg et 3D-materiale?

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Materialer.

4. Trykk på ikonene øverst på skjermen for fjerne eller endre eksempelet, bruke effekter og/eller fotojusteringer ved å velge ett eller flere av alternativene.

5. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

6. Rediger materialet ved å bruke Rediger-alternativer som finjuster eller beskjær.

7. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

8. Gi materialet et navn og lagre det i et bibliotek.

Hvordan bruker jeg materialer?

Materialer kan brukes i Adobe Dimension.

Åpne "Biblioteker"-panelet og se etter materialet ditt i biblioteket du lagret til i Capture. Dra materialet til modellen du ønsker å bruke det på.

Hva er Looks?

Fang lys og farge fra verden rundt deg, eller fra importerte bilder, og bruk det for å generere harmoniske fargeprofiler for bildene og videoene dine i Adobe-applikasjoner.

Hvordan lager jeg en Look?

Alt du trenger for å fange og lage Looks, er en iOS- eller Android-enhet.

1. Åpne Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, trykker du på kameraikonet for å ta et bilde ved hjelp av kameraet, eller bildeikonet for å velge et eksisterende bilde fra kamerarullen, Lightroom-katalogen, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Bruk modulglidebryteren nederst på skjermen for å velge Looks.

4. Trykk på ikonet øverst på skjermen for å bruke bildejusteringer ved å velge ett eller flere av alternativene.

5. Trykk på lukkeren for å gå til neste trinn.

6. Velg en Look for å forhåndsvise den.

7. Sveip til høyre for å endre forhåndsvisningsbildet, eller last opp ditt eget.

8. Trykk på Lagre (->) øverst til høyre.

9. Gi Look-en et navn og lagre den i et bibliotek.

Hvordan bruker jeg Looks?

Looks kan brukes på bilder eller videoer i Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro eller Adobe After Effects. Åpne "Biblioteker"-panelet, og velg biblioteket der du lagret i Capture. For videoklipp drar du Look-en til klippet du ønsker å fargejustere. I Adobe Photoshop dobbeltklikker du på Look-en for å bruke den som et fargejusteringslag over laget du har valgt.

Hvordan lagrer jeg Capture-ressursene mine?

Ressursene dine lagres automatisk i Creative Cloud-biblioteker. Biblioteket du arbeider med for øyeblikket og lagrer i, er synlig øverst på skjermen i gallerivisningen. Hvis du vil endre hvilket bibliotek du arbeider med, trykker du på biblioteknavnet for å åpne Mitt bibliotek-menyen. Du kan velge å lagre enkeltressurser i et eksisterende bibliotek, eller opprette et nytt bibliotek.

Flytt ressurser mellom biblioteker ved å trykke på ...-menyen ved siden av hvilken som helst ressurs i gallerivisningen og velge Flytt til …

Hvordan redigerer jeg ressursene jeg har laget i Capture?

I Capture kan du redigere ressursene dine ved å trykke på blyantikonet, eller gjøre kildebildet ditt om til en ny ressurs ved å trykke på mikse-ikonet når du ser på detaljene for ressursen. Du kan også overføre ressursen direkte til en kompatibel skrivebords- eller mobilapplikasjon for å endre den ytterligere.

1. Trykk på ressursen i Galleri for å åpne visningen.

2. Trykk på blyantikonet nederst til høyre i ressursen for å redigere den.

Hvordan sletter jeg Capture-ressursene mine?

1. Velg ressursen du vil slette.

2. Trykk på ...-menyen.!

3. Trykk på Slett fra menyen med flere alternativer for å slette ressursen permanent fra enheten og Creative Cloud.

Merk:

Skrifter aktivert på Adobe Fonts vil ikke bli slettet. Deaktiver disse skriftene manuelt via kontoen din på fonts.adobe.com.

Temaer publisert på Adobe Color blir ikke slettet når et fargetema blir slettet i Capture. Slett disse temaene manuelt via kontoen din på color.adobe.com.

Hvordan administrerer jeg Capture-ressursene mine?

Dupliser ressurser ved å velge ressursen, trykke på ...-menyen og velge Dupliser, eller endre navn på ressurser ved å velge Gi nytt navn.

Du kan administrere bibliotekene, bl.a. dele et bibliotek med en annen person, ved å logge på Creative Cloud-kontoen i en nettleser og velge Mine ressurser > Biblioteker.

Del ressursene dine ved å velge del-ikonet nederst til venstre på skjermen når du ser på ressursen. Ressurser kan deles som et miniatyrbilde eller en Creative Cloud-kobling. Du kan også eksportere ressursen som et bilde eller til en rekke nyttige formater, avhengig av ressurstype.

Hvordan synkroniserer jeg ressursene mine til Creative Cloud for å bruke dem i andre applikasjoner?

Når du lagrer en ressurs i Capture, plasserer du den i et Creative Cloud-bibliotek. Disse bibliotekene synkroniseres automatisk når enheten din er koblet til Wi-Fi, noe som gjør at ressursene dine vises i kompatible Adobe-skrivebords- og mobilapplikasjoner i Bibliotek-panelet.

Hvordan bruker jeg Capture-ressursene mine i skrivebords- eller mobilapplikasjonene?

Nå som du har bygd et arsenal av fargetemaer, vektorbaserte former og tilpassede pensler, kan du begynne å bruke dem i kunst i et skrivebordsprogram eller utforske konseptene videre i andre mobilapper. Sørg for å lagre ressursene i et Creative Cloud-bibliotek i Capture.

I skrivebordsprogrammer velger du biblioteket der du lagret ressursene, fra Biblioteker-panelet. Bare klikk og dra ressursene du vil bruke, til tegnebrettet eller lerretet ditt.

Du kan finne kompatible Capture-ressurser i Pensler-menyen i Photoshop Sketch og Former-menyen i Illustrator Draw. I mobilapplikasjoner er Fargepaletter tilgjengelige i Bibliotek-fanen i fargevelger-menyen, og skriftstiler ligger under Skrift-menyen i Bibliotek-fanen.

Du finner en liste over Adobe-applikasjoner som støtter Capture-ressurser, under Støtte for Capture-ressurser i andre Adobe-applikasjoner.

Hvordan redigerer jeg ressursene jeg har laget i Capture?

I Capture kan du redigere ressursene dine ved å trykke på blyantikonet, eller gjøre kildebildet ditt om til en ny ressurs ved å trykke på mikse-ikonet når du ser på detaljene for ressursen. Du kan også overføre ressursen direkte til en kompatibel skrivebords- eller mobilapplikasjon for å endre den ytterligere.

Hvordan endrer jeg innstillingene for operativsystemtilgang?

Du kan kontrollere innstillingene for operativsystemtilgang for Adobe Capture, som for eksempel kamera- eller galleritilgang, i Innstillinger-applikasjonen på Chromebook, mobilenheten eller nettbrettet.

Hvordan får jeg tilgang til tilbakemeldinger og støtte i Capture?

Få støtte til og del tilbakemeldinger om Adobe Capture med produktarbeidsgruppen.

1. Start Adobe Capture.

2. Trykk på profilikonet ditt øverst i venstre hjørne.

3. Trykk på Send tilbakemelding.

Hvordan endrer jeg innstillingene for apptilgang?

Du kan kontrollere innstillingene for operativsystemtilgang for Adobe Capture, som for eksempel kamera- eller galleritilgang, i Innstillinger-applikasjonen på Chromebook, mobilenheten eller nettbrettet.

Støtte for Capture-ressurser i andre Adobe-applikasjoner

Capture-ressurser kan brukes i ulike mobilapper eller skrivebordsapplikasjoner, avhengig av hvilken type ressurs det er. Tabellen nedenfor viser alle applikasjonene der Capture-ressursene kan brukes:

Capture-ressurs Adobe-applikasjoner
Fargetemaer Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Dreamweaver, Muse, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp
Former Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp
Pensler Photoshop, Illustrator, Animate og Photoshop Sketch
Skrifter InDesign, Illustrator, Photoshop og Adobe XD
3D-materialer  Dimension
Mønstre Photoshop, Illustrator
Looks Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Photoshop