Belangrijk: Dit document help u bij het oplossen van Photoshop Elements installatieproblemen voor de specifieke afsluitcodes 6 of 7. Als u twijfelt over de gegenereerde afsluit-/foutcode bij de mislukte installatie, bekijk dan eerst Oplossen installatiefouten Photoshop Elements.

Foutcode

Als u geen foutcode hebt, selecteert u Geen foutcode hieronder.

Geen foutcode

Een afsluitingscodefout 6 of 7 treedt op wanneer u Elements installeert

Afsluitcodes 6 en 7 geven aan dat de installatie is onderbroken of met fouten is voltooid. Probeer de volgende oplossingen om een afsluitingscodefout 6 of 7 op te lossen.

Oplossing 1: start de computer opnieuw op in een geminimaliseerde status

1. Start de computer opnieuw op volgens de instructies in een van deze documenten:

2. Start het installatieproces opnieuw op.

Oplossing 2: Verwijder Adobo AIR en herinstalleer AIR en Adobe Help

1. Adobe AIR verwijderen:

• Windows 8.1, 8, 7: Kies Start > Configuratiescherm, dubbelklik op Programma's en onderdelen, en selecteer Adobe AIR. Klik op Verwijderen.
    • Mac OS: Sleep de AIR-toepassing naar Prullenbak.
  2. Ga naar de payload-map van AdobeHelp. Bijvoorbeeld:

• Windows: C:\Photoshop Elements\13\Payloads\AdobeHelp
    • Mac OS: /Volumes/Adobe Photoshop Elements/13/Payloads/AdobeHelp
  3. Dubbelklik op AIRInstallerRunner.exe (Windows) of Adobe AIR Installer.app (Mac OS).
  4. Volg de instructies op het scherm.
  5. Keer terug naar de Payloads-map.

6. Dubbelklik op het bestand AdobeHelp.air.
  7. Volg de instructies op het scherm.

DW046

Fout DW046 wordt veroorzaakt wanneer een conflicterend proces het installatieproces onderbreekt.

1. Gebruik de teksten van de foutmelding om te bepalen welk proces het installatieproces heeft verstoord.
  2. Beëindig de oorzaak van de fout.
  3. Start het installatieproces opnieuw op.

DW023

Fout DW023 wordt veroorzaakt door beschadigde installatiebestanden. Download de installatiebestanden opnieuw en installeer de software nogmaals.

DW028

De Adobe Creative Cloud (CC) Cleaner Tool helpt bij het oplossen van installatieproblemen voor verschillende Adobe-producten, inclusief Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements. Het gereedschap verwijdert installatierecords voor prerelease-installaties van producten en heeft geen invloed op installaties van vorige versies van een product.

Ga als volgt te werk om de Creative Cloud Cleaner Tool te gebruiken.

1. Een back-up maken van bestanden in Adobe-productmappen

Een back-up van bestanden maken

Maak een back-up van alle opgeslagen bestanden in Adobe productmappen, inclusief plug-ins of profielen die u heeft geïnstalleerd.

2. Photoshop Elements of Premiere Elements verwijderen

Windows

1. In Windows 8.1/8/7, kies Start > Configuratiescherm > Programma's> Programma's en onderdelen.

2. Selecteer het product dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

- Venster Programma's en onderdelen - Klik Verwijderen
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

4. Start de computer opnieuw op.

Mac OS

1. Navigeer in de Finder naar Applications/Utilities/Adobe Installers.

Finder - Dubbelklik op Uninstaller
  2. Dubbelklik de uninstaller van het product dat u wilt verwijderen.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

4. Start de computer opnieuw op.

3. De Adobe CC Cleaner Tool uitvoeren

Windows

1. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows.

Downloaden

2. Gebruik Windows of een zip-hulpprogramma, zoals WinZip, om het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.zip uit te pakken.

Pak zip-bestand uit
  3. Dubbelklik op de map Adobe_Creative_Cloud_Cleaner_Tool en dubbelklik op de map Win.

4. Rechter muisknop AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en kies Uitvoeren als beheerder.

Opmerking:

Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het bestand uit te voeren.

Kies Als administrator uitvoeren
  5. Volg de instructies op het scherm:

1. Kies uw taal: Typ E voor Engels English of J voor Japans, en toets vervolgens Enter.
    2. Bekijk de Adobe Licentieovereenkomst Eingebruiker: Typ Y om te accepteren of N om af te wijzen (als u afwijst, stop het script). Druk op Enter.
    3. Selecteer het product dat u wilt verwijderen: typ het nummer dat overeenkomt met de productnaam, en druk op Enter.
    4. Typ Y om te bevestigen dat u het product wilt verwijderen en druk vervolgens op Enter.
  6. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter en start u uw computer opnieuw.

Mac OS

1. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Macintosh.

Downloaden

2. Dubbelklik op AdobeCreativeCloudCleanerTool.zip om AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg uit te pakken.

3. Dubbelklik op het bestandAdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Dubbelklik op het DMG-bestand
  4. U krijgt een bericht te zien waarin u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen. Klik op Openen.

file-open-warning-message
  5. Omdat Adobe Creative Cloud Cleaner Tool machtigingen vereist om wijzigingen op uw computer aan te brengen, wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een gebruikersaccount met beheerdersrechten.

user-authentication
  6. Kies de taal van uw voorkeur, lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren op het scherm Licentieovereenkomst.

license_agreement

Opmerking:

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers wordt weergegeven in het Engels of Japans, afhankelijk van de taalinstelling van de hoofdgebruikersaccount.

7. Selecteer de versie van het product dat u uit het menu wilt verwijderen in de rechterbovenhoek van het scriptvenster in het venster van Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.

choose-cc-product
  8. Selecteer het product dat u uit de tabel wilt verwijderen, en klik op Selectie opschonen. (Klik op Alles opschonen om alle installatiebestanden voor de versie van het CC- of CS-product dat u in stap 7 hebt gekozen, te verwijderen.)

9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, klikt u op Sluiten en start u uw computer opnieuw.

4. Controleren of de Adobe CC Cleaner Tool is voltooid

Windows

1. Open Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor, zoals WordPad. De locatie van dit bestand hangt af van uw besturingssysteem:

• Windows Vista of 7: C:\Users\[gebruikersnaam]
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]
  2. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

Mac OS

1. Open /Users/[gebruikersnaam]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor, zoals TextEdit.

2. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

5. Installeer uw toepassing

Installeer uw toepassing

Nadat u de Creative Cloud Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw product.

DW040

De Adobe Creative Cloud (CC) Cleaner Tool helpt bij het oplossen van installatieproblemen voor verschillende Adobe-producten, inclusief Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements. Het gereedschap verwijdert installatierecords voor prerelease-installaties van producten en heeft geen invloed op installaties van vorige versies van een product.

Ga als volgt te werk om de Creative Cloud Cleaner Tool te gebruiken.

1. Een back-up maken van bestanden in Adobe-productmappen

Een back-up van bestanden maken

Maak een back-up van alle opgeslagen bestanden in Adobe productmappen, inclusief plug-ins of profielen die u heeft geïnstalleerd.

2. Photoshop Elements of Premiere Elements verwijderen

Windows

1. In Windows 8.1/8/7, kies Start > Configuratiescherm > Programma's> Programma's en onderdelen.

2. Selecteer het product dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

- Venster Programma's en onderdelen - Klik Verwijderen
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

4. Start de computer opnieuw op.

Mac OS

1. Navigeer in de Finder naar Applications/Utilities/Adobe Installers.

Finder - Dubbelklik op Uninstaller
  2. Dubbelklik de uninstaller van het product dat u wilt verwijderen.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

4. Start de computer opnieuw op.

3. De Adobe CC Cleaner Tool uitvoeren

Windows

1. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows.

Downloaden

2. Gebruik Windows of een zip-hulpprogramma, zoals WinZip, om het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.zip uit te pakken.

Pak zip-bestand uit
  3. Dubbelklik op de map Adobe_Creative_Cloud_Cleaner_Tool en dubbelklik op de map Win.

4. Rechter muisknop AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en kies Uitvoeren als beheerder.

Opmerking:

Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het bestand uit te voeren.

Kies Als administrator uitvoeren
  5. Volg de instructies op het scherm:

1. Kies uw taal: Typ E voor Engels English of J voor Japans, en toets vervolgens Enter.
    2. Bekijk de Adobe Licentieovereenkomst Eingebruiker: Typ Y om te accepteren of N om af te wijzen (als u afwijst, stop het script). Druk op Enter.
    3. Selecteer het product dat u wilt verwijderen: typ het nummer dat overeenkomt met de productnaam, en druk op Enter.
    4. Typ Y om te bevestigen dat u het product wilt verwijderen en druk vervolgens op Enter.
  6. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter en start u uw computer opnieuw.

Mac OS

1. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Macintosh.

Downloaden

2. Dubbelklik op AdobeCreativeCloudCleanerTool.zip om AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg uit te pakken.

3. Dubbelklik op het bestandAdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Dubbelklik op het DMG-bestand
  4. U krijgt een bericht te zien waarin u wordt gevraagd of u het bestand wilt openen. Klik op Openen.

file-open-warning-message
  5. Omdat Adobe Creative Cloud Cleaner Tool machtigingen vereist om wijzigingen op uw computer aan te brengen, wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een gebruikersaccount met beheerdersrechten.

user-authentication
  6. Kies de taal van uw voorkeur, lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren op het scherm Licentieovereenkomst.

license_agreement

Opmerking:

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers wordt weergegeven in het Engels of Japans, afhankelijk van de taalinstelling van de hoofdgebruikersaccount.

7. Selecteer de versie van het product dat u uit het menu wilt verwijderen in de rechterbovenhoek van het scriptvenster in het venster van Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.

choose-cc-product
  8. Selecteer het product dat u uit de tabel wilt verwijderen, en klik op Selectie opschonen. (Klik op Alles opschonen om alle installatiebestanden voor de versie van het CC- of CS-product dat u in stap 7 hebt gekozen, te verwijderen.)

9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, klikt u op Sluiten en start u uw computer opnieuw.

4. Controleren of de Adobe CC Cleaner Tool is voltooid

Windows

1. Open Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor, zoals WordPad. De locatie van dit bestand hangt af van uw besturingssysteem:

• Windows Vista of 7: C:\Users\[gebruikersnaam]
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]
  2. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

Mac OS

1. Open /Users/[gebruikersnaam]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor, zoals TextEdit.

2. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

5. Installeer uw toepassing

Installeer uw toepassing

Nadat u de Creative Cloud Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw product.

Overige (fouttekst beschikbaar)

Afsluitcode 6 of 7 met extra tekst foutmelding

Een installatiefout met afsluitcode 6 of 7 treedt op, met tekst in foutmelding in het dialoogvenster. De afsluittekst is vergelijkbaar met een van de volgende fouten:

De tekst van de foutmelding installatie
Vergelijk de tekst van de foutmelding in het dialoogvenster van de installatie met de hieronder vermelde tekenreeksen.

• Unable to preserve owner and group of <filepath>
  • Unable to set owner and group of <filepath> to <uid> and <gid>
  • Unable to get permissions of <path>
  • Unable to preserve owner and group of <path>
  • Unable to delete directory <path>
  • Unable to set permissions of "<filepath>" to <mode>
  • Unable to restore permissions of "<filepath>" to <mode>
  • Unable to copy file from "<source>" to "<destination>"

Oplossing 1: hernoem Adobe-mappen in de map Toepassingen (Mac OS) of Programmabestanden (Windows)

Opmerking: voordat u deze oplossing probeert, moet u ervoor zorgen dat u eerst hebt geprobeerd de programma's die u wilt installeren, te verwijderen.

Vaak is het installatieprogramma niet voorbereid op overgebleven bestanden van vorige installatiepogingen, wat kan leiden tot systeemfouten in het lezen of schrijven van bestanden. Controleer de Programma's (Mac OS) of Programmabestanden (Windows)-mappen voor overgebleven mappen van een vorige installatie of poging tot bijwerken.

1. Navigeer naar:

• Mac OS: /Programma's
    • Windows: C:\Program Files\Adobe\
  2. Zoek hierin naar mappen die duidelijk de naam hebben van de toepassingen die u probeert te installeren, en wijzig hun naam. Hernoem bijvoorbeeld Adobe Photoshop CS5 naar Adobe Photoshop CS5 oud.

3. Controleer of de map AdobePatchFiles bestaat en hernoem deze.

4. (Alleen Mac OS) in de map Programma's, wijzigt u de naam van de map Adobe.

5. Probeer uw software opnieuw te installeren.
  6. Als uw installatie voltooid is, bevestig of de Adobe-toepassingen werken zoals verwacht en u kunt de hernoemde mappen vervolgens verwijderen.

Oplossing 2: controleer bestandsmachtigingen

Deze fouten wijzen op een probleem met de bestandsmachtigingen. Om dit op te lossen, moet u de bestandsmachtigingen controleren.

Het bestandspad in de foutberichten staat op de plaats van het woord <bestandspad> of <pad>. De bovenliggende bestandsmap is de map direct voor de laatste map die in de fout is genoemd. In de onderstaande voorbeeldberichten is de bovenliggende map Adobe. Volg de onderstaande instructies voor de volgende map in het pad.

Voorbeeld van een foutbericht:

Unable to delete directory C:\Program Files\Common Files\Adobe\Installers...

1. Sluit alle Adobe-toepassingen.
  2. Volg de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem om bevoegdheden te wijzigen.

Belangrijk: om dit op te lossen, hebt u beheerdersbevoegdheden nodig op uw computer. Meld u aan met een beheerdersaccount.

Windows 8.1, 8, or 7

1. Kies Start > Computer > Organiseren > Map- en zoekopties en open het tabblad Weergave.
  2. Schakel in Geavanceerde instellingen de wizard Delen gebruiken (aanbevolen) uit en klik op OK.
  3. Ga naar de bovenliggende map.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de volgende map en kies Eigenschappen.
  5. Hef in het onderdeel Kenmerken Alleen-lezen op. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

6. Controleer op het tabblad Beveiliging of Administrators en System worden weergegeven en of de beveiligingsmachtigingen op Volledig beheer zijn ingesteld. Indien dat niet het geval is, doet u het volgende:

1. Klik op Bewerken.
    2. Als de prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt, volgt u de aanwijzingen om dit te accepteren.
    3. Wijzig de instellingen waar nodig.
  7. Klik op Geavanceerd en klik op het tabblad Eigenaar op Bewerken. Accepteer de prompt Gebruikersaccountbeheer als deze verschijnt.
  8. In de Wijzig eigenaar-sectie, klik Beheerders en selecteer Vervang eigenaar voor subcontainers en objecten.Klik daarna op Toepassen.

9. Klik op het tabblad Machtigingen op Bewerken en accepteer de prompt Gebruikersaccountbeheer als deze verschijnt.
  10. Selecteer Vervang bevoegdheden voor alle child-objecten met vermeldingen die hier staan die van toepassing zijn op child-objecten.

11. Klik op Ja en op OK tot het dialoogvenster Eigenschappen is gesloten.
  12. Herhaal dit voor alle extra bestandspaden.
  13. Start uw Adobe-toepassing.

Mac OS X

1. Ga naar de bovenliggende map.
  2. Control-klik op de map Adobe en klik op Info.
  3. Klik in het vak Delen en bevoegdheden op Details om de eigenaar- en groepsopties te tonen.
  4. Klik op het pictogram Vergrendelen in de rechteronderhoek. Typ de gebruikersnaam en wachtwoord van de beheerder zoals gevraagd.

5. Geef de lees- en schrijfmachtigingen op voor uw gebruikersnaam, admin en everyone.
  6. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Toepassen op ingesloten item.
  7. Sluit het venster Info.
  8. Herhaal dit proces voor de resterende paden.
  9. Start uw Adobe-toepassing.

Als uw afsluit-/foutcode hier niet wordt vermeld:

Als u het probleem niet kunt verhelpen met behulp van de informatie over probleemoplossing en als u Photoshop Elements of Premiere Elements niet kunt installeren, neem dan contact met ons op.