Felsökning & hjälp

Ladda ner och installera

Hur laddar jag ner och installerar Creative Cloud?

Du kan hämta alla Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ditt Adobe-ID och lösenord för att slutföra nedladdningen. För mer information, inklusive hur du installerar äldre versioner och söker efter uppdateringar, se Hämta och installera Creative Cloud-program.

Varför installeras inte mitt Creative Cloud-program?

För lösningar på felet ”kunde inte installera”, se Fel: ”Kunde inte installera” Creative Clouds program för stationära datorer. För att lösa andra problem med hämtning, installation och uppdatering, se denna felsökningsguide för nedladdning och installation.

Kan man ladda ner en utvärderingskopia av Creative Cloud?

Ja! Du kan hämta utvärderingsversioner av Creative Cloud-program från Creative Clouds programkatalog. Du måste logga in med ett Adobe-ID och lösenord för att hämta en utvärderingsversion. Mer information finns i Hämta och installera en Creative Cloud-utvärderingsversion.

Hur hittar jag mitt Adobe-ID och lösenord?

Läs dessa enkla lösningar till vanliga problem med Adobe-ID och inloggning för att återfå åtkomsten till ditt konto.

Kan jag installera Creative Cloud på en annan dator?

Du kan installera Creative Cloud-program på högst två datorer. Om du vill installera ett Creative Cloud-program på en tredje dator måste du inaktivera det på en av dina tidigare datorer. Lär dig mer om att aktivera och inaktivera Creative Cloud-program.

Kontohantering

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Logga in på ditt Adobe-konto med ditt Adobe-ID och lösenord.  Klicka därifrån på fliken Säkerhet och sekretess och sedan på Ändra under Lösenord. För mer information om hur du ändrar lösenord och andra kontouppgifter, se Hantera ditt Adobe ID-konto.

Hur ändrar jag mina kreditkortsuppgifter?

Hur uppgraderar jag eller ändrar mitt medlemskap?

Att byta Creative Cloud-planer är enkelt. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera eller ändra din plan.

Min utvärderingsversion upphör snart. Hur uppgraderar jag den?

Det är enkelt att uppgradera din utvärderingsversion till ett betalt medlemskap. Följ dessa stegvisa instruktioner för att uppgradera och påbörja ditt medlemskap.

Hur avslutar jag medlemskapet och vad händer då med mina filer?

Om du väljer att avsluta ditt medlemskap har du fortfarande tillgång till Creative Clouds kostnadsfria medlemsförmåner och filer som du har sparat på din enhet. Du får ingen tillgång till program och de flesta tjänster, och ditt lagringsutrymme i molnet minskas till 2 GB. Lär dig hur du avslutar olika typer av Creative Cloud-medlemskap och förstår Adobes abonnemangsvillkor.

Molntjänster

Vad är det stationära programmet Creative Cloud?

Creative Cloud för stationära datorer är en central plats för att hantera alla de program och tjänster som ingår i ditt Creative Cloud-medlemskap. Lär dig hur du kan hämta program, dela filer, hitta bilder och mycket mer.

Hur lagrar man filer i molnet?

Ditt Creative Cloud-konto innehåller online-lagringsutrymme som ger dig åtkomst till dina filer på alla enheter och datorer. Se den här utbildningen för att lära dig mer om hur du delar och lagrar innehåll. Om du vill se hur mycket lagringsutrymme som du har, se Bläddra, synkronisera och hantera resurser.

Vad är Creative Cloud-bibliotek?

Creative Cloud-bibliotek gör det möjligt för dig att få tillgång till, organisera och dela kreativa resurser. Lär dig hur i den här korta självstudiekursen, Hantera resurser med Creative Cloud-bibliotek. För mer information, se Creative Cloud-bibliotek.

Hur lägger jag till teckensnitt från Typekit?

Lär dig hur man bläddrar, lägger till och synkroniserar Typekit-teckensnitt så att de är tillgängliga i alla dina Creative Cloud-program.

Är Creative Cloud Market-resurserna gratis?

Creative Cloud-medlemmar (förutom kunder med Photography-planer) kan hämta upp till 500 kostnadsfria resurser varje månad. Du kan välja ur ett urval av royaltyfri vektorgrafik, ikoner, mönster, gränssnittskit och mycket mer. För mer information, se Creative Cloud Market.

Utbildning, team och företag

Varför fick jag en inbjudan att gå med i Creative Cloud?

Om du vill få åtkomst till Creative Cloud för team- eller företagsmedlemskap behöver du få en inbjudan av din IT-administratör. Följ länken i e-postinbjudan för att skapa ett Adobe-ID och ett lösenord och logga in. För mer information, se Acceptera en inbjudan för att gå med i Creative Cloud.

Hur använder jag mitt Creative Cloud för återbetalningskod för utbildning?

Gå till Lös in ditt Creative Cloud-medlemskap och följ instruktionerna för att logga in på (eller skapa) ditt Adobe-konto och för att lösa in ditt köp. För mer information, se Serienummer, inlösenkoder och produktkoder | Student & Teacher Editions.

Jag köpte precis en studentutgåva av Creative Cloud. Var ska jag börja?

Prova några av dessa snabba självstudiekurser, skapade särskilt för studenter, för att snabbat komma igång med din inlärning.

Var kan jag få hjälp med Creative Cloud för företag?

Se sidan Lär dig mer om och support för företag för dokumentation, verktyg, uppdateringar, support och mycket mer.

Var kan jag få mer information om att använda Creative Cloud för team?

Se Creative Cloud för team (slutanvändare) för att lära dig hur man laddar ner och installerar sin första app, använda Creative Clouds program för stationära datorer med mera. För att få hjälp med att administrera Creative Cloud för team, se Creative Cloud för team (administratörer).

Vanliga problem

Hur löser man ett fel med begränsad åtkomst?

Använd verktyget Limited Access Repair om du får felmeddelandet ”Du kan ha begränsad åtkomst till Adobes program eller tjänster.”

Varför får jag ett felmeddelande som anger att jag saknar Windows-uppdateringar från Microsoft?

Från och med versionen från juni 2016 använder Creative Cloud-program numera Visual C++ 2015-körningar från Microsoft. Den här ändringen kan kräva att du installerar uppdateringar till ditt Windows-operativsystem.

Varför måste jag logga in för att använda mitt Creative Cloud-program?

Du måste logga in på ditt konto regelbundet som validering för licensen, var 30:e dag för månadsabonnenter och var 99:e dag för årsabonnenter. Du måste även logga in när du hämtar eller uppdaterar Creative Cloud-program. För information, se Logga in och logga ut för att aktivera eller inaktivera Creative Cloud-program.

Varför öppnas inte mitt Creative Cloud-program?

Om din app visar ett roterande hjul eller en tom vit skärm, testa lösningarna i denna artikel för att lösa problemet.