Leer hoe u fotoafdrukken kunt bestellen via online afdrukservices.

Onlineafdrukservices

Meld u aan bij een onlineafdrukservice om afdrukken, fotoboeken en wenskaarten te bestellen. Het aanmelden bij de service is gratis. U hebt echter wel een creditcardnummer nodig om een bestelling te plaatsen.

De beschikbare onlineafdrukservices variëren per locatie. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende bestelservices beschikbaar zijn voor Noord-Amerika en voor Azië. In het menu Online kunt u zien welke services beschikbaar zijn in uw regio. Dit menu wordt automatisch gewijzigd als er nieuwe services beschikbaar worden.

(Mac OS) De Elements Organizer gebruikt Photoshop Elements voor afdruktaken en ontwerpen.

Onlineafdrukservices instellen

U kunt Adobe Photoshop Services in de Elements Organizer gebruiken om afbeeldingen en projecten naar onlineafdrukservices te verzenden. Adobe Photoshop Services wordt regelmatig bijgewerkt; via de voorkeuren kunt u het programma laten controleren of er nieuwe services beschikbaar zijn.

1. Selecteer Bewerken > Voorkeuren > Adobe Partner Services. Selecteer in Mac OS Adobe Elements Organizer 11 > Voorkeuren > Adobe Partner Services.
  2. Stel in het dialoogvenster Voorkeuren de volgende opties in.

Automatisch controleren op services

Hiermee wordt automatisch gecontroleerd of er updates zijn voor onlineafdrukservices. De beschikbare services verschillen per geografische locatie.

Houd me op de hoogte van service-updates

Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe service-updates.

Houd me op de hoogte van Adobe-aanbiedingen

Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe Adobe-aanbiedingen.

Houd me op de hoogte van nieuws m.b.t. productondersteuning

Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van updates voor productondersteuning.

Houd me op de hoogte van services van derde partijen

Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe services die worden geleverd door derde partijen.

Locatie

Klik op de knop Kiezen om uw huidige locatie op te geven, zodat Adobe Photoshop Services u lokale services kan aanbieden.

Vernieuwen

Hiermee voegt u nieuwe services voor afdrukken, delen en downloaden toe aan de Elements Organizer. Wanneer nieuwe services beschikbaar zijn, wordt het type service met de beschikbare opties voor providers weergegeven in een dialoogvenster.

Accounts opnieuw instellen

Hiermee kunt u opgeslagen accountgegevens opnieuw instellen voor alle services.

Online servicegegevens wissen

Hiermee verwijdert u berichten van Adobe.

3. Nadat u de voorkeuren voor Services hebt ingesteld, worden alle meldingen en updates weergegeven op het moment dat deze beschikbaar zijn. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op de knop Meldingen weergeven op de statusbalk (onder aan de Elements Organizer-werkruimte). U kunt een volledige lijst met aankondigingen, nieuwe services en updates weergeven. Selecteer een melding in het venster Meldingen en klik op de knop Weergeven of selecteer een update of service en klik op de knop Uitvoeren.

• Klik op de knop Envelop om toegang te krijgen tot de meest recente aankondiging, service of update die wordt weergegeven op de statusbalk van Elements Organizer.

Opmerking:

Maak verbinding met internet om updates en berichten weer te geven.

Afdrukken bestellen

De beschikbare onlineafdrukservices variëren per locatie. Sommige opties verschillen voor Azië, Europa en Noord-Amerika. De opties voor onlineafdrukservices worden niet weergegeven als de service niet beschikbaar is in uw regio.

De Elements Organizer biedt u de mogelijkheid professioneel afgedrukte foto's te bestellen en deze naar door u opgegeven ontvangers te laten versturen. Breng de gewenste wijzigingen in uw foto's aan voordat u de afdrukken bestelt. U kunt de foto's niet bewerken op de webpagina's van de onlineafdrukservice.

1. Selecteer de foto's die u wilt bestellen. U kunt fotoprojecten (in PSE-indeling) bestellen als afdrukken.

Opmerking:

Optimaliseer uw projecten voordat u fotoboeken bestelt.

2. Selecteer Bestand > Volgorde. De optie voor uw land wordt weergegeven. Selecteer de optie.

U kunt uw land of regio wijzigen, zoals wordt uitgelegd in Het land of de regio wijzigen

Opmerking:

Zorg ervoor dat u beschikt over het vereiste lidmaatschap voor de geselecteerde online afdrukservices.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om afdrukken te maken en te bestellen.

Het land of de regio wijzigen

Wanneer u Adobe Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements installeert, geeft u uw land of regio op. Bepaalde online services zijn afhankelijk van deze instelling. Zo kunnen de partners voor afdrukbestellingen bijvoorbeeld van land tot land verschillen.

U kunt uw land of regio bijwerken in het dialoogvenster Voorkeuren en u hoeft de software niet opnieuw te installeren om het land of de regio te wijzigen.

1. 1. Selecteer Bewerken > Voorkeuren > Selecteer land/regio (Windows) of Adobe Elements Organizer > Voorkeuren > Selecteer land/regio (Mac)

Preferences_Country
  2. Selecteer uw land of regio in de lijst.

3. Klik op OK.

Fotokalenders

De webpagina van de onlineafdrukservice voor het maken van fotokalenders begeleidt u bij het voorbereiden van de af te drukken kalenders. U kunt dan opgeven hoeveel stuks u wilt van elk item en naar welk adres de bestelde items moeten worden verzonden. Als u een kalender niet meteen wilt bestellen, kunt u de kalender opslaan op de webserver van de onlineafdrukservice en deze op een later tijdstip alsnog bestellen.

U kunt fotokalenders maken en bestellen via de website Adobe® Photoshop® Services. U moet met een geldig e-mailadres geregistreerd zijn bij deze service om gebonden kalenders te kunnen bestellen. U kunt zich kosteloos aanmelden bij deze service, maar u hebt een creditcardnummer nodig om een bestelling te plaatsen.

Elements Organizer start Photoshop Elements, waarmee u een fotokalender kunt maken. Voor deze functie moet Photoshop Elements op uw computer zijn geïnstalleerd.

sp_27
Voorbeeld van fotokalender