Basisbeginselen

Wat is Adobe Acrobat DC?

Acrobat DC is de nieuwste versie van Acrobat-abonnementsoftware. Acrobat DC is de meest mobiele en productieve PDF-oplossing voor samenwerking die Adobe te bieden heeft. Acrobat DC bevat Acrobat-software voor bureaublad-pc's, de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten met professionele mobiele functies en de premium services van Adobe Document Cloud zodat u altijd verbonden en productief bent, overal en op elk apparaat.

Hier zijn slechts enkele van de vele dingen die u met Acrobat DC kunt doen:

• Altijd productief, ook onderweg: ontgrendel de professionele functies in de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten en de premium online services om onderweg nog meer te doen met PDF's. Of u nu PDF's wilt maken, bewerken, exporteren, ordenen, delen of ondertekenen, u kunt een taak op één apparaat beginnen en uw werk op een ander apparaat hervatten met directe toegang tot essentiële PDF-gereedschappen op of in meerdere computers, browsers en mobiele apparaten.
  • PDF-tekst en -afbeeldingen bewerken: bewerk PDF-documenten op intuïtieve wijze in Acrobat met behulp van een vertrouwde interface voor aanwijzen en klikken. Met een Acrobat Pro DC-abonnement kunt u nu zelfs tekst en afbeeldingen bewerken op uw iPad of Android-tablet.
  • Gescande documenten bewerken: maak een foto van een papieren document met de camera van uw mobiele apparaat en converteer deze naar een PDF die u op een pc kunt bewerken. Hierbij worden de fonts automatisch afgestemd, zodat nieuwe bewerkingen niet te onderscheiden zijn van de bestaande tekst.
  • Beveiligde PDF's maken: maak hoogwaardige PDF-bestanden vanuit Acrobat of populaire Microsoft Office-apps. Voeg beperkingen toe om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gekopieerd, bewerkt of afgedrukt door anderen.
  • PDF's naar Office exporteren: converteer PDF-bestanden naar de Word-, Excel- of PowerPoint-indeling met behoud van lettertypen, opmaak en indeling.
  • Werk met Dropbox, Box, Google Drive en OneDrive: open, bewerk, deel en sla uw bestanden op in uw Dropbox-, Box-, Google Drive of Microsoft OneDrive-account terwijl u in Acrobat DC werkt.
  • Elk gewenst document ondertekenen, waar u ook bent: vul formulieren direct in, en onderteken en verzend ze met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen.
  • Gevoelige informatie verwijderen:  zoek naar en verwijder tekst, afbeeldingen en zelfs metadata, permanent!

Ik heb al een eerdere versie van Acrobat. Wat heb ik aan een abonnement op Acrobat DC?

Redenen om de onbeperkte Acrobat DC-versie bij te werken:

• Gebruik de Adobe Document Cloud-services om al uw essentiële PDF-taken online of met uw mobiele apparaat te voltooien.
  • Gebruik Adobe Document Cloud om verbonden te blijven met uw documenten en meer te kunnen doen met uw PDF's, vanaf elk apparaat en overal.
  • Maak, converteer, deel en onderteken bestanden via uw bureaublad-pc, mobiel apparaat of browser.
  • Geniet van een snel en eenvoudig revisieproces met de nieuwe Document Cloud-service voor revisies. Stuur één koppeling om alle opmerkingen van iedereen in een enkel PDF-bestand online te verzamelen en blijf zo op de hoogte van de voortgang van het hele proces.
  • Alle documenttaken die uw aandacht vereisen zijn direct inzichtelijk. De takenlijst op de nieuwe startpagina biedt u een overzicht van welke documenten u nog moet bekijken, reviseren, of ondertekenen, naast gedetailleerde informatie over de verschillende taken.
  • Ontvang een kennisgeving van elke handeling die op een document wordt uitgevoerd. De nieuwe meldingsklok laat u weten wanneer iemand actie onderneemt of een verzoek indient voor elk document dat met of door u is gedeeld.
  • Op de startpagina kunt u nu de status bekijken en bijhouden van de documenten die ter ondertekening zijn verzonden, maar u kunt ook herinneringen instellen, verzoeken annuleren en nog veel meer.
  • Werk nu nog productiever op de nieuwste Windows-apparaten met touchfunctionaliteit, zoals Surface Pro. Werk nu nog efficiënter met de aanraakbalk op MacBook Pro-computers.
  • Vul formulieren in en onderteken ze nu nog sneller met de nieuwe Adobe Sensei-functie voor formuliervelddetectie en deel vergrendelde kopieën die ongeldig worden indien iemand ze wijzigt.
  • Bekijk bestanden veilig online en sla ze op met 100 GB online-opslagruimte.
  • Achterhaal snel en nauwkeurig alle verschillen tussen twee versies van een PDF-bestand met het volledig nieuwe gereedschap Bestanden vergelijken.
  • Open meerdere PDF's in één venster om sneller te kunnen werken met de nieuwe weergave op meerdere tabbladen.
  • Maak gloednieuwe genummerde lijsten of lijsten met opsommingstekens terwijl u met het gereedschap PDF bewerken werkt.
  • Met de nieuwe workflow Scannen naar PDF kunt u gemakkelijk de beste scanopties voor optimale resultaten kiezen.
  • Met het bijgewerkte gereedschap Certificaten kunt u documenten nu nog makkelijker digitaal ondertekenen, certificeren en verifiëren.
  • Gebruik de verbeterde zoekfunctie voor gereedschappen om snel het juiste gereedschap voor het uitvoeren van een bepaalde taak te vinden.
  • Start op SharePoint gebaseerde, gedeelde revisies op een Mac om snel feedback te geven en ontvangen.

Redenen om Acrobat XI bij te werken, zijn alle bovenstaande voordelen, plus:

• Converteer gescande papieren documenten naar direct bewerkbare PDF's.
  • Bewerk PDF's sneller doordat u alinea's op volledige pagina's opnieuw kunt plaatsen en sneller en gemakkelijker lijsten met opsommingsteken kunt bijwerken.
  • Exporteer PDF's naar Word, Excel, PowerPoint, met verbeterde opsommingstekens en tabellen.
  • Vul formulieren direct in, en onderteken en verstuur ze vanaf elke locatie met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen.
  • Gebruik spellingcontrole om spelfouten in uw PDF te identificeren en te corrigeren.
  • U kunt automatisch foto's uit papieren documenten bijsnijden en corrigeren.
  • Los tekstherkenningsfouten in scans sneller op door documenten naast elkaar weer te geven.

Op mobiele apparaten en internet kunt u ook het volgende doen:

• U hebt continu toegang tot nieuwe functies en upgrades, zonder extra kosten.
  • Maak, bewerk en onderteken PDF's met de nieuwe mobiele app van Acrobat Reader.
  • Bewerk teksten en afbeeldingen in een PDF op uw iOS- of Android-tablet.
  • Deel de pagina's van uw PDF-bestanden opnieuw in vanaf uw iOS- of Android-tablet of smartphone.
  • Pas de camera van uw mobiele apparaat toe als draagbare scanner.
  • Verkrijg handtekeningen van anderen, houd hun reacties bij en archiveer de ondertekende documenten.
  • Deel koppelingen naar PDF's, volg belangrijke documenten en bevestig de ontvangst ervan.
  • Sla uw bestanden veilig online op en bekijk ze wanneer u wilt.

Bekijk het overzicht en vergelijk hoe deze Acrobat DC-versie is veranderd ten opzichte van eerdere versies.

Welke producten zijn opgenomen in de Adobe Acrobat DC-productfamilie?

Adobe Acrobat DC bevat bureaubladproducten, gratis mobiele apps en online services die beschikbaar zijn via Adobe Document Cloud.

Bureaubladproducten voor Windows:

Bureaubladproducten voor Mac OS:

Mobiele apps:

Webtoepassing:

Welk product van Acrobat DC is voor mij het meest geschikt?

Zie de Acrobat DC-productvergelijking om te zien wat de beste manier is om Adobe Acrobat te kopen.

Wat krijg ik als ik mij abonneer op Acrobat DC?

Wanneer u zich abonneert op Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC, betaalt u een klein maandelijks bedrag voor het volgende:

• Acrobat Pro- of Acrobat Standard-software voor bureaublad-pc's respectievelijk, inclusief altijd toegang tot nieuwe functies en upgrades, zonder extra kosten.
  • Met de Adobe Document Cloud-services ontgrendelt u de professionele mobiele functies in de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten en de premium online services om onderweg nog meer te kunnen doen met PDF's.

Ik abonneer mij op Acrobat DC. Welke nieuwe functies zijn het laatst toegevoegd?

Nieuwe en verbeterde functies worden doorgaans elk kwartaal uitgebracht. Om te zien wat er in de loop van de tijd is toegevoegd, leest u het overzicht met Nieuwe functies van Acrobat.

Biedt Adobe gereedschappen waarmee IT-afdelingen Adobe-software in de hele onderneming eenvoudiger kunnen implementeren?

Ja, Adobe biedt allerlei gereedschappen en hulpmiddelen waarmee u de implementatie van Acrobat DC in uw hele onderneming kunt stroomlijnen en IT-kosten kunt beperken. Voor meer informatie gaat u naar de pagina IT-bronnen.

Biedt Adobe implementatieopties voor Adobe Document Cloud-apps voor mobiele apparaten?

Ja, Adobe werkt samen met vooraanstaande leveranciers van EMM-platforms (Enterprise Mobility Management) om ondernemingen in staat te stellen Adobe Document Cloud-apps voor mobiele apparaten veilig te beheren en distribueren.

Waar vind ik informatie over het gebruik van de nieuwe functies in Acrobat DC?

Voor informatie en zelfstudies over hoe u de nieuwe kenmerken en functies in Acrobat kunt gebruiken, gaat u naar Acrobat DC - Leren en ondersteuning.

Hoe werkt de productactivering in Acrobat DC?

Productactivering is een vereist proces. Hiermee controleert Adobe of de software origineel is en wordt gebruikt conform uw productlicentieovereenkomst. Deze controle is bedoeld om uw rechten als consument én de rechten van Adobe als softwareontwikkelaar te beschermen. Met activering wordt ook bevestigd dat de software die u hebt aangeschaft niet vervalst is.

Acrobat DC-producten worden automatisch via internet geactiveerd. Tijdens de activering worden er geen persoonlijke gegevens verzonden. Elke licentie voor individuele gebruikers biedt het recht dat Acrobat op twee computers tegelijkertijd mag zijn geïnstalleerd. Zie de Adobe-softwareactiveringspagina voor meer informatie.

Als uw organisatie werkt met computers die niet online mogen zijn voor activering, kunnen IT-beheerders als uitzondering een offline activering instellen met de Adobe Customization Wizard. Meer informatie over IT-bronnen.

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Acrobat DC uit te voeren?

Zie de Acrobat-pagina met technische specificaties voor meer informatie.

In welke talen is Acrobat DC beschikbaar?

Zie de Acrobat-pagina met technische specificaties voor meer informatie.

Welke talen kan ik gebruiken in Adobe Document Cloud-services en opslagverbindingen?

Zie de pagina met Talen van Adobe Document Cloud voor meer informatie.

Adobe Document Cloud-services

Wat kan ik doen met Adobe Document Cloud-services wanneer ik werk in Acrobat DC?

Met Document Cloud-services kunt u essentiële PDF-taken uitvoeren via een webbrowser of mobiel apparaat:

• PDF maken - Converteer documenten, afbeeldingen of foto's naar PDF-bestanden (internet en mobiel)
  • PDF exporteren - Converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, of RTF-bestanden (internet en mobiel)
  • PDF bewerken: Voeg tekst toe of bewerk tekst in een PDF-bestand (alleen iPad en Android-tablet met Acrobat Pro DC-abonnement)
  • PDF indelen - Rangschik, verwijder of roteer pagina's in een PDF (internet en mobiel, alleen met een Acrobat Pro DC-abonnement)
  • PDF combineren Voeg meerdere bestanden samen tot een enkel PDF-bestand (alleeninternet )
  • Verzenden ter revisie: Verzend één e-mail met één koppeling naar zoveel revisoren als u maar wilt. Houd de feedback van iedereen bij in een enkel online bestand. (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad-pcs, internet en mobiele apparaten)
  • PDF's delen: Verzend, volg en bevestig de levering van documenten op elektronische wijze, in plaats van via fax of avondpost (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad, internet en mobiele apparaten)
  • Verzenden ter ondertekening - Verzend documenten voor ondertekening en beheer, volg en sla de documenten online op (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad, internet en mobiele apparaten)
  • Invullen en ondertekenen - Vul formulieren snel en gemakkelijk in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad, internet en mobiele apparaten)
  • Volg en beheer documenten online en sla ze op.
  • Adobe Document Cloud-opslag - Bekijk uw bestanden en sla ze online op met 100 GB aan opslagruimte

Moet ik Adobe Document Cloud-services werken als ik Acrobat DC koop?

Nee. De Acrobat DC-bureaubladsoftware kan op zichzelf worden gebruikt. U hoeft de extra functies en voordelen van de Adobe Document Cloud-services dus niet te gebruiken.

Moet ik online zijn om Acrobat te gebruiken?

De eerste keer dat u de bureaubladsoftware van Acrobat DC opent, moet u een internetverbinding hebben voor activering. Hierna kunt u eenvoudig offline werken. Als u een abonnement aanschaft, moet u zich regelmatig aanmelden om uw referenties te laten verifiëren (om de 30 dagen als u een maandabonnement hebt, of om de 99 dagen met een jaarabonnement). Als u een document wilt verzenden voor elektronische ondertekening met Adobe Sign of als u PDF-bestanden wilt delen, hebt u een online verbinding nodig.

In mijn bedrijf kan ik software niet in de cloud uitvoeren, maar toch heb ik Acrobat nodig. Wat moet ik doen?

De bureaubladsoftware van Acrobat DC wordt niet in de cloud uitgevoerd. Het programma wordt lokaal geïnstalleerd en op uw bureaublad uitgevoerd.  Acrobat DC kan echter wel verbinding maken met de Document Cloud-services om u toegang tot meer functies en mogelijkheden te bieden.  Als uw bedrijf verbiedt dat software verbinding maakt met de cloud, kunt u het beste contact opnemen met uw IT-beheerder. De instellingen van Acrobat kunnen worden aangepast om toegang tot de cloudservices te verwijderen. Meer informatie over IT-bronnen.

Is Adobe Document Cloud veilig?

Ja. Bij Adobe is de beveiliging van uw digitale ervaringen onze prioriteit. Beveiligingsmethoden die voldoen aan industriële normen zijn diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, alsook in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit, Adobe Document Cloud implementeert beveiligingspraktijken die voldoen aan de industriële normen om uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie te beschermen. Voor meer informatie over onze beveiligingpraktijken, de Adobe-levenscyclus van veilige producten (Adobe Secure Product Lifecycle), of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing raadpleegt u www.adobe.com/nl/security.

Mobiel

Wat kan ik doen met de Adobe Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten?

Met de gratis Adobe Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten kunt u gemakkelijk en overal PDF-bestanden weergeven, van opmerkingen voorzien, invullen, ondertekenen en delen op al uw Android-, Windows- en iOS-apparaten. Ook krijgt u professionele Adobe Document Cloud-functies om nog meer te kunnen doen met PDF's wanneer u een abonnement aanschaft voor Adobe Acrobat Standard DC of Adobe Acrobat Pro DC. Ontdek meer over de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. U kunt deze ook downloaden van Google Play, de iTunes App Store of de Windows Phone Store.

Wat is de Adobe Sign-app voor mobiele apparaten en hoe werkt deze app met Acrobat Reader voor mobiele apparaten?

De Adobe Sign-app voor mobiele apparaten is een gratis, zelfstandige app die werkt als een mobiele aanvulling op Adobe Sign. De app is onderdeel van abonnementen op Acrobat Standard DC, Acrobat Pro DC en Adobe Document Cloud voor bedrijven. Met Adobe Sign kunt u volledige zakelijke transacties afronden, waar u ook bent. Met eSign Manager kunt u documenten ter ondertekening verzenden, ondertekenen, bijhouden en beheren, allemaal via uw iOS- of Android-apparaat. Deze app is ook ideaal om de elektronische handtekeningen van uw klanten te verzamelen. Adobe Sign werkt onafhankelijk van de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. Bestaande Adobe Sign-abonnees kunnen de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store.

Wat is de Adobe Scan-app voor mobiele apparaten?

Adobe Scan is een gratis app waarmee u hoogwaardige PDF's met automatische tekstherkenning kunt maken van papieren documenten en whiteboarddocumenten. Adobe Scan wordt aangedreven door de AI van Adobe Sensei en verbetert automatisch uw scans, corrigeert perspectieffouten, detecteert documentgrenzen en automatiseert workflows zodat u onderweg beter kunt werken.

Bieden de mobiele apps van Adobe Document Cloud ondersteuning voor EMM (Enterprise Mobility Management)?

Ja. Adobe streeft ernaar bedrijfsklanten te helpen bij hun vraag naar mobiele oplossingen met betrekking tot bedrijfsproductiviteit terwijl hun beveiliging en naleving worden gewaarborgd. De Acrobat Reader- en Adobe Sign-apps voor mobiele apparaten ondersteunen beide het Android for Work EMM-platform. Bovendien is Adobe Acrobat Reader voor Microsoft Intune beschikbaar voor iOS en Android. Acrobat Reader ondersteunt ook het AppConfig-platform. Meer informatie over IT-bronnen.

Bevat Acrobat Reader voor mobiele apparaten alle functies die beschikbaar zijn op mijn computer?

Nee, maar de mobiele app van Acrobat Reader bevat wel alle essentiële PDF-gereedschappen, inclusief de populairste Acrobat-functies. Met Acrobat Reader op Android- of iOS-apparaten kunt u PDF's eenvoudig maken, exporteren, invullen, ondertekenen, indelen en delen. En als u op een iPad of Android-tablet werkt, kunt u ook tekst en afbeeldingen in een PDF-bestand bewerken en pagina's indelen. Ontdek meer over de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten.

Acrobat DC aanschaffen

Hoe kan ik Acrobat DC kopen?

Acrobat DC is beschikbaar als een abonnement. U kunt Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC aanschaffen via een jaarlijks of maandelijks abonnement. Dit omvat Acrobat Pro of Standard voor uw bureaublad, plus mobiele Adobe Document Cloud-apps en Document Cloud-services.

Selecteer een store om Acrobat DC-producten te bestellen of neem contact op met een Adobe Authorized Reseller. Als u Acrobat DC voor uw organisatie wilt aanschaffen, is het handig wat meer te weten te komen van volumelicenties.

Ik heb al een eerdere versie van Acrobat. Wat is voor mij de beste optie om Acrobat DC te kopen?

Dankzij abonnementen is Acrobat DC betaalbaarder dan ooit. Bovendien hebt u nu ook nog eens toegang tot de professionele Adobe Document Cloud-services.

Zie de Acrobat DC-productvergelijking om opties voor abonnementen en eenmalige aankoop te bekijken. U kunt ook de Acrobat DC-versievergelijking bekijken om te begrijpen waarin Acrobat DC verschilt van eerdere versies.

Is er een proefversie van Acrobat DC?

Ja de proefversie bevat de nieuwste bureaubladversie van Acrobat Pro DC voor Mac en Windows, plus Adobe Document Cloud-services waarmee u optimaal profiteert van de geavanceerde mobiele en online functies. U kunt documenten converteren naar PDF's en ze exporteren als bewerkbare Microsoft Office-bestanden vanaf uw bureaublad-pc, mobiele apparaat of internetbrowser. Bewerk uw tekst en afbeeldingen op een iPad of Android-tablet en vul uw formulieren in, of onderteken en verzend ze met de slimme functie voor automatisch invullen. Bovendien kunt u PDF's ter revisie delen, handtekeningen krijgen en de reacties op een PDF bijhouden en beheren. Dit alles vanaf uw bureaublad-pc, mobiele apparaat of internetbrowser. Bekijk de Veelgestelde vragen over de proefversie.

Bevat de proefversie van Acrobat DC ook services voor elektronische ondertekening?

Ja, de proefversie bevat het gereedschap Adobe Sign als onderdeel van Acrobat Reader DC, Acrobat Standard DC of Acrobat Pro DC. Met het Adobe Sign-gereedschap van Acrobat kunt u handtekeningen van derden ophalen, reacties bijhouden en ondertekende documenten archiveren.

Is Acrobat alleen voor bureaublad-pc's ook beschikbaar als onbeperkte softwarelicentie?

Ja, Adobe biedt een aantal verschillende opties voor de aanschaf van Acrobat-software om tegemoet te komen aan de vereisten van onze klanten. De Acrobat 2017-productfamilie is beschikbaar via een onbeperkte softwarelicentie (alleen bureaublad) die wordt verkocht via volumelicentieprogramma's zoals het Transactional Licensing-programma, het Cumulative Licensing-programma en via reguliere en online winkels via productcodesleutels en digitale levering.

Mijn bedrijf is geïnteresseerd in het aanschaffen van Acrobat in volume. Hoe kan ik beginnen?

Neem contact op met een Adobe Authorized Reseller of met een Adobe -verkoopvertegenwoordiger voor ondernemingen.

Functionaliteit

Hoe kan ik formulieren maken in Acrobat DC?

Acrobat DC bevat drie gereedschappen waarmee u invulbare PDF-formulieren kunt maken en verbeteren.

• Het gereedschap Formulier voorbereiden in Acrobat DC is het primaire gereedschap. Hiermee kunt u bestaande formulieren snel en eenvoudig converteren naar invulbare PDF-formulieren. Scan een papieren formulier of selecteer een eenvoudig formulier dat in Microsoft Word, Excel, of een andere toepassing is gemaakt. Vervolgens zal Acrobat het formulier automatisch herkennen en statische formuliervelden converteren naar invulbare velden. U kunt ook formuliervelden toevoegen of bewerken, en intelligente functies toevoegen om zeker te zijn dat u alle benodigde informatie verzamelt. Onder de rubuuste formulierontwerpopties vindt u onder andere knoppen, selectievakjes, berekeningen, handtekeningvelden en vereiste velden. Lees meer over invulbare PDF-formulieren of bekijk de zelfstudie.
  • Met het JavaScript-gereedschap in Acrobat Pro kunt u invulbare formulieren verbeteren door geavanceerde opmaak, berekeningen of validaties toe te voegen. U kunt ook handelingen toewijzen aan knoppen en formuliervelden koppelen aan bedrijfsdatabases.
  • Het gereedschap Invullen en ondertekenen wordt aangestuurd door Adobe Sign en is beschikbaar via Acrobat DC-abonnementen. Het biedt u een snelle en eenvoudige manier om formulier- en handtekeningvelden aan een document toe te voegen voordat u andere gebruikers om hun handtekening gaat vragen. Lees meer over elektronische handtekeningen of bekijk de zelfstudie.

Hoe kan ik in Acrobat DC formulieren verzamelen die door anderen zijn ingevuld?

In Acrobat DC kunt u beantwoorde formulieren op een aantal verschillende manieren verzamelen, afhankelijk van uw doelstellingen.

• Als u een Acrobat DC-abonnement hebt, kunt u het gereedschap Delen gebruiken om uw formulier te uploaden naar Adobe Document Cloud, waarna u een koppeling naar het formulier deelt met specifieke ontvangers, en u een melding ontvangt wanneer uw bestand wordt bekeken.  U kunt Acrobat ook gebruiken om een bestaand papieren of elektronisch formulier te converteren naar een eenvoudig PDF-bestand - zonder invulbare formuliervelden toe te voegen – en dat bestand vervolgens te verzenden naar anderen als bijlage bij een e-mail. Vervolgens kan iedereen met de gratis software van Adobe Acrobat Reader DC het PDF-formulier invullen met het nieuwe gereedschap Invullen en ondertekenen en daarna het bestand naar u terugsturen.
  • Als u een formulier hebt dat vaak wordt gebruikt en u een overzicht wilt bijhouden van de reacties van alle gebruikers, kunt u de formuliergegevens met het gereedschap Formulier voorbereiden automatisch verzamelen in Acrobat en in een tabelindeling compileren. Vervolgens kunt u de gegevens exporteren naar een spreadsheet voor verdere analyse.
  • Als het belangrijkste doel van uw document is om handtekeningen van anderen te verzamelen, kunt u met het nieuwe gereedschap Invullen en ondertekenen (aangedreven door Adobe Sign en beschikbaar met Acrobat Pro- en Acrobat Standard-abonnementen) documenten met zowel handtekening- als formuliervelden verzenden, bijhouden, beheren en opslaan.

Met een abonnement op Adobe Document Cloud voor ondernemingen kunt u ook services voor het verzamelen van formuliergegevens en elektronische ondertekening toevoegen aan uw zakelijke toepassingen via kant-en-klare integratie, API's en professionele services.

Hoe is de ondersteuning voor Flash-compatibele video's gewijzigd in Acrobat DC?

Acrobat DC biedt niet langer de mogelijkheid om Flash-compatibele video's in te sluiten in PDF-bestanden. Dit is alleen van invloed op het maken van nieuwe PDF's. Acrobat DC en Acrobat Reader DC blijven ondersteuning bieden voor de weergave van PDF-bestanden met Flash-inhoud als deze bestanden in eerdere versies zijn gemaakt.

Is Acrobat DC compatibel met 64 bits?

Ja. Acrobat wordt uitgevoerd als 64-bits toepassing. Zie Acrobat DC-systeemvereisten voor meer informatie.

Welke beveiligde weergavemodi zijn beschikbaar in Adobe Acrobat DC en Adobe Acrobat Reader DC?

Net als de Beveiligde modus in Acrobat Reader, is de Beveiligde weergave een implementatie van Sandboxing-technologie voor de veelzijdige Acrobat-functieset. Voor Acrobat DC heeft Adobe de functionaliteit van de Beveiligde weergave uitgebreid, zodat niet alleen op schrijven-gebaseerde aanvallen worden geblokkeerd (waarbij wordt geprobeerd om schadelijke code op uw computersysteem te implementeren via de PDF-bestandsindeling), maar ook op lezen-gebaseerde aanvallen (waarbij wordt geprobeerd om uw vertrouwelijke gegevens of intellectuele eigendommen te stelen via PDF-bestanden).

Net als de Beveiligde modus, beperkt de Beveiligde weergave de uitvoering van niet-vertrouwde programma's (bijvoorbeeld elk PDF-bestand en de bijbehorende processen) tot een beperkte sandbox om te voorkomen dat schadelijke code via de PDF-indeling naar het bestandssysteem van uw computer schrijft of van het systeem leest. De Beveiligde weergave beschouwt alle PDF-bestanden als potentieel kwaadaardig en beperkt de verwerking ervan tot de sandbox, tenzij u aangeeft dat een specifiek bestand kan worden vertrouwd.

Acrobat DC en Microsoft

Hoe werkt Acrobat DC met Microsoft Office?

Acrobat DC kan naadloos worden geïntegreerd met Office 365-, Office 2013- en Office 2010-toepassingen.

In de Windows-omgevingen kunt u:

• Professionele Adobe PDF's maken vanaf het Acrobat-taaklint in Office-toepassingen (Microsoft Word, Excel, PowerPoint of Outlook).
  • Beveiliging toevoegen aan PDF's die zijn gemaakt via het Acrobat-lint in Office, om te voorkomen dat vertrouwelijke inhoud worden gekopieerd of bewerkt door onbevoegden.
  • Het Acrobat-lint gebruiken in Word, Excel of PowerPoint om meerdere stappen in een proces in één keer te implementeren. Snel een PDF-bestand via e-mail versturen en het beveiligen met een wachtwoord, gebruiksbeperkingen instellen voor een bestand, of een bestand uitsturen voor gedeelde revisie. In Acrobat Pro DC kunt u ook een PDF-bestand maken en direct een vooraf ingestelde actie uitvoeren om zo vooraf gedefinieerde taken uit te voeren, bijvoorbeeld om een document voor te bereiden op archivering of openbare distributie.
  • Met de Adobe Document Cloud-invoegtoepassing voor Microsoft Outlook kunt u grote of kleine bestanden verzenden naar anderen en instellen hoe en wanneer u een bericht ontvangt als uw bestand wordt bekeken (alleen bij een abonnement op Acrobat DC).
  • Opmerkingen vanuit een PDF-bestand importeren in het Word-brondocument als markeringen die kunnen worden geaccepteerd of geweigerd met de Microsoft Word-functie Wijzigingen bijhouden.
  • Het zoeken naar en ophalen van e-mails vereenvoudigen. E-mails of e-mailmappen van Microsoft Outlook archiveren met één druk op de knop.
  • Professionele Adobe PDF's maken, rechtstreeks vanuit Microsoft Project of Visio.

Aanvullende manieren om te werken met Microsoft-hulpprogramma's:

• Met behulp van het Acrobat-lint in Microsoft Word voor Mac kunt u professionele PDF-bestanden maken, compleet met interactieve koppelingen.
  • Gebruik Acrobat DC om bestaande PDF's om te zetten in Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden met uiterst nauwkeurige opmaak, conform industriestandaarden. Houd alle indelingen, lijsten met opsommingstekens en tabellen intact voor eenvoudig bewerken in Office-toepassingen.
  • Werken met Windows 10-apparaten met aanraakfunctionaliteit.
  • Uw vinger of een hardware-pen gebruiken om nog vloeiender te tekenen of schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten, dankzij de DirectInk-technologie van Microsoft.
  • Leg webpagina's vast als PDF-bestanden met één klik van Microsoft Internet Explorer. Converteer de volledige pagina (of gedeelten ervan) met behoud van koppelingen, indelingen, en opmaak.

Kan Acrobat DC worden geïntegreerd met Microsoft SharePoint?

Ja, Acrobat DC biedt nu webgereedschappen voor het weergeven, maken en bewerken van PDF's die naadloos zijn geïntegreerd met SharePoint en OneDrive.  Vanuit SharePoint kunt u:

• De op het web gebaseerde PDF-previewer van Adobe gebruiken om PDF's vanuit elke browser te openen, weer te geven, van notities te voorzien en te doorzoeken.
  • Hoogwaardige PDF's maken waarin fonts, opmaak en lay-out bewaard blijven.
  • Bestaande PDF's aanpassen en indelen met de beschikbare functies voor verwijderen, opnieuw rangschikken en roteren.
  • Vele bestandstypen, waaronder PDF's, Microsoft Office-bestanden, afbeeldingen, tekst en Adobe-designbestanden, combineren tot één bestandstype dat u kunt gebruiken voor archivering of distributie.
  • PDF's exporteren naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- of RTF-bestanden waarbij fonts, opmaak en lay-out behouden blijven.

U kunt ook processen automatiseren door gedeelde documentrevisies of gegevensvastlegging voor PDF-formulieren te hosten op Office 365 of uw SharePoint-server. Zie Adobe Document Cloud gebruiken voor SharePoint en OneDrive voor meer informatie.

Werkt Acrobat DC met de meest actuele Microsoft-omgevingen?

Ja, Acrobat DC werkt met de 32- en 64-bits versies van Microsoft Windows 7, 8 en 10. Het programma werkt ook met Windows Server 2008, 2012, 2012 R2, 2016 en 2019.

Acrobat DC en Adobe Creative Cloud

Welke versie van Acrobat DC is beschikbaar in Adobe Creative Cloud?

Acrobat Pro DC is beschikbaar via Adobe Creative Cloud, dat toegang biedt tot de nieuwste versies van Creative-toepassingen op basis van lidmaatschap. Veel Adobe Creative Cloud-abonnementen bevatten Acrobat Pro DC met Adobe Document Cloud-services.

Kan ik Adobe Document Cloud-services krijgen als ik een actief Adobe Creative Cloud-abonnement heb?

Ja. Veel Creative Cloud-abonnementen bevatten Acrobat Pro DC met Document Cloud-services. Ontdek de Creative Cloud-abonnementen.

Ik heb een oudere versie van Acrobat Pro met Adobe Creative Cloud. Wat heeft Acrobat DC mij te bieden?

De Acrobat DC-oplossing heeft een totaal nieuw ontwerp met een verbluffend eenvoudige gebruikerservaring en consistente functies voor bureaublad, mobiele apparaten en het internet– met inbegrip van apparaten met aanraakfunctionaliteit.

Hier zijn slechts enkele van de vele dingen die u met Acrobat DC kunt doen:

• Altijd productief, ook onderweg: ontgrendel de professionele functies in de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten en de premium online services om onderweg nog meer te doen met PDF's. Of u nu PDF's wilt maken, bewerken, exporteren, ordenen, delen of ondertekenen, u kunt een taak op één apparaat beginnen en uw werk op een ander apparaat hervatten met directe toegang tot essentiële PDF-gereedschappen op of in meerdere computers, browsers en mobiele apparaten.
  • Gescande documenten bewerken: maak een foto van een papieren document met de camera van uw mobiele apparaat en converteer deze naar een PDF die u op een pc kunt bewerken. Hierbij worden fonts automatisch afgestemd, zodat nieuwe bewerkingen niet te onderscheiden zijn van de bestaande tekst.
  • Beveiligde PDF's maken: maak hoogwaardige PDF-bestanden vanuit Acrobat of populaire Microsoft Office-apps. Voeg beperkingen toe om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gekopieerd, bewerkt of afgedrukt door anderen.
  • PDF-tekst en -afbeeldingen bewerken: bewerk PDF-documenten op intuïtieve wijze in Acrobat met behulp van een vertrouwde interface voor aanwijzen en klikken. U kunt nu zelfs tekst en afbeeldingen van uw iPad of Android-tablet bewerken.
  • PDF's naar Office exporteren: converteer PDF-bestanden naar de Word-, Excel- of PowerPoint-indeling met behoud van lettertypen, opmaak en indeling.
  • Werk met Dropbox, Box, Google Drive en OneDrive: open, bewerk, deel en sla uw bestanden op in uw Dropbox-, Box-, Google Drive of Microsoft OneDrive-account terwijl u in Acrobat DC werkt.
  • Elk gewenst document ondertekenen, waar u ook bent: vul formulieren direct in, en onderteken en verzend ze met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen.
  • Gevoelige informatie verwijderen:  zoek naar en verwijder tekst, afbeeldingen en zelfs metadata, permanent!

Zijn er verschillen tussen de versie van Acrobat Pro DC die is opgenomen in Adobe Creative Cloud en de versie die apart wordt verkocht?

De productfuncties van Acrobat Pro DC in Creative Cloud zijn identiek aan de functies van de Acrobat Pro DC-versie die u afzonderlijk via een abonnement aanschaft. Veel Creative Cloud-abonnementen bevatten de bureaubladsoftware van Acrobat Pro DC, plus de bijbehorende set met Adobe Document Cloud-services.

Ik heb een proefabonnement op Adobe Creative Cloud, is Acrobat Pro DC opgenomen in mijn proefversie?

Ja. Met de proefversie van Acrobat geniet u van alle krachtige functies van de bureaubladsoftware voor Windows of Mac. Hoewel de Adobe Document Cloud-services niet automatisch zijn opgenomen, kunt u de gratis services uitproberen door de mobiele app van Adobe Acrobat Reader te downloaden van Google Play of de iTunes App Store, en u aan te melden voor een gratis versie van Adobe Document Cloud.

Ik beschik al over Adobe Creative Cloud-opslagruimte. Krijg ik nog meer opslagruimte met een Acrobat DC-abonnement met Document Cloud-services?

Ja. Bij een abonnement op Acrobat DC is 100 GB aan opslagruimte inbegrepen.

Moet ik Adobe Creative Cloud Packager of de Customization Wizard van Acrobat gebruiken voor gecentraliseerde IT-implementaties van Acrobat?

Zowel Creative Cloud Packager als de Customization Wizard van Acrobat genereren een MSI- of PKG -uitvoerbestand voor gecentraliseerde implementatie via respectievelijk Microsoft SCCM of Apple Remote Desktop. Als uw organisatie met veel Creative Cloud-producten werkt, kunt u de Packager gebruiken om Acrobat tegelijk met Creative Cloud-apps te downloaden, te implementeren en er een licentie voor aan te schaffen. Vervolgens kunt u de wizard Customization gebruiken voor aanpassingen op toepassingsniveau, zoals upsell-berichten onderdrukken, PDF-printerinstellingen configureren en toegang tot services uitschakelen. Beheerders van CCE (Creative Cloud for Enterprise) kunnen nu Acrobat DC-zelfbedieningspakketten met Creative Cloud-serienummers maken met gebruik van de wizard Customization. Meer informatie over de wizard Customization.

Ondersteuning

Welke versies van Acrobat worden momenteel ondersteund door Adobe?

Adobe biedt actief ondersteuning voor Acrobat DC (doorlopende licentie), Acrobat 2017 (doorlopende licentie) en een Acrobat DC-abonnementslicentie. Volgens het Adobe Enterprise Support Lifecycle-beleid verliep de ondersteuning voor Acrobat X op 15 november 2015 en de ondersteuning voor Acrobat XI op 15 oktober 2017. Meer informatie over Ondersteunde productversies.

Welke opties zijn beschikbaar voor de ondersteuning van Acrobat DC-producten?

Geregistreerde eigenaars van de huidige versie van Acrobat komen in aanmerking voor persoonlijke ondersteuning bij problemen met betrekking tot de installatie en de producten, met per-incident-ondersteuning tegen betaalbare prijzen. Bezoek de Acrobat Help -pagina voor meer informatie, inclusief telefoonnummers voor wereldwijde ondersteuning, Knowledgebase-artikelen en zelfstudies die gratis beschikbaar zijn. De Acrobat Help-pagina bevat ook gedetailleerde informatie over algemene problemen met Acrobat.

Hoe verwerkt Acrobat DC updates en beveiligingspatches?

Acrobat DC is standaard ingesteld om uw software automatisch bij te werken. Als u een onbeperkte (eenmalige) licentie hebt, krijgt u foutcorrecties en beveiligingsupdates tijdens de ondersteunde levenscyclus van het product. Als u een abonnement hebt, krijgt u dezelfde updates – plus de nieuwe en verbeterde functies – zolang uw abonnement actief is. Als uw bedrijf de updates liever zelf volgens eigen planning wil beheren, biedt Acrobat DC ook flexibele gereedschappen voor IT-beheerders. Meer informatie over IT-bronnen.

Wat is het verschil tussen de implementatiemethoden Continuous en Classic (Doorlopend en Klassiek) voor de bureaubladversie van Acrobat DC?

De bureaubladtoepassing van Acrobat Pro DC en Acrobat Standard DC is beschikbaar voor volume-implementatie met de methoden Continuous of Classic (Doorlopend of Klassiek).

Bij de meeste installaties, die via een abonnement worden aangeschaft, wordt de doorlopende methode gebruikt om nieuwe functies, verbeteringen in beveiliging en platform, alsook foutcorrecties voor opgeloste problemen, regelmatig op de achtergrond bij te werken. De doorlopende methode is de enige methode die toegang biedt tot alle betaalde Adobe Document Cloud-services, inclusief ondersteuning voor de gereedschappen Delen en Adobe Sign. Indien gewenst, kunnen IT-beheerders de automatische updates uitschakelen om een nieuwe versie te testen voordat deze beschikbaar wordt gemaakt voor werknemers. Alleen de nieuwste versie kan worden gedownload. IT-beheerders kunnen ook Document Cloud-services uitschakelen, zodat deze opties niet beschikbaar zijn in de gebruikerservaring voor werknemers.

Als u Acrobat DC als eenmalige doorlopende licentie hebt aangeschaft, wordt hierbij de klassieke methode toegepast met een driemaandelijkse update met alleen beveiligingsupdates, softwarecorrecties en platformverbeteringen. De klassieke methode biedt geen toegang tot nieuwe of verbeterde functies. Ook zijn alleen de gratis Adobe Document Cloud-services beschikbaar. IT-beheerders kunnen desgewenst ook Document Cloud-services uitschakelen. Meer informatie.

Volgens het Adobe Enterprise Support Lifecycle-beleid verliep de ondersteuning voor Acrobat X op 15 november 2015 en de ondersteuning voor Acrobat XI op 15 oktober 2017. Het einde van ondersteuning betekent dat Adobe geen technische ondersteuning meer biedt, inclusief product- en/of beveiligingsupdates voor alle afgeleide versies van een product of productversie (gelokaliseerde versies, kleine upgrades, besturingssystemen, 'dot' en double-dot'-releases en connectorproducten). Lees meer over ondersteunde productversies.

Standaarden en toegankelijkheid

Welke versie van de PDF-specificatie ondersteunt Acrobat DC?

Acrobat DC ondersteunt ISO 32000-1, de open industriestandaard die wordt onderhouden door ISO (International Organization for Standardization).

Welke PDF-standaarden worden ondersteund door de Acrobat DC-productfamilie?

Acrobat DC ondersteunt het maken en de validatie van de volgende workflow-specifieke PDF-standaarden:

• PDF/A voor archivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b en PDF/A-3u
  • PDF/E in Acrobat DC Pro voor engineering (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X voor afdrukproductie (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g en PDF/X-5pg
  • PDF/VT in Acrobat DC Pro voor variabele gegevens en transactioneel drukwerk (ISO 16612-2): PDF/VT-1 en PDF/VT-2

Wat is PDF/A?

PDF/A biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van digitale documenten voor behoud op lange termijn. Recordmanagers, archivarissen en professionals in sectorcompatibiliteit kunnen Acrobat DC gebruiken om de laatste versies van belangrijke documenten te behouden en beveiligen als op zichzelf staande bestanden.

Wat is PDF/E?

PDF/E biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van documenten die in engineeringworkflows worden gebruikt. Architecten, engineers en professionals in bouw- en productieteams kunnen Acrobat DC Pro gebruiken om de uitwisseling van documentatie en tekeningen met anderen in de toeleveringsketen te vergemakkelijken, en om de revisie en annotatie van documenten te stroomlijnen.

Wat is PDF/X?

PDF/X biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van pagina's die klaar zijn om te worden afgedrukt of gedrukt bij een drukkerij. Deze standaard biedt richtlijnen voor PDF-instellingen die van invloed zijn op belangrijke aspecten van drukwerk, zoals kleurruimte en overvullen. De drukkers, grafische ontwerpers en andere creatieve professionals kunnen Acrobat DC gebruiken om voorspelbare, drukklare PDF/X-compatibele bestanden te maken en te leveren.

Wat is PDF/VT?

PDF/VT bevat specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van bestanden zoals bankafschriften en bedrijfsfacturen die in branches voor het drukken van variabele gegevens en transacties worden gebruikt. Professionals die werken met grote documenten die variabele gegevens bevatten, kunnen Acrobat DC Pro gebruiken om ervoor te zorgen dat de gegeneerde bestanden voldoen aan de vereiste internationale standaarden en normen.

Werkt Acrobat DC ook in combinatie met andere PDF-standaarden of -initiatieven?

Ja. Acrobat DC ondersteunt het maken en gebruiken van PDF's in combinatie met de volgende extra standaarden en initiatieven:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA is een ISO-standaard (ISO 14289-1) waarmee PDF-specifieke technische vereisten worden verduidelijkt, zodat gemakkelijker kan worden gegarandeerd dat PDF-bestanden met de norm ISO 32000-1 voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn, met inbegrip van gebruikers die moeten vertrouwen op ondersteunende technologieën.
  • W3C-Web Content Accessibility Guidelines (WCAG): Adobe is lid van de WCAG-werkgroep van W3C om te helpen bij de ontwikkeling van technologie-onafhankelijke WCAG 2.0-standaarden en van adviserende technieken, zodat auteurs en ontwikkelaars gemakkelijker kunnen voldoen aan deze toegankelijkheidsstandaard.
  • PAdES (ETSI): 'PDF Advanced Electronic Signatures' biedt specificaties om de compatibiliteit te garanderen met de standaarden voor digitale handtekening in de Europese Unie. Adobe Acrobat DC biedt ondersteuning voor PAdES Parts 2, 3 en 4.

Hoe biedt Acrobat DC toegankelijkheidsopties voor mensen met een handicap?

Acrobat DC voorziet zowel in de behoeften van gebruikers met een handicap als in de benodigdheden voor auteurs van toegankelijke inhoud. Met Acrobat Pro of Acrobat Standard kan vrijwel iedereen toegankelijke PDF-documenten maken die door andere gebruikers kunnen worden bekeken met Adobe Acrobat Reader. Hierdoor kunnen gebruikers met een handicap gemakkelijker toegang krijgen tot PDF-bestanden en formulieren in meerdere talen, en deze bestanden en formulieren gebruiken.

Met Acrobat Pro DC, Acrobat Standard DC of Acrobat Reader DC voor Windows kunnen gebruikers en auteurs:

• Toegankelijkheidsvoorkeuren aanpassen met een gebruiksvriendelijke wizard
  • Werken met vergrootglazen
  • PDF's hardop lezen met ingebouwde functies of werken met professionele schermlezersoftware
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Met Acrobat Pro DC of Acrobat Reader DC voor de Mac kunnen gebruikers:

• Werken met de voiceover-schermlezer op Mac OS X-computers
  • Werken met vergrootglazen
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Bovendien kunnen auteurs Acrobat Pro DC gebruiken om PDF-bestanden toegankelijker te maken:

• Codes toevoegen om de leesvolgorde te beheren en de navigatie te verbeteren
  • De leesvolgorde voor pagina's of tekstkolommen controleren en aanpassen
  • PDF-documenten valideren op conformiteit aan standaarden, controleren op mogelijke toegankelijkheidsproblemen en bestanden corrigeren zodat ze voldoen aan toegankelijkheidsstandaarden
  • Verbeterde functies gebruiken voor het maken van PDF-documenten die voldoen aan WCAG 2.0- en PDF/UA-standaarden
  • De knop Geleide handeling gebruiken om nog makkelijker PDF-bestanden te maken, controleren en corrigeren die moeten voldoen aan de standaarden voor toegankelijkheid

Meer informatie vindt u op de website Bronnen voor toegankelijkheid van Adobe.

Voldoet Acrobat DC aan de regelgeving met betrekking tot toegankelijkheid, zoals Sectie 508 van de Amerikaanse wetgeving?

Adobe ziet toegankelijkheid als een essentiële waarde en streeft ernaar om producten en services toegankelijk te maken. Sectie 508 is bedoeld om barrières in informatietechnologie te elimineren, gehandicapte personen nieuwe mogelijkheden te bieden en de ontwikkeling van technologieën te bevorderen die een bijdrage leveren aan het bereiken van deze doelstellingen. Een overzicht van de Adobe Acrobat DC-toegankelijkheidsfuncties voor personen met een handicap vindt u hier: Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).