Vanlige spørsmål (FAQ) om livssyklusslutt for Adobe Shockwave

Den 9. april 2019 avvikles Adobe Shockwave, og Shockwave Player for Windows vil ikke lenger være tilgjengelig for nedlasting.

Bedrifter med eksisterende Enterprise-lisenser for Adobe Shockwave vil fortsatt motta støtte til de gjeldende kontraktene deres utløper.

Adobe Shockwave er en nettleserbasert multimedieplattform for interaktive applikasjoner og videospill. Avvikling av Shockwave Player for Windows er det siste trinnet i en flerårig prosess: Adobe Director, et forfatterverktøy for Shockwave-innhold, ble avviklet 1. februar 2017 og Shockwave Player for macOS ble avviklet 1. mars 2017.

Adobe har et bredt tilbud av verktøy for oppretting av innhold via Creative Cloud, inkludert Adobe Animate, som brukes til å redigere interaktivt innhold for flere plattformer, for eksempel HTML5 Canvas, WebGL, Flash / Adobe AIR og andre.

Hvis du vil ha mer informasjon, ser du Vanlige spørsmål nedenfor.

Ettersom teknologier utvikler seg og bruken av mobile enheter har økt, har interaktivt innhold flyttet til plattformer som HTML5 Canvas og Web GL, og bruken av Shockwave har gått ned.

Fra 9. april 2019 vil ikke Shockwave Player for Windows lenger være tilgjengelig for nedlasting. Adobe godtar ikke lenger ETLA- og EULA-avtaler for Shockwave fra og med 9. april 2019.

Støtte for individuelle kunder avsluttes den 9. april 2019. Kunder med EULA-distribusjonslisensiering vil motta støtte til den ettårige kontrakten utløper. Entreprise-kunder vil motta støtte til kontraktene utløper i 2022.

Adobe gir forhåndsvarsel for å hjelpe kundene med å forberede seg på endringen. Avvikling av Shockwave Player for Windows er det siste trinnet i en flerårig prosess: Adobe Director, et forfatterverktøy for Shockwave-innhold, ble avviklet 1. februar 2017 og Shockwave Player for macOS ble avviklet 1. mars 2017.

I sin tid var Adobe Director og Shockwave en kraftig løsning for å opprette og spille nettbasert animasjon og spillinnhold. Gjennom Creative Cloud tilbyr Adobe et omfangsrikt verktøysett for moderne nettinnhold, prototyper og design, inkludert:

• Adobe Animate for å redigere multimedieinnhold for HTML5 Canvas, WebGL, Flash / Adobe AIR og andre nettbaserte plattformer
  • Adobe XD for å designe og lage prototyper for mobile og nettbaserte brukeropplevelser
  • Adobe Dreamweaver som designer, koder og publiserer responsive nettsteder for nettlesere og mobile enheter

Andre Creative Cloud-applikasjoner som brukes mye i animasjons- og designarbeidsflyter, inkluderer Adobe Photoshop og Adobe Illustrator