Om du vill använda Lightroom CC måste datorn uppfylla de tekniska specifikationer som är angivna nedan.

Gäller för

oktober 2018-versionen (2.0)

Systemkrav för tidigare versioner

Obs!

• Om du vill installera och använda Lightroom CC måste du ha Windows 10 (version 1709 eller senare) eller macOS 10.12 eller senare. Lightroom CC stöds inte i Windows 7, Windows 8.x, Windows 10 (version 1511 och 1607) och macOS 10.11 (El Capitan).
  • Använder du Windows 7 med Service Pack 1 (64-bitars) på datorn? I så fall bör du eventuellt använda Lightroom Classic CC i stället. Ta en titt på systemkraven eller visa mer information.

Uppgradera operativsystemet

macOS

För att dra nytta av de senaste funktionerna och tekniken i operativsystemen kräver Creative Cloud 2019-programmen macOS Sierra (10.12) eller senare. Om du kör en äldre version av Mac OS X tillhandahåller Apple en kostnadsfri uppdatering av macOS High Sierra (10.13).

Klicka här för att hämta den senaste uppdateringen
Klicka på bilden för att starta uppdateringsprocessen

Se Uppdatering till MacOS High Sierra för mer information.

Windows 10

För att dra nytta av de senaste funktionerna och tekniken i operativsystemen kräver Creative Cloud 2019-programmen Windows 10 Creators-uppdateringen (version 1703) eller senare. Om du kör en äldre version tillhandahåller Microsoft en kostnadsfri uppdatering till den senaste versionen av Windows 10.

Klicka här för att installera den senaste uppdateringen
Klicka på bilden för att starta uppdateringsprocessen

Windows 8.1

Den senaste versionen av Creative Cloud-programmenstöderinte Windows 8.1. Microsoft avslutade den kommersiella supporten för Windows 8.1 i januari 2018.

För att dra nytta av de senaste funktionerna i CC 2019-programmen måste du uppgradera ditt operativsystem till en kompatibel version av Windows 10. Om du inte kan uppgradera till Windows 10 just nu kan du fortsätta använda tidigare versioner av Creative Cloud-programmen. Men du kan inte använda nyligen introducerade program som Premiere Rush eller Adobe XD.

För att få uppgraderingsalternativ från Windows 8.1 ska du kontakta Microsoft Support eller din Microsoft-återförsäljare.

Windows 7

De senaste versionerna av Adobes video- och ljudverktyg kräver Windows 10 (version 1703 eller senare).Prestanda och stabilitet är högsta prioritet för alla våra användare. Att köra våra program på den aktuella versionen av Windows 10 hjälper till att få en optimal upplevelse med våra verktyg.

Kommersiell support för Windows 7 upphörde 2015. Mer information om Windows-support finns iWindows faktablad om livscykler.

För att få uppgraderingsalternativ från Windows 7 ska du kontakta Microsoft Support eller din Microsoft-återförsäljare.

Systemkrav för Lightroom CC

Windows

Systemkrav
Processor Intel®- eller AMD-processor med 64-bitarsstöd; 2 GHz-processor eller bättre
Operativsystem Microsoft Windows 10* med 64-bitarsfunktioner (version 1709 eller senare)
RAM 4 GB RAM (8 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB tillgängligt hårddiskutrymme för att installera programmet
Bildskärmsupplösning Skärm på 1024 x 768
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: Radeon-grafikprocessor med stöd för DirectX 12 eller OpenGL 3.3
  • Intel: Skylake-grafikprocessor eller nyare grafikprocessor med stöd för DirectX 12
  • NVIDIA: grafikprocessor med stöd för DirectX 12 eller OpenGL 3.3
  • Grafikkort med OpenGL 3.3- och DirectX 10-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
  • 1 GB VRAM-minne (Video RAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm
Internet Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av medlemskap och tillgång till onlinetjänster†

* Stöds inte i Windows 10 version 1511 och 1607.

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användarvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

macOS

Systemkrav
Processor Flerkärnig Intel®-processor med 64-bitarsstöd
Operativsystem macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra) eller macOS 10.14 (Mojave)
RAM 4 GB RAM (8 GB rekommenderas)
Hårddiskutrymme 2 GB ledigt hårddiskutrymme (kan inte installeras på en volym med ett skiftlägeskänsligt filsystem eller på flyttbara flashminnen)
Krav för grafikprocessoracceleration
  • AMD: macOS 10.12 eller macOS 10.13 med stöd för Metal.
  • Intel: macOS 10.12 eller macOS 10.13 med stöd för Metal.
  • NVIDIA: macOS 10.12 eller macOS 10.13 med stöd för Metal.
  • grafikkort med OpenGL 3.3-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
  • 1 GB VRAM-minne (Video RAM). 2 GB VRAM-minne (4 GB rekommenderas) om du har en stor bildskärm med hög upplösning, som en 4K- eller 5K-bildskärm
  • grafikkort med OpenGL 3.3-funktioner för grafikprocessorrelaterade funktioner.
Internet  Internet-anslutning och registrering krävs för aktivering av programvaran, validering av prenumerationer och tillgång till onlinetjänster†

† Obs! En Internet-anslutning, ett Adobe ID-id och godkännande av licensavtalet krävs för att aktivera och använda den här produkten. Produkten kan integreras med eller tillåta åtkomst till vissa nättjänster från Adobe eller tredje part. Adobes tjänster är bara tillgängliga för personer som är minst 13 år gamla och tjänsterna kräver att du godkänner ytterligare användarvillkor och Adobes integritetspolicy. Programmen och tjänsterna finns inte i alla länder eller på alla språk och kan upphöra eller ändras utan förvarning. Ytterligare avgifter eller medlemsavgifter kan tillkomma.

Tillgängliga språkversioner för Lightroom CC

Adobe Photoshop Lightroom CC är tillgängligt på följande språk:

Deutsch

Nederlands

English

Español

Français

Italiano

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어