Het gereedschap Kromming

Met het gereedschap Kromming kunt u gemakkelijker paden maken en eenvoudig en intuïtief tekenen. Met dit nieuwe gereedschap kunt u vloeiende punten of hoekpunten maken, bewerken, toevoegen of verwijderen en schakelen tussen deze typen punten. U hoeft niet tussen verschillende gereedschappen te schakelen om snel en nauwkeurig te werken met paden.

 1. Selecteer het gereedschap Kromming.

  Opmerking:

  De toetscombinatie voor het gereedschap Kromming is Shift + ~ (druk tegelijkertijd op Shift en op het tildesymbool op uw toetsenbord).

 2. Zet twee punten neer in het tekengebied en bekijk vervolgens de elastische voorvertoning van de vorm van het uiteindelijke pad, afhankelijk van de muispositie.

  Opmerking:

  De optie Elastisch is standaard ingeschakeld in het gereedschap. Als u deze instelling wilt uitschakelen, kiest u Voorkeuren > Weergave selectie en anker > Elastisch inschakelen voor gereedschap Pen.

 3. Zet met de muis een punt neer of tik om een vloeiend punt te maken. Als u een hoekpunt wilt maken, dubbelklikt u of houdt u Alt ingedrukt terwijl u klikt of tikt.

  (links) Standaard worden vloeiende punten gemaakt voor curven (rechts) Als u een hoekpunt wilt maken, dubbelklikt u of houdt u Alt ingedrukt terwijl u een punt neerzet

 4. U kunt verschillende handelingen uitvoeren:

  • Klik met Option (Mac) of Alt (Win) ingedrukt om door te gaan met het toevoegen van punten aan een bestaand pad of een bestaande vorm.
  • Dubbelklik of dubbeltik op een punt om dit te veranderen van een vloeiend punt in een hoekpunt of andersom.
  • Klik of tik op een punt en sleep het punt om het te verplaatsen.
  • Klik of tik op een punt en druk op Delete om het punt te verwijderen. De curve blijft behouden.
  • Druk op Esc als u wilt stoppen met tekenen.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account