Översikt över masstillägg

Funktionen Importera användare (massöverföring) gör det möjligt för dig som företagsadministratör att skapa en fil som består av användaridentiteter och att skicka filen till sidan för administratörens användarhantering av företagskunder för bearbetning. Varje post i filen representerar en användare och resultatet av bearbetningen är att ett konto skapas för var och en av alla användare. Eftersom många tusentals konton kan vara inblandade visas status och förloppet för bearbetningen för dig och du kan avbryta bearbetningen av filen när som helst.

Enterprise-konton skapas som ett resultat av ett kundköp av ett licensavtal med Adobe som berättigar kunden till ett visst antal licenser till olika Adobe-produkter. När köptransaktionen slutförs skapar en agent på Adobe ett konto för företaget och en användare med administrativa funktioner för det aktuella kontot. Administratören kan skapa och hantera användarkontona för medlemmar i deras företag.

Obs!

Funktionen Importera användare har inte stöd för användarsmeknamn som har specialtecken, t.ex. komma (,) och semikolon (;).

Funktion

När en fil har valts för bearbetning utförs följande förkontroller och felmeddelanden skickas om kontrollerna misslyckas.

• Fil i CSV-format
  • Sidhuvud giltigt, om sådant finns
  • 1 - 5 000 poster

För varje post:

• E-postadressen ska vara giltig
  • Noll eller fler detaljerade produktkonfigurationer
  • Land, om det finns, är giltigt och ett land där Adobe bedriver verksamhet
  • Alternativ, om de finns, är giltiga

En begränsning på 5 000 poster per fil är det maximala värdet som kan bearbetas för varje enskild importåtgärd.

När en fil bearbetas behandlas varje post individuellt enligt följande:

E-postadressdomänen är

Åtgärd

Undantag

Fordrat av företaget och Adobe hanterade Adobe ID-konto skapas med angiven e-postadress. Välkomstmejl skickas.

Har redan en inbjudan som pågår eller så finns ett konto med den angivna e-postadressen.

Land, om det finns, är inte öppet för Adobe-verksamhet.

Ogiltiga produktkonfigurationer eller så har kvoten har överskridits.

Fordrat av företag och Enterprise hanterade Personuppgift skapas med det angivna användarnamnet. Lägg till i angivna produktkonfigurationer. E-postadress används inte utom för att avgöra domän. Inget mejl har skickats.

Användarnamnet finns redan.

Land, om det finns, är inte öppet för Adobe-verksamhet.

Ogiltiga produktkonfigurationer eller så har kvoten har överskridits.

Inte fordrat av företag

Skicka inbjudningsmejl till användarens e-postadress. Inget konto har skapats. Den inbjudan hör samman med de listade produktkonfigurationerna.

Om kontot finns, lägg till i produktkonfigurationer.

Har redan en inbjudan eller ett konto med den angivna e-postadressen.

Land, om det finns, är inte öppet för Adobe-verksamhet.

När bearbetningen av alla filposter har slutförts genereras ett e-postmeddelande till den initierande användaren som informerar om slutförande och resultatsammanfattning.

Om importåtgärden avbryts upphör bearbetningen när det är praktiskt. Bearbetning som har slutförts återkallas inte.

Användargränssnitt

I panelen Lista användare för den administrativa konsolen finns det en ikon för att överföra en användarfil. Filen måste vara av typen "csv" och ha ett .csv-suffix. Dess format beskrivs nedan.

När importen har markerats visas en dialogruta som visar instruktioner, har en länk för att hämta en exempelfil och har en länk för att bläddra och markera en fil för överföring och bearbetning.

När en fil har valts för bearbetning förkontrolleras dess giltighet och eventuella fel som kan spåras rapporteras. Om det inte finns några sparas filen på servern och bearbetningen påbörjas. Endast en importåtgärd får vara igång för ett angivet företag (oavsett domän), så den efterföljande initieringen av importåtgärder är inaktiverad tills den första är klar.

När den accepteras för bearbetning visas en rad på fliken Importera resultat för panelen Lista användare. Posten visar följande:

• Filnamn
  • datum/tid för överföring och start för bearbetning
  • Status (Bearbetning / Slutförd / Avbruten) (uppdateras regelbundet)
  • Antal skapade konton (uppdateras regelbundet)
  • Antal fel (uppdateras regelbundet)
  • Bearbetningshastighet (poster/sekund) (uppdateras regelbundet)
  • Beräknad återstående tid (uppdateras regelbundet)
  • En kontroll som avbryter åtgärden (endast när bearbetningen pågår)
  • Länk till rapport (när bearbetningen är klar)
  • En kontroll för att ta bort posten (när bearbetningen är klar)

När du klickar på filnamnet visas en popup-rapport med mer information om bearbetningen när statusen är Avslutad eller Avbruten. Sammanfattningen visar antal lyckade bearbetningar och olika typer av fel. Endast ett annat värde än noll visas.

När bearbetningen påbörjas börjar eventuella skapade användare att visas i listan Aktiva användare, om den visas (eller så uppdateras antalet, om det visas).

När bearbetningen påbörjas visas användarinbjudningar i listan Väntande inbjudningar, om den visas (eller så uppdateras antalet, om det visas)

Rapporten är tillgänglig när bearbetningen har slutförts och visar resultaten för varje bearbetad post. I rapporten finns det tre kolumner:

• Radnummer
  • E-postadress
  • status och felmeddelande (om det finns några)

Rapporten sorteras efter radnummer och radnumren motsvarar det ursprungliga radnumret i csv-filen.

Viktigt: Sidan Importresultat visar rapporter som är 90 gamla dagar eller mindre. Rapporter som är mer än 90 gamla dagar tas automatiskt bort utan inblandning av en systemadministratör.

Filformat

Filen som listar användarna måste följa RFC 4180 (CSV-filspecifikation). Om sådan finns, måste sidhuvudraden vara enligt följande:

Typ, e-post, produktkonfigurationer, användarnamn, landskod, förnamn, efternamn, alternativ

Obs! Dessa fält kan ändras regelbundet. Kontrollera att dina sidhuvud matcher det senaste provet från Admin Console.

Dessa fält definieras enligt följande:

Fält

Syntax

Tolkning

Typ Ett av värdena Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID. De här värdena styr vilken ID-typ som tilldelas till användaren. Inte skiftlägeskänslig. ID-typen måste vara giltig för domänen.
E-post

RFC 2822 sek 3.4.1

Max 60 tecken

Ett namn och en domän. För Enterprise-administrerade domäner används endast domännamnet. Användarnamnet avgör kontonamnet. För andra kontotyper är det e-postadress som används för användaren och kontonamnet.
Produktkonfigurationer En kommaseparerad lista med smeknamn för produktkonfigurationer Smeknamnet för produktkonfigurationen som du vill tilldela till användaren. Du kan tilldela användaren till flera produktkonfigurationer samtidigt. Separera konfigurationsnamnen med kommatecken. Till exempel "Publikhantering: Publikhanterare - standardåtkomst, Endast anpassad plan - Anpassa plan - Design"
Användarnamn Någon sträng. Begränsat till ASCII. Används bara i Enterprise-administrerade domäner. Kontonamn som ska användas för denna användare. Begränsningar för e-postadress och samma e-postadress kan läggas på av domänägaren. Maximal längd 255
Landskod ISO 3166-1 alpha-2 Landskoder Detta är en landskod på två bokstäver (till exempel, USA = "US") Om den finns ska den vara markerad för att försäkra att den användaren är från ett land där Adobe kan bedriva verksamhet legalt. Måste finnas för Enterprise-administrerade konton.
Förnamn Sträng Maximal längd 255
Efternamn Sträng Maximal längd 255
Alternativ

Kommaseparerad lista över namn. Det här fältet är för framtida användning

Förväntade framtida värden:

NoEmail: inaktivera överföring av välkomstmejl för konton.

ResetPassword: flagga konto för återställning av lösenord

Hämta

Felsökning av massöverföring

Det här avsnittet hjälper dig att felsöka feltillstånd eller andra problem som kan uppstå vid användning av funktionaliteten massimport med Adobe Admin Console.

Felet "Ogiltiga konfigurationsnamn"

Om du får felet "Ogiltiga konfigurationsnamn" (”INVALID_CONFIGURATIONS”) ska du kontrollera produktkonfigurationen i Admin Console:

• Om produktkonfigurationen är "Standardkonfiguration" är detta en virtuell konfiguration som tillhandahålls som ett exempel. Du måste redigera denna konfiguration för att konvertera den till en riktig, fungerande produktkonfiguration.
  • Om du skapar en ny produktkonfiguration försvinner "Standardkonfiguration".
  • När du har redigerat produktkonfigurationen eller skapat ny kan du testa massimport igen.

Validera CSV-format

Validera din CSV-fil genom att jämföra den med exempelmallen på instrumentpanelen. De viktiga fälten är förnamn, efternamn, användar-ID, e-postadress och landskod.

Om användaren finns misslyckas inte importen. I stället ser du ett meddelande om att användaren finns i massöverföringsrapporten.

Överföringsrapporten listar andra fel separat från befintliga användarvarningar.

Importfel

Obligatoriska fält för olika typer av användar-ID:

Typ E-post Produktkonfigurationer Användarnamn Landskod Förnamn Efternamn Alternativ
Adobe ID Nödvändiga Valfritt Valfritt Valfritt Valfritt Valfritt Valfritt
Enterprise ID Nödvändiga Nödvändiga Valfritt Valfritt Valfritt Valfritt Valfritt
Federated ID Nödvändiga Nödvändiga Nödvändiga Nödvändiga Valfritt Valfritt Valfritt

Kända problem

Importfelmeddelandet i massimportrapporten trunkeras för närvarande på höger sida. Detta kommer att korrigeras i en kommande version av Admin Console.

Importfeltillstånd, meddelanden och svarskoder

Situation

Meddelande

Anteckningar

Ogiltig rubrikrad för CSV-fil

Ogiltig sidhuvudrad i CSV-fil. Sidhuvudraden måste vara

Typ, e-post, produktkonfigurationer, användarnamn, landskod, förnamn, efternamn, alternativ

Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte.

Rubrikrad saknas för CSV-fil

Ogiltig sidhuvudrad i CSV-fil. Sidhuvudraden måste vara

Typ, e-post, produktkonfigurationer, användarnamn, landskod, förnamn, efternamn, alternativ

Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte.

Felaktigt antal kolumner i rubrikrad Ogiltigt filformat på rad 2: Se exempel för att få hjälp. csv-filraden har fel antal kolumner Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte.
Felaktigt antal kolumner i datarad

Ogiltigt filformat på rad 2: Se exempel för att få hjälp. csv-filraden har fel antal kolumner

Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte.
Inga datarader i CSV eller 1 datarad och rubrikrad saknas Ogiltig fil. Lägg till minst en användare till filen och försök igen. Se exempel för att få hjälp.  Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte.
Typvärdet är ogiltigt

Ogiltigt filformat på rad 2: Identitetstypen måste vara någon av Adobe ID, Enterprise ID eller Federated ID. (Rad nummer 2.)

Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte
E-postadressen är ogiltig

Ogiltigt filformat på rad 2: Giltig e-postadress förväntas. (Rad nummer 2.)

Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte
E-postadressen tillhör en annan domän se nedan
Ogiltig landskod: Har inte två bokstäver Ogiltigt filformat på rad 2: Landskoden måste överensstämma med ISO 3166-1 alpha-2 (landskod med två tecken). (Rad nummer 2.) Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte. Måste vara giltigt och ett a-land som Adobe gör affärer med.
Landskoden är förbjuden (till exempel, KP) Ogiltig landskod. Visas som meddelande i rapport och i sammanfattning.
Landskoden är två bokstäver men inte någon giltig kod (till exempel, AB) Ogiltig landskod. Visas som meddelande i rapport och i sammanfattning.
Förnamn och efternamn eller användarnamn eller alternativ för långt (> 255) Ogiltigt filformat på rad 3: En sträng överstiger 255 tecken. (Rad nummer 3.) Import avvisas vid överföringstillfället och massimporten körs inte.
Användarnamnet inte någon e-postadress Ogiltigt användarnamn.

Detta beror på om den verifierade källan kräver detta.

Visas också i sammanfattning.

Användarnamnet och e-postadressen måste matcha Ogiltigt användarnamn.Användarnamnet och e-postadressen måste vara samma för det här företaget

Detta beror på om den verifierade källan kräver detta.

Ogiltigt användarnamn. visas i sammanfattning

E-postadress inte i rätt domän E-postdomänen ägs inte.Den här användaren hanteras av ett annat företag, eller är av en annan typ. E-postdomänen är inte ägare. visas i sammanfattningen.
Alternativfältet har felaktigt värde   Ingen kontroll eller meddelanden för närvarande
Internt fel Internt fel: <string>
Användaren redan inbjuden Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats. Första delen visas i sammanfattning.
Användaren finns redan i företaget Redan kopplad till företaget.Användaren xxx> är redan kopplad till ditt företag. Första delen visas i sammanfattning.
Kodningen stöds inte   Kodningstypen stöds inte.

Vissa specifika fall:

Företagsdomän och typ

Förhandsvillkor

Åtgärd

Förväntning

Meddelande

d3 är Typ3-fordrad Användaren u@d3 finns Typ3 Lägg till u@d3 som Typ1 Fel Redan kopplad till företaget.Den här användaren finns
  någon Lägg till u@d3 som Typ2 Fel E-postdomänen ägs inte.Den här användaren hanteras av ett annat företag, eller är av en annan typ.
  Användaren u@d3 finns Typ3 Lägg till u@d3 som Typ3 Fel Redan kopplad till företaget.Användaren u@d3 är redan kopplad till ditt företag.
  Användaren u@d3 finns som Typ1 i företaget Lägg till u@d3 som Typ1 Fel Redan kopplad till företaget.Användaren u@d3 är redan kopplad till ditt företag.
  Användaren u@d3 finns som Typ1 i företaget Lägg till u@d3 som Typ3 Fel Redan kopplad till företaget.Användaren u@d3 är redan kopplad till ditt företag.

Användaren u@d3 bjöd in Typ1

u@d3 finns inte

Lägg till u@d3 som Typ1 Fel Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats.

Användaren u@d3 bjöd in Typ1

u@d3 finns inte

Lägg till u@d3 som Typ3 Fel Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats.

Användaren u@d3 bjöd in Typ1

u@d3 skapade Typ1 efter inbjudan

Lägg till u@d3 som Typ1 Fel Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats.

Användaren u@d3 bjöd in Typ1

u@d3 skapade Typ1 efter inbjudan

Lägg till u@d3 som Typ3 Fel

Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats.

Användaren u@d3 bjöd in Typ1

u@d3 skapade Typ1 före inbjudan

Lägg till u@d3 som Typ1 Fel Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats.

Användaren u@d3 bjöd in Typ1

u@d3 skapade Typ1 före inbjudan

Lägg till u@d3 som Typ3 Fel Redan inbjuden som Adobe ID-användare.En inbjudan har redan skickats.
  Användaren u@d3 finns Typ1 inte i företaget Lägg till u@d3 som Typ3 Lyckades
  d2 har inte gjorts anspråk på av detta företag

Lägg till u@d2 som Typ3

Fel E-postdomänen ägs inte.Denna användare hanteras av ett annat företag eller har en annan användartyp.

d2 är typ 2-fordrad Användaren x@y bjöd in Typ2 till d2 Lägg till x@y som Typ1 Fel Redan inbjuden som Adobe ID-användare En inbjudan har redan skickats.
  någon Lägg till u@d3 som Typ2 Fel E-postdomänen ägs inte.Den här användaren hanteras av ett annat företag, eller är av en annan typ.
  någon Lägg till x@y som Typ3 Fel E-postdomänen ägs inte.Den här användaren hanteras av ett annat företag, eller är av en annan typ.

Prestandainformation

Om du vill undvika att överlasta, är en arbetscykelregel på 66,6 % en del av bearbetningen. Om tiden för att bearbeta en post skiljer sig från det rullande medelvärdet med mer än 10 % justeras hastigheten så att behandling av förfrågningar bara förbrukar 2/3 av realtiden.

Dessutom hanterade ett driftteam hastighetsstyrningen så att den även begränsar bearbetningshastigheten. Om hastighetsstyrningen är explicit inställd är styrningen av arbetscykeln inaktiverad. Det finns ett API-anrop för att växla tillbaka till arbetscykelbaserad hastighetsstyrning.

Antalet förfrågningar som bearbetas per sekund visas för dig för att ge feedback gällande prestandan.

Målhastigheten för skapandet av 1 000 konton som vart och ett läggs till i 2 produktkonfigurationer är 1 konto/sekund, då räknas inte arbetscykeln på 66,6 %, så att den synbara bearbetningshastigheten blir 0,66 konton/sekund eller ca 40 konton/minut. Skapandet av 1 000 konton med den här hastigheten tar 25 minuter. Skapandet av 5 000 konton med den här hastigheten tar två timmar och fem minuter.