Finn kjente problemer og begrensninger i den nyeste utgaven av Photoshop CC.

Redigere bilder åpnet i Lightroom Classic CC

Problem Omgåelser
Når du åpner et bilde fra Lightroom Classic for å redigere det i Photoshop (Rediger i > Adobe Photoshop CC 2019), oppstår følgende problemer:
  • Menyene og kommandoene i Photoshop CC er deaktivert.
  • Tastatursnarveiene fungerer ikke.

Gjør ett av følgende for å løse problemet:

• Avslutt Photoshop og Lightroom Classic. Start Photoshop og deretter Lightroom Classic. Åpne bildet for å redigere det i Photoshop.
  • Deaktiver startskjermen i Photoshop CC.Velg Rediger > Innstillinger > Generelt (Windows) eller Photoshop > Perferanser > Generelt (macOS).  Velg Deaktiver startskjermen.

Verktøy og kontroller i arbeidsområdet

Problem Løsning
  • Tekstverktøyene uthev/utvalg, pikselvalgkanter og transformeringskanter vises ikke.
  • Kontroller i arbeidsområdet for ulike verktøy vises ikke i arbeidsområdet på ikke-RGB-dokumenter.
Åpne et RGB-dokument i Photoshop. Verktøyene vil nå fungere riktig på alle dokumenter for resten av økten. Gjenta denne løsningen når du starter Photoshop igjen.

Maling eller kloning (macOS)

Problem Løsning
Markøren er treg eller henger når du maler eller kloner i macOS 10.14 Mojave.

Følg fremgangsmåten her: Pennetrykk fungerer ikke og markøren henger under maling

Eller skjul linjaler mens du maler eller kloner.Velg Vis > Linjaler for å vise eller skjule linjaler.

Du finner en liste over kjente kompatibilitetsproblemer som kan oppstå når du kjører Photoshop CC i MacOS 10.14 (Mojave), ved å gå til Photoshop og Mojave | macOS 10.14.

Fargeovergangsmoduser

Problem Løsning
Lagovergangsmodusene produserer artefakter eller feil farge.

Løsning: Installer oppdateringen Photoshop CC 2019 v20.0.1.

Omgåelse:Hvis dette ikke løser problemet, slår du på alternativet Eldre sammensetning i Ytelsesinnstillinger.

Velg Rediger > Innstillinger > Ytelse (Windows) eller Photoshop > Preferanser > Ytelse (macOS). Velg Eldre sammensetning. Avslutt og start Photoshop på nytt.

Innholdstilpasset fyll-

Problem Løsning
I Forhåndsvisning-panelet i arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll-arbeidsområdet, er prøvetakingsområdet ikke fullt gjengitt med noen bilder.

Løsning: Dette problemet er løst i november 2018-utgaven av Photoshop CC (versjon 20.0.1).

Omgåelse: Slå på alternativet Eldre sammensetning i Ytelsesinnstillinger. Velg Rediger > Innstillinger > Ytelse (Windows) eller Photoshop > Preferanser > Ytelse (macOS). Velg Eldre sammensetning. Avslutt og start Photoshop på nytt.

Prøveområdet er feil når du bruker Prøvepenselverktøyet i Legg til-modus for å legge til prøveområdet og bruke Lassoverktøy i Legg til i utvalg-modusen for å legge det til i utvalget (fyllområdet).  Bruk Prøvepenselverktøyet til å endre prøveområdet til de ønskede områdene manuelt.

Eksport-

Problem Løsning
Når du eksporterer (Fil> Eksporter> Eksporter som ) i SVG-format, vises ikke bakgrunnslaget i utdatabildet. Lås opp eller dupliser bakgrunnslaget og eksporter deretter som SVG.

Gjør flytende-

Problem Løsning
(macOS 10.14 Mojave) Når du bruker filteret Gjør flytende på et bilde på en bestemt Mac-maskinvare eller et bestemt skjermkort, ser du uventede svarte piksler på bildet.

Løsning: Dette problemet er løst i oppdateringen macOS 10.14.1.

Omgåelse: Slå av GPU-en.

Velg Photoshop > Innstillinger > Ytelse (macOS). Fjern avmerkingen for Bruk grafikkprosessor. Avslutt og start Photoshop på nytt.

Du finner en liste over kjente kompatibilitetsproblemer som kan oppstå når du kjører Photoshop CC i MacOS 10.14 (Mojave), ved å gå til Photoshop og Mojave | macOS 10.14.

Transformerings-

Problem Løsning
Når du transformerer et lag og alternativet Behold sideforhold er slått av på verktøylinjen, transformeres laget proporsjonalt når du drar i ett av hjørnehåndtakene.
Hvis du vil transformere ikke-proporsjonalt, holder du inne Skift-tasten mens du drar i hjørnehåndtakene.
(Kun Mac) Hvis du bytter til en annen app under gratis transformasjonsmodus og går tilbake til Photoshop ved å klikke i en del av arbeidsområdet, avsluttes transformasjonsmodus. De fleste menyelementene er nedtonet. Du kan ikke redigere dokumentet. Klikk på en annen app igjen og bytt tilbake til Photoshop.

Skrive-

Problem Løsning
Når du bruker Typeverktøyet, vises ikke I-strålepekeren og tekstutvalget når du skriver inn CMYK-, Lab-, Gråskala-dokumenter.

Gjør ett av følgende for å løse problemet:

• Slå av GPU: Velg Rediger > Innstillinger > Ytelse (Windows) eller Photoshop > Preferanser > Ytelse (macOS). Fjern avmerkingen for Bruk grafikkprosessor. Avslutt og start Photoshop på nytt.
  • Åpne et RGB-bilde i Photoshop. I-strålepekeren vises nå i ikke-RGB-dokumenter.

Justerings-

Problem Løsning
Etter at du har brukt bildejusteringer fra panelet Justeringer, vises ikke forrige status når du klikker på ikonet Vis tidligere status nederst på panelet eller på \-tasten.

Løsning: Dette problemet er løst i november 2018-utgaven av Photoshop CC (versjon 20.0.1).

Omgåelse: Slå på alternativet Eldre sammensetning i Ytelsesinnstillinger. Velg Rediger > Innstillinger > Ytelse (Windows) eller Photoshop > Preferanser > Ytelse (macOS). Velg Eldre sammensetning. Avslutt og start Photoshop på nytt.

3D

Problem Løsning
Etter at du har oppgradert fra en tidligere versjon til Photoshop CC 2019 (versjon 20.0), krasjer appen når du åpner en fil fra startskjermbildet og velger Filtrer> Gjengi> Lighting FX.

Løsning: Dette problemet er løst i november 2018-utgaven av Photoshop CC (versjon 20.0.1).

Omgåelse: Slett innstillingsfilen Adobe Photoshop CC 2019 Prefs.psp ved å gå til:

(Windows) \Brukere\[user name]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2019\Innstillinger for Adobe Photoshop CC 2019

(Mac) Brukere/[brukernavn]/Bibliotek/Preferanser/Innstillinger for Adobe Photoshop CC 2019

Hurtigtast-

Problem Løsning

Når du har oppgradert fra en tidligere versjon til Photoshop CC 2019 (versjon 20.0), dupliserer migrering av hurtigtaster F1- og Cmd+Z-tilordningene.

Dette problemet oppstår hvis du allerede har endret standardtilordningen til F1 eller Cmd + Z. Tasten utfører en av handlingene, avhengig av appen.

Slett den ekstra tilordningen ved hjelp av redigeringsprogrammet for hurtigtaster. Se Slette et sett med hurtigtaster.

Andre kjente problemer

Problem Løsning
(Bare Windows) Når du kjører Photoshop på Microsoft Surface Book med NVIDIA GPU aktivert, vises svarte bokser rundt flytende brukergrensesnittelementer i Photoshop CC, inkludert søkefelt, coachmerker og historikksletting. See Svarte områder vises rundt brukergrensesnittelementer | Microsoft Surface Book.
Når du starter Photoshop, fryser programmet enten på tittelskjermen med meldingen «Laster Halide Bottlenecks …», eller det fryser/krasjer under oppstart. Se Photoshop fryser ved oppstart.

Når du åpner Fil> Filinformasjon for bestemte filer i Photoshop, får du ett eller flere av følgende symptomer med problemet:

• Dialogen Filinformasjon tar lang tid å åpne eller fryser.
  • Photoshop viser advarselen «Kan ikke vise råmetadata, innholdet er for stort».
  • Rådata har for mange antall oppføringer av « photoshop:DocumentAncestors».
Se Dialogboksen Filinformasjon fryser eller kan ikke vise råmetadata.