Achtergrondinformatie

Apple biedt de mogelijkheid om HEIC-foto's en HEVC (H.265)-video's te maken op sommige mobiele apparaten met iOS 11.

Raadpleeg voor meer informatie de Apple-documentatie hier: https://support.apple.com/nl-nl/HT207022.

Ondersteuning voor HEIC-beeldbestanden

macOS

Ondersteuning voor HEIC-beeldbestanden wordt verstrekt in de releases voor juni 2018 van Lightroom CC 1.4, Lightroom Classic CC 7.4 en Camera Raw 10.4 op macOS High Sierra v10.13 of hoger.

Opmerking:

Zorg ervoor dat HEIC-ondersteuning is ingeschakeld in Adobe Camera Raw:

Zorg er in het dialoogvenster met Camera Raw-voorkeuren voor dat het veld JPEG/HEIC is ingesteld op JPEG's en HEIC's met instellingen automatisch openen of Alle ondersteunde JPEG's en HEIC's automatisch openen.Als u Camera Raw-voorkeuren wilt openen, klikt u op de knop Dialoogvenster Voorkeuren openen  in het Camera Raw-dialoogvenster.

Windows

Ondersteuning voor HEIC-beeldbestanden wordt verstrekt in de releases van augustus 2018 van Lightroom CC 1.5 en Lightroom Classic CC 7.5 op Windows 10.

iOS

Ondersteuning voor HEIC-beeldbestanden wordt verstrekt in de release van juni 2018 voor Lightroom CC voor mobiel (iOS) 3.3 op iOS 11.

Android

Ondersteuning voor HEIC-beeldbestanden is verstrekt in de release van juni 2018 van Lightroom CC voor mobiel (Android) 3.6.

Ondersteuning van HEVC-videobestanden (H.265)

macOS

Ondersteuning voor HEVC-videobestanden wordt verstrekt in de releases van oktober 2018 van Lightroom CC 2.0 en Lightroom Classic CC 8.0 op macOS High Sierra v10.13 of hoger.

Windows

Lightroom CC, Lightroom Classic CC en Camera Raw bieden momenteel geen ondersteuning voor HEVC-videobestanden op Windows. Adobe werkt eraan om deze ondersteuning op een later tijdstip te kunnen leveren.

iOS

Ondersteuning voor het importeren, afspelen en synchroniseren naar de cloudopslag van HEVC-video's wordt verstrekt in de april 2018-release van Lightroom CC voor mobiel (iOS) 3.2.1 op iOS 11.

Android

Lightroom CC voor mobiel ondersteunt momenteel geen HEVC-videobestanden op het Android-platform. Adobe werkt eraan om deze ondersteuning op een later tijdstip te kunnen leveren.

Oplossingen om HEIC-/HEVC-mediabestanden toe te voegen aan eerdere versies van Lightroom-apps en OS-platforms

Wijzig de camera-instellingen om media vast te leggen in JPEG-/H.264-indeling

1. Op het apparaat (iPhone of iPad) dat u gebruikt om de HEIC-/HEVC-media vast te leggen, gaat u naar Instellingen> Camera.

2. Tik op Indelingen.

3. Tik op Meest compatibel.Deze instelling is alleen beschikbaar op apparaten die media in HEIF- of HEVC-indeling kunnen vastleggen.

Alle nieuwe foto's en video's hebben nu de JPEG- of H.264-indeling. Kies High Efficiency om de ruimtebesparende HEIF- en HEVC-indelingen weer te gaan gebruiken.

Raadpleeg voor meer informatie de Help-documentatie van Apple hier: https://support.apple.com/nl-nl/HT207022.

Converteer HEIC-/HEVC-media naar JPEG/H.264 tijdens het overdragen naar een Mac of pc.

U kunt de instelling Zet over naar Mac of pc van uw iPhone/iPad wijzigen in Automatisch. Deze instelling converteert automatisch HEIC-foto's en HEVC-video's (H.265) naar de compatibele indelingen JPEG en H.264 MOV wanneer u de mediabestanden van uw mobiele apparaat naar een Mac of pc overdraagt.

1. Op het apparaat (iPhone of iPad) dat u gebruikt om de HEIC-/HEVC-media vast te leggen, gaat u naar Instellingen> Foto's.

2. Tik op Zet over naar Mac of pc.

(iOS) Instelling Zet over naar Mac of pc wijzigen naar de optie Automatisch.
    (iOS) Instelling Zet over naar Mac of pc wijzigen naar de optie Automatisch.
  3. Kies de optie Automatisch.

Met deze optie worden uw foto- en videobestanden naar een compatibele indeling geconverteerd. HEIC-afbeeldingen worden geconverteerd naar JPEG en HEVC-video's naar H.264 MOV.

4. Verbind de iPhone/iPad met uw computer.

Opmerking:

Als het apparaat al op uw computer was aangesloten, ontkoppelt u het en controleert u of de optie Automatisch nog steeds is ingesteld. Sluit vervolgens het apparaat opnieuw aan.

5. Voeg de foto's en video's toe aan Lightroom of importeer ze. Zie de volgende link voor hulp en instructies: