Lär dig hur du förhindrar felmeddelanden om att du fortfarande är i testversionen (eller att testversionen har gått ut), även om du har redan har köpt en Creative Cloud-prenumeration.

Obs!

Det kan ta upp till en timme för ditt köp att bearbetas. Programmen fortsätter att visa alternativen för ett kostnadsfritt medlemskap tills det bearbetas. Du kan behöva vänta lite längre om du gjort inköpet inom den senaste timmen.

1. Logga in på ditt Adobe-konto.

Obs!

Kontrollera att du har loggat in på ditt konto med rätt Adobe ID, om du har mer än ett.

2. Under Mina planer ska du klicka på Hantera plan.

Hantera planalternativ under Mina planer
  3. I avsnittet Plan och betalning ska du kontrollera att din prenumeration är aktiv. Om den har slutat gälla är det förmodligen därför du får meddelanden om att du kör testversionen eller om att din testversion har upphört att gälla.

Plan som har löpt ut i avsnittet Plan och betalning
  4. Om din prenumeration visas som aktiv kan ett inaktuellt betalningskort vara orsaken till problemet.

För att se om din betalningsinformation är aktuell ska du, i avsnittet Planer och betalning välja Hantera betalning.

Redigera betalningsinformation
  5. Om det behövs kan du uppdatera dina kreditkortsuppgifter i popupfönstret och klicka sedan på Spara.

Ditt nya betalningssätt träder i kraft under nästa faktureringsprocess.

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen i menyraden (Mac) eller meddelandefältet (Windows) om du vill öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Om du inte hittar Creative Cloud-ikonen på skärmen kanske du har stängt datorprogrammet Creative Cloud. Starta om det:

Windows: Skriv Creative Cloud i sökfältet bredvid Windows-logotypen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Mac: Klicka på Finder-symbolen i Dock och sök sedan efter Creative Cloud-programmet.

2. Klicka på profilikonen i det övre högra hörnet av programmet och klicka på Logga ut.

Utloggningsalternativet i Creative Cloud-datorprogrammet
  3. I bekräftelserutan klickar du på Logga ut. Alla Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID inaktiveras på den aktuella datorn.

4. Logga in på Adobe-kontot igen.

5. Starta ett Creative Cloud-program (t.ex. Photoshop eller Illustrator) som ingår i ditt medlemskap. Logga in på nästa skärm om du uppmanas till det.

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen i menyraden (Mac) eller meddelandefältet (Windows) om du vill öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Om du inte hittar Creative Cloud-ikonen på skärmen kanske du har stängt datorprogrammet Creative Cloud. Starta om det:

Windows: Skriv Creative Cloud i sökfältet bredvid Windows-logotypen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Mac: Klicka på Finder-symbolen i Dock och söka sedan efter Creative Cloud-programmet.

2. Beroende på vilken version av datorprogrammet Creative Cloud som du använder, gör du något av följande:

Gå till Hjälp- menyn och välj Kontrollera om det finns uppdateringar.

Kontrollera om det finns uppdateringar alternativ på Hjälp-menyn
    1. Klicka på de tre vertikala punkterna i programmets övre högra hörn.
    2. Välj Kontrollera om det finns programuppdateringar på snabbmenyn.
    Alternativet Kontrollera om det finns programuppdateringar (gammal version)
  3. Om du inte använder den senaste versionen av Creative Cloud-programmet, visas ett uppdateringsmeddelande bredvid programnamnet i programlistan. Klicka på Uppdatera.

Om de tidigare lösningarna inte fungerar kan datorn ha problem med anslutningen till Adobes aktiveringsservrar. Detta kan bero på att operativsystemets värdfil är felaktigt konfigurerad (operativsystemets värdfiler mapparvärdnamntill IP-adresser).

För att lösa det här problemet, försök att ta bort Adobe-relateradeposterfrånvärdfilen. Du kan ta bort de Adobe-relateradeposterfrånvärdfilen på två sätt:

Reparera värdfilen automatiskt genom att använda Limited Access Repair-verktyget: Repareravärdfilen genom att använda Limited Access Repair-verktyget. Med den här metoden behöver du inte manuellt redigeravärdfilen -- verktyget reparerar filen automatiskt.

Återställ värdfilen manuellt: Om problemet inte åtgärdas trots att du kör reparationsverktyget Limited Access, ska du återställa värdfilerna manuellt.

Har du fortfarande problem?

Om lösningarna ovan inte fungerar kan du prova stegen i Lös anslutningsfel eller kontakta oss.

Om du har en Creative Cloud for teams-prenumeration hos Adobe och stöter på detta problem testa följande:

1. Om du har en proxyservermiljö, kontrollera proxyinställningarna. Mer information finns i Proxystöd för Creative Cloud-programmen.

2. Säkerställ att du har vitlistat passande nätverksändpunkter i din miljö. För en detaljerad lista över nätverksändpunkter som behövs för att vitlista, se Adobe Creative Cloud-nätverksändpunkter.

3. Säkerställ att licensen tilldelas rätt användare (e-postadress).

4. Kontrollera inställningarna för brandvägg och antivirus. Mer information finns i Felsök hämtnings- och installationsproblem med Creative Cloud.