Animatie-elementen delen met CC Libraries

In dit artikel vindt u informatie over hoe u symbolen en animatiedocumenten deelt via CC Libraries.

Symbolen vormen de basiseenheid voor hergebruik in Animate en kunnen allerlei soorten animaties bevatten die zijn gemaakt met behulp van Animate Vanaf deze release kunt u symbolen of volledige animaties delen via CC Libraries. Meerdere animators kunnen naadloos samenwerken en de workflow voor ontwerpers en ontwikkelaars in game- of applicatie-ontwikkeling vereenvoudigen. U kunt gekoppelde elementen gebruiken om ervoor te zorgen dat de elementen synchroon zijn met de originele elementen. U kunt de animatie-elementen via CC Libraries probleemloos importeren in andere toepassingen, zoals Muse en Indesign.

Symbolen uploaden en delen in CC Libraries

 1. Selecteer Venster > CC Libraries of selecteer het pictogram CC Libraries.

 2. Selecteer het symbool op het werkgebied en klik op de knop + in de voettekst van het deelvenster van CC Libraries om een pop-upvenster weer te geven.

  Symbool uploaden

 3. Schakel het selectievakje Symbolen in het pop-upvenster in en klik op Toevoegen. De geselecteerde symboolinstanties worden geüpload naar CC Libraries en krijgen de tag SYM.

Animate-documenten uploaden naar en delen in CC Libraries

 1. Selecteer Venster > CC Libraries of selecteer het pictogram CC Libraries.

 2. Sla het document op en klik op de knop + in de voettekst van het deelvenster van CC Libraries om een pop-upvenster weer te geven. 

 3. Schakel het selectievakje Volledige animatie in het pop-upvenster in en klik op Toevoegen. De geselecteerde animatie-instanties worden geüpload naar CC Libraries en krijgen de tag An.  

Symbolen uit CC Libraries gebruiken

 1. Selecteer de symbolen van CC Libraries.

  Symbolen uit CC Libraries

 2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer een van de volgende opties:

  • Gekoppeld element plaatsen: hiermee plaatst u een gekoppeld element in het document. Wanneer het bronelement wordt bewerkt, wordt het automatisch met het bestaande element gesynchroniseerd. U kunt het element ook naar het werkgebied slepen en ze daar neerzetten om ze te koppelen.
  • Kopie plaatsen: hiermee plaatst u een kopie van de elementen in het document. U kunt ook Alt + slepen gebruiken om de elementen naar het werkgebied te slepen.
  • Kopiëren en bewerken: hiermee kunt u de elementen bewerken in de respectievelijke toepassingen. 

Gedrag van gekoppelde en gekopieerde elementen bewerken

Gekoppelde elementen kunnen niet worden bewerkt in het doeldocument. In de bewerkingsmodus is het symbool niet toegankelijk en kunt u het dus niet wijzigen. U kunt het bronsymbool alleen binnen CC Libraries bewerken. U kunt echter wel de gekopieerde elementen bewerken in het doeldocument.

Animate-documenten uit CC Library gebruiken

 1. Selecteer het document (An) in CC Libraries.

 2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer een van de volgende opties:

  • Openen in nieuw document: hiermee opent u de geselecteerde animatie als nieuw document. Als alternatief kunt u de animatie op het werkgebied slepen en neerzetten.
  • Bewerken: hiermee kunt u de elementen in Animate bewerken en ze opslaan in CC Libraries.
  Animatiesymbolen

Animaties vanuit CC Libraries importeren naar Adobe Muse en Adobe Indesign

Via CC Libraries kunt u animaties die in Animate zijn gemaakt, probleemloos gebruiken in andere toepassingen, zoals Muse en Indesign.

 1. Open het element in CC Libraries.

 2. Sleep het element vanuit CC Libraries naar Adobe Muse of Adobe Indesign en plaats het element op de gewenste positie. Als u de functie voor interactief ontwerp wilt inschakelen voor Muse en Indesign, moet u de vereiste publicatie-instellingen in Animate selecteren. Zie Publicatie-instellingen voor meer informatie.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online