Finn kjente problemer og begrensninger i den nyeste utgaven av Photoshop.

Kompatibilitet med macOS 10.15 Catalina

Problem Omgåelse
Bare Photoshop 2019 (v20.x) og Photoshop v21.x kan installeres på macOS 10.15 Catalina.Den nåværende versjonen av Photoshop har disse kjente kompatibilitetsproblemene med macOS 10.15. Se Photoshop og macOS Catalina (10.15) for kjente problemer og løsninger. Det kan være lurt å beholde gjeldende versjon av macOS til disse problemene er løst.

Lagpanelknapper setter seg fast

Problem Omgåelse

Knapper for nytt lag og ny gruppe setter seg fast i nedre stilling.

Lag knapper

Løsning:

Dette problemet er løst i Photoshop 21.1.2. Oppdater Photoshop til den nyeste versjonen

Omgåelser:

• Dra lag på knappene.
  • Start Photoshop på nytt for å gjenopprette tastetilstanden.

Male

Problem Omgåelse
I Photoshop 21.0 endrer ikke børsteprojeksjonen formen på markøren.

Løsning:

Dette problemet er løst i Photoshop 21.1.3. Oppdater Photoshop til den nyeste versjonen

I Photoshop 21.1 fungerer ikke dobbeltklikk med pennknapper som forventet med Wacom-pennen.

Løsning:

Dobbelttrykk med pekepinnen.

I Photoshop 21.1.1 går pennetrykket tapt etter at du har kommet tilbake til Photoshop-dokumentet fra et CEP-utvidelsespanel.

(Windows 10 med Windows Ink aktivert)

Løsning:

Start Photoshop på nytt.

Trykk på pennen går tapt av og til mens du maler med en trykkfølsom børste på Wacom

(Windows 10 med WinTab)

Løsning:

Dette problemet er løst i Photoshop 21.1.3. Oppdater Photoshop til den nyeste versjonen

I Photoshop 21.1 knipser hver tegnehandling til øvre venstre hjørne på skjermen.

(Windown 10 med WinTab, Windows 7)

Løsning:

Dette problemet er løst i Photoshop 21.1.2. Oppdater Photoshop til den nyeste versjonen

Forhåndsvisningsvindu for penselen vises ikke. Vinduet for forhåndsvisning av pensel opphørte i Photoshop 21.0.3 (januar 2019-versjonen) og er ikke lenger tilgjengelig.

For å lære om anbefalte innstillinger for bruk av Wacom-nettbrett med Photoshop, se Nettbrettstøtte for Photoshop.

Skrifter (fonter)

Problem Omgåelse

Feil 'Valgt skrift mislyktes under siste operasjon. Hvis problemet vedvarer, kan du deaktivere skriften'når du bruker eller erstatter manglende skrifter etter oppdatering til Photoshop 21.1.1, hvis Extensis skriftadministrasjonsapp er installert på Mac-en.

(kun macOS)

Adobe samarbeider med Microsoft for å løse dette problemet.

Camera Raw

Problem Omgåelse

Feil «Kunne ikke fullføre forespørselen din fordi filen ikke ble funnet» etter oppdatering til Camera Raw 12.x på macOS 10.12 eller tidligere.

Systemkravene for Camera Raw 12.x er:

• macOS 10.13–10.15
  • Microsoft® Windows® 7 med Service Pack 1.
  • Windows 10 (versjon 1703 eller nyere)
Installer Camera Raw 11.4.1 fra følgende side: Camera Raw plug-in Installer

Skydokumenter

Problem Omgåelse

Når du jobber med skydokumenter på Photoshop-skrivebordsappen, kan du få følgende problemer eller feil:

• Kan ikke opprette eller lagre et skydokument.
  • Startskjermen viser en tom liste over nylige dokumenter, eller meldingen "Noe gikk galt» vises.
  • En dialogboks med meldingen «Skydokumentet er ikke tilgjengelig» eller «Din versjon av CoreSync er uforenlig med denne versjonen av Photoshop» vises.
Creative Cloud-synkronisering krever en oppdatering eller fungerer ikke som det skal. For komplette feilsøkingstrinn, se Kan ikke opprette eller lagre et skydokument.
Når du lagrer en Photoshop-fil som et skydokument, vises ikke dialogboksen som gir deg muligheten til å maksimere kompatibilitet.  Dette er forventet atferd. Dialogboksen som brukes til å maksimere kompatibilitet, vises bare når du lagrer et dokument på datamaskinens lokale stasjon.
Du kan ikke eksportere et skydokument som PSD når dokumentstørrelsen overstiger 2 GB. Lagre en kopi som en TIFF eller som en PSB-fil
Du får en feil når du jobber med skydokumenter. Se Finn løsningen for den aktuelle feilkoden til skydokumentet for å finne løsningen til feilkoden til for skydokumentet

Velg emne

Problem Omgåelse
Velg emne i Photoshop 21.0.1 kan krasje i noen tilfeller.

Løsning: Oppdater til Photoshop 21.0.3

Løsning:

Bruk det nye Objektvalg-verktøyet  i stedet for Velg emne-kommandoen - klikk og dra over hele dokumentet eller bare rundt ønsket objekt med Objektvalg-verktøyet.

Eller

Aktiver algoritmen Velg emneversjon fra Photoshop 20.x.

Ingeniørteamet jobber med en løsning for den nyere Velg emne-algoritmen.

Dialogboksen Nytt dokument

Problem Omgåelse
Aksjesøkefeltet vises ikke nederst i dialogboksen Nytt dokument.

Løsning: Forsikre deg om at Photoshop er oppdatert.

Løsning: Søk etter aksjer på aksjenettsetdet: https://stock.adobe.com/

Søkefeltet kommer tilbake i en fremtidig oppdatering.

Transformerings-

Problem Omgåelse
Når du arbeider med Transform Warp (Rediger > Transformer> Fordrei) i kontrollmodusen Klassisk, er ikke de valgte ankerpunktene synlige.

Løsning: Oppdater til Photoshop 21.0

Løsning: Bruk en nyere kontrollfarge i stedet for kontrollfargen Klassisk.  Velg Rediger (Win) / Photoshop (Mac) > Preferanser > Hjelpelinjer, rutenett og størrelser > Kontroller. Velg en annen Kontrollfarge.

Når du transformerer et lag og alternativet Behold sideforhold er slått av på verktøylinjen, transformeres laget proporsjonalt når du drar i ett av hjørnehåndtakene.

Løsning: Oppdater til Photoshop 21.x. Ikonet Oppretthold bildeforhold oppfører seg som forventet.

Løsning for Photoshop 2019: Preferanser > Generelt... og sjekk "Bruk Legacy Free Transform" eller oppdater til Photoshop 21.x

Løsning: Hvis du vil transformere ikke-proporsjonalt, holder du inne Skift-tasten mens du drar i hjørnehåndtakene.

(Kun Mac) Hvis du bytter til en annen app under gratis transformasjonsmodus og går tilbake til Photoshop ved å klikke i en del av arbeidsområdet, avsluttes transformasjonsmodus. De fleste menyelementene er nedtonet. Du kan ikke redigere dokumentet. Klikk på en annen app igjen og bytt tilbake til Photoshop.

Verktøy

Problem Omgåelse

Hurtigvalgverktøyene er ikke synlig i verktøylinjen.

Det nye objektvalgverktøyet er standardverktøyet i samme verktøyspor som Quick Selection og Magic Wand.

Klikk på stans objektvalgverktøyet for å avsløre og velge de andre verktøyene i sporet.

Etter oppdatering til ny versjon av Photoshop vil ikke verktøylinjen omfatte nyere verktøy som Ramme og Objektvalg.

Gjenopprett verktøylinjens tilpasning til standardtilstanden, eller tilpass verktøylinjen for å inkludere de manglende verktøyene. Se Manglende verktøy på verktøylinjen.

Preferanser for grafikkprosessor (GPU)

Problem Omgåelse

Under Preferanser> Ytelse > Avanserte innstillingeralternativet Bruk oppdatert GPU-lerret er gråtonet.

Dette alternativet er ikke aktivert i denne versjonen av Photoshop.

Handlinger

Problem Omgåelse
Kommandoen Lukk andre fungerer ikke når det som er innspilt, er en handling.   Dette er en kjent begrensning. Kommandoen Lukk andre støttes ikke for innspilling av handlinger ennå.

Eksport-

Problem Omgåelse
Når du eksporterer (Fil> Eksporter> Eksporter som ) i SVG-format, vises ikke bakgrunnslaget i utdatabildet. Lås opp eller dupliser bakgrunnslaget og eksporter deretter som SVG.

Hurtigtast-

Problem Omgåelse

Når du har oppgradert fra en tidligere versjon til Photoshop CC 2019 (versjon 20.0) eller nyere, dupliseres tilordningen av F1- og Cmd+Z-tastene under overføringen av hurtigtaster.

Dette problemet oppstår hvis du allerede har endret standardtilordningen til F1 eller Cmd + Z. Tasten utfører en av handlingene, avhengig av appen.

Slett den ekstra tilordningen ved hjelp av redigeringsprogrammet for hurtigtaster. Se Slette et sett med hurtigtaster.

3D

Problem Omgåelse

I Photoshop 20.x og nyere:

• OpenGL på lerret  > Modellen kan se annerledes ut.
  • Materialmodell > Modell kan gjengi forskjellig.

3D-materialmodellen i Photoshop har endret seg og overgår til 3D-materialmodellen som brukes av Substance og Dimension

• OpenGL på lerret  > Modellen kan se annerledes ut.
  • Materialmodell > Modell kan gjengi forskjellig.

Ray Tracer har ikke endret seg, men materialmodellen har endret seg og Photoshop prøver å matche tidligere versjoner så nært som mulig. Imidlertid vil det være filer som ikke lenger vil se like ut, på grunn av hvordan Photoshop håndterer visse materialer annerledes.

For eksempel> Photoshop gikk fra Specular-Glossiness til Metal-Roughness

Photoshop flytter til Physically Based Rendering (PBR)> dette er en metode for skyggelegging og gjengivelse som gir en mer nøyaktig fremstilling av hvordan lys interagerer med overflater.

For å lage en refleksjon i tidligere versjoner måtte du bare flytte refleksjonsglidebryteren til 100 %.

For nåværende Photoshop i 2019 og over må du flytte glidebryteren Metallic til 100 % og flytte glidebryteren Roughness til 0 % for full 100 % refleksivitet.

Belysningen er borte, men Glow er nå inkludert.

Disse visuelle endringene forventes med endringene i materialmodellen.

Andre kjente problemer

Problem Omgåelse
(Bare Windows) Når du kjører Photoshop på Microsoft Surface Book med NVIDIA GPU aktivert, vises svarte bokser rundt flytende brukergrensesnittelementer i Photoshop, inkludert søkefelt, coachmerker og historikksletting. Se Svarte områder vises rundt brukergrensesnittelementer | Microsoft Surface Book.
Når du starter Photoshop, fryser programmet enten på tittelskjermen med meldingen «Laster Halide Bottlenecks …», eller det fryser/krasjer under oppstart. Se Photoshop fryser ved oppstart.

Når du åpner Fil> Filinformasjon for bestemte filer i Photoshop, får du ett eller flere av følgende symptomer med problemet:

• Dialogen Filinformasjon tar lang tid å åpne eller fryser.
  • Photoshop viser advarselen «Kan ikke vise råmetadata, innholdet er for stort».
  • Rådata har for mange antall oppføringer av « photoshop:DocumentAncestors».

Løsning: Dette problemet er løst i januar 2019-utgaven av Photoshop (versjon 20.0.2).

For mer informasjon, se Dialogboksen Filinformasjon åpnes langsomt, de fryses eller kan ikke vise råmetadata.