Använd Adobe Photoshop Mix till att kombinera kraften i Adobe Photoshops programvara med mobil bekvämlighet för att skapa en kreativ fotoredigeringsupplevelse som är lätt att använda på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook. Programmets förmåga att klippa ut, blanda och redigera bilder utan att förstöra dem innebär att ditt originalfoto förblir detsamma. Dessutom kan arbetsflöden som är anslutna till Creative Cloud i Mix öppna upp obegränsade kreativa möjligheter.

Allmän information

Hur fungerar Adobe Photoshop Touch jämfört med Photoshop Mix?

Adobe Photoshop Touch skapades från början för att erbjuda delar av Photoshop-verktygen i en fristående men begränsad app. Photoshop Mix är enbart avsett för kombinering av bilder. Funktionerna kan utökas med molntjänsterna i Adobe Creative SDK genom integreringen med program som Photoshop CC och Lightroom CC.

Mix har skapats med nya Creative SDK och levererar funktioner och funktionalitet för mobila enheter som tidigare bara fanns i våra professionella datorprodukter. Nu finns de i en lättanvänd app där uppkoppling är lika viktigt som redigering.

Hur skaffar jag Photoshop Mix?

Photoshop Mix för iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter och Chromebook finns tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning från iTunes och Google Play.

Photoshop Mix för iOS finns för närvarande tillgängligt på engelska, franska, tyska, japanska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), polska, ryska, koreanska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, svenska, turkiska, danska, nederländska, finska, norska och tjeckiska.

Appen för Android finns för närvarande tillgänglig på: engelska, franska, tyska och japanska.

Information om de senaste systemkraven finns på Photoshop Mix-sidan i iTunes App Store eller Google Play.

Hur använder Photoshop Mix funktionerna i Adobe CreativeSync?

Med CreativeSync kan du smidigt flytta mellan olika appar på din mobila enhet i ett sammanhängande arbetsflöde.

I Photoshop Mix kan du smidigt flytta arbeten till och från: den nya Photoshop Fix-appen, Lightroom for mobile, Comp och Sketch. Mix är även kompatibelt med Adobe Spark Video och Adobe Spark Page.

Var finns mer information om Photoshop Mix?

Du kan hitta mer information om Photoshop Mix på produktsidan för Adobe Photoshop Mix.

Var kan jag få hjälp och support med Photoshop Mix?

Se en självstudiekurs för att komma igång eller besök supportforumet.

Var kan jag läsa mer om Photoshop Mix?

Se den utförliga självstudiekursen Komma igång med Photoshop Mix.

Använda Adobe Photoshop Mix

Hur lägger jag till en bild?

Tryck på ikonen + till vänster om skärmen. Du kan ta ett foto med kameran, eller välja en befintlig bild från kamerarullen, Creative Cloud, Lightroom, med mera.

Kan jag använda Photoshop Mix för att justera bilder?

Huvudfunktionen i Photoshop Mix är att klippa ut och kombinera foton. Men justeringsmenyn erbjuder ett antal funktioner som du oftast bara förväntar dig från en app för redigering.

1. Öppna eller lägg till en bild i Photoshop Mix.
  2. Tryck på Justera. Justera verktygsfält visas.
  3. Tryck på Autokorrigering för att tillämpa de bästa justeringarna.
  4. Du kan också välja ett justeringsläge som Exponering, Kontrast, Klarheteller Mättnad. Svep åt sidan för att justera grader.
  5. Acceptera ändringarna.

Hur tillämpar jag fördefinierade filter eller utseenden för bilder?

Adobe Photoshop Mix innehåller flera fördefinierade filter som kallas Utseende. Tillämpa en look för att slutföra en bild eller ett lager. Du kan även tillämpa en Selektiv look i en del av ett foto. Så här tillämpar du en allmän look:

1. Tryck påUtseende.
  2. Tryck för att välja och förhandsvisa ett utseende.
  3. Tryck på Acceptera för att tillämpa looken.

Hur tillämpar jag ett utseende för ett specifikt område i en bild?

Adobe Photoshop Mix innehåller flera fördefinierade filter som kallas Utseende. Du kan tillämpa ett utseende för en hel bild eller en del av bilden. Gör något av följande för att tillämpa ett utseende för en hel bild eller ett lager:

1. Välj ett lager och tryck på Utseende.
  2. Tryck för att välja och förhandsvisa ett utseende.
  3. Tryck på ett markeringsverktyg och måla över ett område av bilden eller lagret. Utseendet tillämpas på valt område.
  4. Tryck på Acceptera för att tillämpa looken.

Hur klipper jag ut ett objekt ur en bild?

Du kan klippa ut delar av en bild för att isolera de delar som du behöver. Du kan till exempel vilja isolera objektet från bakgrunden.

1. Markera en bild eller ett lager.
  2. Tryck på Klipp ut.
  3. Använd markeringsverktygen för att välja det område som du vill isolera eller klippa ut. Resten av bilden maskeras.
  4. Acceptera ändringarna för att klippa ut objektet.

Hur beskär jag en bild?

1. Öppna en bild eller en komposition.
  2. Tryck på Beskär.
  3. Markera en beskärningstyp och dra i dess handtag.
  4. Tryck på Acceptera.

Kan jag ta bort oönskade objekt från en bild?

Photoshop Mix erbjuder åtkomst till innehållsanpassad fyllning som sköts av Creative Cloud. Du kan använda innehållsanpassad fyllning för att ta bort oönskade objekt från en bild. När du använder den här funktionen överförs bilden till Creative Cloud, bearbetas och resultatet returneras till din enhet.

1. Öppna en bild och tryck på Fler redigeringar och sedan på Innehållsanpassad fyllning.
  2. Använd ett markeringsverktyg för att markera det oönskade objektet eller området.
  3. Tryck på Fyllning

Bilden överförs till Creative Cloud och resultatet visas.

Kameran skakade när jag tog en bild. Kan jag fixa det?

Ibland skakar kameran när en bild tas och det kanske inte går att ta om bilden. Skakreducering från Creative Cloud kan bidra till att reducera oskärpan som orsakas av kameraskakning.

1. Öppna en bild och tryck på Fler redigeringar och sedan på Skakreducering. Resursen överförs till Creative Cloud.
  2. Välj en återgivning och tryck på Acceptera.

Kan jag justera ett foto och placera objektet stående?

Det kan hända att objekt inte visas stående i en bild på grund av perspektivförvrängning. Upright från Creative Cloud tar bort förvrängningar orsakade av perspektiv eller kameralinser.

1. Öppna en bild och tryck på Fler redigeringar och sedan på Upright. Resursen överförs till Creative Cloud.
  2. Välj en återgivning och tryck på Acceptera.

Hur sparar jag min komposition för användning i Photoshop?

Du kan spara en Photoshop Mix-komposition som en PSD-fil för ytterligare redigering i Photoshop CC.

Tryck på ikonen Dela och välj sedan Skicka till Photoshop.

Kompositionen överförs till Creative Cloud och återges som en PSD-fil i Creative Cloud-resurserna.

När dessa steg är slutförda kommer din Mix-bild automatiskt att läsas in som en PSD-fil, så att du kan fortsätta din kreativa redigering i Photoshop CC på skrivbordet. Se till att du loggar in på Photoshop CC med samma Adobe ID som du använde när du loggade in på Photoshop Mix.

Måste jag hämta alla mina projekt när jag använder Photoshop Mix?

Nej. I den senaste uppdateringen av Photoshop Mix kan du välja vilka projekt du vill synkronisera med din enhet. Vid selektiv synkronisering lagrar appen endast de metadata som krävs för varje projekt på din enhet. Övriga metadata hämtas från molnet när de behövs. Du behöver inte längre frigöra utrymme manuellt när minnet börjar bli fullt.