Adobe Bridge gebruiken met Dreamweaver

Gebruik Adobe Bridge met Dreamweaver om de middelen waarmee u inhoud voor drukwerk, web, video en audio maakt, te zoeken, te ordenen en door te bladeren.

Over Adobe Bridge

Dreamweaver biedt naadloze integratie met Adobe Bridge, de platformonafhankelijke bestandsbrowser die wordt geleverd bij Adobe Creative Suite 5-componenten. Met Adobe Bridge kunt u de middelen waarmee u inhoud voor drukwerk, web, video en audio maakt, zoeken, ordenen en doorbladeren. U kunt Adobe Bridge starten vanuit elke Creative Suite-component (behalve Acrobat 9) en deze toepassing gebruiken om toegang te krijgen tot middelen van Adobe en andere middelen.

Vanuit Adobe Bridge kunt u het volgende doen:

 • Bestanden voorvertonen, zoeken, sorteren en verwerken zonder afzonderlijke Creative Suite-toepassingen te openen. U kunt ook metagegevens voor bestanden bewerken en Adobe Bridge gebruiken om bestanden in uw documenten, projecten of composities te plaatsen.

 • Foto's op de geheugenkaart van een digitale camera importeren en bewerken, verwante foto's groeperen in stapels en Camera Raw-bestanden openen en bewerken zonder Photoshop te starten.

 • Geautomatiseerde taken uitvoeren, zoals batchopdrachten.

 • Kleurinstellingen van Creative Suite-componenten synchroniseren met kleurbeheer.

Adobe Bridge starten vanuit Dreamweaver

U kunt Adobe Bridge starten vanuit Dreamweaver om uw bestanden weer te geven voordat u ze in uw paginalay-out plaatst of sleept.

 1. U kunt Adobe Bridge op verschillende manieren starten:
  • Selecteer Bestand > Bladeren in Bridge.

  • Klik op de knop Bladeren in Bridge op de werkbalk Standaard.

  • Druk op de snelkoppeling Bladeren in Bridge op het toetsenbord: Control+Alt+O (Windows) of Command+Option+O (Macintosh).

  Adobe Bridge wordt geopend in de bestandsbladermodus, waarin de inhoud wordt weergegeven van de map die het laatst in Dreamweaver is geopend. Als Adobe Bridge al was geopend, wordt het venster van de toepassing het actieve venster.

  Opmerking:

  Adobe Bridge wordt alleen geïnstalleerd met Dreamweaver CS5 als u Creative Suite CS5 installeert. De toepassing wordt niet bij de zelfstandige versie van Dreamweaver CS5 geleverd. Adobe Bridge is echter wel geïnstalleerd als u eerder Dreamweaver CS3 o CS4 hebt geïnstalleerd. Als u Adobe Bridge met deze versies hebt geïnstalleerd, kan Dreamweaver CS5 de toepassing openen en gebruiken.

Bestanden in Dreamweaver plaatsen vanuit Adobe Bridge

U kunt bestanden invoegen in Dreamweaver-pagina's door ze vanuit Adobe Bridge in uw pagina in te voegen of te slepen. Als u deze functie wilt gebruiken, moet het Dreamweaver-document waarin u het bestand wilt invoegen, geopend zijn in de ontwerpweergave.

U kunt de meeste bestandstypen invoegen in uw pagina's, maar Dreamweaver behandelt ze op verschillende manieren:

 • Als u een internetafbeelding (JPEG, GIF of PNG) invoegt, worden de afbeeldingsbestand rechtstreeks in de pagina ingevoegd en wordt een kopie in de standaardafbeeldingenmap van uw website geplaatst.

 • Als u een Photoshop PSD-bestand invoegt, moet u de optimalisatie-instellingen definiëren voordat het bestand in uw pagina kan worden geplaatst.

 • Als u een niet-afbeeldingsbestand invoegt, zoals een mp3-bestand, een PDF-bestand of een bestand met een onbekend bestandstype, wordt een koppeling naar het bronbestand ingevoegd.

 • Als u een HTML-bestand invoegt, wordt een koppeling naar het bronbestand ingevoegd.

 • (Alleen Windows) Als u Microsoft Office hebt geïnstalleerd en u een Microsoft Word- of Excel-bestand invoegt, moet u opgeven of u het bestand zelf of een koppeling naar het bronbestand wilt invoegen. Als u het bestand wilt invoegen, kunt u opgeven hoeveel van de opmaak van het bestand u wilt behouden.

Een Adobe Bridge-bestand op uw pagina plaatsen

 1. Plaats in Dreamweaver (ontwerpweergave) de invoegpositie op de pagina op de locatie waarop het bestand moet worden ingevoegd.
 2. Selecteer het bestand inAdobe Bridge en kies Bestand > Plaatsen in Dreamweaver.
 3. Als het bestand niet in de hoofdmap van de site staat, wordt u gevraagd om het bestand daarheen te kopiëren.
 4. Als u Bewerken > Voorkeuren > Toegankelijkheid zo hebt ingesteld dat er kenmerken worden weergegeven bij ingevoegde afbeeldingen, wordt het dialoogvenster Toegankelijkheidskenmerken van de afbeeldingstag weergegeven als u internetafbeeldingen invoegt, zoals JPEG- en GIF-afbeeldingen.
Opmerking:

Als de invoegpositie in de codeweergave staat, start Adobe Bridge op de gebruikelijke manier, maar wordt het bestand niet geplaatst. U kunt alleen bestanden plaatsen in de ontwerpweergave.

Een bestand van Bridge naar uw pagina slepen

 1. Plaats in Dreamweaver (ontwerpweergave) de invoegpositie op de pagina waar u de afbeelding wilt invoegen.
 2. Start Adobe Bridge als de toepassing nog niet is geopend.
 3. Selecteer een of meer bestanden in Adobe Bridge en sleep ze naar uw Dreamweaver-pagina.
 4. Als een bestand niet in de hoofdmap van de site staat, wordt u gevraagd of het daarheen moet worden gekopieerd.
 5. Als u Bewerken > Voorkeuren > Toegankelijkheid zo hebt ingesteld dat er kenmerken worden weergegeven bij ingevoegde afbeeldingen, worden het dialoogvenster Toegankelijkheidskenmerken van de afbeeldingstag weergegeven als u webveilige afbeeldingen zoals JPEG en GIF invoegt.
Opmerking:

Als de invoegpositie in de codeweergave staat, start Adobe Bridge op de gebruikelijke manier, maar wordt het bestand niet geplaatst. U kunt alleen bestanden plaatsen in de ontwerpweergave.

Dreamweaver starten vanuit Adobe Bridge

 1. Selecteer een bestand in Adobe Bridge en voer een van de volgende handelingen uit:
  • Selecteer Bestand > Openen met > Adobe Dreamweaver.

  • Klik met de rechtermuisknop (of terwijl u Control ingedrukt houdt in Macintosh) en kies Openen met > Adobe Dreamweaver in het contextmenu.

Opmerking:

Als Dreamweaver al is geopend, wordt het programma hierdoor actief. Als Adobe Bridge niet is geopend, wordt de toepassing door Adobe Bridge gestart, waarbij het welkomstscherm wordt overgeslagen.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online