Voorbeeldstijlbladen van Dreamweaver gebruiken

Pas Dreamweaver-voorbeeldstijlbladen toe op uw pagina's of gebruik ze als uitgangspunt om uw eigen stijl te ontwikkelen.

Opmerking:

in Dreamweaver CC en hoger is het deelvenster CSS-stijlen vervangen door CSS ontwerpen. Zie CSS ontwerpen voor meer informatie.

Dreamweaver biedt voorbeeldstijlbladen die u kunt toepassen op uw pagina's of die u kunt gebruiken als beginpunt voor het ontwikkelen van uw eigen stijlen.

 1. Open het deelvenster CSS-stijlen op een van de volgende manieren:
  • Selecteer Venster > CSS-stijlen.

  • Druk op Shift+F11.

 2. Klik in het deelvenster CSS-stijlen op de knop Externe stijlpagina koppelen. (Deze bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het paneel.)
 3. klik in het dialoogvenster Externe stijlpagina koppelen op Voorbeeldstijlpagina's.
 4. Selecteer in het dialoogvenster Voorbeeldstijlpagina's een stijlpagina in het lijstvak.

  Terwijl u stijlpagina's binnen dit lijstvak selecteert, wordt in het paneel Voorvertoning de tekst- en kleuropmaak van de geselecteerde stijlpagina weergegeven.

 5. Klik op de knop Voorvertoning om de stijlpagina toe te passen en om te controleren of de stijlpagina de gewenste stijlen toepast op de huidige pagina.

  Als de toegepaste stijlen niet zijn wat u ervan verwacht, selecteert u een andere stijlpagina in de lijst en klikt u op Voorvertoning om deze stijlen te bekijken.

 6. Standaard slaat Dreamweaver het stijlblad op in een map met de naam CSS net onder de hoofddirectory van de site die u voor uw pagina hebt gedefinieerd. Als die map niet bestaat, maakt Dreamweaver deze voor u. U kunt het bestand opslaan op een andere locatie door op Bladeren te klikken en naar een andere map te bladeren.
 7. Wanneer u een stijlpagina vindt, waarvan de opmaakregels voldoen aan uw ontwerpcriteria, klikt u op OK.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account