Hva endres?

Skriptgenerert grensesnitt i Photoshop er nå basert på Mondo i stedet for på Flex. Mondo-rammeverket for grensesnitt har vært brukt i Photoshop gjennom flere versjoner for å generere grensesnitt for mange interne plugin-moduler, som for eksempel Lagre for Web, Photoshop-filtergalleriet og annet. Denne funksjonen gjør at det skriptbaserte grensesnittet kan bruke Mondo-rammeverket til å generere grensesnittet.

Hvorfor denne endringen?

Denne endringen gjør at grensesnitt som genereres via skript vil kunne støtte HiDPI-/Retina-skjermer, slik at utseendet vil samsvare med det generelle programgrensesnittet.

Liste over berørte dialogbokser

Nedenfor finner du listen over dialogboksene i programmet som berøres av denne endringen:

DialogboksMeny
Kontaktkopi IIFil > Automatiser > Kontaktkopi II
Betinget modusendringFil > Automatiser > Betinget modusendring
Tilpass bildeFil > Automatiser > Tilpass bilde
ObjektivkorrigeringFil > Automatiser > Objektivkorrigering
Slå sammen til HDR ProFil > Automatiser > Slå sammen til HDR Pro
PhotomergeFil > Automatiser > Photomerge
Eksporter Slå opp farge  Fil > Eksporter > Tabeller for Slå opp farge
Lagsammensetning til filerFil > Eksporter > Lagsammensetning til filer
Lagsammensetning til PDFFil > Eksporter > Lagsammensetning til PDF
Tegnebrett til PDFFil > Eksporter > Tegnebrett til PDF
Eksporter lag til filer
Fil > Eksporter > Lag til filer
bildeprosessorFil > Skript > Bildeprosessor
Scripts Event ManagerFil > Skript > Scripts Event Manager
Last inn lagFil > Skript > Last inn filer i stakk
BildestatistikkFil > Skript > Statistikk
MålskalamarkørBilde > Analyse > Plasser skalamarkør
FlammeFilter > Gjengi > Flamme
BilderammeFilter > Gjengi > Bilderamme
TreFilter > Gjengi > Tre
Last opp til Sketchfab3D > Del 3D-lag på Sketchfab
Eksporter/importer forhåndsinnstillingerRediger > Forhåndsinnstillinger > Eksporter/importer forhåndsinnstillinger
Mursteinsfyll

Rediger > Fyll

Velg «Mønster» i innholdsnedtrekkslisten

Velg «Skript»

Velg alternativet fra Skript-nedtrekkslisten

Vev
Plasser langs bane
Tilfeldig fyll
Symmetrifyll

Grensesnittutforming: Mondo vs Flex

Det er ingen endringer i skripte-API-ene for oppretting av brukergrensesnitt. Det finnes imidlertid en forskjell i måten kontrollprogrammet for gruppering fungerer i Mondo.

I Flex fungerte kontrollprogrammet «Group» som layout-mekanisme for å gruppere kontrollprogrammer, og var selv helt usynlig. I Mondo derimot, er «Group» selv et kontrollprogram, har sin egen bakgrunn og kan ikke overlappe med andre kontrollprogrammer.

Hvis vi for eksempel har to grupper arrangert over hverandre med kontrollprogrammer i hver gruppe slik at kontrollprogrammer fra én gruppe ikke overlapper kontrollprogrammer i den andre gruppen, vil alle kontrollprogrammer synes i Flex.

Gruppekontrollprogram – Flex

I samme scenario i Mondo, vil imidlertid gruppen på toppen blokkere den nederste gruppen.

Gruppekontrollprogram – Mondo

Merk:

Noen brukere kan, av samme årsak, finne at eksisterende skript har feil grensesnittoppsett i Mondo. Alle slike skript må endres ved å fjerne overlappende «Gruppe»-kontrollprogrammer. Skript som nylig er opprettet i Mondo, eller er modifisert for å fungere med Mondo, vil også fungere fint i Flex.

HiDPI-støtte

Denne endringen gjør at skriptgrensesnittet nå støtter også har støtte for HiDPI-skjermer. Det er imidlertid ikke nødvendig å gjøre endringer i skriptene for at de skal fungere med HiDPI-skjermer. Du trenger bare å plassere 2x-bilderessursen ved siden av 1x-bilderessursene som har samme filnavn som 1x-bilderessurs etterfulgt av «@ 2X» som suffiks.

Hvis for eksempel filnavnet for 1x-bilderessurs er bildefil.png, skal 2x-bilderessurs få navnet bildefil@2x.png og finnes på samme sted.

Merk:

Hvis 2x-bilderessurs ikke blir funnet, vil 1x-bilderessurs bli brukt.

Kjente problemer

• Flash Player-kontrollprogrammet støttes ikke lenger. Det vil ikke lenger være mulig å spille av SWF-/Flash-/Flex-filer gjennom skriptgrensesnittet.
  • Treeview-kontrollprogrammet støttes ikke.
  • Tegning av grafikk støttes ikke i kontrollprogrammene Avmerkingsboks og Radioknapp.
  • Bakgrunnsfargen på knappen kan ikke endres.
  • Tegnede grafikkformer er ikke jevne.