Kjente problemer i Photoshop

Velg hvilken Photoshop-app du ser etter kjente feil for, eller bla ned for å finne et spesifikt problem.

macOS-kompatibilitet

Apple Silicon

Problem

Løsning

Problemer med innebygd M1

Photoshop fjerner bakgrunn

Problem

Løsning

Photoshop kan fjerne bildebakgrunner.

For å løse problemet gjør du følgende:

1. Gå til Innstillinger > Teknologiske forhåndsvisninger, og aktiver Deaktiver innebygd lerret.
  2. Start Photoshop på nytt.

Kan ikke skalere egendefinerte former proporsjonalt

Problem

Løsning

Når du bruker Eksporter som, blir ikke egendefinerte former skalert proporsjonalt i Photoshop

For å løse problemet konverterer du rett og slett formlaget/formlagene til smarte objekter. Dermed kan du redigere formen siden, men du kan også låse formen når du går til eksportalternativet.

Treg oppstart av Photoshop

Problem

Løsning

(Kun Windows) Du kan oppleve at det går tregt å starte Photoshop på Windows-maskinen din.

For å løse problemet gjør du følgende:

1. Start dine Windows Image Acquisition-egenskaper (WIA) på nytt
  2. Åpne WIA-egenskaper og endre Oppstarttype fra Automatisk til Automatisk (treg oppstart)

Kan ikke åpne mer enn fem filer om gangen

Problem

Løsning

(Kun Windows) Når du prøver å åpne mer enn fem filer om gangen, vil du få opp et snurrende hjul som ikke forsvinner, og filene lar seg ikke åpne.

For å løse problemet gjør du følgende:

1. Gå til Innstillinger > Teknologiske forhåndsvisninger, og aktiver Deaktiver innebygd lerret.
  2. Start Photoshop på nytt.

Photoshop krasjer ved oppstart eller under bruk

Problem

Løsning

Photoshop på macOS 10.15.7 krasjer ved oppstart eller under bruk.

Oppgrader macOS til versjon 11.3.
Hvis du ikke kan oppdatere macOS-versjonen til 11.3, følger du løsningen som er beskrevet i Photoshop og Catalina.

Programfeil ved åpning eller lagring av filer

Problem

Løsning

Når du åpner, oppretter eller lagrer filer i Photoshop 2021 (v22.x) får du følgende feil: «Kunne ikke fullføre denne operasjonen på grunn av en programfeil»

Installer Photoshop 22.1.1 eller nyere.

Se Programfeil ved lagring av filer

Programfeil ved utføring av innholdstilpasset fyll

Problem

Løsning

En programfeil skjer i Photoshop (20.0 og nyere) ved flytting av valgt innhold og senere bruk av innholdstilpasset fyll.

Start arbeidsområdet Innholdstilpasset fyll.

Hvis du vil finne ut mer, kan du se Fjerne objekter fra bildene dine med Innholdstilpasset fyll.

«Full arbeidsdisk»-feil

Problem

Løsning

Hvis du støter på en «Full arbeidsdisk»-feil, betyr det ofte at harddisken (eller harddiskene) som brukes som arbeidsdisk, er i ferd med å gå tom for den lagringsplassen som trengs for å utføre en oppgave.

Kan ikke bla i Bridge fra Photoshop

Problem

Løsning

Bridge starter ikke når du klikker på alternativet Fil > Bla i Bridge fra Photoshop.

For å løse problemet gjør du følgende:

1. Avinstaller Bridge og Photoshop fra maskinen din.
  2. Gi databasemappene nedenfor nytt navn:
    1. C:\Programfiler (x86)\Vanlige filer\Adobe\Adobe PCD
    2. C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\caps
  3. Installer både Bridge og Photoshop på nytt.

Du kan også prøve å bytte til Bridge fra Photoshop ved bruk av Alt+Tab-tastene. Dette støttes imidlertid ikke på Mac ARM.

Kan ikke importere .sky-filer

Problem

Løsning

(kun Win) Når himmelerstatningen er åpen, vil det å dra en .sky-fil til et tomt sted i fanemargen, ikke utløse importeringen. Importeringen fungerer i macOS, men ikke i Windows.

Som en problemløsning kan du gjøre et av følgende for å importere en .sky-pakke til et Windows-system:

• Det å slippe .sky-filen i et tomt vindu i Photoshop bør utløse importeringen av himmel-forhåndsinnstillinger fra filen.
  • Hvis det finnes åpne dokumenter, skal det å slippe .sky-filen på et tomt sted i fanemargen, utløse importeringen.
  • Hvis det finnes åpne dokumenter, skal det å slippe .sky-filen i et åpent dokument, utløse importeringen.
  • Hvis Photoshop er lukket, skal det å slippe .sky-filen på et Photoshop-ikon, starte appen, og deretter utløse importeringen.

Feil med grønn skjerm

Problem

Løsning

Du kan støte på feilen med grønn skjerm når Photoshop kjører og du bytter skjermoppløsning (ved tillegging eller fjerning av en ekstra skjerm med en annen oppløsning).

Som en problemløsning gjør du ett av følgende:

• Klikk på den grønne prikken på dokument- eller applikasjonsvinduet for å endre størrelse på vinduet slik at det passer til den nåværende skjermen.
  • Avslutt Photoshop og start Photoshop på nytt.
  • Gå til Innstillinger > Teknologiske forhåndsvisninger, og aktiver Deaktiver innebygd lerret. Start Photoshop på nytt.

Photoshop fryser ved oppstart (macOS)

Problem

Løsning

Photoshop fryser ved oppstart på macOS Big Sur, og tittelskjermen viser «Laster Halide Bottlenecks...»

Oppdater til macOS Big Sur 11.2.1

Du finner ytterligere informasjon i Photoshop, Apple Silicon og Big Sur | macOS 11

Camera Raw-feil ved åpning av filer

Problem

Løsning

Du ser en av følgende feil når du åpner bilder med Camera Raw 13.x:

• «Fant ikke filen»
  • «Det er ingen api-ms-win-core-synch-ansi-|1-1-0.dll på datamaskinen»

Dette skyldes operativsystemkompatibilitet med ACR 13.0.

Sjekk Camera Raw-systemkravene og installer en tidligere versjon av Camera Raw som er kompatibel med operativsystemet.

Feil ved lasting av ippCV-biblioteket

Problem

Løsning

Når du starter Photoshop 2021 (v22.x), ser du en av følgende feil:

• Feil ved lasting av ippCV-biblioteket.
  • feil: (-215: Påstand mislyktes)

Photoshop 2021 (v22.x) krever en CPU som støtter SSE 4.2 eller nyere.

Hvis du vil finne ut om CPU-en din oppfyller denne SSE-versjonens støttekrav, kan du se Photoshop-dialogboksen Hjelp > Systeminformasjon, og se i eller nær fjerde linje.

1. f.eks. Adobe Photoshop-versjon: 22.0.0 20200921.m.1053 2020/09/21: 0fb66349f4  x64
  2. Antall starter: 6
  3. Operativsystem Mac OS 10.15.5
  4. Systemarkitektur: Intel CPU Family:6, Model:14, Stepping:3 med MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, HyperThreading

Fra og med Photoshop 22.1.1 vil du ikke lenger kunne installere Photoshop på maskiner som ikke støtter SSE v4.2 eller nyere.

Installer og bruk Photoshop 2020 (v21.x) på datamaskiner med eldre CPU-er som ikke støtter SSE v4.2 eller nyere.

Se Installer tidligere versjoner av Creative Cloud-appen

Neural Filters

Maling

En rekke problemer med maling/nettbrett er blitt adressert i nyere oppdateringer. Du finner en komplett liste i Løste problemer i Photoshop. Oppdater til den nyeste versjonen for disse rettelsene.

Problem

Løsning

I Photoshop 21.1.1 går pennetrykket tapt etter at du har kommet tilbake til Photoshop-dokumentet fra et CEP-utvidelsespanel.

(Windows 10 med Windows Ink aktivert)

Klikk på dokumentet eller verktøylinjen.

Hvis du vil lære om anbefalte innstillinger for bruk av Wacom-nettbrett med Photoshop, kan du se Nettbrettstøtte for Photoshop.

Verktøy

Problem

Løsning

Hurtigvalgverktøyene er ikke synlige i verktøylinjen.

Det nye objektvalgverktøyet er standardverktøyet i samme verktøyspor som Hurtigvalg og Tryllestav.

Klikk på og hold inne på objektvalgverktøyet for å vise og velge de andre verktøyene i sporet.

Etter oppdatering til ny versjon av Photoshop vil ikke verktøylinjen omfatte nyere verktøy som Ramme og Objektvalg.

Gjenopprett verktøylinjens tilpasning til standardtilstanden, eller tilpass verktøylinjen for å inkludere de manglende verktøyene. Se Manglende verktøy på verktøylinjen.

KBSC (introdusert i Photoshop 20.0) for visking mens du bruker penselverktøyet fungerer ikke med tyske tastaturer, siden de ikke har en Tilde-tast under Escape-tasten.

Hvis du vil bruke denne KBSC-en, må du endre systemspråket til engelsk, endre Photoshop-språket til engelsk og bruke et standard engelsk tastatur.

Skriv lag (tekst)

Problem

Løsning

Kan ikke velge tall i høyre-til-venstre-modus når oppretteren er satt til verdensklar layout med Midtøsten-funksjoner aktivert.

Under Avsnitt kan du endre paragrafretningen til venstre-til-høyre, velge og redigere tallene, og endre retningen tilbake til høyre-til-venstre.

3D

Problem

Løsning

Photoshop kan krasje hvis du lukker et 3D-dokument uten å lagre.

Gjenopprett standardinnstillingene i Photoshop, og prøv på nytt.

I Photoshop 22.4 (mai 2021) er det ikke sikkert at bruk av 3D-funksjoner (filtrene Tekstuttrekking, Belysningseffekter, Vanlig kart og Bump-kart) oppdaterer skjermen riktig eller gjengir de riktige resultatene.

Det anbefales å bruke alternativet Teknisk forhåndsvisning til å overstyre Photoshops innebygde lerretsmodus for å fortsette å bruke 3D-funksjonene.

Gå til Innstillinger > Teknologiske forhåndsvisninger, merk av for elementet Deaktiver innebygd lerret, og start deretter Photoshop på nytt.

I Photoshop 22.4 (mai 2021) vil du kanskje legge merke til uregelmessige fargeartefakter i 3D-dokumentet.

Dette kan skje hvis du oppretter eller redigerer et dokument mens du bruker overstyringen Deaktiver innebygd lerret og deretter bytter tilbake til normal modus for å vise filen. Fargeartefakten er ikke lagret i filen, og er bare et visningsavvik.

Aktiver/deaktiver synlighet for det laget for å tilbakestille det.

I Photoshop 21.1 er 3D-skygger kun delvis gjengitt.

1. Velg nettgruppe.
  2. Klikk på Tilbakestill alle i panelet Egenskaper.
  3. Velg et 3D-kameraverktøy og beveg kameraet.
  4. Gjengi 3D-modellen igjen.

I Photoshop 20.x og nyere:

• OpenGL på lerret  > Modellen kan se annerledes ut.
  • Materialmodell > Modellen kan gjengis på en annen måte.

3D-materialmodellen i Photoshop har endret seg og går over til 3D-materialmodellen som brukes av Substance og Dimension

• OpenGL på lerret  > Modellen kan se annerledes ut.
  • Materialmodell > Modellen kan gjengis på en annen måte.

Ray Tracer har ikke endret seg, men materialmodellen har endret seg og Photoshop prøver å matche tidligere versjoner så nært som mulig. Imidlertid vil det være filer som ikke lenger vil se like ut, på grunn av hvordan Photoshop håndterer visse materialer annerledes.

For eksempel > Photoshop gikk fra Specular-Glossiness til Metal-Roughness.

Photoshop flytter til Physically Based Rendering (PBR) > Dette er en metode for skyggelegging og gjengivelse som gir en mer nøyaktig fremstilling av hvordan lys interagerer med overflater.

For å lage en refleksjon i tidligere versjoner måtte du bare flytte refleksjonsglidebryteren til 100 %.

For nåværende Photoshop i 2019 og nyere må du flytte glidebryteren Metallic til 100 % og flytte glidebryteren Roughness til 0 % for full 100 % refleksivitet.

Belysningen er borte, men Glow er nå inkludert.

Disse visuelle endringene forventes med endringene i materialmodellen.

3D-volumfunksjonen fører til feil resultater i tekstlag.

Problemet er uregelmessig og relatert til GPU-ressurser. Prøv å starte datamaskinen på nytt.

Andre kjente problemer

Problem

Løsning

Når du starter Photoshop, fryser programmet på tittelskjermen med meldingen «Laster Halide Bottlenecks …», eller det fryser/krasjer under oppstart.

Penselen mangler fra pensel- og viskelærverktøy

Problem

Løsning

Du ser meldingen «Ingen pensler tilgjengelig. Penselsynkronisering kan være i gang» når du bruker pensel- eller viskelærverktøyene i Photoshop på iPad versjon 2.0.1

Hvis du avinstallerer og installerer Photoshop på nytt på iPad-en, returneres standardpenslene.

1. Lukk dokumentet i Photoshop på iPad for å synkronisere eventuelle endringer.
  2. Avinstaller Photoshop på iPad-en
    Se Slik sletter du apper på iPhone, iPad og iPod touch.
  3. Installer Photoshop på iPad-en ved å bruke App Store.