Når du starter Photoshop, fryser programmet på skjermen med meldingen «Laster Halide Bottlenecks …», eller det fryser/krasjer under oppstart.

Dette problemet skyldes skadede fargeprofiler eller svært store forhåndsinnstilte filer.

Løsning

Oppdater Photoshop til den nyeste versjonen for å løse dette problemet. Se Holde Photoshop oppdatert.

Hvis oppdateringen av Photoshop til den nyeste versjonen ikke løser problemet, kan du prøve å fjerne de tilpassede forhåndsdefinerte filene.

1. Lukk Photoshop.

2. Naviger til brukerens Bibliotek-mappe: ~/Bibliotek/Innstillinger/Adobe/Photoshop CC <versjon år>/Innstillinger/

Merk:

På macOS er brukermappen gjemt som standard. See Kan ikke se brukerens bibliotekfiler i Mac OS X 10.7 og nyere for finne ut hvordan du får tilgang til mappen.

3. Se etter forhåndsinnstillingsfiler med stor skriftstørrelse i mappen Innstillinger. Flytt disse forhåndsinnstillingsfilene fra mappen Innstillinger til en midlertidig plassering (for eksempel til en ny mappe på skrivebordet).

4. Start Photoshop og se om problemet vedvarer.

5. Gjør ett av følgende:

• Hvis problemet oppstår, gjentar du trinn 1 til 4.
    • Hvis problemet ikke oppstår igjen, er det plugin-modulen du sist flyttet, som forårsaker problemet.

Aktiver eventuelle ikke-problematiske forhåndsinnstillinger som du har fjernet eller deaktivert, på nytt.

6. Du kan laste inn den problematiske forhåndsinnstillingsfilen manuelt etter at du har startet Photoshop via Forhåndsinnstillingsbehandling. Prøv å fjerne eventuelle forhåndsinnstillinger fra forhåndsinnstillingsfilen for å prøve å gjøre den mindre og lagre den med et annet navn. Hvis problemet vedvarer etter at du har lagret en mindre versjon avforhåndsinnstillingen,fjerner du forhåndsinnstillingsfilen helt.