Lär dig hur du förhindrar felmeddelanden om att du fortfarande är i testversionen (eller att testversionen har gått ut), även om du har redan har köpt en Creative Cloud-prenumeration.

Obs!

Det kan ta upp till en timme för ditt köp att bearbetas. Programmen fortsätter att visa alternativen för ett kostnadsfritt medlemskap tills det bearbetas. Du kan behöva vänta lite längre om du gjort inköpet inom den senaste timmen.

Se till att din prenumeration är aktiv

1. Logga in på Adobe-kontot på Adobe.com med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord.

Om du redan är inloggad klickar du på profilbilden överst i navigeringsfältet.

Obs!

Kontrollera att du har loggat in på ditt konto med rätt Adobe ID, om du har mer än ett.

2. I navigeringsfältet längst upp klickar du på Planer.

Nav-fält-planer
  3. Under Mina planer ska du klicka på Hantera plan.

Hantera plan
  4. I avsnittet Plan och betalning ska du kontrollera att din prenumeration är aktiv. Det är troligt att du ser ett meddelande om att du är i testversionen eller att din testversion har gått ut om prenumerationen har upphört att gälla

Kontot har upphört att gälla
  5. Om din prenumeration visas som aktiv kan ett inaktuellt betalningskort vara orsaken till problemet.

För att se om din betalningsinformation är aktuell ska du, i avsnittet Planer och betalning välja Hantera betalning.

Redigera betalningsinformation
  6. Om det behövs kan du uppdatera dina kreditkortsuppgifter i popupfönstret och klicka sedan på Spara.

Ditt nya betalningssätt träder i kraft under nästa faktureringsprocess.

Logga ut från Creative Cloud-datorprogrammet och logga sedan in på nytt

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apples menyfält (Mac OS) för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Du kan även öppna datorprogrammet Creative Cloud på följande plats:

• Windows: Start > Programs > Adobe Creative Cloud
    • Mac OS: Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

2. Klicka på Logga ut i profilmenyn.

Logga ut
    Logga ut
  3. I bekräftelserutan klickar du på Logga ut. Alla Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID inaktiveras på den aktuella datorn.

4. Om du vill logga in på nytt anger du ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord och klickar sedan på Logga in.

5. Starta ett Creative Cloud-program (t.ex. Photoshop eller Illustrator) som ingår i ditt medlemskap. Logga in på nästa skärm om du uppmanas till det.

Sök efter uppdateringar för Creative Cloud-datorprogrammet

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apples menyfält (Mac OS) för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Du kan även öppna datorprogrammet Creative Cloud på följande plats:

• Windows: Start > Programs > Adobe Creative Cloud
    • Mac OS: Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud

2. Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

3. Välj Kontrollera om det finns programuppdateringar i snabbmenyn. Du kan också trycka på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Alternativ+R (Mac Os) för att uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet och söka efter uppdateringar.

Sök efter programuppdateringar
    Sök efter programuppdateringar
  4. En uppmaning visas på skärmen om du inte använder den senaste versionen av datorprogrammet Creative Cloud. Klicka på Uppdatera.

Ta bort Adobe-relaterade poster i värdfilen

Om de tidigare lösningarna inte fungerar kan datorn ha problem med anslutningen till Adobes aktiveringsservrar. Detta kan bero på att operativsystemets värdfil är felaktigt konfigurerad (operativsystemets värdfiler mapparvärdnamntill IP-adresser).

För att lösa det här problemet, försök att ta bort Adobe-relateradeposterfrånvärdfilen. Du kan ta bort de Adobe-relateradeposterfrånvärdfilen på två sätt:

Reparera värdfilen automatiskt genom att använda Limited Access Repair-verktyget: Repareravärdfilen genom att använda Limited Access Repair-verktyget. Med den här metoden behöver du inte manuellt redigeravärdfilen -- verkyget reparerar automatiskt filen.

Återställ värdfilen manuellt: Om problemet inte åtgärdas trots att du kör reparationsverktyget Limited Access, ska du återställa värdfilerna manuellt.

Har du fortfarande problem?

Om förslagen ovan inte hjälper kan du antingen följa anvisningarna i Avancerad felsökning av anslutning eller kontakta oss.