Åtgärda felet ”Adobe Creative Cloud saknas eller är skadat”

Hitta en lösning på felmeddelandet ”Adobe Creative Cloud saknas eller är skadat” som kan visas när du installerar Creative Cloud-datorprogrammet.

Varför fick jag ett felmeddelande när jag installerade Creative Cloud-datorprogrammet?

Vid installation av Creative Cloud-datorprogrammet kan du ibland få följande fel:

Adobe Creative Cloud, som behövs för att åtgärda problemet, saknas eller är skadat. Försök att reparera för att åtgärda problemet. Hämta och installera den nya kopian från http://www.adobe.com/go/adobecreativecloudapp_se om problemet kvarstår.

Du kanske får felmeddelandet på grund av följande skäl:

• Ditt Creative Cloud-datorprogram eller någon av dess bakgrundsprocesser kraschar hela tiden.
  • Kommunikationen mellan Creative Cloud-datorprogrammet och dess bakgrundsprocesser går långsamt. Se Läs mer om bakgrundsprocesser i Adobe.
  • Du kanske inte har den senaste versionen av Creative Cloud-datorprogrammet installerad på den nya datorn efter att du har migrerat från en tidigare dator.
  • Vissa filer i Creative Cloud-datorprogrammet kan inte läsas in eftersom de kan ha tagits bort av ett externt program.

Hur blir jag kvitt felet?

Klicka på Reparera i felmeddelandet för att åtgärda problemet.

1. Ta bort den aktuella installationen av Creative Cloud-datorprogrammet med rensningsverktyget för Creative Cloud. Se Kör rensningsverktyget för Creative Cloud för mer information.

2. I rensningsverktyget för Creative Cloud väljer du alternativ 3: CC-appar, Creative Cloud och CS6-produkter. Välj sedan alternativ 6: Endast Creative Cloud.

3. Byt namn på följande OOBE-mappar till OOBE.old:

• Windows: \Program (x86)\Common Files\Adobe\OOBE
    • macOS: /Library/Application Support/Adobe/OOBE
    Obs!

Gör detta om du ser felet Den här mappen används när du försöker byta namn på mappen:

• Stäng alla Adobe-program som körs på ditt system.
    • Kontrollera om någon av följande bakgrundsprocesser körs och stäng dem:

Creative Cloud, Adobe Desktop Service, CCXProcess, CCLibrary, CoreSync, CoreSync-hjälpen, Adobe IPC Broker, armsvc, AGS Service

4. Hämta och installera om Creative Cloud-datorprogrammet

1. Skapa ett nytt lokalt användarkonto med administratörsbehörighet och logga in med det kontot. Välj instruktionerna för ditt operativsystem nedan:

2. Hämta och installera om Creative Cloud-datorprogrammet.