Standaardgereedschappen

Gebruik dit artikel om te leren over de standaardgereedschappen in Animate

Penseel

Gebruik het Penseel (B) om een penseel aan te passen door parameters van het penseel zoals de vorm en hoek, in te stellen. U kunt natuurlijke illustraties in uw projecten maken door het penseel aan te passen aan uw tekenbehoeften. U kunt een aangepast penseel kiezen, bewerken en maken in Animate via de Eigenschapcontrole als het penseel is geselecteerd in de werkset.

Voor meer informatie over het Penseel raadpleegt u Penseel in Animate.

Bone

Gebruik het gereedschap Bone om Inverse Kinematics (IK, omgekeerde bewegingen) te gebruiken. Dit is een manier om objecten te animeren met gebruik van bones die in een keten van lineaire of vertakte armaturen in relaties tussen bovenliggende en onderliggende elementen zijn gekoppeld. Wanneer één bone wordt verplaatst, verplaatsen de gekoppelde bones zich in verhouding tot de eerste bone. U kunt IK-bones toevoegen aan instanties van filmclips, afbeeldingen en knoppen.

Om gedetailleerde informatie over het gereedschap Bone te bekijken, leest u het artikel Het gereedschap Bone gebruiken in Animate en bekijkt u de videozelfstudie Het gereedschap Bone gebruiken om realistische bewegingen te maken.

Camera

Gebruik de Camera om een virtuele camerabeweging na te bootsen. Wanneer u een cameraweergave voor uw compositie instelt, kijkt u naar de lagen alsof u door die camera kijkt. U kunt ook tweens of hoofdframes op een cameralaag toevoegen. Gebruik de volgende functies in de camera om de animatie te verfijnen:

  • Pannen met het onderwerp van het frame
  • Inzoomen op het object dat uw belangstelling heeft voor een dramatisch effect
  • Uitzoomen vanuit een frame om de kijker een overzicht van het geheel te bieden
  • Het focuspunt aanpassen om de aandacht van de kijker te verplaatsen van het ene onderwerp naar het andere
  • De camera roteren Kleur of filters gebruiken om kleureffecten op een scène toe te passen

Bekijk de videozelfstudie De virtuele camera in Animate gebruiken voor meer informatie.

Ovaal

Gebruik het gereedschap Ovaal om cirkels en ovalen te tekenen.

Voor meer informatie over het gereedschap Ovaal raadpleegt u Lijnen en vormen tekenen met Animate.

Potlood

Gebruik het gereedschap Potlood om lijnen uit de vrije hand te tekenen en te bewerken.

Voor meer informatie over het gebruik van het gereedschap Potlood raadpleegt u Lijnen en vormen in Animate.

Pen

Gebruik het gereedschap Pen (P) om rechte en kromme lijnen te tekenen om objecten te maken. 

Voor gedetailleerde informatie over het gebruik van het gereedschap Pen raadpleegt u het artikel over Tekenen met het gereedschap Pen.

Rechthoek

Gebruik het gereedschap Rechthoek (M) om vierkanten en rechthoeken te tekenen.

Zie het artikel over Lijnen en vormen als u wilt weten hoe u het gereedschap Rechthoek kunt gebruiken.

Transformatieanker

Gebruik de ankerpunten van de verbonden segmenten in het element om richtingshandgrepen weer te geven, die bestaan uit richtingslijnen die in richtingspunten eindigen. De hoek en lengte van de richtingslijnen bepalen de vorm en grootte van de gekromde segmenten. Verplaats de richtingspunten om de vorm van de curven te wijzigen.

Nadat u een ankerpunt hebt geselecteerd, worden richtingslijnen weergegeven op gekromde segmenten die door het ankerpunt zijn verbonden. Een vloeiend punt heeft altijd twee richtinglijnen, die samen bewegen als een enkele rechte eenheid. Wanneer u een richtinglijn op een vloeiend punt beweegt, worden de gekromde segmenten aan beide kanten van het punt tegelijk aangepast, waardoor een doorlopende curve op het ankerpunt wordt gehouden.

Om gedetailleerde informatie over het gebruik van een transformatieanker in animaties weer te geven, raadpleegt u Het Werkgebied en het deelvenster Gereedschappen gebruiken in Animate en Grondbeginselen voor animaties.

Transformatie

Gebruik het gereedschap Vrije transformatie (E) om een selectie te schalen, roteren of schuintrekken.

Lees het artikel Grafische objecten transformeren en combineren om meer informatie over het gebruik van het gereedschap Transformatie te krijgen.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?